|
Intel, yaklaşan üst düzey CPU'ları hakkındaki ayrıntıları yanlışlıkla açıkladı
-
-
Bu tip sızıntılar genelde hata ile paylaşılmış gibi salınıyor piyasaya. Yersen işte.
-
"İlk Diamond Rapids CPU'larının 2025 sonu veya 2026 başında piyasaya sürülmesi bekleniyor."
Kim bekliyor böyle bir şeyi?
Yahu kardeşim anladık çeviri haber yapıyorsunuz ama bu konularda iyi kötü bilgili olmanız gerekmez mi? Yani mesela doğru bir şekilde Diamond Rapid's in 14A geleceğini yazmışsınız bravo da, e intel'in elinde şu anda ve 2025 sonu için 14A HVM üretime uygun HAZIR döküm yöntemi ve bunu basacak yeterli sayıda HIGH-NA-EUV makinası var mı da "2025 sonu yada 2026 başında bu ürün çıkacak" yazıyorsunuz?
Yazdığınız şeyi okur okumaz burada bir hata var dedim çünkü bu konularda çok az da olsa bir şeyler biliyorum. E sizin bizden daha iyi bilmeniz gerekmez mi?
Şu anda intel 4nm, 3nm ve 2nm basıyor ileri node olarak. 1.8A ise ön-üretim halinde.
Ellerinde yüksek volümlü üretim (HVM) klasmanına geçirmeye çalıştıkları 1.8nm var. Bunu da 2024 sonu 2025 ortası itibariyle HVM üretime geçirmeyi planlıyorlar. Bu sayede üretilecek işlemciler zaten AMDcileri zırıl zırıl ağlatacak Panther Lake ve Clearwater Forest sınıfı işlemciler.
E oldu bize 2025 sonu.
Hani 1.4A nerede? Nerede 14A'yı yüksek verimli ve nispeten ucuz bir biçimde basacak adetli High-NA EUV makinaları? Oregonda 2. makinayı kuruyorlar şu anda da 2 tane makina ile Diamond Rapid's mi basacaklar 14A ile bundan sadece 12 ay sonra.
Sizin bunları bilip bunlara göre konuyu oluşturmanız gerekmiyor mu? Baktım yabancı kaynaklarda da birileri platform örneği lafını yanlış anlamış 2025 sonu 2026 başı diye yazıvermiş. Herkes oradan kopyalaya kopyalaya bu yanlış yayılmış
Bak doğrusu burada:
"Techpowerup notes that the 2024 Xeons are made using the new Intel 3 node, whereas the follow-up to Sierra Forest will be called Clearwater Forest, built on the Intel 18A process. The now-revealed Diamond Rapids will come after that processor family, so it's likely to utilize Intel 14A, making its arrival likely in 2026."
Buradaki 2026'da muhtemelen en erken 2026 sonu. Öyle 2025 sonu 14A falan beklemesin kimse. Mavisine hasta olduğumuz intelimiz önce 1.8A ile AMDci ağlatacak uzun uzun sonra 14A ile perişan edecek piyasayı ve TSMC'yi.
Bu işler hep sırayla.
Ha bu arada bahar aylarında (buralarda uzun süredir hep yazdığım gibi) arrow lake işlemcileri TSMC 3nm ve intel 2nm döküm olarak 2024 sonunda geliyor dediğimde bu işlerden nokta anlamadığı halde tetiklenen ve bana:
TSMC dışında 3nm üreten yok, onu da sadece Apple alabiliyor, neen yalan söylüyorsun diye iftira atan yazılarından açıkça görüldüğü üzere bilgi fakiri olan ama çok cesaretli bir tip vardı. Bu olaydan birkaç ay sonra baktı ve öğrendi ki TSMC gerçekten intel'e ve diğer bir sürü firmaya 3nm basıyor 2024'te.
