Şimdi Ara

Intel İşlemci Kıyaslama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Günlerdir işlemcilerin farklarını araştırıyorum. Marka taraftarlığım yoktu , önce Intel&AMD arasındaydım. F/P açısından amd daha uygun; ancak toplayacağım sistem performans sistemi olacağından fiyat açısından bayağı yüksek olan intel modelleri dikkatimi çekti. Ve hatta Amd nin (buldozer mimarisi ile) performanstan çok f/p ye önem vermesi (bazılarının tepkisini çekebilir) AMD yi gözümde bitme noktasına getirdi. Velhasılı kelam, Intelde karar kıldım ve modellerini, kullanılan teknolojileri ve farklarını araştırmaya başladım. Gerekli gereksiz(son kullanıcıya göre değişir) birsürü ekstradan özelliğe fazladan fiyat biçen intel modelleri arasında kaldım. Araştırmacı insanlardan yardım istiyorum birkaç model arasında karar kılamadım.

1 - Intel i5-3470 (6M Cache, 3.20 -> 3.60 GHz) - 238.99$
    * Intel® HD Graphics 2500
    * Max gpu frekans - 1.1 GHz
    * Intel® vPro Teknolojisi
    * Intel® Yönlendirilmiş G/Ç İçin Sanallaştırma Teknolojisi (VT-d)
    * Intel® Trusted Execution Teknolojisi
    2 - Intel i5-3550 (6M Cache, 3.30 -> 3.70 GHz) - 244.99$
    * Max gpu frekans - 1.15 GHz
    3 - Intel i5-3570 (6M Cache, 3.40 -> 3.80 GHz) - 260.99$
    4 - Intel i5-3570K (6M Cache, 3.40 -> 3.80 GHz) - 285.49$
    * Intel® HD Graphics 4000

Hepsi 22nm , 77w , pciE 3.0 , DDR3-1333/1600 , Ivy Bridge mimarisi.

hepsi birbirine yakın teknolojiler, ufacık farklar var aralarında ama fiyat farkına anlam veremiyorum. Siz hangisini ne sebeple tercih ederdiniz , aradaki farkı tartışmak isteyen varsa parlak fikirlerinizden faydalanabilirim?

İyi çalışmalar.

• İşlemci performansı olarak ahım şahım bir fark yok. Tabi ki model numarası yüksek olan biraz daha hızlıdır. Ancak en önemli fark 3570K işlemcisinde. Zira bu işlemci HD4000 serisi dahili GPU içerirken diğerleri HD2500 içeriyor. CPU perf olarak fazla fark yok ancak GPU olarak HD4000 ile HD2500 arasında çok büyük fark var.

HD2500/HD3000 serisi dahili grafik işlemcinin performansı son derece düşük. Şu anki AMD A serisindeki 66xx/76xx ile karşılaştırılamaz. Bu nedenle almaya değmez. Ancak HD4000 elle tutulabilir perf. verebilir. Ama bu da A serisindeki 7xxx dahili grafikten oldukça yavaştır. 6xxx ayarındadır. Diğer fark 3570K işlemcisinin çarpan kilidinin açık olmasıdır. OC olanakları daha fazladır.

Ancak performans serisi sistem istediğinizi belirtmişsiniz. Bu durumda oyun vs için alacaksanız HD4000 bile hiçbir şey ifade etmez. Oyun amaçlı işlemci alacaksanız dahili grafik olanları pas geçin. 2700K veya 3770 gibi bir işlemciye bakın derim.

Yok oyun önemli değil HD4000 yeter, önemli olan CPU gücü diyorsanız 3570K iyi olur.

• Evet oyun amaçlı işlemci alacağım. Ancak verdiğiniz işlemciler de i7-2./3. jenerasyon serisinden ve fiyatları bayağı uçuk. Harici GPU zaten alacağım dediğiniz gibi dahiliye gerek yok, verdiklerinizin üzerinde HD4000/HD3000 gpu var gerek var mı o zaman buna?
  • ben olsam 3570k yı alırdım.
  • oyun icin herzaman 3570k
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pecoaven_Z

ben olsam 3570k yı alırdım.

Teşekkürler. Benim de aklımda o var, ama israf mı olur acaba? zaten 2 sene sonra sistem yenilemek illa ki gerekir. Aslında oc öğrenmek lazım ihtiyaç olursa deneyeceğim 3570k ile.

quote:

Orijinalden alıntı: dg60

oyun icin herzaman 3570k

İtiraz eden yoksa 3570k ya doğru adım adım
  • 3570k
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O.C yapılmayacaksa 3470 öneririm aralarında 200mhz fark var ve 100kusur tl var bende 3570k alacaktım araştırdım intelin kendi sitesinde aralarındaki fark o.c uygunluğu ve 200mhz
    3470 aldım gayet memnunum..
  • 3570k
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMidnight

O.C yapılmayacaksa 3470 öneririm aralarında 200mhz fark var ve 100kusur tl var bende 3570k alacaktım araştırdım intelin kendi sitesinde aralarındaki fark o.c uygunluğu ve 200mhz
    3470 aldım gayet memnunum..

