|
Intel, sessizce dünyanın en büyük çip şirketi oldu
-
-
quote:
Intel, sessizce dünyanın en büyük çip şirketi oldu
Nanometre olarak da hep en büyüğü :)
-
Sektörün öncüsü olmasının ve bilibirliğinin ekmeğini yiyor, gerek hazır kasa gerek laptop olsun çoğu markanın amdli modelini bulamıyorsunuz, özellikle bir laptop almak istediğinde intel rakipsiz.
Ama bunun da sonu gelecek görünüyor, Microsoft Windows u arm tabanlı ürünlere de stabil bir şekilde getirmek istiyor, önce qualcomm sonra da diğer arm üreticilerinden doygunluğa ulaşmış mobil pazar sonrası Apple m serisi ile mücadele eden ciddi ürünleri göreceğimiz kesin. celaron, i3 ve i5 için tehlike çanları çalıyor, bu serilerin kaderi Microsofta bağlı durumda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Intel, deyim yerindeyse pazarı ürünleriyle bombalıyor, en ücra köşeye bile ulaşabilecek kapasite ve ağa sahip. AMD’nin böyle bir gücü, üretim(ürettirme) kapasitesi yok. Güncel node’larda rekabet yüksek olduğundan yeteri kadar bant açamıyor, bir nevi bulunduğu nokta doğal sınırlarıyla yalıtılmış(coğrafi kader diyoruz ya onun gibi). Yapabileceğinin aşağı yukarı en iyisini yapıyor zaten. Microsoft ve Windows’a gelince, Windows 11 Intel 12. nesil işlemciler için çıkarılmış bir işletim sistemi. Daha sonra bu adla çıkar mıydı, çıkmaz mıydı veya yeni sundukları özellikler Windows 10 çatısı altında sunulur muydu bilemem, fakat 12. nesil işlemcilerin çalışabilmesi için Allah’ın işine bak sen 2 hafta önce windows 11 çıkıyor. Microsoft+Intel+IBM bunlar birbirlerini baltalamayacak şirketler. Qualcomm’lar bu pazarın kenarında ayaklarını suya daldırabilir belki ama o kadar, Chromebook içine girer vs. Intel birkaç seneye kadar kendini epey toparlayacak zaten, var olan bir amd zor tutunuyor, ben öyle bir gelecek öngörmüyorum.
-
alakasi yok
hocam yapma allah aşkına 10nm 13600k gibi bir işlemci, 5nm am5 7700x işlemciyi tokat manyağı yapıyor. am5 platformunda stabilite, optimizasyon, geç açılma sorununu daha çözememiş amd'yi övme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komoL -- 18 Ocak 2024; 18:11:31 > -
Amd yi övmedim aslında. Litografiye dikkat çekmek istedim. Bahsettiğin işlemcilerin tdp si arasında neredeyse 150W fark var, Intel verimli değil.
Burada hala 2 katı güç harcayan intelin takozlarını övenleri görüyorum.
-
Aman yavaş gel gürültü etme, bir duyan olmasın
Sakın konuşma, hiç belli etme, gören uyanmasın
-
işlemci yanıyor algısına rağmen bunu başarması şako mu? bravo
-
Haklısınız Microsoftun henüz intelin ayağına bastığını görmedik ama gelecek teknoloji chipletlerden yana özellikle pilli cihazlarda.
Windowsun rakipsiz olduğunun farkındayım ama chromebooklar nasıl bir anda çıkıp abd eğitim sektöründe başat olduğuysa yapay zeka devrinde de beklenmedik sürprizler olabilir
İntelle işbirliği Microsoftu olası risklere karşı daha açık hale getiriyor
13600k 14 çekirdek 7700x 8 çekirdek arada %40 fark var nasıl olurda bu iki işlemciyi karşı karşıya getirip %21'i savundun ve ekstra güç harcarken yaptın bunu.
Geekbench te tek çekirdekte 7700x daha iyi çoklu çekirdekte de aynılar. Cinebench skoru ile bu varsayımda bulunmak heleki ekstra güç harcarken mantık dışı ve saçmalıktan başka birşey değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8 cekirdek 16 izlek bir islemcinin 14 cekirdek 20 izlek islemciyi gecmesi ya da yarısması biraz sıkıntı vermis sanırım...
-
İntel de güzel memleketim gibi. Bütün dünya kıskanıyor bu ikiliyi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İşlemciden ziyade elektrikli soba almak isteyen biri için güzel sözler :)
-
Hocam biliyorsan bu arm risc, x86 cisc olayını değerlendirirmisin. ikisini birbiriyle karşılaştırmaktan söz etmiyorum isteyen gider araştırır, yazınca kalıp cümleli anlatımlar çıkıyor fakat günün sonunda daha basit yapıyla x86 ile aynı hızı veya hesaplama kapasitesini yakalayabilen bir mimari varsa x86 var olma sebebi sadece endüstri standartı olması, yaygın kabul görmüş olması dışında bir sebebi varmıdır. x86'nın üstünlük kurabileceği bir avantajı var mı. Birde kod çözme birimlerinden söz ediyordunuz amd'de galiba bu daha az, intelin ve amd'nin mimari yapısndan ve avantajlarından bahsedermisin?
-
Bu bence tartışmaya açık. Benchmark paylaşıyorsunuz ve ortalama tüketim veriyorsunuz. Gerçekten benchmarkta ortalama enerji mi tükettiğini düşünüyorsunuz? Intellerin 200W üzeri tüketimleri bence korkunç.
Kaldı ki ben amd savunmadım, model de belirtmedim. Intel genel olarak daha verimsiz. Fiziki olarak 5nm ve 10nm nin verimlilik anlamında kapisabilmesi çok zor zaten. Bu kadar savunacak bir şey yok.
Ayrıca nanometre olarak da gerçekten büyük, yanlış birşey söylemedim. Benim fikrim bile değil, gerçekler böyle. Neden bu kadar açıklamaya ihtiyaç duydunuz onu da anlamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 19 Ocak 2024; 0:25:14 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- whatsapp profil resmi ss alınca bildirim gidiyor mu 2024
- video edit programı
- instagramda taslaklar nerede
- netflix üyelik
- instagram giriş yap google
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X