Bu nalet :) mevzuya bir konu açmak istedim, faydalı olur inşallah. Yukarıdaki intel linki üzerinden artık sadece .exe uzantılı dosya iniyor bugün itibariyle, haliyle Windows kurulumda gösteriyorsunuz, bulsanız dahi benim kurduğum laptop gibi 'bu driverlar uyumlu değil' benzeri uyarı alıp diskleri yine göremeyebilirsiniz. Kurduğum laptop Lenovo marka Intel 12.Nesil i7-12700H işlemcili bir laptop. Araştırmalarım sonunda Lenovo'ya Asus'un sitesinden bulduğum VMD driverları ile diskleri gösterebildim. Linki aşağıda; resmi desteği | asus türkiye [Notebook Bilgisayar] Intel 11. Nesil işlemciler (Intel Tiger Lake) Sorun Giderme - Windows 10 yüklemesi sırasında sürücü bulunamıyor | Resmi Desteği | ASUS Türkiye https://www.asus.com/tr/support/FAQ/1044458Intelcim yapıyorsun VMD'i niye eklemiyorsun bir şekilde Windows ISO dosyasına veya kolayca erişebileceğimiz şekilde sitene, ben mi yanlış düşünüyorum ????? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qfactory -- 9 Nisan 2023; 1:11:51 > |
Intel VMD Windows Kurulumunda Sorun Giderme
Intel VMD (Sanallaştırma ve Bellek Yöneticisi), Windows işletim sistemleriyle birlikte gelen bir Intel teknolojisidir. VMD, sanallaştırma ve bellek yönetimi gibi özellikleri iyileştirmeye yardımcı olur.
Ancak bazı durumlarda, Intel VMD'yi kurarken veya kullanırken sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlar, eksik sürücülerden yanlış yapılandırılmış BIOS ayarlarına kadar değişebilir.
VMD Kapatılırsa Ne Olur?
VMD devre dışı bırakılırsa, sistem sanallaştırma ve iyileştirilmiş bellek yönetimi gibi VMD'nin sağladığı avantajları kaybeder. Bu, özellikle sanallaştırma yazılımı kullanıyorsanız veya yüksek bellek gerektiren işlemler gerçekleştiriyorsanız performans sorunlarına yol açabilir.
VMD Sorun Giderme Adımları
Intel VMD Windows kurulum sorunlarını gidermek için aşağıdaki adımları izleyin:
- Intel 12. Nesil VMD Sürücüleri: 12. nesil Intel işlemciler için en son VMD sürücülerini yükleyin.
- BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: BIOS ayarlarınızda VMD'nin etkinleştirildiğinden emin olun. Bu ayar genellikle "Sanallaştırma" veya "VT-x" olarak adlandırılır.
- Lenovo VMD Kapatma: Lenovo bilgisayarlarda VMD, BIOS ayarlarından devre dışı bırakılabilir. Devre dışı bırakıldıktan sonra tekrar etkinleştirmeyi deneyin.
- VMD Denetleyicisini Güncelleyin: VMD denetleyicisini Aygıt Yöneticisi aracılığıyla güncelleyin.
- VMD'yi Kapatın ve Yeniden Başlatın: VMD'yi devre dışı bırakın ve ardından bilgisayarı yeniden başlatın. Ardından VMD'yi tekrar etkinleştirin ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
Bu adımları izledikten sonra sorun devam ederse, daha fazla yardım için Intel destek web sitesine başvurabilir veya bir BT uzmanına danışabilirsiniz.