|
Samsung’un kaybı çok büyük, tüm müşteriler TSMC’nin kapısında
-
-
7 nm üretsek de avrupaya satsak. ahh ahh..
-
Çin ve Tayvana bağımlı olmak için herşeyi yapıyor batılı dev şirketler
-
Samsung'un TSMC'yi yenebilmesi için önce Qualcoom'u yenmesi gerekli.
Kendisinin tasarladığı ve gene kendisinin ürettiği çipin performans ve verimlilik açısından o seneki Qualcoom işlemcisini özellikle de grafik performansını geçmesi gerekli. İnsanların Exynos'a bakışı çok kötü adını duydumu kaçıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 23 Kasım 2023; 13:45:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
E büyük kayıp yaşamak istemiyorlarsa Abd'ye karışma deyip Çin'e satış yapsınlar.
-
Qualcoom'u nasıl yenecek? Aynı işlemciyi samsung dökünce bile çöp çıkıyor ortaya. 730g ve sd gen1 faciası ortada. iphone 6s ten beri çözemediler şu işi. Hoş çözmeye çalıştıklarını da sanmıyorum. Patates üretir gibi basıyorlar.
-
Neyse ki MTK Dimensity serisi var. Ne ABD'ye ait (Qualcomm gibi) ne de Samsung Foundry'den çıkıyor :).
-
Tezgahları hollandadan alıyorlar farklı sonuç çıkıyor nasıl oluyor?
-
dimensity 9300, güç tüketimi konusunda sıkıntılı gözüküyor. neticede o da tsmc ye yaptırıyor. mid-coreların olmayışı çok daha fazla performans bekleniyordu. ancak buna karşılık vazgeçtiğiniz verimlilik s8gen3 ile aynı düzeyde değil maalesef.
-
çok büyük arge harcamları yapıyorlar. tahmin edemeyeceğiniz düzeyde. samsung bile tsmc'yi geçmek için en az 5 yıl olduğunu kabul ediyor. ancak aradaki performans farkı azaldıkça, üreticiler daha az verim vermesine rağmen samsungu tercih edebilir. exynos 2200 ı yeniden ürettiğinde, aynı işlemci olmasına rağmen aradaki fark takdire şayan. bi nevi exynos 2200+ gibi olmuş yani. ona rağmen s23 fe de bunu böyle adlandırmadı samsung. google da tensor da exynos kullanıyor. bi sonraki tensor g4 de samsung üretimi olacak, exynos 2400 ile gelecek.
apple dışındaki çip tasarımcıları arm dışındaki tasarımlara yöneldikçe, hem armın hem de appleın geçilme ihtimali var cidden.
-
risc-v ye geçildiği an sektörde yaygın olarak, çinin tekeli biter. bu arada, samsung da tamamen bunun için var sahada. eğer, çine karşı bi yaptırım uygulamaz ise abd sorun yok. çin-tayvan sorunu önümüzdeki yıl patlayabilir bu arada.
-
çakıl 65 nm ile üretilmişti. en az 5 yıl lazım.
-
samsungun işlemci konusunu bırakması gerekiyor hala exynos üretip 3.dünya ülkelerine çakma peşindeler.
-
exynos un derdi hiç bir zaman saf performans olmadı ki.(alt seviye çöp ürünler hariç) x86 gibi arm işlemci üretiyor adamlar. bataryayı içiyor ve ısınıyor hiç bir anlamı yok.
6s 2015 te çıkmış. bunca zamandır hiç bir ilerleme görmüyorum. exynos un arm dünyasında bu şekilde yer edinmesi çok zor. google da ucuz olduğu için kullanıyor zaten, eski mtk kafası.
apple a donanımsal rakip olmak en son adım. donanım 2x olsa da yazılım olarak geçme ihtimalleri yok. E donanımın da bi anlamı kalmıyor bu şekilde.
-
Teknolojiyi yakin takip etmiyorum, en son hayirladigim birkac yil once 7nm sinir deniliyordu. Iste silikon malzemenin sinirlari var 7nm alti uretilemez gibi seyler yazilip ciziliyordu. Ne oldu da simdi 3nm basilabiliyor? Biri izah ederse sevinirim.
-
bunun tam cevabı yok. ölçülemediği için herkes kendi birimini uyduruyor gibi bir durum var.
Önemli olan nm den ziyada performans/batarya/sıcaklık üçgeni. En iyi silikonu tsmc döküyor o bir gerçek.
-
Hakkaten boyle mi yani? Gok yuzunde 2 milyar yildiz var inanmiyorsan say bak hesabi.
Yani bence de belirli bir gerilimle calisan bir aletin belirli bir kuculebilme siniri olmali. Cunku belli bir yakinliktan sonra 3volt ta ark yapar sinirlar ortadan kalkar. Ilginc bir konu 3nm 2nm uretim surecinde icerisinde milyarlarca transistor barindiran silikon bir malzeme. Bana kalirsa bu sayida transistorun hepsi calismiyor bile olabilir yani mutlaka bir firesi vardir. Bu da urunun kalitesini belirliyor. Her ayni model islemci ayni seviyede oc olamiyor mesela.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mesela 8gen1 ile 8+gen1 i ele alalım. 8gen1 i samsung, 8+gen1 i tsmc üretti. sorsan 2side 4nm.
aynı işlemci aynı nm olmasına rağmen sıcaklık ve pil kullanımı olarak baya fark var.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Samsung'un TSMC'yi yenebilmesi için önce Qualcoom'u yenmesi gerekli.
Kendisinin tasarladığı ve gene kendisinin ürettiği çipin performans ve verimlilik açısından o seneki Qualcoom işlemcisini özellikle de grafik performansını geçmesi gerekli. İnsanların Exynos'a bakışı çok kötü adını duydumu kaçıyorlar. |
Qualcoom'u nasıl yenecek? Aynı işlemciyi samsung dökünce bile çöp çıkıyor ortaya. 730g ve sd gen1 faciası ortada. iphone 6s ten beri çözemediler şu işi. Hoş çözmeye çalıştıklarını da sanmıyorum. Patates üretir gibi basıyorlar.
|
samsungun işlemci konusunu bırakması gerekiyor hala exynos üretip 3.dünya ülkelerine çakma peşindeler.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X