Şimdi Ara

İntel 14700f İşlemcim %100 Olsa da 65w da Çalışıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi b760 tomahawk anakartım var.. Anakartta iki cpu girişi var ama ben bir tane taktım k serisi haric gerek yok yazıları okumuştum..

Bir de “0x129' son biosu güncelledim msi anakartta intel default kısmını seçtim..

Fakat test yaparken 65w üzeri cıkmıyor ve ekrandaki gibi 3000 mhz bunun nedeni nedir nasıl çözebilirim?

İntel 14700f İşlemcim %100 Olsa da 65w da Çalışıyor..

• Normalde 14700f için tek 8 pin yeterli. İki 8 pin yuvasından cpu 1 olana takın 8 pini. Stress testine de sokulsa 14700f yükte 150 wattlara gelmesi lazım. Ama sadece stress testinde.

Oyunlarda 65/70 wattlarda gezer genellikle F işlermci olduğundan. Anakart seçimide yanlış değil B760 olması 14700f için.

O testleri aıda 64 gibi farklı programlarla da deneyin bakın aynı wattlarda kalıyormu. Bende 12700f varken aida 64te test yaparken 150 wattlara dayanıyordu oyunlarda 65 wattlardaydı.

Gerekirse anakart biosunda intel defaultu değil msi ın tercihini seçin o biraz daha yüksek wattı seçiyordu. Bu ayarları seçerken normalde maksimum turbo power 220 / 250 watt gibi birşeyler sorması lazım.

Yük altındayken işlemcinin frekans hızının 5.000 küsür frekans hızlarında olması lazım. 3000 mhz bir garip zaten. Farklı programlarda da deneyin siz. Aida 64 gibi

İntel default seçilince power limitler düşüktemi kalıyor 65 wattlardamı kalıyor kontrol edin biosta. Gerekirse P.Limit kapatın.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler hocam evet bütün testlerde 65w maxta kalıyordu intel default ayarlarda..

Sonra Msinin 2 seçeneği var kule tipi soğutucuysa şunu seçin sıvı soğutucu ise şunu seçin onlardan kule tipini seçtim bu sefer 217watt civarına kadar gördüm ve 5.2 ghz kadar gördüm..

Yalnız cinebesh testinde bu seferde 100 dereceyi buluyor sıcaklık normal mi?

ve diğer türlü intel default ayarda kullanınca en fazla 60 derece görüyordu..

Soğutucum 220w tdp değerine sahip büyük 14 cm fanlı bir soğutucu termal macunda articin mx6.

Şu an işlemci boşta 33 derece..

• SeSioN kullanıcısına yanıt

Stress testlerinde malesef öyle amd ryzenler de testlerde bazen sıvı soğutucu bile olsa intel gibi 90 / 100 arası oluyor. Ama oyunlarda 95 / 100 derece olmaz. Testlerde en yüksek tdp ye çıksın seçildiği için stress testlernde o değerler görülür.

Şu an seçilen ayarlarla oyunlarda 65 / 70 falan olması lazım denediniz mi oyunlarda. Daha önce düşük tdp seçildiği için stress testlerinde 60 derece ve düşük watta kalması normal di. Şimdi tam potansiyel seçildiği için de yükselmesi normal.

Oyunlarda yükteyken oynarken kaçlarda gezdiğini söyleyebilirseniz bir sıkntı var mı anlarız tam olarak. Yukarda yazdığım gibi oyunlarda da 65 / 70 lerde geziyorsa veya en fazla 75 ler normaldir. Frekansta 5.2 lerde ise. Tahminmce o değerler arasındadır çünkü F işlemcinin bir anlamı kalmaz çok yükseklerde ise zaten.

Evet oyunlarda dediğiniz gibi frekansta 5.4 falan oluyor.. İntel default ayarlarda mı bırakayım yoksa msi nin kule tipi soğutucu ayarında mı bırakmam lazım? bir fark göremedim..

• SeSioN kullanıcısına yanıt

Tam kısılmamış perfomansı hangisnde yakalıyorsanız onda bırakın. Hani baştaki sorun hangisinde olmuyorsa. Msi kule tipinde bırakabilirsiniz. Power limitlerın kısılmadığı olan yani.

Tamam hocam çok teşekkür ederim konuma ilgi gösterdiğiniz için..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600 BIOS'da 95 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 14700F in idle tüketimi 65W olmasına rağmen load'da 219W a kadar tüketiyor. o tüketime çıkabilmesi için ikinci 8 pini takmanız gerekiyor. o nedenle zaten 3000mhz yi geçmiyordur. işlemci k serisi olmamasına rağmen sonuçta 14700 serisi bir işlemci.

• aynı işlemciyi bende kullanıyorum anakartımda gigabyte z790. bios update yaptıktan sonra aynı durum oluştu. öncesinde hardıl hardıl watt çekiyordu :)

• 14700f de sorun var mı arkadaşlar, k serisi sorunlu diye 14700f alayım diyorum ama kullanan arkadaşlara sormak istedim.
    Msi z690 tomahawk ddr4 anakartım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12700f kullanıyorum, anakart üzerinden güç limitlerini açmazsam bende de 65w da takılıyor işlemci.

limit kaldırınca 125w tavan yapıyor ve tam performans çalışıyor.

• TURKISH-HANDERE T kullanıcısına yanıt

7950x3d kullanıyorum. 14700f için hiç bir sorunu yok. gönül rahatlığıyla alabilirsin.

• progrock kullanıcısına yanıt

eyvallah hocam çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.