Şimdi Ara

Intel Pentium G3258 vs fx6300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar toplayacağım sistem amd olsun istiyorum ama g3258 kafamı karıstırdı.hangisini tavsiye edersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtcklk06

arkadaşlar toplayacağım sistem amd olsun istiyorum ama g3258 kafamı karıstırdı.hangisini tavsiye edersiniz?

hocam bu bütçene ve oynayacağın oyunlara bağlı. mesela lol tarzı mmorpg oyunları çok oynuyorsan g3258. ama single player ağırlıklı oyunlar oynuyorsan ve bütçen uygunsa fx-6300 düşünülebilir. tabi bu demek değil ki g3258 single player oyunlarda kötü.
  • G3258 kesinlikle.Çarpan kilitleri açık bir işlemci oc yapıldığı zaman i3lere i5lere kafa tutuyor ama karar yine size kalmış.
  • quote:

arkadaşlar toplayacağım sistem amd olsun istiyorum ama g3258 kafamı karıstırdı.hangisini tavsiye edersiniz?

fx6300 le arasındaki fiyat farkı göz önüne alındığında gerçekten fp duruyor g3258.

fx6300 de güzel işlemcidir ama fazladan para vermeye değecek bir artısı yok bence.Çünkü inanın farketmeyeceksiniz 2 işlemci arasındaki farkı.
  • bu saatten sonra ben olsam 2 çekirdekli işlemciye para yatırmam eğer sıkı bir mmo oyuncusu değilsen 6300 daha mantıklı güzel bir soğutucu ile 4.5 ghze kadar çekersin tabi anakartada bağlı bu
  • Kaç kere yazdım bilmiyorum.g3258 gerçekten f/p işlemcidir.Ancak 4.7ghz hızında STOK fx6300 performansı veriyor.Bu hıza çıkmak için iyi bir anakart,işlemci soğutucusu gerekmektedir.online oyunlarda g3258 başarılıdır.Ancak gtx760-r9 280 gibi kart kullanılacaksa tercih edilmesi gereken işlemci fx6300 dür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3258
    +
    H97/Z97 yongalı anakart alırsanız, ileride İntel işlemciyi yeni çıkacak İ. Core İ5 / İ7 işlemcilere yükseltebilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mrtcklk06 kullanıcısına yanıt
    Daha önce fx8350 ve 6300 kullanmış g3258 kullanan biri olarak söylüyorum tek çekirdek performansı önemli olmadığı duurmlarda özellikle çekirdeklere ağır yüklenen programlar kullanıyorsanız amd daha iyi seçenek olacaktır.
    @Testerenecmi'ninde dediği lol veya blizzard'ın oyunları çift çekirdekten fazlasını kullanamaz.AMD tarafında zayıf olan tek çekirdek performansını artırmak için overclock yapmak gerekiyor.
  • mrtcklk06 kullanıcısına yanıt
    ben olsam g3258 alırdım çarpan kilidi açık en kötü anakartla ile 4.0-4.5 arasın çıkarsınız ayrıyetten amd en büyük hatası olan fps düşüşleri yaşatmaz...tabi fx 6300 iyi işlemcidir...
  • G3258 , FX6300 ile kıyaslanacak Cpu değildir bu 1.si.
    2.si technopat denilen sitedeki incelemede abartıldığından kullanıcı hep yanlış yönlenmiş oluyor.
    G3258 , fiyatına güzel bir işlemci olmakla beraber, genel anlamda hız aşırtma yeteneği de iyi. Sürekli Single player oyun oynayan ve sistemi çok kurcalamayan kullanıcılar için, bir giriş sisteminde kullanılabilir. İ3 yada i5 yerine, G3258 alınıp 4.5Ghz de sabitlenir ve yanınada bir GTX760 alınır misal. Ama onun dışında bu cpu nun zayıf olduğu gerçeğini değiştirmez.

Render dediğimiz işlem genel olarak Cpu'nun tüm çekirdekleriyle beraber %100 çalışması durumudur. Yani bu durumda Cpu ' nun o geçiyor dediğiniz FX6300-4670K vs. nin yanına dahi yaklaşamayacağını görürsünüz.

Sonuç olarak düşük bütçede günü kurtaracak, geleceğe yatırım olmayacak bir Cpu ' dur. Lakin en önemli nokta, FX6300 alınsa , Cpu anlamında çok seçenek yok ama intelde var. İlerde 4670K - 4770K vs vs. seçenek bol miktarda var.

Bu sebeple, doğru seçimler yapılarak Pentium Cpu'ların kullanılmasında bir sakınca bulunmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuky16

G3258 kesinlikle.Çarpan kilitleri açık bir işlemci oc yapıldığı zaman i3lere i5lere kafa tutuyor ama karar yine size kalmış.

Hocam oc düşünmüyorum. Bana stok haliyle iyi performans veren işlemci lazim o da 6300 sanırım.tesekkurler

• Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler.Oc yapmayacağım için 6300 a yonelebilirim

• quote:

Bir video vardi bulamadim ama sana acikliyim 2 tane islemci var bunlardan biri pentium g3258 biri ise i7 4790k ama ikisindede ayni ekran karti kullaniliyor ekran karti ise gtx 750 ti, pentium islemciye 4.5 ghz ye kadar oc yapiliyor hava sogutma ile ve batllefield 4 testi yapiyolar iki islemcide high-ultra ayarlarda 50-60 fps arasi gidip geliyolar artik sen dusun !

• Bende izledim onu. G3258 4.5GHz oclu hali 4790la birebir. 3 5 fps düşük performans kaybi yasatiyor g3258. Gerçekten g3258 mükemmel.

Ufakran 4+ghzye o.c yal tadindan yenmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Bende izledim onu. G3258 4.5GHz oclu hali 4790la birebir. 3 5 fps düşük performans kaybi yasatiyor g3258. Gerçekten g3258 mükemmel.

Ufakran 4+ghzye o.c yal tadindan yenmez..

Sen bide sivi sogutma ile dusun 150 tl lik islemciyle neler yapabilecegini :)

• Aynen öyle. 100luk bir islemci fanida is görür

Bende yeni sistemimde g3258 le z97 pc mateye yer vereceğim.

Sapphirenin 407tl lik bir modeli vardı. 265di herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Aynen öyle. 100luk bir islemci fanida is görür

Bende yeni sistemimde g3258 le z97 pc mateye yer vereceğim.

Sapphirenin 407tl lik bir modeli vardı. 265di herhalde.

Vatanda sapphire r9 280 500 tl oldu butcen yetiyorsa onu al

• Bütçe sıkıntı

1174e cok iyi siste toplamaya çalıştım. Şu dolar düşsede 1100e inse fiyatlar.

Gerçekten Turkiyede fiyatlar uçuk.

Ingilterede oturan arkadasimin 32 gb rami 6 gb ekran karti var.

• Bence 6300 alın technopatta öyle bir söyleniyorki baktım h81 i bile sanki 400 liralık kart gibi anlatılmış

• Kullanmayı düşündüğün ekran kartı nedir peki?
    Bu arada bir çok kişi G3258 için F/P ürünü demiş ama şöylede bir gerçek var piyasada şuan F/P anlamında FX6300 den daha iyi bir işlemci yok konuda zaten yeteri kadar açıklama yapılmış FX6300 almak daha mantıklı şuan
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.