Şimdi Ara

Intel Pentium G3258 vs fx6300 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş o bütçede tek alternatif g3258 yanına da R7 265.
  • g3258 ve h97 veya z97 anakart alıp ileride yetmediği zamanlarda i5 veya i7 takarsın devam edersin yoluna
  • g3258 + GA-H81M-S2PV
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Bütçe sıkıntı

1174e cok iyi siste toplamaya çalıştım. Şu dolar düşsede 1100e inse fiyatlar.

Gerçekten Turkiyede fiyatlar uçuk.

Ingilterede oturan arkadasimin 32 gb rami 6 gb ekran karti var.

topladıgınız sistemi yazarmısınız??
  • sapphire r7 2608 2gb 128bit dx 12
  • Hocam bende su an aynı ikilemdeyim. Tercihimi muhtemelen g3258 den yana kullanacağım. Şöyle bir sistem toparladım aman aman bi oyun bağımlısı olmadığım için, aynı zamanda ultra detay aramayan biri olarak cazip bir sistem oldu diye düşünüyorum. Yorumlarınızı alabilirsem sevinirim.

G3258
    Gigabyte H81-S2PV
    4 GB Gskill RipjawsX
    500 GB wd cavier green
    Thermaltake versa II
    Sapphire r7 265

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • H81 çipsetli anakartta işlemciye voltaj veremezsiniz.Boşuna 4500mhz yaparım hayalleri kurmayın.
  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    Green serisi alma.Green serisi depolama için uretilmiştir.İçine işletim sistemi kurulması önerilmez.Alıp takıcaksın o kadar 1.hdd olarak kullanılacak bir hdd değildir.
  • G3258 çift çekirdek bi işlemci.Artık oyunlar işlemciyi çift çekirdek yukarısı istiyor.Forumda okumuştum FIFA 15 çift çekirdek işlemcilerde sorun çıkarıyormuş.
  • fx6300 diyorum her şey tekil çekirdek performansı değil günlük standart kullanıcılara bile dual core işlemcilerin yetersiz kaldığına çok defa şahit oldum.

FP kelimesinin tam karşılığı da şu süreçte fx6300 den başkası değil.Overclock kabiliyeti olarak intel g3258 güzeldir fakat FX6300 ondan bir adım aşağı kalmaz.
  • daha öncede söyledim bizim milletimiz çok seviyor ama böyle ucuza mucize çözümleri o yüzden G3258 ' i çıkış kapısı olarak görenler var 1100 lira civarı bütçesi olanlar alsın lafımız yok 1400 1500 liralarda fx6300 tabiki o kadarda öldürmeyin.

yok neymiş 4690k ile aynı performansı veriyormuş felan e tamam iyi o zaman alın siz 2 ay sonra gelir söylersiniz yaaa burda bu yetmedi ne yapmam lazım şurda eksik kaldı ne yapmam lazım azıcık akıl mantık hemen bu boyundan büyük laflara kanmayın. 2 çekirdek ile nereye kadar ? sırf burada intelin mimarisi var diye iş yapıyor yoksa lafı geçmezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 25 Kasım 2014; 1:06:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

daha öncede söyledim bizim milletimiz çok seviyor ama böyle ucuza mucize çözümleri o yüzden G3258 ' i çıkış kapısı olarak görenler var 1100 lira civarı bütçesi olanlar alsın lafımız yok 1400 1500 liralarda fx6300 tabiki o kadarda öldürmeyin.

yok neymiş 4690k ile aynı performansı veriyormuş felan e tamam iyi o zaman alın siz 2 ay sonra gelir söylersiniz yaaa burda bu yetmedi ne yapmam lazım şurda eksik kaldı ne yapmam lazım azıcık akıl mantık hemen bu boyundan büyük laflara kanmayın. 2 çekirdek ile nereye kadar ? sırf burada intelin mimarisi var diye iş yapıyor yoksa lafı geçmezdi.

yahu murat hayatında kullandığın 2 bilemedin 3 işlemci var zaten.bu boyundan büyük lafları bırak.sanki hergün yeni işlemci,ekran kartları,anakartlar deniyosun. amd athlon X2 serisinden i5-2500k ya geçtin. amd ile inteli karşılaştırdın. intel daha iyi dedin. 7870xt den gtx 770e geçtin.nvidia daha iyi dedin.arşiv unutmaz murat.hayatında fx işlemci kullanmadın ahkam kesiyorsun. intelde i5-2500k dan başka işlemci kullanmadın ahkam kesiyorsun. belli ki athlon X2li sistemi sana anadolu lisesini kazanınca aldılar. i5li sistemide üniveristeyi kazanınca.sen ne zaman büyüyeceksin.

• mrtcklk06 kullanıcısına yanıt
     Intel Pentium G3258 vs fx6300

Intel Pentium G3258 vs fx6300

Buyrun.

• Türkiyede fiyatlar o kadar uçuk değil amazondan takip edin

• Fx 6300 almalısın.
  • THERMALTAKE VERSA II 500W MidT ATX SİYAH KASA

183,19 TL

Intel Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Cache 22nm İşlemci

336,39 TL

MSI H81M-P33 Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 DVI&VGA Anakart

131,95 TL

GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram

135,67 TL

Powercolor R7 265 TurboDuo GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

395,49 TL

TOPLAM

1.182,69 TL

Bence overclock yapmayacaksan alacağın işlemci i3 4150~ falan olabilir. Ayrıca overclock yapmayacaksan z97 almana da gerek yok.
  • neden forumda hep oc potansiyelinden bahsediliyor arkadaş, adam belki bilmiyor yapmayı belki oc yapmayacak aldığında ben yeni aldığım işlemcimi neden zorlayayım ki? stokta hangisi iyiyse onu önerirsiniz, yok 4.5 olursa öyle olur böyle olur

• quote:

Orijinalden alıntı: senju hashirama

quote:

daha öncede söyledim bizim milletimiz çok seviyor ama böyle ucuza mucize çözümleri o yüzden G3258 ' i çıkış kapısı olarak görenler var 1100 lira civarı bütçesi olanlar alsın lafımız yok 1400 1500 liralarda fx6300 tabiki o kadarda öldürmeyin.

yahu murat hayatında kullandığın 2 bilemedin 3 işlemci var zaten.bu boyundan büyük lafları bırak.sanki hergün yeni işlemci,ekran kartları,anakartlar deniyosun. amd athlon X2 serisinden i5-2500k ya geçtin. amd ile inteli karşılaştırdın. intel daha iyi dedin. 7870xt den gtx 770e geçtin.nvidia daha iyi dedin.arşiv unutmaz murat.hayatında fx işlemci kullanmadın ahkam kesiyorsun. intelde i5-2500k dan başka işlemci kullanmadın ahkam kesiyorsun. belli ki athlon X2li sistemi sana anadolu lisesini kazanınca aldılar. i5li sistemide üniveristeyi kazanınca.sen ne zaman büyüyeceksin.

• quote:

FX6300 4690k performansı veriyormuş derken KANIT varmı peki nerede böyle bir yorum gördün salla ama biraz tutarlı olsun o cümleyi kuran varsa zaten fanboy'dur fakat senin gibi olması'da mümkün değil kimsenin

• Şu bebeği bende merak ediyorum

Söz vermeyeyim ama sağlam bir anakart ile birlikte kullanıp sonuçları paylaşmayı düşünüyorum.Bakalım 4gb 680 besleyebilecekmi :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.