Şimdi Ara

Intel Pentium G3258 vs fx6300 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haahahah bilgisizliğin bu kadarı sırf post olsun die yorum atan biri daha.Adam g3258 ile fıfa15 oynadı kasmadan gidin 1-2 bişe araştırın.
  • hatta biraz oc yaparsın 5ghz , 6ghz , 7 ghz falan bide yanına gtx 980 takarsın sonra 5960x ile kapışırsın hocam al g3258
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuky16

haahahah bilgisizliğin bu kadarı sırf post olsun die yorum atan biri daha.Adam g3258 ile fıfa15 oynadı kasmadan gidin 1-2 bişe araştırın.

Ya sen nasıl bi losersın.Anladık -daha özelliklerini bile bilmediğin- işlemciyi almışsın haliyle para kaptırdığın şeyi savunuyorsun.Ergensin herhalde sanal çekirdek olmadığını öğrenince de zoruna gitti tabi.Bırak peşimi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya girmeyeli bakiyorumda yeni cahiller katilmis aramiza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hhahaah herşeyi net ortaya koyunca zoruna gitti demi sende haklısın tabi 4 çekirdekli bir işlemcim olsa 2 çekirdekli bir işlemci'de benim açtığım oyunları açsa benimde zoruma giderdi neyse daha fazla senin üstüne gelmeyeceğim.
  • quote:

Hhahaah herşeyi net ortaya koyunca zoruna gitti demi sende haklısın tabi 4 çekirdekli bir işlemcim olsa 2 çekirdekli bir işlemci'de benim açtığım oyunları açsa benimde zoruma giderdi neyse daha fazla senin üstüne gelmeyeceğim.

Technopat mi yolladi oglum seni ? Sikintin ne ? Yuru git isine bak.

• quote:

Hhahaah herşeyi net ortaya koyunca zoruna gitti demi sende haklısın tabi 4 çekirdekli bir işlemcim olsa 2 çekirdekli bir işlemci'de benim açtığım oyunları açsa benimde zoruma giderdi neyse daha fazla senin üstüne gelmeyeceğim.

E5200 kullaniyorum.Almışken de senin gibi gidip bi daha çift çekirdek almam.Ha doğru sen 2+2 sanıyodun işlemciyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen hala nasıl benim yorumuma cevap veriyorsun.Sen git sağda-solda 2 çekirdekli işlemci fifa15 açmaz diye kendini ve yanındaki asalakları kandır.
  • konu mahelle kavgasına dönmüş 3 kitle var bi G3258i i7 4790K ile karşılaştıranlar bir de fifa açmaz diyenler arada bir kaç tane nadiren gerçekleri söyleyen var artık okuyanlar cımbızla seçerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

konu mahelle kavgasına dönmüş 3 kitle var bi G3258i i7 4790K ile karşılaştıranlar bir de fifa açmaz diyenler arada bir kaç tane nadiren gerçekleri söyleyen var artık okuyanlar cımbızla seçerler.

Vallaha hocam ya.Son 1 ayda gundem G3258 olmus.Valla ben bu saatten sonra yorum yazmamaya gayret edicem.Cunku cok gulunc seyler yaziliyor.Bunlari yazanlarda hayatinda 1 kere sistem toplayan arkadaslarimiz.Allah akil fikir versin diyorum.190TL lik islemci ile kurulan hayaller diye intel kitap cikartsa.G3258'den cok kitap kar getirirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

quote:

konu mahelle kavgasına dönmüş 3 kitle var bi G3258i i7 4790K ile karşılaştıranlar bir de fifa açmaz diyenler arada bir kaç tane nadiren gerçekleri söyleyen var artık okuyanlar cımbızla seçerler.

Vallaha hocam ya.Son 1 ayda gundem G3258 olmus.Valla ben bu saatten sonra yorum yazmamaya gayret edicem.Cunku cok gulunc seyler yaziliyor.Bunlari yazanlarda hayatinda 1 kere sistem toplayan arkadaslarimiz.Allah akil fikir versin diyorum.190TL lik islemci ile kurulan hayaller diye intel kitap cikartsa.G3258'den cok kitap kar getirirdi.

Ahaha valla ben de yazacağımı yazdım crisbrown da çok güzel açıklamış kullanım amacını: idarelik + upgrade yapılacak işlemci yani her türlü geçici bir kullanıma hizmet ediyor 190TLnin karşılığını da veriyor ben bile alsam 1-2 sene rahat kullanırım halen 560ti ile idare ediyorum. intelin 20. yılına özel sınırlı üretilen bir işlemci isteyen alır ama ben işlemci gücü gerektiren bir şey yapacam diyen kimseye önermem. AMDden falan da güçlü değil kim demiş bilmiyorum ama yok FX 6300den güçlüdür diyenler var abi arada işlem gücü olarak %67 fark var o da stok hızda. Bilmiyorum daha önünü alabilir miyiz. Single coreda tama güçlü ama sadece o kadar başka da güçlü olduğu bir yer yok. Bu arada Farcry 4 temel çekirdek olarak 3. çekirdeği seçiyormuş bu nedenle i3 ve pentiumlarda crash veriyor yeni nesil konsollarla beraber multi-core oyunlar yaygınlaştı bence uzun vadede (4-5 sene) kimse bu işlemciyi kullanmayı düşünmesin bende demesi. 4-5 sene FX 6300 kullanılır ama G3258 olmaz bana göre. (tabi ihtiyaçlara göre değişir)

