Şimdi Ara

intelin istemediği bir program...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internette cpu booster diye bir program var. işlemcinin hızını %100 e kadar hızlandıracağını söylüyor. hiç kullanan var mı? buraya bakın Kullanmaya tırstım fazla internet sitesinde yok.Sizin gibi bilgili arkadaşlara danışayım dedim . Hadi kolay gelsin acil cevaplarınızı bekliyorum . Elim devamlı refresh de olcek :D

• Zip dosyası bozuk diyo
  • ben bişey anlamadım bu programdan isterseniz göndereyim size?? yada eMule den arattırın oradaki sağlam . hemen iniyor zaten
  • arkadaşlar ben bu programı zamanında bi pentium 75 makinede denemiştim. o zamanlar sadece 286 / 386 / 486 / pentium / pentium pro / pentium mmx işlemciler için hızlandırma işlemi yapabiliyordu neyse konuya geleyim.

tüm ayarlarını doğruca yapmıştım genede hızlanma hissedememiştim. ne yazıkki benchmark yapmamıştım. %100 falan arttırdığını zannetmiyorum. öyle bir artış olsa kesin farkederdim. belki %10 hadi en fazla artsın %20.
  • Peki overlock suz bi hızlandırma nasıl olabilir ki ? Sizce nasıl hızlandırıyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Patlakcdrom

Peki overlock suz bi hızlandırma nasıl olabilir ki ? Sizce nasıl hızlandırıyor ?

Bence overclock yapıyordur. ama windows üzerinden yapıyor.
  • kardeşim dediğin program sadece uyumlu boardlarda overclock factor oranını biraz artırıyor.Yani sanal olarak Windows üzerinden Bios'a girip factor çarpanını arttırıyor.yani zararı yok ama işlemcine iyi bi sğutma sistemi takmalısın
  • factor çarpanı da nedur ?

Bu arada victor hugonun sözüne bi atıfta bulunayım :D sadi şirazi diyor ki : yumuşak ipeği keskin bıçak kesmez
  • arkadaşlar donanimsal bir artisi yok. bios'a falanda erişemeyecek kadar ilkel bir programdır kendileri. config.sys dosyasini birkaç satır yazıyorduk, sonra windowstan bir maymunluklar çeviriyor program ama ben hala o zamanlar bir fark göremediğimi belirteyim. ayrıca bu programı pentium (düz) den yüksek işlemcilere sahip olanlar boşuna yüklemesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Patlakcdrom

factor çarpanı da nedur ?

Bu arada victor hugonun sözüne bi atıfta bulunayım :D sadi şirazi diyor ki : yumuşak ipeği keskin bıçak kesmez

factor multiplier yani(faktör çarpanı)boardun öne sistem hızı dediğimiz olayı
    yani 100 yada 133mhz (bu genellikle intel chipsetlerinde mevcuttur)
    buna örneğin 100mhz ön hızı olan bir boardun çarpanıda 17 olsun
    buda demekki 17x100=1700mhz işlemcinin çalışma frekansıdır.
    sen eğer 100 mhz ön fsb hızını 101'e çıkarırsan 17x101=1717mhz işlemcinin yeni frekansı olur.
    buda pek yararlı birşey değildir.yani iyi bir overclock için uygun pc'in olması şart

ha birde vicror hugo onu söylemiş ben bişi demedim wallaaa

• Yaf desene FSB diye :)
    Ama heartls ın dediğine göre fsb ile ya da saat çarpanı ile alakası yok sanırsam. Hepinize teşekkür ederim Bu arada sana lafım yok iboruc sözüm victor hugo ya :)
  • yok kardeşim fsb değil yahu
    boardun önsistem hızı yani overclock için kullanılan frekansı demiştim ben
    fsb farlkı 400,533,800 mhz dediğimiz işlemcinin önfrekansı[:o
  • quote:

Orjinalden alıntı: iboruc

kardeşim dediğin program sadece uyumlu boardlarda overclock factor oranını biraz artırıyor.Yani sanal olarak Windows üzerinden Bios'a girip factor çarpanını arttırıyor.yani zararı yok ama işlemcine iyi bi sğutma sistemi takmalısın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.