Şimdi Ara

Intel vs AMD 3ds max + Vray 3 testleri (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
11
Favori
32.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: helloween

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: helloween

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

8350 8 tokmağıyla birden dalmış, olan olmuş Render için 8350 alınmaz diyen intelci arkadaşları konuya davet ediyorum. Hadi bunu da açıklayın!!

Bak her tarafında AMD yazan arkadaşım, 8350 fiyat olarak iyi ama performans olarak hala isteneni veremiyor. Yani bizim işi doğru düzgün yapan kimse 400 lira daha az vereyim yavaş render alayım demez. 4770k nın performansı ortadayken böyle tuhaf laflara gerek yok. Ayrıca 8350 render için alınmaz diyen 1 kişi görmedim. fiyatına göre gayet iyi bir işlemci. Ama bir yere kadar.

Ben de diyorum ki, madem 4770K+770 alınacak, onun yerine 780 ve 8350 alınması çok daha iyi

Adam vray diyor sen diyorsun ki gtx780 alsın. Vray in ne olduğundan nasıl kullanıldığından haberin olmadan neden insanları yanlış yönlendirmye çalışıyorsun? Stock 4770k kullanıcı testlerinde 4.8 ghz fx8350 yi geçmişken sen hala ne fanatizmi yapıyorsun?

İntel i7 -4770k 3,5 Ghz-----203 Sn ( lordsoon ) (8 Thread)
    AMD Fx 8350 4.87 oc---- 205 sn ( pCkOpAtuS ) (8 thread)

Daha da susmayacak mısın?

8350 3570k ayarındadır diyen intel fanatikleri sonuçlara bile katlanamıyor yahu... 8350 ve 4770k aralarındaki fiyar farkı 371 lira performans farkı ise %1

Gözünü açıp hangi işlemci kaç ghz de diye bakarsan neyin ne olduğunu görürsün. Laf sokacağım diye kendini rezil etme.

375TL fazladan verecene 100TL ye soğutucu alırım. al sana oldu 4770k

Cidden okullar açılsın. Çoluk çocukla uğraşıp duruyoruz.

• 3850 en alınası işlemci gibi çizim programlarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkcald -- 28 Temmuz 2013; 23:27:23 >
  • cagataykoroglu kullanıcısına yanıt
    sıkma canını 711 Tl ye indi hafta sonu vatanda oldukça alınası 4770k

ki 8350 kullanıcısı olarak sezarın hakkı sezara 4770 cidden orta üst gurupta profesyonel kullanım için en alınası işlemci şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

sıkma canını 711 Tl ye indi hafta sonu vatanda oldukça alınası 4770k

ki 8350 kullanıcısı olarak sezarın hakkı sezara 4770 cidden orta üst gurupta profesyonel kullanım için en alınası işlemci şu an.

Bakalım bu akşam 2600k yı sisteme takacağım. 2500k ya göre %50-60 fark olacak. Zaten bu işlemci eskiyene kadar GPU render alır başını gider. Bir ara 4770k düşündüm ama 90 lira farkla %50 performans artışı varken mantıklı olmadı.
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun vray bilmiyor ve öğrenmek istiyorsanız iray kullanmanızı tavsiye ederim nvidia ekran kartınız varsa cuda kullandığından 2600 ün gücü ve nvidia ekran kartını kullanarak vraya nazaran daha hızloı render alma şansınız olur.
    iray mental rayin geliştirilmiş bir versiyonu mental ray in sonucu vray ile hemen hemen aynı ama iray de nvidia gpusu devreye girdiğinden iyi bir ekran kartı ile performansta hatırı sayılır bir artış sağlanmakta.
  • quote:

hayırlı olsun vray bilmiyor ve öğrenmek istiyorsanız iray kullanmanızı tavsiye ederim nvidia ekran kartınız varsa cuda kullandığından 2600 ün gücü ve nvidia ekran kartını kullanarak vraya nazaran daha hızloı render alma şansınız olur.
    iray mental rayin geliştirilmiş bir versiyonu mental ray in sonucu vray ile hemen hemen aynı ama iray de nvidia gpusu devreye girdiğinden iyi bir ekran kartı ile performansta hatırı sayılır bir artış sağlanmakta.

Kardeş ben vray in ilk Türkçe derslerini yapan kişiyim. Tr3d de vardı ama 7-8 sene geçti. iray e gelince kendisi Allah a yakın aban uzak olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 29 Temmuz 2013; 15:42:01 >
    saygılar üstad, bilemedim kusura bakma :)
  • quote:

Estafurullah yavaş yavaş bırakıyorum. Son demler o yüzden artık sistemlere fazla yatırım yapmıyorum. Eskiden olsa 4770k yı kapmıştım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Estafurullah yavaş yavaş bırakıyorum. Son demler o yüzden artık sistemlere fazla yatırım yapmıyorum. Eskiden olsa 4770k yı kapmıştım :)

hocam çizim programlarında msasütü ve laptop için hangi işlemci ekran kartlarını önerirsiniz
  • Intel 2600k@4.7 ghz 207 saniye olarak listeye eklenebilir.

Intel vs AMD 3ds max + Vray 3 testleri

@darkcald o bütçeye ve yaptığın işe göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 29 Temmuz 2013; 19:21:22 >
  • quote:

Intel 2600k@4.7 ghz 207 saniye olarak listeye eklenebilir.

Intel vs AMD 3ds max + Vray 3 testleri

@darkcald o bütçeye ve yaptığın işe göre değişir.

3dmax render autocad için laptop ve masaüstü düşünüyorum masaüstünde 8350 ama ekran kartı gtx 680 mi 760 mı hangisi gerekli

• Bana kalsa 2. elden temiz gtx670 bakarım. Yoksa Gtx770 alırım.
  • quote:

Bana kalsa 2. elden temiz gtx670 bakarım. Yoksa Gtx770 alırım.

bunların 670m filan oluyor pek farkı var mı laptopta neye dikkat etmeliyiz ekran kartı için
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

quote:

Bana kalsa 2. elden temiz gtx670 bakarım. Yoksa Gtx770 alırım.

bunların 670m filan oluyor pek farkı var mı laptopta neye dikkat etmeliyiz ekran kartı için

Pek farkı yok çok farkı var. Dikkat edeceğin şey tabii ki fiyat, paranın yettiğini alırsın. Bir mimar için 2000 liranın altında bir laptop düşünmemeli. 2000-3000 lira arası iyi bir oyuncu laptop ı iş görür. Tabi msaüstü performansı beklememek lazım.
  • masaüstünde xeon e5 ile quadro düşünüyorum laptopta 4bin lira civarı i7 4770k filan bakıyorum ekran kartı hangisi onu bilemedim
    eklendi.
  • quote:

eklendi.

Böyle giderse başka örneği olmayan bir database oluşacak.
    hayla konuşuyorsun
    sen git oyuncakların la oyna
  • 4770k 3.5 ghz demesine karşın turbo frekansları hesaba katılmamış sanırım maksimum 3.9ghz'e kadar turbo frekans mevcut o yüzden sonuçları alan kişiler render esnasında ghz değişimlerini gözardı etmemeli.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.