Şimdi Ara

Intel vs AMD 3ds max + Vray 3 testleri (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
11
Favori
32.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OnTEC

yeni sonuçlar eklendi...

3dsmax de multi threading açık olduğu durumda kaç tane çekirdek varsa hepsi kullanılmakta. teste baktıysanız 64 çekirdeğe kadar sistemler var.

4770 testi vray 3 için yapan çıkmadı ama bir kaç saniye farkla 8350 nin önünde olması gerekiyor. K serisinde overclock yaparak bu fark açılabilir, ancak render işinde over clock orantılı yapılır zira bu basit bir sahne bir kaç dakika sürüyor ancak bu işi alıp billboard ebatında render almaya kalkarsanız aynı sahne saatlerce sürer, gerçek bir sahnenin renderinde kullanılacak objeler ışık kaynaklarının sayısı, ve atmosferik efeklerle render süreleri bu ebatlarda tek kare için 1 günü bulabiliyor, bu durumda oc aşırı ısınma ve aşırı yük altında uzun çalışma durumunda stabilite sorunları oluşturacağından 3.5 Ghz lik işlemciyi tutup da 4.5 Ghz ye filan çekemezsiniz...

Profesyonel manada render alacak kişiler ya bir kaç makinayı render farm haline getiriyorlar ya intelin 6 çekirdekli modelleri ile çizim yapıyorlar veya en sağlamı gidip work station ( opteron veya xeon ) makina ile çalışıyorlar ancak çok fazla render almıyor ancak aldığınızda hızlı render almak istiyorsanız giriş seviyesi fx 8350 olabilir. çok falz render alıyorsanız elektrik sarfiyatı açısından 4770 veya 3770 daha mantıklı olur. zaten profesyonelseniz elektrik tüketimi değil render süreleri derdiniz olduğundan 8350 ile toplanmış render farm yine burada fiyat avantajı nedeniyle ön plana çıkar...

Yazının üçüncü bölümü için yorum yapmadan önce vray v.s gibi programlardan zerre anlamadığımı belirtmek isterim.

İşin içine profesyonellik girdiğinde toplama makina yerine mac pro kullanmak daha akıllıca olmazmı? Mac işletim sistemli ws lerde bu tender olayı daha kısa sürüyormuş . ( OS farkı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayir mac isletim sistemi bu tip firekt cpu tarafindan yurutulen islere hic bir katki sağlamıyor genel itibari ile kucuk bir kernele sahip olmasi nedeniyle macler windows sistemlerden performasli calisir ancak donanimsal olarak pcden hemen hemen hic farki yoktur yani bir tek bios yerine farklı bir yapiya sahiptir ki ayni performans ile pc uzerinde de mac is kullanmak hem amd hem de intel sistemlerde mumkun.

Isin render tarafinda programlar daha sınırlı zira 3ds max mac uzerinde yok onun yerine maya kullaniliyor cizim ekranında daha iyi olduğu soylenir ancak basta dedigim gibi render dedigimiz işte işletim sistemi hemen hemen hic etkili degil

• tesekkurler.

konu disi ama sorayim, fx 8350/i7 3770k-4770k ile mi vray renderi almak daha hizli olur yoksa r9 280x ile mi? yani soru bir nevi cpu vs gpu

• bende pc değiştirme arifesindeyim
    i7920 var arada montaj ve enderde olsa afterda basit işler oluyor .

sizce amd mi yoksa i7 4770 mü daha rahat ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

bende pc değiştirme arifesindeyim
    i7920 var arada montaj ve enderde olsa afterda basit işler oluyor .

sizce amd mi yoksa i7 4770 mü daha rahat ederim.