Bunu öğrenince bize yazdığı zırvanın ve hakaretin üstünden birkaç ay geçmeden hem de bize yanıt olarak yazdığı yorumlarda "TSMC intel'e 3nm basacak" yazmaya başlamıştı
TSMC'yi geçtim İntel'in de 3nm üretebildiğini bilmiyor ve bunu söyleyenleri yalancılıkla suçluyor hala. Kaynak istiyordu bizden bir ara. Örnek olsun diye 28 yıllık tomshardware den kaynak verdiğimizde ise bütün işi intel, nvidia, AMD gibi firmaları takip etmek olan tomshardware yazarının intel'i linkedin'de takip etmesi hakkında komplo teorisi yazıp, büyük resim görüp bu sıradan olayı intel CEO'sunun tomshardware yazarıyla ortak çalışmasına piyasaya komplo kurmasına kanıt olarak görüyor ve gösteriyor intel ceosunun yalan söylediğini bizlere komplo kurduğunu falan iddia edip bizleri yalancılıkla suçluyordu.
Tomshardware yazarının linkedin'de intel'i takip etmesinin ekran görüntüsünü alıp üzerine gülücük çizip bize kurulan büyük komployu çözdüğüne kanıt olarak bize yanıt diye atıyordu ciddi ciddi.
Seviye bu.
Yazılarında sürekli komplo teorisi kasan bilgi düzeyi yazılarından açıkça görüldüğü üzere yerlerde ama insanları yalancılıkla suçlama ve bilmediği konularda konuşma konusunda çok cesaretli kişiye bir daha yazalım. Bu sefer kaynak hakkında üreteceği YENİ komplo teorisini merakla bekliyorum
"Techpowerup notes that the 2024 Xeons are made using the new Intel 3 node, whereas the follow-up to Sierra Forest will be called Clearwater Forest, built on the Intel 18A process."
-
Çıkmamış işlemciye chipset biçeceğine 2 yıldır hatalı işlemci satan, satmaya devam eden, geri çağırmayan, üstüne üstlük bozuk olanı yollayın değiştireceğiz diyip "sonra bunda sorun yok ki ehehe" diye kullanıcısı mağdur eden günlerce bozuk malını kabul ettirmeye uğraşan insanları da biraz anlatsana.
Elinde o sistem kurulu, yok böyle ileri teknoloji var ile olmuyor o iş. Piyasaya sürülsün test edilsin ne olduğu belli olur zaten. Herhalde daha hiç işin gücün yok ve ergen olmalısın ki öğlen vaktinde, her intel konusuna roman yazıyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sevgili admin haberdeki yanlışlıklar yazılmışken bunu doğruluğunu kontrol etmek haberi düzeltmek size düşer malum bizler sadece yorum yazabiliyoruz, hatadır olur hatalar tekrara düşse de fark edildiğinde düzeltilmesi gerekir.
Habere diyecek söz yok moda mı desek yoksa demode mi? üst düzey yönetici ayrıntıları ağzından kaçırmış bakın hele şu yaptığına. :)) nerede olmuş bu olay :)
-
Yine mi tetiklendin lan Tim Foster.
Yavrucum ben inşaat mühendisi müteahhidim. Elimde kürekle sürekli kum aktardığımı falan mı sanıyorsun. Bizim iş böyle bir iş değil alooo. Öğlen arasında bu konulardan hiç birşey anlamadığı her yazısında belli olan, tek yazabildiği şeyler sağdan soldan intel hakkında duyduğu klişeleri sürekli tekrarlamak olan tipleri tetikliyoruz büyük bir keyif ile.
Sorarım sana bundan büyük keyif mi var Tim Foster.
Hem senin kuyruk acın 2 senedir geçemedi mi de arkamdan ağlayıp duruyorsun hala hemen her konuda lan.
Yahu sen elinde 7600 var diye bundan 2 sene önce " 7600 65 watt çekiyor 13600K 200 watt çekiyor 7600 daha verimli bir işlemci" diye yazdığın mesajına uzun uzun yazarak mühendislikte verimin çekilen güç ile değil birim enerji (işlemci konusunda kwh oluyor bu) kullanılarak yapılan iş yani cpu hesaplama miktarı olduğunu yani Verim= çıkan/giren olduğunu oradaki hesaba göre de 13600K'nın 7600'den daha verimli olduğunu öğrettik diye bir insan 2 senedir bitmek bilmeyen kuyruk acısı çeker mi yahu
Senin uyku düzenin de bozulmuştur son 2 senede yazdığından, klişe laflarından, sürekli arkamdan ağlamandan çıkardığım bu.
