Şimdi Ara

Intel Skylake (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
12
Favori
35.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Riske girmeyeceğim. Sıvı soğutma alacağım. Tek çare çünkü. Hyper 212 Evo aldım ikinci fanı takıp kullanırım diye ancak riskli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mode03 kullanıcısına yanıt
    Amozon'dan bu ürünü alırsınız sadece 210gr ve 58,4cfm;

http://www.amazon.com/Cooler-Master-GeminII-M4-RR-GMM4-16PK-R2/dp/B0080ATR2Y
    http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/geminii-m4/

Bu ürünün 58.4cfm değerini 109,55cfm'ye çıkarabilmek içinde böyle 12cm'lik yuvaya 14cm' lik bir fan alırsınız.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/kasa-fani/akasa-viper-r-14cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan-12-cm-yuva-uyumlu.html

veya Amozon'dan bu ürünü;

392gr ve 65cfm;

http://www.amazon.com/Cooler-Master-GeminII-Silencio-RR-G5V2-20PK-R1/dp/B00UOIK3FU
    http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/geminii-s524-v2/

Önemli Not: Daha dikkatlice araştırdım...) 14cm yüksekliğe Akasa Viper fanla değiştirseniz de bu Cooler Master GeminiII ürünleri rahatca sığıyor.

GeminII S524 Ver.2 + Akasa Venom 109cfm'lik fanın toplam soğutucu yüksekliği = 105,4cm

GeminII M4 + Akasa Venom 109cfm'lik fanın toplam soğutucu yüksekliği =69cm

Ya da daha uyguna bu modellerden alırsınız stokta var görünüyor
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/akasa-venom-atto-intel-1155-lga-1156-ve-amd-tum-soketlerle-uyumlu-92mm-pwm-fanli-islemci-sogutucusu.html
    http://www.hepsiburada.com/akasa-x4-lga775-1155-1156-1150-1151-am2-am2-am3-am3-uyumlu-islemci-sogutucu-ak-968-p-BD130698

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 2 Ocak 2016; 19:13:09 >

• i7 6700k üzerinde ZALMAN LQ315 Ultimate Water Cooler

oğutucu olayına epey kafa yordum aslında. Daha önce Noctua kullanıyordum ama ağırlık ve yer kaplamasından dolayı sıvı soğutmaya geçtim. Kullandığım kasa Coolermaster HAF-X.
    mevcut fanları elden geçirdim. farklı bir sirkulasyon metodu kullandım. Ekstra fan taktım. Hava yollarını maksimum olacak şekilde ayarladım. Kasanın içi böylece sıcak hava durmayacak şekilde ayarlanmış oldu.
    Ortam sıcaklığını 25-30 derece arasında tutuyorum. Böylece en optimal oda sıcaklığını yakalamış oluyorum.

AIDA64
     Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset

PRIME95

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 4 Ocak 2016; 2:02:31 >

• zorla haraç alan firma sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

4790k kullanmaya devam nedense bu 6700k lar beni hiç sarmadı

4790k gibi bir islemciden 6700k ya gecmek kadar sacma birsey olamaz.2600k kullanicisi olarak bile gecip gecmeme arasinda gidip geliyorum.2016 sonuna kadar bekleyecegim.

Anakart z170 chipsetli olduğu için mecburen geçiş yaptık :)... i7 4790k yı değiştirdim :D
  • Asus gaming pro anakartına 6700k ve noctua d15 taktık dün. sıcaklık değerleri fazla olduğu için vidaları az daha sıktım. sonra geri taktığımızda bilgisayar hiç açılmadı. ram'ı söküp diğer slot'a taktık. bu sefer açıldı ama sadece 8gb gösterdi. (toplam ram 16gb). slotları değiştirdik, vidaları biraz gevşettik. bu sefer açıldı. sonra ertesi gün bios güncellemesi yaptık. sonra ilk açılmadığı slotlara tekrar taktık. bu sefer sorunsuz çalıştı. sıcaklık değerleri daha iyiydi ilk haline göre. prime95'i 5 dakika çalıştırdık 60 dereceyi zar zor buldu. sonra anakart sitesinden baktım ramlar da uyumlu listesinde değildi.
    bilgisayar arkadaşımın ve zira ben daha bilgiliyim diye yardımcı oluyordum. o an birşeyleri bozdum diye telaşlandım.
    ne yalan söyleyeyim bilgisayar dünyasından soğudum bir anda. hani benim bilgisayarım olsa zerre umrumda olmayacak.

