Şimdi Ara

Intel Xeon X3440 Klubü (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
28
Favori
83.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RX 480

ARKADAŞLAR OYUN OYNAYACAKSANIZ HYPER THREADINGI KAPATIP OVERCLOCK YAPINIZ.

Not : şu an hyper threading kapalı olarak 4GHZ'de çalıştırmaktayım rahatça. İnanın oyunlarda daha çok performans veriyor

HT kapatmanin nasil bi avantaji oluyor hocam ? pek anlamiyorumda o yuzden sordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HT cogu oyunda fps arttirmiyot , buna karsi cpunun 10 derece daha sicak calismasina sebep oluyor , kapattiginiz zaman daha soguk calistigi icin daha fazla overclock yapabiliyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: RX 480

HT cogu oyunda fps arttirmiyot , buna karsi cpunun 10 derece daha sicak calismasina sebep oluyor , kapattiginiz zaman daha soguk calistigi icin daha fazla overclock yapabiliyorsunuz
    x3470 i dediğiniz şekilde(HT kapalı) 3.52ghz'ye overclock ettim. 55 dereceyi geçmiyor.Soğutucum iyi iş görüyor ve 4.00ghz denemek istiyorum ama anakarttan korkuyorum sizce anakartım yanar mı ? (INTEL DH55PJ)
  • Bu sistemler halen mantıklı mı?

X3440 dediğimiz işlemci 10 doların altında bile bulunabiliyor sanırım. 1156 soket anakartlar biraz uçuk gibi. Sata3 ve USB3 bulunanlar da piyasada yok herhalde.

Son zamanlarda bu tarz sistem toplamaya girişen varsa beni aydınlatabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Chimaera -- 6 Aralık 2019; 13:12:46 >
  • -Chimaera kullanıcısına yanıt
    Islemci ucuz o konuda sıkıntı yok ama anakartlar pahali. Ayrica ddr3 ram alacagin icin sonraki sisteminde ddr4 olacagi icin ramlerinde elinde kalacak. Elinde lga 1156 anakart olsaydı sistem kur derdim ama anakartta alacaksan mantiksizlasiyor.
    Ryzen 1200
    En ucuz b450-b350 anakart
    Alırsan eğer hem ileriye dönük hemde ikiside rx570 besleyebiliyor. Hemde x3440li sistemle ryzen 1200lu sistem arasında herşeyin 2. El olduğunu varsaydigimizda 100 150 liralık bir fark çıkıyor ki butce yoksa bile beklenmeli.
    2 sene sonra 2600 veya 3600 takıp 5700xt takabilirsin. Veya ryzen 4000 seriside takabilirsin b450 anakart alırsan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Chimaera kullanıcısına yanıt
    Hocam ben anakart ve işlemci alarak bu sene nisan ayında böyle bir sistem kurdum. O zamanlar benim harcama yapacağım miktara ddr4 8gb ram alınamıyordu. Şimdi toplayacak olsam kesinlikle toplamam çünkü astarı yüzünden pahalıya geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Islemci ucuz o konuda sıkıntı yok ama anakartlar pahali. Ayrica ddr3 ram alacagin icin sonraki sisteminde ddr4 olacagi icin ramlerinde elinde kalacak. Elinde lga 1156 anakart olsaydı sistem kur derdim ama anakartta alacaksan mantiksizlasiyor.
    Ryzen 1200
    En ucuz b450-b350 anakart
    Alırsan eğer hem ileriye dönük hemde ikiside rx570 besleyebiliyor. Hemde x3440li sistemle ryzen 1200lu sistem arasında herşeyin 2. El olduğunu varsaydigimizda 100 150 liralık bir fark çıkıyor ki butce yoksa bile beklenmeli.
    2 sene sonra 2600 veya 3600 takıp 5700xt takabilirsin. Veya ryzen 4000 seriside takabilirsin b450 anakart alırsan.
    @saasc@2019daDHyekatilmak

Aynen arkadaşlar ben de o yüzden sordum zaten. Elimde olan parçalar psu, kasa ve ddr3 1333 4gb ram. Eski teknolojiye yatırım yapmaktansa biraz daha sabrederim. Anakart 50-100 lira olsa düşünmez alırdım fakat 400-500 liraya satanlar var. Ne kadar sağlam olduğu da muamma. PCI3 yok, Sata3 yok, USB3 yok. İşlemci siparişi veriyordum az kalsın, anakartları görünce vazgeçtim direkt.

Ryzen olayına bakayım en iyisi

• RX 480 kullanıcısına yanıt
    hocam overclock ta yardımcı olurum demişsiniz de bende x3440 işlemci, Gigabyte H55-UD3H anakart ve rx 580 ekran kartı var, işlemciye overclock yapamıyorum 2,98 ghz e çıkarabiliyorum fakat 3ghz+ bir frekansa çıkardığında sistem sürekli olarak kendine reset atmaya başlıyor, power olarak da 500w power kullanıyorum, yardımcı olabilir misiniz?

• serdar_oruc S kullanıcısına yanıt
    sıcaklıklar ne durumda
  • 90 derecelerde geziyor, yük altında olsa da olmasa da

Psu’nuzu değiştirmeniz gerekli, 500 Watt psu o sistem için yeterli değil.

• TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    600w 80+ bir power ile deneme şansım var, bu gün fırsat bulursam bi deneyeyim

500 watt psu ile o sisteme sakın overclock yapmayın, 750 Watt bir psu hem sisteminizi daha stabil çalıştırır hem de ileriye yönelik olur.