Bak tek değilsin ama. Seni bile geçen tam 5 senedir durmaksızın alakasız konularda arkamdan ağlayan bir tip daha var. Bu konularda zerre bilgi sahibi olmayıp 5 yıl önce aylarca arkamızdan:
"Boşnak Ağa bey yazdığını mikrostutter nedir, yazdığınız frame time grafiği neyi anlatıyor, gerçekten de 6/12 işlemciler 6/6'ya göre daha akıcı oyun deneyimi mi verir ben 6/6 i5 alacağım size katılmıyorum"
diye dolanan, bizden bilgi talep eden daha sonra 2 ay forumda kalınca ben bu işi öğrendim sanıp bize bu işleri öğretmeye kalkan az bilgili ama çok cesaretli, çeviresindeki kişilere büyük sabır dilediğim bir tip vardı bundan 5 yıl önce.
Ben bunu burada öyle bir rezil ettim ki uzun süre kafasını kaldıramadı. İşte o tip bugün hala 5 sene sonra bile arkamdan ağlıyor. Ben yanıt vermedikçe daha da kuduruyor. Acayip zevke geliyorum. Umarım seni de 5 sene sonra hala arkamdan böyle klişe laflarla, kişiliğe saldırı ile dolu mesajlarla görürüm.
Bir kere sen beni tanımıyorsun. Yazdıklarıma cevabın da yok. Şurada yanlışsın diyemiyorsun. Verim=çıkan/giren olduğunu bile 2 senede öğretemedim sana hala çıkan/zaman falan yazabilen birisin.
Senin bana yani yazdıklarıma yanıt vermeyip kişiliğime ve bilmediğin iş durumuma ve yaşıma çaresizce saldırman ne kadar büyük bir çaresizlik ve kuyruk acısı içinde içinde bulunduğunu gösteriyor.
Benim burada olmamın en büyük sebebi zaten senin gibi tipleri bu kadar çaresiz ve karın ağrısı içinde görebilmek. Bak bu uğurda öğle yemeğinde bile yazmışım, yazdım, yine yazacağım ki senin gibileri çaresizce kişiliğe hakaret durumunda görebileyim. Başarmışım. Kendimi çok tebrik ediyorum
-
Bunları diye beyefendinin savunması "... boşta güç tüketimi çok düşük yea... amd boşta 30w çekiyor... benim mavisine hasta olduğum intel 5w çekiyor..."
Sen 10-20 bin liraya işlemci alıp web'de gezinti mi yapıyorsun? video izlemek yada tarayacı için (tahminen sen 5w çeksin diye windows arkaplanına bakıyor olmalısın) bi işlemciye o kadar para vermene gerek yok. öncelikle bana yanlışı kabul ettiğim konuyu söylemeyi bırak ardından saçma olmasına rağmen boş konumda düşük güç tüketiyor diye intel güzellemesi yapmayı bırak.
Şu konulara gelelim:
Sen şimdi çok iyi hesap biliyorsun ya 11-12k bandına 13600k alıp rakibi 7.5-8k olan 7600x'den %37.5 pahalı olmasına rağmen bu fiyat farkının üzerine hangi spesifik render işleminde öne geçtiğini araştır.
Ardından 5800x3d'nin bile i9 tokatlamasına rağmen l3 cache gecikmesinin dalganıyor efenim!!! sonuçlarına bak.
Tabii dikkat et bunlara bakarken sakın UE oyunu oynama yada işlemciye yüklenecek render alma yoksa biliyorsun bi anlık çekeceği voltajı hesaplayamayabilir ve ÇÖP kutusuna atmak zorunda kalabilirsin. Belki intel müşteri hizmetlerini arayıp "mavisine hasta olduğum işlemcim bozuldu bi el atın, forumda gerekli/gereksiz fark etmeden sadece önde olduğunuz yerleri savunuyorum. Her durumda ve koşulda sadece güzellemesini yapıyorum. hiç hatanız yok. tek kusurunuz kusursuz olmanız" filan şeklinde sana kıyak geçmeleri için yalvarabilirsin
Seninde cahilliğini alacağım hiç merak etme, sen inşaat kumuna çakıl (sende deniz kumu karıştırma potansiyeli de oldukça yüksek) karıştırırken ben ihs üstüne macun sürüyordum. Lakin baki kalacaklar olanlarda olacaktır elbet.
