Şimdi Ara

intelden amd ye geçtim sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

core2quad q8300 işlemci, gigabyte ep45t-ud3lr anakart ve 1333 kingston ramlerimi çıkardım

onların yerine

amd fx6100 işlemci, gigabyte 990xa-ud3 anakart ve 1600 kingston ram taktım.

yeni parçalar neredeyse hiç para vermeden almışım gibi olacak. ucuza aldım parçaları. elimdeki parçalarada müşteri var.
    size sorum şu, q8300 daha iyi performans veriyordu amd sistemi hiç kullanmasammı? gerçi amd sistemde usb3 sata3 herşey var. ileride ssd almayı düşünüyorum. ssd taktıktan sonra performansta çok farkedermi ?
    ne yapayım bana bi akıl verebilirmisiniz?
    yoksa hepsini satıp i5 2500k falanmı alsam ?

Teşekkürler...

• kullanım amacın ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlhyt

kullanım amacın ne olacak?

video, oyun ve internet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem0537

quote:

kullanım amacın ne olacak?

video, oyun ve internet.

Alıntıları Göster
    eğer işin içine oyun giriyorsa 2500 yada oc yaparım dersen 2500k al. ssd performansını baya bi yükseltir. ama baya i pahalılar normal hddlere göre. şuan ne kadar ram kullanıyorsun mesala. gb ve mhz. ?
  • quote:

eğer işin içine oyun giriyorsa 2500 yada oc yaparım dersen 2500k al. ssd performansını baya bi yükseltir. ama baya i pahalılar normal hddlere göre. şuan ne kadar ram kullanıyorsun mesala. gb ve mhz. ?

başkan 4 gün önce aldım zaten fx6100'ü. 2500 almayı bende biliyorum. ga 990xa-ud3 anakartla beraber 400 e aldım fx6100'ü. 2500ü kaç liraya alıcam bir düşünün. insanlara tavsiye verirken biraz daha dikkatli olun lütfen. teşekkürler...
  • quote:

quote:

başkan 4 gün önce aldım zaten fx6100'ü. 2500 almayı bende biliyorum. ga 990xa-ud3 anakartla beraber 400 e aldım fx6100'ü. 2500ü kaç liraya alıcam bir düşünün. insanlara tavsiye verirken biraz daha dikkatli olun lütfen. teşekkürler...

Alıntıları Göster
    o zaman sende harcıyacağın miktarı yaz bizde ona göre tavsiye verelim. bütçeni yazmazsan i7 bile tavsiye ederler. 2500k falanmı alsam diyede not düşme bari. madem not düşüyosun tavsiye edincede bozulma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlhyt -- 24 Mayıs 2012; 18:33:30 >

• quote:

o zaman sende harcıyacağın miktarı yaz bizde ona göre tavsiye verelim. bütçeni yazmazsan i7 bile tavsiye ederler. 2500k falanmı alsam diyede not düşme bari. madem not düşüyosun tavsiye edincede bozulma

Alıntıları Göster
    yok artık yakında fx8120 mi yoksa e5300 mü diye konu açılır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

forum burası insanlar merak ettiği herşeyi sorup cevaplarını bulabilmeli.
  • quote:

Oldu tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkn_ymz

quote:

Oldu tamam.

Alıntıları Göster
    fx6100 le devam edebilirsin fakat hepsini satıp 2500kya geçmen daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 24 Mayıs 2012; 19:05:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

Alıntıları Göster
    ben phenom II x4'ü satıp 2500K aldığıma köpek gibi pişman oldum hemde ölü fiyata gitti hiç gerek yok atraksiyona ekran kartına yüklenin
  • quote:

ben phenom II x4'ü satıp 2500K aldığıma köpek gibi pişman oldum hemde ölü fiyata gitti hiç gerek yok atraksiyona ekran kartına yüklenin

aynen hocam. öyle yapıcaz artık. teşekkürler...
  • quote:

Size katılmıyorum. Günlük kullanımda 6100 ile 2500k arasındaki farkı anlayabilmek neredeyse imkansızdır. Konuyu açan arkadaş için 6100 bile biraz fazla olmuş. Oyunlarda, hele ki 1080p ve üzeri çözünürlüklerde 2500k ile 6100 arasında 1-2 fps ya oynar ya oynamaz.

Bence q8300 hala gideri vardı ama tercih meselesi. Bu arada, güncelleme yapıyorsanız güç kaynağını da gözden geçirmenizi öneririm.
  • quote:

hocam yani sizin dediğiniz fx6100 q8300 den iyimidir ?

bluray film izlerken takılmalar oluyor fx6100 ile, q8300 ile hiçbir sorunum yoktu. sorun işlemcidemi acaba ?
  • quote:

hocam kusura bakmayın. çok kötü bir cevap vermişim size. nedenini halen anlamış değilim :) önerileriniz için teşekkürler...
  • quote:

quote:

hocam yani sizin dediğiniz fx6100 q8300 den iyimidir ?

bluray film izlerken takılmalar oluyor fx6100 ile, q8300 ile hiçbir sorunum yoktu. sorun işlemcidemi acaba ?