stok hızda kullanıyorsanız. 4 ghz e kadar yolu var.
    çok ağır iş yoksa yeter sanırım.
    http://www.pclabs.com.tr/2008/12/20/core-i7-920-ile-overclock-750lik-performans-artisi/
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    üstad imkanınız varsa şayet nvidia iray skorlarını da inceler misiniz?
  • açıkçası vray ortamından böyle bir kıyaslama imkansız open cl ile production render alınmıyor vray de gi doğru çalışmıyor zira...
    octane gibi bir sistem ile test edilebilir ama oda çok sağlıklı bir sonuç vermez ancak bilgiye dayanmayan önsezisel cevabım 750 liralık ekran kartı'nın render bu iki işlemciden daha hızlı render alacağını sanmıyorum open cl işlerinde ağır basan quadroların fiyatlarına bakılınca o ekran kartı baya ucuz zira :)

iray testi de yapılabilir ancak iray bildiğiniz gibi cuda rutinleri üzerine kurgulanmış gpu + cpu render enginesi dolayısı ile cudası olan yani nvidia ekran kartı olan olmayanı döver iray de :)ama iray benim kullandığım tekniği desteklediğinden iray e hakim değilim bu yüzden test sahnesi yapan olursa dener skorunu yazarım 8350nin...
  • valla premiere de after da cpu dan ziyade ekran kartına yükleniyor ve hatta orada da cuda öne çıkıyor, ayrıca tabiki ram, özellikle efter effect sistemdeki ram a bağlı olarak cpu çekirdeği kullanımını arttırıp azalttığından cpu yu bodoslama değiştirmeden ekran kartı ve ram upgrade aynı ekran kartlı ve ramli 4770 daha çok performans kazandırır bu 2 program için...
    illa cpu değiştirecem dersen
    bende de iş yerinde i7 950 var evde 8350 8350 daha hızlı render alıyor onu rahatlıkla söyleyebilirim ama 4770 muhtemelen daha iyi olacaktır ha aradaki fiyat farkına bu işler için değecek bir fark olduğunu ben düşünmüyorum ( zira 4770 kullanmadım bu yüzden bilmiyorum yalnızca düşünüyorum) :)
  • @cobi

sğl ama ben oc den anlamam yakarım makinayı enginlere sığmam taşarım

@OnTEC

sğl tr de i7 4770 çok pahalı yurtdışında250-270 $ kadar indirimli oluyor.

afterda yaparken zorlanmıyorumda render dediğmde , verdiğim efectlere göre makina değişken hızlarda feci artışlar gösteriyorr.
  • quote:

@cobi

sğl ama ben oc den anlamam yakarım makinayı enginlere sığmam taşarım

@OnTEC

sğl tr de i7 4770 çok pahalı yurtdışında250-270 $ kadar indirimli oluyor.

afterda yaparken zorlanmıyorumda render dediğmde , verdiğim efectlere göre makina değişken hızlarda feci artışlar gösteriyorr.

illa para vermek istiyorsan yapacak birşey yok tabiki de
  • after de performans ayarlarını yaptın mı ? kaç çekirdek aktif olarak kullanıyor ve ram kaç ?
    irayde pek kaynak yok ölçüm yok test yok

evet nvidia kart lazım ama alacağımız zaman hangisi diye bakacak bi kaynak olsa bu yüzden dedim şu an gtx 760 mantıklı olur mu onu düşünüyorum mesele imkan derken bundan bahsettim ve ayrıca cpu dahil etmeden almak lazım yoksa pek düzgün sonuçlar çıkmaz
  • @coni

tabiki illa para vermek istemiyorum ucuza halletmek içiin bile yurtdışını düşünüyorum.

şimdi araştırma evresindeyim , amd mi 4770 mü yoksa 920 arasında fark ne kadar olur hangisine para değer araştırıyorum.

sistemim i7 920 do , 12 gb ram ,gtx660 ,

önceki kartım 470 di ki after cuda destekliyordu listede vardı .
    660 desteklemiyor ama ufak bi kandırmacayla cuda açılıyor. ama nekadar etken bilemem .

after daha çok ram le çalışıyor diye biliyorum

konunuzuda çok dağıtmayayım . teşekkürler.

