Şimdi Ara

Intel’in yeni soketi detaylandı: Karşınızda LGA 1851 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Intel bir yıl için de on tane de soket çıkarabilir, bu sizin elinizde ki sistemi illa ki güncelleme yapmanız ve ya mutlaka değiştirmeniz anlamına gelmiyor.

Örneğin, i5 2500K'lı sistem oldukça uzun süre kullandım, sistemde ne yaptığınız önemli iş amaçlı kullanıp para kazanıyorsanız geçiş yapın, diğer yandan forumu yarısından fazlası zevk için sistem toplayıp oynuyor üzerinde, bu kesimin benzer yüzdesi de oyuncu tayfası zaten.

İmzamda ki sistem ile şahsen jübile yaptım kendi adıma söylüyorum bunu (bu yaşta zaten sök-tak işi kasıyor beni artık), isterse Intel onlarca soket işlemci çıkarsın işim olmaz, kullanım amacınıza göre ürün alın diye her öneri de yazıyorum, güncelleme imkanı için de şuan çoğu soket zaten 4-6-8-10-12 core vs. gibi çoklu çekirdekli işlemcileri zaten destekliyor durumda.

• Ben anlayamadım, sanırım algıda bir sorun var.

12. nesil işlemciler 2021 yılının son çeyreğinde çıkmış.

13. nesil işlemciler 2022 yılının son çeyreğinde çıkmış.

14. nesil işlemcilerde 2023ün son çeyreğinde çıkarsa.

15. nesilde soket 18xx e geçilecekse yaptımı sana 2024 son çeyrek.

INTEL LGA 1700 SOKETİ 4 YIL BOYUNCA KULLANACAK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 21 Temmuz 2023; 23:3:28 >
  • horifaydo H kullanıcısına yanıt

14. Nesil LGA 1851 Soket olacaktı.Adamlar Ryzen yuzunden Refresh cıkarıp adını da 14. Nesil yaptı.İntel icin hic olmadık hareket bunlar bunda da pay AMD nin...

2016 Soket AM4 2023 hosgeldin 5600X3D Soket AM4 ...

• huso kullanıcısına yanıt

Öyle böyle INTEL yola gelmiş demek istediğim.

AM4 ün ilk çıkan anakartı A3xx serisi, kim Ryzen 7 alıp 5600x + 3060 ti alıp A320 sine takmış. Çoğunun Max ram hızı 2666mhz :)

Tamamen amd nin dar gelirlilerin az para harcamak isteyenlerin zihninde, yarattığı bir algı.

Yediğin droplarla, benzerlerden düşük fps leri görünce akıl sağlığından olmaca.

Intel’in yeni soketi detaylandı: Karşınızda LGA 1851

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 21 Temmuz 2023; 23:17:29 >

• horifaydo H kullanıcısına yanıt

O sizin dusunceniz...

İntel gibi aynı islemci icin defalarca kart aldırmıyor.Z170,Z270,Z370,Z390,Z490,Z590 taktıgın islemci aynı ama kac tane kart cıkartıyor.

• Bir sistem alıp uzun yıllar kullanan biriyim. I5 4460li sistemden daha yeni i5 12400f tabanlı sisteme geçtim. Buda epey götürür beni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Kanka buna niye bu kadar çok takılıyosunuz. Beş senede bir işlemci değiştirmek gerekli mi? Ben on yıldır LGA 1156 soket Intel i7 870@ kullanıyorum. Yakında geçebilirsem LGA 1700 soket Intel i7 13700K'ya geçeceğim. Bu uyduruk işlemci beni bugün bile topallayarak da olsa götürebiliyorsa LGA 1700 kim bilir kaç sene götürür. 10 sene sonra da zaten bi tek işlemci değiştirme anakartı da yenile her şey değişmiş oluyor o süre içinde...

• RoaringLion kullanıcısına yanıt

Dostum öyle basit degil işte. Bi ton para bayılacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 1600 den 3950X'e geçtim.

Kardeşimde Ryzen 7700X var. 3-4 nesil sonra onu da güncelleriz.

• He vallah, alıyoz... Intel’in yeni soketi detaylandı: Karşınızda LGA 1851 Intel’in yeni soketi detaylandı: Karşınızda LGA 1851 

2013'de (ya da 2012 olabilir) LGA 2011'e yatırım yaptığımda baya bi dalga geçtiler.

Uzun zaman kapalı olması gereken saatlerde mining yaptım, mesai saatlerinde de işimi. Halen sıkıntısız kullanmaktayım, daha da gideri var. Mining bitti sadece.

Bu bahsettiğim makina geberince yine en son çıkan platformdan alırım, artık heralde beni gömerIntel’in yeni soketi detaylandı: Karşınızda LGA 1851 

• Paetzold kullanıcısına yanıt
    2012 de topladığım Custom SuSoğutmalı 3770k sistemim hala duruyor, sadece Rtx3090 ekledim.

2023 de topladığım Custom SuSoğutmalı 13700k sıfırdan sistem kurdum. Onada Rtx3090 ekledim.

Custom Su Bloklu Aorus rtx3090 kartlarını nerede ise rtx4050 fiyatına çok ucuza mal etmesem 2.sistemi toplamaya çabalamazdım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.