-
Sen anladık çok bilmişsin. Bi deyiver hele, intel efendi nVidia için çip basacak mı? 2025'te böyle bir şey olacak mı? Bi deyiver hele.
-
Bak Tim Foster, dostum samimi söylüyorum senin ile benim klasmanlarımız aynı değil.
Yani sen 7600 kutusunun üstünde 65watt TDP görünce bu işlemci 65watt tüketiyor sanan, 13600K gibi hakkı çok yenen muhteşem bir işlemci 200 watt çekiyor sanan, ortaokul 3'te öğretilen basit verim hesabını tam 2 senedir öğretemediğim bir kardeşimizsin.
Şimdi hal bu iken ben sana aynı şeyleri tekrar tekrar yazamam ki. Hem sen bu konuya büyük bir karın ağrısı ile atlayıp bana hakaret etme ihtiyacı duyduktan sonra şimdi de konuyu neden boşta tüketime getiriyorsun? Bunun yeri burası mı yoksa sadece bana karşı hissettiğin kuyruk acını mı dindirmeye çabalıyorsun?
Bak bundan birkaç gün önce bu konuda https://forum.donanimhaber.com/windows-11-guncellemesi-ile-ryzen-9000-islemcileri-hizlanacak--159395656 Symbyanist hoca ile benzer bir muhabbet geçti. Ona yazdım. Sana sadece kopyala yapıştır yapacağım. Standart bir bilgisayar ortalama kullanıcı elinde günde kaç saat açık durur bu saatlerin yüzde kaçı oyun veya render gibi kullanım hallerinde geçer iken yüzde kaçında işlemci boşta veya çok düşük yüzde ile çalışır uzun uzun anlatmayacağım.
"Denemesi bedava
Tanıdıkların arkadaşların arasında mutlaka 7800X3D, 14700K, 13600K, 7950X falan kullanan vardır.
İzin iste. PC başına geç. Sistemleri tam boşa al. Ne kadar güç tükettiklerini izle.
Youtube'dan 1080Plik yada 4k'lık bir video aç işlemcilerin güç tüketimlerini izle.
Forumu aç güç tüketimi izle. Fareyi hareket ettir. Zen4 Zen5 ve X3D işlemcilerin o anda ne tükettiğine bak. Aynısını bir de 12-13-14. nesilde yap
Kendi gözlerinle gör "
Bak ben bunu yazdıktan sonra onun tepkisine bir bak bir de senin çaresizce bana aynı klişe lafları durmaksızın fırlatışına ve hakaret çabalarına bak.
Belli ki bu adam o yazdığımı gurur meselesi yapıp kafasına kazımıyor. Belli ki yazılanı içine atıp kurulmuyor. Belli ki bana yanıt vermeyip olayı yaşıma, mesleğime, kişiliğime hakarete taşıyacak kadar garip bir ruh halinde değil. Kuyruk acısı yok kısaca. Gülüp geçiyor. İyi de yapıyor.
Yazdığımın ardından ben intel'e nefret kusmalıyım, AMD'yi ve aldığım işlemciyi sonuna kadar savunmalıyım bu uğurda hiç tanımadığım birine makinalı tüfek gibi hakaret etmeliyim gibi bir ruh halinde değil Symbyanist hoca.
Bak benim bu konuya attığım ilk mesajın bilgi düzeyi, hali, klası falan ortada. Tamamen bilgi içerikli öyle bir mesaja dahi senin durduk yere tetiklenip, atladıktan sonra yazdığın mesajın içler acısı hali de ortada. Sen muhtemelen hayatında hiçbir zaman yazdığım o ilk mesaj klasmanında o düzeyde bilgi ve yorum içerecek bir mesaj atamayacağını bildiğin için bu kadar gaza geldin.
O sebeple seninle verimlilik vs tartışmasına girmemi bekleme. Sen o hakkını 2 sene önce kaybettin. Klasmanlarımız aynı değil. Keşke olsaydı da seninle mantıklı içi dolu şekilde "tartışabilseydim" Bundan memnuniyet duyardım emin ol.
-
En azından bir noktada kabullenebilmişsin aynı klasmanda olmadığımızı. Kahinlik yapıp neyi bilip neyi bilmediğini söyleyemem. Hiç bir yerde 65w çekiyor demedim o ayrı mevvzu.