Intel vs AMD 3ds max + Vray 3 testleriundefined@cobi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 9 Mayıs 2014; 14:51:37 >

• ayarların yanlış şu an render alırken 3 çekirdek kullanıyor bunun nedeni çekirdek başına düşen ram miktarın raminden fazla şöyle ki çekirdek başına düşen ram miktarını 2 gb ayarlarmışsın 8 çekirdeğin var 8x2 16Gb eder sistem de kullanacağından minimum 20 Gb, hadi 6 çkeridek için de 16 Gb hatta 18 ram lazım sana :)
    2 çekirdek diğer uygulamalara ayırmışsın onu 0 a düşür ki 8 çekirdeğin de çalışsın bu durumda ne yaparsan yap 6 çekirdek render aldır, o yüzden işlemci başına düşen ram miktarını azalt ( RAM allocation per bacground CPU) bunu yaptığında aşağıda "Actual CPU'S that will be used" kısmında çekirdek sayısının artacağını göreceksin orada 8i gördüğünde çıkardığında render sürelerinde önemli oranda düşme olduğunu göreceksin :)

bunun mantığı şu makinan aynı anda 3 frame renderi alıryor bu işlemi yaparsan aynı anda 8 frame renderi alabilecek......

sonra da bana dua edersin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 9 Mayıs 2014; 21:28:03 >

• quote:

@coni

tabiki illa para vermek istemiyorum ucuza halletmek içiin bile yurtdışını düşünüyorum.

şimdi araştırma evresindeyim , amd mi 4770 mü yoksa 920 arasında fark ne kadar olur hangisine para değer araştırıyorum.

sistemim i7 920 do , 12 gb ram ,gtx660 ,

önceki kartım 470 di ki after cuda destekliyordu listede vardı .
    660 desteklemiyor ama ufak bi kandırmacayla cuda açılıyor. ama nekadar etken bilemem .

after daha çok ram le çalışıyor diye biliyorum

konunuzuda çok dağıtmayayım . teşekkürler.

coni kim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 9 Mayıs 2014; 21:16:36 >
  • @cobi

bilmem kim

@OnTEC

teşekkürler şu an işlemci ancak 7 oluyor ama render ilk 5 saatden 2 saate düştü sonra gene 18 saate çıktı
    bi açıp kapatım gene deneyim bakım.

genede çok teşekkürler hızlandı bol bol dua edicem sğl
  • after effect ram canavarı sistemi kullandık sıra ram düşüyor yani 12 olan ram ilk açılışta sistem 3 gb kullanıyorsa sana kalıyor 9 sonra iş yaptık sıra ram düştükçe düşüyor hali ile kullandığın çekirdek de düşüyor bu yüzden after effecti hızlandırmak için öncelikle cpu yerine ramini 32 yap 3 çekirdekde hızlı cpu ile render de 4 saat bekleyeceğine yüksek ram yavaş cpu ile 2 saatte al derim....

sonra yine istersen 4770 alır daha da hızlanırsın.... daha yoğun kullanıyorsan 4930k filan almanı tavsiye ederim ram sıkıntın olmadığında...

ha tabi bu arada after minimum 1.5 gb rami diğer programlar için rezerve eder. Sende bu ayarda 3 gb bıırakılmış dolayısı ile sana kullanacak 9 Gb ram kalıyor bunun da 3 gb nı sistem kullanıyorsa sana kaldı 6 gb ondan 7 çekirdek açık kalıyor :)

aynı menüde RAM reserved for other application kısmını minimum olan 1.5 a indir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 9 Mayıs 2014; 23:41:28 >

zirvanin yeni sahibi xeon e5 2696 v2
  • kendi kendine haber vermekte güzelmiş @OnTEC

peki bu render işlerinde araştırıken bunu gördüm bi yararı varmı acaba , tamamen merak

http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/processors/xeon/xeon-phi-detail.html
  • bunu destekleyen bir ray tracer programı olduğunu sanmıyorum...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.