• Jeezy kullanıcısına yanıt
    Sende haklısın 4çekirdek nere 2çekirdek nere 4çekirdeğin açtığı oyunu 2 çekirdek açmaz dimi tabi açmaz neden çünkü onlar 500-1000Tl arası g3258 190Tl
  • Bende uzun süredir bu işlemci ve h81 leri inceliyorum. Teknopat videosu çelişki dolu, onlarda da pek suç yok açıkcası, toplanan ürünlere dikkat ederseniz hep zaten reklam tedariği ürünler. Bu yüzden hak veriyorum.

Şimdi şöyle bir durum var ki; bu olay sadece bizim ülkemizde olmuyor. Yurt dışı kaynaklı sitelerde, youtube kanallarında bu işlemci ve kombinasyonları ile abartı videolar çekiliyor. 4790K ile karşılaştırıldığı videolara bile rastlayabilirsiniz.

Bu INTEL için güzel bir reklam oldu. Zaten planladıkları bir olay olduğunu düşünüyorum. Karşılarında sadece f/p diye ürün satan bir rakip olduğu için böyle ufak da olsa bir reklam çalışması güzel oldu intel adına.

Sonuç olarak bu işlemci için bilinmesi gerekenler ;

-Overclock yapılmayacak ise tercih etmeyiniz.
    -Yüksek seviye ekran kartlarında kullanacaksanız tercih etmeyiniz.
    -Render vb işlemci odaklı işlemler için kullanacaksanız tercih etmeyiniz.

İleriye dönük olarak Haswell(R) ya da yüksek bir anakart alırsanız yanına Broadwell ile güncelleme imkanınız olabilir.

Bende bu işlemciyi ve 750Tİ ekran kartını CS:GO 1024X768 FULL LOW ayarlar için ekstra bir taşınabilir kasa için düşünüyorum.

• Video başında ki yazıya ve oyun içi fps değerlerine bakın.

edit : inceleme linkhttp://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-pentium-g3258-review

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 29 Aralık 2014; 6:45:10 >

• Keşke intel o kilidi açmayaydı iyiydi.

• AMD Pişmanlıktır.
  • quote:

Sorma ya ne işlemciymiş arkadaş i5-i7 ne varsa sildi attı
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Sorma ya ne işlemciymiş arkadaş i5-i7 ne varsa sildi attı

Darboğazın mantığını anlayamamış olanlar i5 i7 ile aynı sonucu verince g3258i çok iyi işlemci sanıyorlar halbuki o aynı sonucu verirken g3258 %80-90 yükte i5 %70-60 i7 %40-50

bakalım broadwell skywell pentiumlar ne yapacak onlarıda 4960xlerle karşılaştırırlar artık

• amd kullanan ancak intele geçecek olan birisi olarak söylüyorum.Şuan çıkan oyunları görüyorsun..Artık standartlar oluşmaya başladı ve bu standartların altına düşme olmayacak gibi.Nedir bu standartlar
    1-) Artık yeni çıkan oyunlar 64 bit destekliyor.32 bit daha işe yaramıyor(güncel çıkan oyunlar açısından)
    2-)Oyunların kullandığı ram miktarı da arttı.4gb en düşük sınır..6gb minimum ve 8 gb normal ve de 8 gb üstü ideal olmaya başladı.
    3-)Ekran kartları açısından oyunlar dx 11 destekli(dx 12 zaten yolda).En az 2 gb vram isteniyor.Yeterli de olmuyor.
    4-)HDD olarakta oyunların kapladığı alanda yükseldi.Ortalama 15-20 gb yer kaplıyor oyunlar.
    en son olarakta işlemci cephesinden bakacak olursak artık günümüz oyunları en az 4 çekirdek istemeye başladı.Çift çekirdek standart olmaktan çıktı.Hal böyleyken fx 6300 gibi 6 çekirdek işlemci almak yerine çift çekirdek işlemcilerde intelin fiyat performans işlemcisini almak günümüz oyunları açısından sıkıntı çıkaracaktır.Evet tek çekirdek ve online mmorg oyunları açısından G3258 iyi olabilir fakat çekirdek dezavantajı sizi şuandaki çoğu oyundan mahrum bırakabilir...Özetle amacınız online oyunlar oynamaksa ve 2015 yılına kadar çıkmış ve 4 çekirdek desteği istemeyen oyunlar oynamaksa inte G3258 i alabilirsiniz.Ancak yukarda yazdığım nedenlerden ve de çekirdek sayısı ve ilerisi için fx 6300 almanızı öneririm.Ya da intel i5 serisinden uygun bir işlemcide alabilirsiniz ki..Bu fx 6300 den daha iyi bir seçim olur.

• Fx 6300 daha iyi ancak g3258 tam bir fp urunudur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.