neyse arkadaşlar çok uzattım. hevesinizi kırmak istemem ama
    - Asus benim için bitmiştir.
    - kingston benim için bitmistir.
    - skylake platformu benim için bitmiştir. olurda kendim için toplarsam ya x99 ya da z97.
    - noctua bile benim için bitmiştir. fanlar en yüksek seviyede bir ses çıkarıyor ki sanırsın uçak motoru.

bir de anakart'ın ucuzundan uzak durun derim. ki bizim anakart ucuz da değildi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1500tl bir islemciye vereceksin ve yamuldu yamulacak korkusu yasayacaksin intel resmen dalga geciyor artik .Sizin yatacak yeriniz olmasin emi intel muhendisleri...

• i7 6700K ile i7 5820K arasında 140 Lira gibi bir bir fark var. i7 5820K için anakarta biraz daha fazla para verirsiniz tabii.

Bütçesi yeterli olanlar öyle yapsın, hem daha uzun süre kullanırsınız hem de kafanız rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 10 Ocak 2016; 0:46:04 >
  • bu aralar sistemimi güncellemeyi planlıyorum. araştırma yaparken enteresan birşeye denk geldim. görünüşe göre, K serisi olmayan skylake işlemcilere artık BCLK frekansını değiştirerek overclock yapılabiliyormuş. eski overclock'cular hatırlar, örneğin core2quad serisinde işlemcinin çarpanına dokunmadan bus hızını değiştirerek overclock yapabiliyorduk. son bi kaç jenerasyondur intel bu işi iptal etti (nedeni basit, K serisini satabilmek için) fakat skylake ile dediğim gibi, işler değişti. Super Micro'ya bağlı overclock'cunun biri i3 6320 işlemciyi alıyor. anakartının bios'unu modifiye ederek bclk frekansına müdahale ediyor. sonuç? stok hızı 3.9'a kitli bir i3'ün hızını 5ghz'e çekiyor.

bu durum tabi çok ekstrem. adam overclock yarışmasına giricek diye bu kadar abartıyor ve bunu sıvı nitrojenle yapıyor fakat günlük kullanım için 4.5ghz, hava soğutmayla gayet mümkün. bu haber bir ay önce patlak verdi ve bunu duyan bir kaç şirket, bclk overclock'u destekleyeceğini belirtti (asus, msi, gigabyte ve asrock şu ana kadar bildiklerim) yapmanız gereken tek şey bios'u güncellemek. iGPU'yu kapatmak. bclk frekansını ayarladıktan sonra ram çarpanını düşürmek (çünkü mem bus hala chipset'e bağlı) ve.. bitti. K serisine vereceğin para cepte. detaylı açıklamalarını ingilizcesi iyi olan arkadaşlar şurdan okuyabilirler. ikinci link'ten bios listesini bulabilirsiniz.