TDP (Thermal Design Power): İşlemcinin normal kullanımda ihtiyaç duyduğu maksimum güç miktarı.
PPT (Package Power Tracking): İşlemcinin paketine uygulanan toplam güç tüketimi.
EDC (Electrical Design Current): İşlemcinin kısa süreli yüksek yüklerde çekebileceği maksimum akım.
TDC (Thermal Design Current): İşlemcinin sürekli çalışma sırasında çekebileceği maksimum akım.
Örneğin 7600x kutusu üstünde 65w YAZMAZ çünkü 105w bir işlemci
amd eco mode (65w) açık, ppt kısmı 88w olması gerekiyor. o yüzden 88W'a kadar çeker verimli bir şekilde.
standart 105w olarak kullansam 142w'a kadar yolu var.
Buna cevap verdiğime göre kullanım alışkanlığından bahsediyorsun ama cevap vermedin. bi insan neden katmerli şekilde para verdiği sistemde tek işlem yapar? idle konumda 5w çekiyor diye windows arka planı izlemek yada video izlemek için mi aldın?
Kafalarınız, işlemcileriniz gibi çok çekirdekli değil sanırım. oysa ki intel E ve p core diye bir sürü çekirdek koymuştu.
Burada tarayıcıda mesaj yazarken bir yandan wsl üzerinden komut giriyorum, diğer yandan müzik açık, bir başka yandan arka planda simülasyon oynu işliyor filan filan.
Edit: bundan önce i5 760 kullanıyordum. O zamanda phenom ii x6 alın, %50 daha fazla çekirdek var. i5 yerine phenom 965 alıncı tayfa vardı. yok black edition çıkacak onlar piyası kasıp kavuracak güruhu vardı :D Özellikle bulldozer mimarisi çıkınca inteli ezip geçecek diyen topluluk vardı. Şimdi intelin p-core&e-core muhabbeti gibi amd de çekirdek basıp geri kalıyordu. taa ki Jim Keller geri dönüp Ryzen'ı ortaya çıkarana dek.
Yani uzun lafın kısası hiç bir zaman fanboyluk yapmayın, araştırın ve ihtiyacınıza göre f/p olan ürünü seçin çünkü parayı ödeyen sensin, halka açık firmalar her zaman için yatırımcısını ve karını, müşterisinin önüne koyar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 26 Ağustos 2024; 17:18:54 >
-
Bir konuda çok haklısın.
"Kafalarınız, işlemcileriniz gibi çok çekirdekli değil sanırım"
Ben tüm eğitimi boyunca çok zorlanmış, kafası pek basmayan vasatın altında biriyim. Bu kesin. Yani senin gibi kafam çok çekirdeğe sahip değil aynı anda bir sürü iş yapamıyor düşünemiyorum.
Bak sen ne güzel bir yandan şunları yaparken:
"Burada tarayıcıda mesaj yazarken bir yandan wsl üzerinden komut giriyorum, diğer yandan müzik açık, bir başka yandan arka planda simülasyon oynu işliyor filan filan."
diğer yandan konuya attığım bilgi içerikli ilk mesaja durduk yere tetiklenip "ühühühü neden foruma uzun uzun bilgi veriyorsun, neden yazıyorsun, mesleğin ne, vakti nerede buluyorsun, ergen misin :(( " yazabilecek fantastik bir kuyruk acısına sahip olabiliyorsun
-
bak anlamadığın noktayı anlatayım. Bilmem ne forumunda sabahtan akşama bilmem ne konusunu aralıksız takip ediyormuşta yok şöyleşmişte yok böyleşmiş. senin ne yaptığın, ne kazandığın, vaktini nerde harcadığın kimsenin umrunda değil. sende kimsenin ne olduğunu bilemezsin ve seni ilgilendirmez.
Benim kuyruk acım yok, aldığım işlemci ile gayet mutluyum. Her intel konusuna romanlar yazan, savunan, çıkmamış işlemcilerin olmayan sonuçlarında harika diyen sensin. ben sadece forumda bilgi kirliliği yapma, insanları yanlış yönlendirme diye mesaj yazıyorum.
