Arkadaşlar, intel 450 Watt lık bir kasaya sahibim. Özellikler: Asus P5Q anakar Asus 9800GT 500MB 256Bit ekran Kartı Intel E 8400 3GHz 2 çekirdek 6MB cache 500GB SEGATE HDD INTEL 450W siyah kasa
Bu kasa şu sistemde acayip sessiz çalışıyor. Fakat donanımlar çok ısınıyor. Sırayla yük altında sıcaklığa göre:
Ekran Kartı: 65 - 79 - 80 - 94 - ( 94 derece crysis oynarken) derece de kalıyor. (Büyük ayaklı vantilatör soğutmasında değer 70 derecede kalıyor.) :) HDD 42 Derece de CPU 45 derece de kalıyor.
Bir çok farklı yere koymama rağman ekran kartı çok aşırı ısınıyor. Hele crysis oynarsam aman sabahlar olmasın. Bende bunun için kapağa montaj edilen ince yapraklı 20 cm civarlarında fan takmayı düşünüyorum. Sizce bu kasayı nasıl daha iyi soğutabilirim? Sessizliği bozmadan! Geçtiğim yaz aylarında sanal makinada yazılım denemesi yaparken ekran kartı ve diğer bileşenler yukarıda belirttiğim sıcaklık değerlerinde fifti fifti yukarı aşşağı seyreder tarza da ısındı. Sistem saat gibi çalışıyor. Bunun bozulmasını istemiyorum. Bu yüzden sizden nasıl bir soğutma yapılabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bilgisayarınızı eüer daha önce kendiniz yaptıysanız içini açıp bi temizleyin fanları felan. Yapmadıysanız Tamir'e götürün 30 dakikada temizlerler.. AŞırı ısınma sorunu genelde Laptop'un eğer masa üstünde kullanılıyorsa aşırı derecede masaya yapıştırılmasından dolayı yada fanların tozlu olmasından kaynaklanıyor