Alıntıları Göster
    fanboyluk yok ama 2 cekirdekli E7200 den Athlon 640 a gecince 4-5FPS genel bir dusus oldu HD4650'yle harika bir kart degil tamam ama 2 cekirdek fazlasi varken ve cok onemli olmasa da .5ghz daha hizliyken bence artis olmasi lazim. kisaca paran varsa dusunmeden 2500K hatta 3570K bile alabilirsin. daha kotu oc olasalar bile ivydeki 4.8 sandyde 5GHZ e esit puan veriyor, birde 22nm lik uretim cabasi. isinma isi de neredeyse herkes 2500K kadar isindigini soyluyor ama oc yapinca isler karisiyor(mus). kisaca alabiliyorsan 2500K al veya ona verecegin parayla FX8120 ve HD7870 alabilirsin (o civara geliyor heralde). yada direk HD7950 al keyfine bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

fanboyluk yok ama 2 cekirdekli E7200 den Athlon 640 a gecince 4-5FPS genel bir dusus oldu HD4650'yle harika bir kart degil tamam ama 2 cekirdek fazlasi varken ve cok onemli olmasa da .5ghz daha hizliyken bence artis olmasi lazim. kisaca paran varsa dusunmeden 2500K hatta 3570K bile alabilirsin. daha kotu oc olasalar bile ivydeki 4.8 sandyde 5GHZ e esit puan veriyor, birde 22nm lik uretim cabasi. isinma isi de neredeyse herkes 2500K kadar isindigini soyluyor ama oc yapinca isler karisiyor(mus). kisaca alabiliyorsan 2500K al veya ona verecegin parayla FX8120 ve HD7870 alabilirsin (o civara geliyor heralde). yada direk HD7950 al keyfine bak.

anladım başkan. ben bu işin sonunda sanırım bi i5 2500k alıcam :) herkez aynı işlemciyi tavsiye ediyor. i5 2300k nasıl bir işlemcidir acaba ? 350 tl ye buldum bi bilgin varmıdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

quote:

Size katılmıyorum. Günlük kullanımda 6100 ile 2500k arasındaki farkı anlayabilmek neredeyse imkansızdır. Konuyu açan arkadaş için 6100 bile biraz fazla olmuş. Oyunlarda, hele ki 1080p ve üzeri çözünürlüklerde 2500k ile 6100 arasında 1-2 fps ya oynar ya oynamaz.

Bence q8300 hala gideri vardı ama tercih meselesi. Bu arada, güncelleme yapıyorsanız güç kaynağını da gözden geçirmenizi öneririm.

evet hocam q8300 ün gideri her türlü vardı da q8300 ve anakartı 450 ye verdim. müşterisi vardı. aynı fiyata fx6100 ve 990xa-ud3 anakartı aldım. daha mantıklı gibi geldi bana. ileride bi ssd alırım diye düşündüm. sata 6gb/sn destekliyor sonuçta.
    yukarıda da sormuştum sizede sorayım. akşam 720p bluray filmde takılmalar oluyordu bu neden oluyordur acaba ? q8300 de böyle bir sorun yoktu.

• quote:

quote:

quote:

evet hocam q8300 ün gideri her türlü vardı da q8300 ve anakartı 450 ye verdim. müşterisi vardı. aynı fiyata fx6100 ve 990xa-ud3 anakartı aldım. daha mantıklı gibi geldi bana. ileride bi ssd alırım diye düşündüm. sata 6gb/sn destekliyor sonuçta.
    yukarıda da sormuştum sizede sorayım. akşam 720p bluray filmde takılmalar oluyordu bu neden oluyordur acaba ? q8300 de böyle bir sorun yoktu.

Sizin sorununuz ne işlemci ne de ekran kartı. Yazılımsal gibi görünüyor. Format sırasında dosyalar eksik yüklenmiş ya da kullandığınız media player sorun çıkarıyor olabilir. Codec güncellemesi yapmayı deneyin. Tabi sorun filmde de olabilir. Belki de optik sürücüdedir. O kısaım biraz şans işidir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sizin sorununuz ne işlemci ne de ekran kartı. Yazılımsal gibi görünüyor. Format sırasında dosyalar eksik yüklenmiş ya da kullandığınız media player sorun çıkarıyor olabilir. Codec güncellemesi yapmayı deneyin. Tabi sorun filmde de olabilir. Belki de optik sürücüdedir. O kısaım biraz şans işidir.

amma çok olasılık varmış :S :)

kmplayer 3.2 kullanıyorum. codec olarak hiçbirşey kullanmıyorum öneriniz varsa yükleyebilirim.

şuan home premium 64bit kuruyorum. bakalım bu nasıl olacak ultimate kullanıyordum filmi izlerken.

optik sürücü dediğiniz şey nedir acaba ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.