Hadi şimdi birisi senin dehşet verimlilik hesabınla karşılaştı, render sistemi kurmak için harcadığı güç önemli değil yeter ki en hızlı sürede render yapsın dedi. gitti aldı inteli sabah akşam iş yapıyor çok güzel. hatalı işlemci o adama denk gelmiş, işlemcisi çöp oldu gitti. EE NE OLACAK ŞİMDİ BU ADAMIN PARASI? sen sadece intel güzelledin, harika, kusursuz, böyle minimal yerde bile geçiyor dedin. ee beyefedi, işlemci çöp oldu, firma malın arkasında durmuyor?
UE oyunları çıkmaya başladı. Zaten bundan dolayı 2 senedir bozuk malı ittirdiği belli olmuyordu. Neyse kullanıcı gitti araştırdı. AM5 usb sorunu olabiliyor, RAM seçiyor, yüksek hızda çalışmıyor. Varsın fazla güç çeksin ama sorunsuz olsun. Hem dev INTEL var arkasında daha ne olacak! dedi. Olanlar ortada
-
Pat'a kalsa tekel olacak, nvidia, amd bırakın size bize işlemci üretir. o derece adamlar
İşin şakası bir yana tscm'nin karşısında samsung foundry'nin bir şeyler başaramadığı için telefonlarda görüyoruz piyasayı. Bu piyasada rekabet unsuru olarak eklenmesi lazım. Her sene telefon soc'ları çok maliyetli oldu diye fazladan fazladan fiyat şişiriyorlar. Zaten nvidia aldı başını gidiyor...
-
İlk mesajıma durduk yere atlamana neden olan kuyruk acısı sana çok yakışıyor
-
Cevap vermiyorsun dedik verdim. Sen cevap versene FANBOY. Hadi bekliyorum. Anca kendi kafanda her şeyi bildiğini sanıp çamur atarsın. Klavyen hep lekeli.
-
Sen AMD ve ürünleri ve elindeki 7600 hakkında en ufak bir eleştiri duyunca kendini kaybeden, savunmaya geçen bir AMD fanboyusun.
AMD fanboyluğun ile kuyruk acın birleştiğinde ortaya çıkan kombin sana çok yakışıyor
-
Fanatikleri borsada ninelerinin dedelerinin paraları hiç etti napsın adamlar sızdırılsında belki işe yarar diye düşünmüşler:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Çıkmamış işlemciye chipset biçeceğine 2 yıldır hatalı işlemci satan, satmaya devam eden, geri çağırmayan, üstüne üstlük bozuk olanı yollayın değiştireceğiz diyip "sonra bunda sorun yok ki ehehe" diye kullanıcısı mağdur eden günlerce bozuk malını kabul ettirmeye uğraşan insanları da biraz anlatsana. Elinde o sistem kurulu, yok böyle ileri teknoloji var ile olmuyor o iş. Piyasaya sürülsün test edilsin ne olduğu belli olur zaten. Herhalde daha hiç işin gücün yok ve ergen olmalısın ki öğlen vaktinde, her intel konusuna roman yazıyorsun |
Bu tip sızıntılar genelde hata ile paylaşılmış gibi salınıyor piyasaya. Yersen işte. |
"İlk Diamond Rapids CPU'larının 2025 sonu veya 2026 başında piyasaya sürülmesi bekleniyor." Kim bekliyor böyle bir şeyi? Yahu kardeşim anladık çeviri haber yapıyorsunuz ama bu konularda iyi kötü bilgili olmanız gerekmez mi? Yani mesela doğru bir şekilde Diamond Rapid's in 14A geleceğini yazmışsınız bravo da, e intel'in elinde şu anda ve 2025 sonu için 14A HVM üretime uygun HAZIR döküm yöntemi ve bunu basacak yeterli sayıda HIGH-NA-EUV makinası var mı da "2025 sonu yada 2026 başında bu ürün çıkacak" yazıyorsunuz? Yazdığınız şeyi okur okumaz burada bir hata var dedim çünkü bu konularda çok az da olsa bir şeyler biliyorum. E sizin bizden daha iyi bilmeniz gerekmez mi? Şu anda intel 4nm, 3nm ve 2nm basıyor ileri node olarak. 