Şimdi Ara

Intel Q9505 %5 OverClock Daha fazlasını neden yapamıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim ASUS P5W DH Deluxe anakart ve Intel Q9505 işlemciden oluşuyor. Frisby 450W akım korumalı güç kaynağım var. Bios üzerinden Overclock yapılabiliyor fakat ne zaman %5 OC üzerine çıksam bilgisayar açıldığında ya kitleniyor ya da hiç açılmıyor. Mecburen %5'de kullanıyorum. OC Profile sekmesi altından %5, %10, %15 olarak gidiyor seçenekler fakat iki farklı yöntem daha seçilebiliyor. Sanırım biri voltaj değiştiriyor diğeri seçenek de tek tek Ghz seçenekleri var fakat karışık olduğu için hiç girmedim.

Yardımcı olabilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altintop38 -- 12 Temmuz 2015; 1:12:52 >

• öncelikle o güç kaynağı pek uygun değil bu işler için. ekran kartınızı bilmiyorum ama 450w frisby power sizi kurtarmaz gibi geliyor. oc için powerinizin stabilitesinin yeterli olması gerekir, voltaj dalgalanmalarının olmaması gerekir. ki genellikle kasalarla birlikte verilen frisby gibi markalar bu işi düzgün yapamaz. en az 500w-550w civarı ama dahada önemlisi bilinen markalardan güvenilir bir power edinin bence, ve hatta almışken 80plus olsun. bunun yanında sisteminizinde iyi soğutulduğundan emin olun özellikle işlemcinin.

oc olayına gelirsek, biosda oc için düzenlenmiş hazır profillerle hiç uğraşmayın, hazır profiller pek iş yapmaz. fsb ve voltaj ayarlarını manuel yapmanız gerekir. yani biraz buralarda, oc sayfalarında gezinmeniz lazım.
    en dikkat etmeniz gereken şey sisteminizin, işlemcinizin sıcaklık değerleridir. ocla uğraşırken herzaman sıcaklıklara dikkat etmelisiniz. voltajla uğraşırkende mümkün mertebe cimri olun, kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.