Şimdi Ara

Intel X25-E 64GB mi? OCZ Vertex EX 60GB mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistem diski olarak piyasadaki en hızlı ssd'yi almak istiyorum.
    ancak hız yanında stabil çalışma , hiç sorun çıkarmama ve güvenilir bir marka olmasıda gerekiyor. bu sebeple intel ve ocz arasında bir seçim yapma niyetim var.
    türkiyede olup olmaması önemli değil, yurt dışından alabilirim.
    fiyatda sorun değil.

1. seçenek Intel X25-E 64GB (slc)
    2. seçenek OCZ Vertex EX 60GB (slc)

intel'in yazma ve okuma hızı ocz'den iyi.
    ancak cache bellek daha az. 16 mb. ocz ise 64 mb.

bu ürünleri hiç kullanmadığım için konu hakkında bilgili olanların yardımına ve tavsiyelerine ihtiyacım var.

ayrıca depolama diski olarakda 2 adet wd Caviar Green 2 tb disk düşünüyorum. hızı önemli değil çalışırken sessiz olsun, az enerji harcasın az ısınsın vs..

anakart olarak asus'un P6T7 WS SuperComputer'ini kullanacağım.
    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=9ca8hJfGz483noLk&templete=2
    merak ettiğim bir konu var. bir yerlerde okumuştum.
    windows için sistem diski olarak ssd kullanırsak , depolama için takacağımız bu diskler'e access yapmadığımız sürece , bu diskler uykuda duruyormuş. hiç enerji ve güç harcamıyormuş. ancak bir acces halinde devreye girip sonra yine uykuya çekiliyorlarmış.

sorum şu;
    benim düşündüğüm sistem
    asus P6T7 WS SuperComputer + ssd + wd Caviar Green 2 tb disk
    bu duruma uygunmu?
    bu şekilde ssd ile sistemi çalıştırıp , depolama hardisklerini access harici sğrekli uykuda pasif tutabilirmiyiz? bu durum için neler gerekli
    hangi şartlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vdrturkiye -- 31 Ağustos 2009; 17:41:20 >

• aynı soru ve temennilere sahibim 1 hafta 10 gündür cevap bekliyorum. Valocity 10000 rpm ile SSD arasında kararsız kaldım. Yok mu bize yardımcı olacak bir deneyimli kişi(ler)?
  • SSD diskler için çok erken. Yeni bir teknoloji ve çok pahalı. En büyük dez avantajı zamanla mekanik disklerin performansına düşüyormuş. Araştırma yapın boş yere o kadar para vermeyin..

Bknz:http://www.chip.com.tr/konu/solid-state-disk-lere-gecis-zamani-geldi-mi_14831.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeR©

SSD diskler için çok erken. Yeni bir teknoloji ve çok pahalı. En büyük dez avantajı zamanla mekanik disklerin performansına düşüyormuş. Araştırma yapın boş yere o kadar para vermeyin..

Bknz:http://www.chip.com.tr/konu/solid-state-disk-lere-gecis-zamani-geldi-mi_14831.html

yazı bayağı faydalı bilgiler içeriyor.
    ancak benim kullanım amacım için en hızlı ssd şart.
    1- sıfır ses
    2- az ısınma
    3- performansını en kaybetmiş hali ile bile en hızlı mekanik diskin hızında olması benim için yeterli

bu disklerin maliyetleri de benim için önemli olmadığı için illa slc ssd alacağım.
    ama hangisini ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vdrturkiye -- 1 Eylül 2009; 17:58:55 >

• OCZ agility serisi hız olarak intel serisi ise sık sık güncellemeler hayati önem taşıdığı için SSD diskler arasında tercih ediliyorlarmış. Eğer her 10000 erişim ya da 1-2 yıl sonrasında SSDlerinizi yenileyecekseniz sizin için zaten problem yok. ama benim böyle bir lüksüm olmadığı için ve riskler LED tv'de olduğu üzre devam ettiği için şimdilik 10000rpm WD raptor ile sesimi kesip oturuyorum. kıskananlar çatlasın. sanki klavye ellerine yapışacak şurada bir model marka önerseler. bu kadar mı haset olur. fezaya açılım olsa bile insan olamadıktan sonra hiç bi halta yaramaz. ancak böyle bıyık altından gülümser ve söyleniriz. 1 ayda bir sistem tavsiyesi alamayacak kadar zavallı ve aciziz maalesef. yinede size önerim OCZ agility ve Intel 34 nm ssd'ler (eğer var ise piyasada). en azından 1 yıl bile olsa işte hız diye buna derim dersiniz. saygılar.
  • verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim @resetit.
    bende ocz veya intel arasında karar vereceğim. şu an acelem yok zaten 2-3 aylık bir araştırma vaktim var.
    ancak ssd leri 1-2 yıl kullanıp değiştireceğiz diye bir durum olduğunu zannetmiyorum. öyle olsa gidip kimse şu an ssd ye para vermez. ama benim bidliğim bir sürü insan ssd kullanıyor. zaten slc ler daha uzun ömürlü. risklerden bahsetmişsin ama ben bu konuda rahatım. iyi bir marka alırsam bahsedilen risklerden uzak olacağımı düşünüyorum.
    kimse riskli bir cihaza bu parayı vermez.
    yapılan eleştirilerin çoğu maliyet kökenli. bence sen kafanı takma bunlara...
    ayrıca forumda konu ile ilgili yeterince cevap gelmemeside gayet doğal. çünkü kullanıcısı çok sınırlı. daha yeni yeni...
    çok az insanın bilgisi ve tecrübesi var. hatta yok gibi...
    tabii ssd kullanan arkadaşlar veya ssd hakkında detaylı bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar bize yardım ederse çok faydalı olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPTAL
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.