1.8A ise ön-üretim halinde. Ellerinde yüksek volümlü üretim (HVM) klasmanına geçirmeye çalıştıkları 1.8nm var. Bunu da 2024 sonu 2025 ortası itibariyle HVM üretime geçirmeyi planlıyorlar. Bu sayede üretilecek işlemciler zaten AMDcileri zırıl zırıl ağlatacak Panther Lake ve Clearwater Forest sınıfı işlemciler. E oldu bize 2025 sonu. Hani 1.4A nerede? Nerede 14A'yı yüksek verimli ve nispeten ucuz bir biçimde basacak adetli High-NA EUV makinaları? Oregonda 2. makinayı kuruyorlar şu anda da 2 tane makina ile Diamond Rapid's mi basacaklar 14A ile bundan sadece 12 ay sonra. Sizin bunları bilip bunlara göre konuyu oluşturmanız gerekmiyor mu? Baktım yabancı kaynaklarda da birileri platform örneği lafını yanlış anlamış 2025 sonu 2026 başı diye yazıvermiş. Herkes oradan kopyalaya kopyalaya bu yanlış yayılmış Bak doğrusu burada: "Techpowerup notes that the 2024 Xeons are made using the new Intel 3 node, whereas the follow-up to Sierra Forest will be called Clearwater Forest, built on the Intel 18A process. The now-revealed Diamond Rapids will come after that processor family, so it's likely to utilize Intel 14A, making its arrival likely in 2026." Buradaki 2026'da muhtemelen en erken 2026 sonu. Öyle 2025 sonu 14A falan beklemesin kimse. Mavisine hasta olduğumuz intelimiz önce 1.8A ile AMDci ağlatacak uzun uzun sonra 14A ile perişan edecek piyasayı ve TSMC'yi. Bu işler hep sırayla. Ha bu arada bahar aylarında (buralarda uzun süredir hep yazdığım gibi) arrow lake işlemcileri TSMC 3nm ve intel 2nm döküm olarak 2024 sonunda geliyor dediğimde bu işlerden nokta anlamadığı halde tetiklenen ve bana: TSMC dışında 3nm üreten yok, onu da sadece Apple alabiliyor, neen yalan söylüyorsun diye iftira atan yazılarından açıkça görüldüğü üzere bilgi fakiri olan ama çok cesaretli bir tip vardı. Bu olaydan birkaç ay sonra baktı ve öğrendi ki TSMC gerçekten intel'e ve diğer bir sürü firmaya 3nm basıyor 2024'te. Bunu öğrenince bize yazdığı zırvanın ve hakaretin üstünden birkaç ay geçmeden hem de bize yanıt olarak yazdığı yorumlarda "TSMC intel'e 3nm basacak" yazmaya başlamıştı TSMC'yi geçtim İntel'in de 3nm üretebildiğini bilmiyor ve bunu söyleyenleri yalancılıkla suçluyor hala. Kaynak istiyordu bizden bir ara. Örnek olsun diye 28 yıllık tomshardware den kaynak verdiğimizde ise bütün işi intel, nvidia, AMD gibi firmaları takip etmek olan tomshardware yazarının intel'i linkedin'de takip etmesi hakkında komplo teorisi yazıp, büyük resim görüp bu sıradan olayı intel CEO'sunun tomshardware yazarıyla ortak çalışmasına piyasaya komplo kurmasına kanıt olarak görüyor ve gösteriyor intel ceosunun yalan söylediğini bizlere komplo kurduğunu falan iddia edip bizleri yalancılıkla suçluyordu. Tomshardware yazarının linkedin'de intel'i takip etmesinin ekran görüntüsünü alıp üzerine gülücük çizip bize kurulan büyük komployu çözdüğüne kanıt olarak bize yanıt diye atıyordu ciddi ciddi.
Seviye bu. Yazılarında sürekli komplo teorisi kasan bilgi düzeyi yazılarından açıkça görüldüğü üzere yerlerde ama insanları yalancılıkla suçlama ve bilmediği konularda konuşma konusunda çok cesaretli kişiye bir daha yazalım. Bu sefer kaynak hakkında üreteceği YENİ komplo teorisini merakla bekliyorum "Techpowerup notes that the 2024 Xeons are made using the new Intel 3 node, whereas the follow-up to Sierra Forest will be called Clearwater Forest, built on the Intel 18A process." |
Benzer içerikler
- fotoğraf canlandırma
- telegram hesap silme
- instagram keşfete düşme
- twitter video indirme nasıl olur
- android tv kumanda uygulaması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X