http://www.anandtech.com/show/9848/bclk-overclocking-intels-non-k-skylake-processors-coming-soon
    http://overclocking.guide/overclocking-non-k-intel-skylake-cpus-performance-tests/
    https://www.youtube.com/watch?v=MrfTcXQlsbs

anakart üreticileri gördüğüm kadarıyla bu olayın arkasında fakat tahmin edebiliceğiniz gibi intel'de yüzler gülmüyor. bildiğim kadarıyla intel tarafından hala ses yok. reddit'te gördüğüm konuların biri içime bir kuşku düşürdü. anladığım kadarıyla işlemcinin microcode'unu güncellemek mümkün. bunu işlemcinin firmware'i gibi düşünebilirsiniz. dediğim gibi, anakart firmaları bu olayın destekçisi olduğu için yeni bios'larıyla bclk overclocking'i kapatmaları pek olası değil. intel bu durumda sıkı dostu microsoft'a gidip "bir güncellemeyle bu microcode'u gönder" diyip windows update ile işlemciyi güncelleyebilir gibi bir durum söz konusu olabilir deniyor. bunun anlamı, eğer K serisi olmayan bir işlemciyi bios'u modifiyeli bir anakartla overclock'lamış olsanız bile, günün birinde windows update'le gelen bir güncelleme, işlemci hızınızı stok haline çekebilir. ve bu microcode güncellemeleri gününe göre imzalandığı için eski bir sürümüne geri dönmek mümkün değil. bir kere güncellendi mi öyle kalıyor.

detaylısı:https://www.reddit.com/r/hardware/comments/3zbvk2/how_exactly_do_cpumicrocode_updates_work/

intel'in bir microcode güncellemesi ile bu işi düzeltebiliceği ihtimali olmasa şu an gözümü kırpmadan k serisi olmayan bir i7'ye girerdim. neyse, sorum şu. k serisi kullanmayıp bu anakartlardan birine sahip olan arkadaşlar bunu deneyebilir mi?

• Ben sırf overclock yapabilmek için için Z serisi anakart aldım (işlemci i5 6500) dediğin gibi pat diye kapatırlarsa çok pis söverim
  • deneyip haber verirsen sevinirim. duyduğuma göre 1.3v'da 4500 civararına çekebilmen gerekiyor. bu arada söylemeyi unuttum, bu custom bios'larla işlemcinin sıcaklığını okuyamıyorsun. sabit 100 derece diyecek o yüzden düzgün bir soğutucuyla yapmanı tavsiye ederim.
  • Bazı anakartlardan(Asus z170-A) işlemci koruyucu çıkıyor bu parça yamulmanın biraz olsun önüne geçer herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antrim

Bazı anakartlardan(Asus z170-A) işlemci koruyucu çıkıyor bu parça yamulmanın biraz olsun önüne geçer herhalde?

Cpu installation tool den bahsediyorsan sadece montajı kolaylaştıran bir aparat.
  • Belli olmaz, belki de engel oluyordur. Anlamak için aparatlı montaj yapıp da yamulan birilerinin geri dönüş yapmış olması lazım.
  • Micro code bilmem ama k siz islemciyi zaten overclocklamak belli basli bi dert cunku block frekasiyla oynayarak overclock ediyorki oda zaten belli basli eziyet oluyorda stabilite yakalamak cok zor cunku saglam ram saglam anakart lazim bunun icin cunku ram ve anakart block hizda bus da artiyorki stabiliteyi etkileyen en onemli faktor denemelerimden biliyorum.bu bi satis hilesi arkadasin dedigi dogru aynen kapatabilir intel cakalin onde gideni o hatayi 1 kere yapti 2kez yapacaklarini sanmam intel mecbur kalmadikca yapmaz belkide amd zen arifesinde ne satabilirsem kafi die yapmis olabilir.intel isini bilir nasilki sandy birdleri satabilmek icin lehimli uretti eski i3 lerdede acmisti ksiz olanlar overclock edilsin die ayrica bu z97lerdede k siz olanlar overclock fps artirarak olurki birbirine yakinsey ama stabilite k li modellerdeki gibi tutmuyor milyonda 1 bunlar satis hilesi intel bilerek yapiyor oyuna gelmeyin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 10 Ocak 2016; 22:31:12 >