• Psu marka modelini belirtin öncelikle.Cpu soğutucusu stok mu yoksa kule tipi mi?Kullandığınız macun nedir?Şöyle örneklendiriyim ben:x3440 3.7ghz,rx470 ikilisini,corsair cx450w sorunsuz kullanılıyorum bir senedir.
  • xHeartLess kullanıcısına yanıt
    hadron hd412 500w psu kullanıyorum, işlemci soğutucusu olarak Rampage FROSTY-R kullanıyorum, bu gün başka bir power ile bir daha deneyeceğim

• RX 480 kullanıcısına yanıt
    yük altında olsa boşta olsa da 90 larda

• Selamın aleyküm arkadaşımda asusun g41 çipseti bir anakartı var muhtemelen maksimum ram 8gb bende oyun oynamayı seven bir insanım fakat malum param yok pulum yok dırırım tarzında Bir hayatım var x3440 u çok duydum gerekli oc ile 1050 ti falan besliyormuş amenna 1050 ti benim için öp başına koy performansı, bu bahsettiğim anakarta 3440 takmıyorum 775 pin buna 755 pin modlu bir x5460 taksam x3440 performansı alabilirmiyim kullanmak istediğim kart rx460 rx560 4gb, yoksa x3440 ın yerini Tutamaz mı çünkü o kart 1333 mhz x3440 anakartları 1600 mhz buradan anlıyorum arada teknoloji farkının olduğunu fakat işlemci olarak 5460 daha fazla ghz beni bir aydınlatın buradan bildirimleri görmeye bilirim forum sitelerinde hiç takılmadım insta @emocan1.5, şimdiden teşekkür ediyorum

• Emıcan E kullanıcısına yanıt
    X5460 4core 4 theard bir işlemci
    X3440 ise 4/8
    Ayrıca g41 ile 5460 maksimum 3.5 ghz oc olur
    Her ikisi içinde kule tipi bir soğutucu şart
    G41 anakart x5460 işlemci ile r7 370 i çok rahat kullaniyordum rx 460ida besler bu yönden bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Eğer bütçeniz el vermiyor ise e5450 (x5460dan pek bir farkı yok) ile şimdiki sistemi güncelleyin. E5450 x5460a göre daha rahat soğutulabilen bir işlemci. Stok soğutucu ile daha rahat kullanılabilir.

Bütçeniz el veriyor ise elinizde ki anakarti satıp üstüne ekleme yapıp x3440li bir sistem kurabilirsiniz. Cebinizden işlemci için çıkacak para hemen hemen aynı olacağı için anakarta fark verip daha "güncel" bir sistem kurmuş olursunuz.

• Elimde anakarttan başka hiç birşey yok, her halükarda masraf yapıcam psu suna kadar alıcam hatta kasam bile yok var Bi tane ama şu firsby ın bmw şeklindeki kasalardan içinde ddr1 li sistem var mozila açınca abi yavaş ölüyorum diye bağırıyor o kasayı kullanabilirmiyim bilmiyorum, rx 460 ile rx560 arasında pek bir fark yok bu kartlarda 1080 p de açmayacağı oyun yok ama low ama high sonuçta canımın çekip oynayamadığım nfs serilerini açar vb. Lerini anakartı satmaya kalksam satamam kim alıcak ki şanşım olsa babam alkolik olmazdı extasinin leblebiden çok tüketildiği bir yerde doğmazdım halisinasyon değil oyun görmek istiyorum rx 560 rx460 rx570 veyahut aynı fiyat bandında daha performanslı bir ekran kartını taşıyacak bir xenon sistem bana ne kadara mal olur, yoksa bunlarla hiç uğraşmayıp r5 1200 b350, trident z neo gibi bir sistem mi toplasam arada Bariz fiyat farkı olurmu bütçem yok şuan 1 liram bile yok ama insan istersede olur doğar büyür ister alır ve ölürsün az çabalayarak işimi görecek bir şey arıyorum, 5460 senin işini görmez dersen tabiki yapmam gerekeni yapıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: Emıcan

Elimde anakarttan başka hiç birşey yok, her halükarda masraf yapıcam psu suna kadar alıcam hatta kasam bile yok var Bi tane ama şu firsby ın bmw şeklindeki kasalardan içinde ddr1 li sistem var mozila açınca abi yavaş ölüyorum diye bağırıyor o kasayı kullanabilirmiyim bilmiyorum, rx 460 ile rx560 arasında pek bir fark yok bu kartlarda 1080 p de açmayacağı oyun yok ama low ama high sonuçta canımın çekip oynayamadığım nfs serilerini açar vb. Lerini anakartı satmaya kalksam satamam kim alıcak ki şanşım olsa babam alkolik olmazdı extasinin leblebiden çok tüketildiği bir yerde doğmazdım halisinasyon değil oyun görmek istiyorum rx 560 rx460 rx570 veyahut aynı fiyat bandında daha performanslı bir ekran kartını taşıyacak bir xenon sistem bana ne kadara mal olur, yoksa bunlarla hiç uğraşmayıp r5 1200 b350, trident z neo gibi bir sistem mi toplasam arada Bariz fiyat farkı olurmu bütçem yok şuan 1 liram bile yok ama insan istersede olur doğar büyür ister alır ve ölürsün az çabalayarak işimi görecek bir şey arıyorum, 5460 senin işini görmez dersen tabiki yapmam gerekeni yapıcam
    bildiğim kadarıyla g41 overclock yapılacak anakart değil. p43, p45 çipsetli anakartlarda iyi overclock yapılıyor.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.