Herkese selam...Asus Maximus Formula anakartım var...Şu anda 2x2 800 ddr2 ram ile kullanıyorum...Everest'te anakart bölümünde çipset'i tıkladığımda dün bana ddr2 1066'ya kadar ve ddr3 1600'e kadar uyumlu gösterdi...Bu doğru mudur? Asus'un sitesinde maximus formula ddr2 diye görünüyor...Yardımcı olursanız sevinirim...Saygılar
Cem BAYCAN
Eklemeye çalışacağım..İnşallah becerebilirim...
Anakartın DDR3 desteklemiyor ama OC ile DDR2 remlerini 1333mhz'e kadar cıkabilirsin. Everest programıda bunu DDR3 bellek destekliyor diye algılamış.
Göründüğü gibi desteklenen bellek türlerinde DDR3'ler de mevcut..ama ne asus sitesinde ne de başka bir yerde kullanıldığına dair hiçbir yazı veya belge bulamadım..O yüzden sizlere danışma ihtiyacı hissettim...Bu konuyu aydınlatırsanız çok makbule geçecek zira hızlıal sitesine yapacağım bir ürün iadesi karşılığında DDR3 bellek alma fırsatım olacak...İlginiz için şimdiden teşekkürler...Saygılarımla,
Cem BAYCAN
Sağolun Mert Bey ben de öyle diye düşünüyordum...Zira Asus'un sitesinde 775 işlemciye uygun anakartlardan x38'i seçince DDR3 destekleyen maximus extreme...Maximus Formula DDR2 olarak görülüyor...Bunu teyit edebildiğime sevindim..Saygılar