Şimdi Ara

Intel Skylake Core i7-6700K ve i5-6600K işlemci kutuları ortaya çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Dünya sizin etrafınızda mı dönüyor sanıyorsunuz. Sadece oyun amaçlı çıkmıyor bu işlemciler. Kimi uygulamalarda %100 başarım sunabiliyor yeni işlemciler. Belki rekabet olsa daha iyilerini yapabilir ama küçük te olsa yapılan iyileştirmeler kurumsal yerlerde büyük önem arz ediyor. O nedenle kimin hangi gerekçe ile aldığını bilmediğiniz durumlar için yaptığınız benzetme yakışıksız.

Hangi uygulamalarda gercek %100 basarim elde edilimis? O basarim cogu zaman arttirilmis default saat hizlarindan kaynaklaniyor, 2500kyi gozum kapali 4300 yapabiliyorum, hic voltajla falan oynamadan, o hizda bahsettiginiz uygulamada yeni islemciler en fazla %5-10 basarim gosterir, o da optimazasyondan kaynaklidir, rekabetsizlik durumundan kaynaklo, nerdeyse tum oturmus yazilim intele gore yapiliyor, optimize ediliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• intel ısıtıp ısıtıp koyuyor gibi geliyor bana gelsin bakalım fiyat ne olacak

• Eger bu cıkan işlemciler 3930k yı hala gecemez ise gene intelin bombasına geldik demektir.
    Simdi bazı arkadaslar ddr4 icin gelen yeniliklerden bahsedebilir ama bunların performansa artı yonde ne kadar yansıması olacak onuda yapılan testlerde gorecegiz.

Burada bir parantez acayım; elinde 3930k gibi sistem olup performans anlamında artırım yapmak isteyen arkadaslar icin yazdım.

Sıfırdan sistem toplayacak olanlar icin tabiki yeni platform daha cok tercih sebebi olsada. 4770k - 4970k gibi işlemcilerden bu işlemcilere gecmek cok akıllıca olmayacaktır. Ancak zevk meselesi yada yeni nesil deneme amaclı gecenlere sozumuz yok, cunku insanlar paralarını istedigi gibi harcama ozgurlugune sahiptir. Sentetik testlerde ufak tefek performans artıları var gibi gorunsede kullanıcıların bu farkı ne kadar hissedecegi bizim icin onemli olacak.

Yukarıda bazı arkadaslar islemcilerin amacı hakkında iyi mesajlar vermisler hepsine katılıyorum. Eger bir işlemci darbogaz yapmıyorsa sistem işlemci yuzunden performans kaybetmiyorsa, bunları yapana kadar kullanılması taraftarıyım.

• G3258 ezer geçer bunların alayını. @yersen

• Merakla oc kapasitesi ve isinma olayini bekliyorum.Birde tabii performans testleri.

• artık bir yenilik vs yok her sene bir kaç özellik tabi öyle beklenen yenilikler pek değiller nedeni belli adamlar pazarı kontrol ediyorlar rakip zaten yok niye yenilik yapsınlar ki ????
    biz kullanıcılar olarak almazsak adamlar eşek gibi gereken yenilikleri yapmak zorunda kalıcaklar
    ddr4 vs var ama sisteme öyle uçuk farklar veremiyor malesef çünkü mobilde ki gibi farklar oluşturamıyor
    elimde i5 3000 serisi zaten var üstüne öyle almaya değer farklar verirse alırım ama yok
    yapsınlar i5 2000 serisindeki gibi ciddi bir yenilik yap bizde sistemi yeniliyelim

• Burada "son kullanicilar" olarak bizden cok toplu alicilarin onemi var Intel icin. Sirketler zaten son kullanicidan her sene degisim beklemezler ancak Intelin her yeni modelde mutlaka "son kullanicinin" farkedemeyecegi veya hicbir zaman ihtiyac duymayacagi sektor ihtiyaclarini karsilamak adina ekledigi seyler vardir.