• arkadaşlar 3d tasarım ve oyun için i5 6600k alacaktım, bükülme problemi yaşayan arkadaş var mı?
    ddr4 dünyasına adım atmak istiyorum ama bükülme söylentileri hiç hoşuma gitmedi açıkcası.
  • Mikro kod yöntemini intelin uygulamaya cesaret edebileceğine ihtimal vermiyorum, böyle bir hareket yaparsa, satıp parasını kasasına koyduğu bir ürünün özelliklerinde satıştan sonra kırpma yapmış manasına gelir ki bu ticaret ahlakıyla bağdaşmaz, -satın alan kişinin bilgisi/rızası olmadan bunu yapamaz, -Satıştan sonra yapılan/yapılacak değişiklikler kullanıcının lehine olmak zorundandır ve kullanıcı istekliyse yapılabilir. -satıcı yasal yollarla bunu ispata zorlanabilir, -Böyle bir güncellemeyi yayınlamak microsoftun da başını ağrıtabilir.

Ha şöyle olur çıkar adam gibi bu şekilde overclocku önermediğini söyler, ürünün ömrünü kısalttığını, işlemciye zarar verdiğini açıkca beyan eder, kullanıcısını bilgilendirir, akabinde microsoft da ''isteğe bağlı'' update listesine tüm gerekli uyarı/açıklama/eksiksiz bilgilendirme yaparak koyar başı ağırmaz, yoksa kullanıcıdan habersiz bu işi bu şekilde yapmaya kalkarlarsa, çaktırmadan internetten firmware göndererek blk dan o/c yi iptal etmeye kalkarlarsa pek çok ülkede pek çok tüketici tarafından itina ile dava edilip yüksek tazminatlar ödeme durumunda kalabilirler ki bu işi zevkle ve itinayla yapacak sayısız kişi ve kurum yeryüzünde mevcuttur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 11 Ocak 2016; 1:22:59 >

• i7 6700k aldım kullanıyorum. Phenom II x4 955 BE 3.9Ghz'di. Anakartı ve işlemciyi değiştirdim ve pc mavi ekran vermeden sorunsuz çalıştı ve windows bile hiçbir hata vermedi. Sony Vegas'la render yapıyorum bazen. Yine aynı şekilde render yapayım dedim 955'de renderladım 1 saat sürdü 6700k ile 50dk sürdü aradı fark neden bu kadar az oldu? Yapmamız gereken bir ayar mı var?
  • Valla ben PhenomX4 955@4ghz ile Zen çıkana kadar bekleyeceğim deniştim kendi kendime, lakin 4ghz de olsa işlemcinin GTA5 ve Witcher3 oyunlarındaki anlık düşük performansını görünce uzun uzun araştırıp İ5 6400 - ASUS Z170-PD3 (DDR3)ikilisine geçiş yaptım.
    GTA5 oyun başlangıcında high-ultra ayarlarda 35-45 fps aralığında çalışırken oyunun biraz içine girip şehir içinde 28fps gördüm, grafik ayarlarını ne kadar kısarsam kısayım belli sahnelerde frame 30' un altına düşebiliyor ve asla 45' in üzerine çıkmıyordu.
    Şu an GTA5, i5 6400 stok hızlarda aynı grafik ayarları ile ortalama 45-50 fps, MSAA yı kapattığımda ise 60 fps sabit çalışıyor, kasa içi ve ekran kartı sıcaklığım 10 derece düştü, ASUS Z170-PD3 (DDR3)BCLK seçeneği açık, hız aşırtma seçeneğim ise hala var, Phenom' da hız aşırtma limitindeydim 4ghz den yukarı çıkamıyordum, SSD performansı günlükkulanımda gözle görülür şekilde arttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 11 Ocak 2016; 16:28:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetY58

O 1151. Pinin ustune otur intel

harbi otursun :) ... i7 4790k gibi işlemciyi kullanamadım anakart değiştiği için :)

ayrıca x61 kraken geldiğinde auto overclock deneyeceğim. bakalım 5.0 ghzi geçecekmi :D

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.