3470 almıssın cok güzel .3570k biraz da olsa iyidi.r ayrıyeten 4 sene sonra islemci yetmeyecek. sonra yeni islemci derken en az 400 lira yine vercen islemciye.3570k ile oc yi daya 2 sene daha kullan ondan sonra bak caresine .kısaca 100 tl fark 2 seneye değmezmi
  • quote:

3470 almıssın cok güzel .3570k biraz da olsa iyidi.r ayrıyeten 4 sene sonra islemci yetmeyecek. sonra yeni islemci derken en az 400 lira yine vercen islemciye.3570k ile oc yi daya 2 sene daha kullan ondan sonra bak caresine .kısaca 100 tl fark 2 seneye değmezmi

Buda başka bir bakış açısı tabi dostum ama bence Bu işlemciler O.Csız bile 6 sene yeter bu hızlar ile çekirdek sayıları ve oyunların gidişatına göre :)

Değer tabi neden değmesin ama bazen kıtı kıtınada olsa toplanıyor sistemler onun için akılda bulundurulması gerek arlarında dağlar kadar fark yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMidnight -- 7 Kasım 2012; 16:15:34 >
  • quote:

quote:

Buda başka bir bakış açısı tabi dostum ama bence Bu işlemciler O.C bile 6 sene yeter bu hızlar ile çekirdek sayıları ve oyunların gidişatına göre :)

Değer tabi neden değmesin ama bazen kıtı kıtınada olsa toplanıyor sistemler onun için akılda bulundurulması gerek arlarında dağlar kadar fark yok :)

sende haklısın yani ikiside yeter .ama intel keske her islemcinin bide k modelini üretse off tadından yenmezdi

• quote:

sende haklısın yani ikiside yeter .ama intel keske her islemcinin bide k modelini üretse off tadından yenmezdi

Aynen ama intelin tarzı bu AMD bu yönden çok iyi ..
  • quote:

quote:

Aynen ama intelin tarzı bu AMD bu yönden çok iyi ..

aslında bende amd ye birazcık ısınmak üzereyim i5 3570k mı satıyım 8350 alsam olurmu amacım artıs deil sadece esitlik
  • quote:

iyi olmasına iyi de, oc dayayıp 2 yıl kullanmak için de en az 100TL+ bir soğutucuya verilecek. O kadar yıl sonra, 4 yıl.. ne teknolojiler çıkacak acaba. Ve insanoğlu merak edecek, kaşıntı tutacak ve acaba diyerek denemek isteyecek. Zaman zaman hepimiz yapıyoruz bunu.

Haa, işlemci alacak olsam 3570k alırım orası ayrı konu. Kafam rahat olur, aklımda soru işareti kalmaz. Ama sebep sadece bu olur. Yoksa zorlarım, şukadar daha kullanırım diye değil.
  • intel de üst seviye oyun sistemleri için en F/P işlemci core i5 3450
    390 TL 3,1 GHz (t.boost + hızaşırtma ile 3,9 Ghz oluyor
    http://www.teknolojix.com/?urun-42182-INTEL-CORE-I5-3450-3-10GHz-6MB--VGA--1155p.html

oyunlar da hızaşırtılmış 3570k ile aralarında çok ta performans farkı da yok
    isteyenler buradaki testleri incelebilirler

http://thgtr.com/oyunlar-icin-200-alti-islemci-secimi/7#axzz2BLHY9600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Kasım 2012; 16:39:34 >

• quote:

aslında bende amd ye birazcık ısınmak üzereyim i5 3570k mı satıyım 8350 alsam olurmu amacım artıs deil sadece esitlik

AMD benim hep ilk tercihim oldu fakat bu sene inteli seçtim biraz daha önde bu yeni işlemciler ile bence farkı kaptır iyi bir seçim olur seninde ama anakartı falanda değişmen gerekecek :)
  • quote:

quote:

AMD benim hep ilk tercihim oldu fakat bu sene inteli seçtim biraz daha önde bu yeni işlemciler ile bence farkı kaptır iyi bir seçim olur seninde ama anakartı falanda değişmen gerekecek :)

para sorun deil değismem gerekiyorsa deisirim ama bana fark lazım istersem 3960x alıp gtx 690 alırım ama almıyorum cünkü gerek yok söylediğim gibi para sorun deil ne dersin amd ye iyimidir
  • i5 işlemcilerin arasında sadece hız farkı var

Core İ5 Turbo Boost (400 Mhz) + overclock (400 Mhz)
    K serisi (3570K) çarpan kilidi açık, HD Graphics 4000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Kasım 2012; 19:06:00 >
  • Bütçe sıkıntısı yoksa Intel i5-3570K almalısınız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.