• 5.nesil i7 işlemcinin kullandığı x99 chipset ile mi devam edecek acaba?
    Yoksa bu işlemci içinde mi yeni anakart olacak.

Ddr4 için işlemcide acaba ne gibi gelişme yaptılar. Zamanla göreceğiz

• quote:

Orijinalden alıntı: experiment67

5.nesil i7 işlemcinin kullandığı x99 chipset ile mi devam edecek acaba?
    Yoksa bu işlemci içinde mi yeni anakart olacak.

Ddr4 için işlemcide acaba ne gibi gelişme yaptılar. Zamanla göreceğiz

Kabak gibi lga 1151 yazıyor.x99 la ne alakası var.
  • bu işlemciler bir harika dostum
  • %5 performans için gidip yeni seri çıkarıyorlar.
  • İntel'in yeni çıkardığı seri ile bi önceki seri arasında zaten hep performans olarak %5-10 fark olur verimlilik artar daha az güçle daha çok iş yapılır bu hep böyle oldu elbette 4790k kullananların geçmesine gerek yok ama yeni sistem toplayacak biri için skylake daha avantajlı hemde mesela ben 2500k kullanıyorum tüm aradaki seriler için %5-10 eklediğimiz zaman geçmemek için bir sebep yok.

Edit:6600K ile 2500K arasında yaklaşık %30'luk performans farkı var iki işlemcide 95w bu stok halleri için geçerli overclock yapıldığında serinin kapasitesine göre bu fark artabilir veya azabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 5 Ağustos 2015; 22:40:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

2500kyi 5-6 senedir kullaniyorum, Intel her sene oldugu gibi yine ayni islemcileri, ufak saat hizi degisimi, isim ve socket degistirerek, grafik islemcisini gelistirerek her yil ayni islemciyi piyasaya suruyor, insanlara kakaliyor, ve tabiki bazi malaklar hep yiyor kazigi..

intelin merkezi ile mi kankasın çıkış tarihine bak derim
    http://ark.intel.com/tr/products/52210

Tam 7 sene 3 aydir ayni islemci

http://ark.intel.com/m/products/37147/Intel-Core-i7-920-Processor-8M-Cache-2_66-GHz-4_80-GTs-Intel-QPI#@product/specifications

Çüş! Intel'in core mimarili işlemcileri arasındaki fark en fazla 1. ve 2. nesil arasında oldu. Tutmuş ilk nesil core işlemciyi 2. nesille aynı diye gösteriyorsun. Saçmalamanın da bir sınırı var!

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    insanlar parasını istediği gibi harcama özgürlüğüne sahiptir demek çok manidar olmuş.
    burada kimse 6700k almasın parasını bize versin demiyor çünkü.
  • İlk baktığımda ne yalan söyleyeyim prezervatif kutusu sandım

• Hocam o kadar cumle icinden cimbizla cekip o cumleye takilmak daha manidar olmus. Bakin onunde ve arkasinda ne yazmisim.
    Moor yasasisi geregi tabiki onde olmasi gerekecek. Fakat aradaki bu fark biz kullanicilarin isine ne kadar yaracak ve odenen paraya degecekmi onu tartisiyoruz. Yoksa herkes istedigini almak ve satmakta ozgurdur.

• oyunlarda yüzde 10 bile fark olmaz. oyun amaçlı düşünülüyor ise.performans farkıkndan bahsederken

dh de genel bir yanılgı var bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun50

2500kyı 4 yıl daha kullanacam

Oyunlarda bariz darboğaz hissedene kadar internet programlarda kasma hissedersem bende terfi ettirmeyi düşünüyorum ama aklımda olan hep cannonlake var.
  • Şu pin olayı kadar saçma birşey yok.

• i7 4790k nın ddr4 desteklisi işte. Mimari ufalıyor elbet orası önemli ama bunun son kullanıcıya faydası nedir tartışılır. He birde kutusu renkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Ağustos 2015; 13:58:07 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.