Şimdi Ara

Inter Rail

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Inter Rail ile avrupa turu yapan veya bu konuda bilgisi olan varmı , öncelikle ;
    -Vize almada sıkıntı olurmu (önceden almanya ya gitmiştim) ,
    -Konaklama konusunda sıkıntı yaşanırmı
    -Sadece tren değil vapurla geçişlerde oluyormuş ve bazı tren seferlerinde yer kalmıyormuş önceden rezerve edlimesi gerekir dendi doğrumudur
    -Orta seviye ingilizcem var almancada derdimi anlatıyorum ama yinede tekbaşına çıkılırmı

• Merhabalar,

Sıradan cevap vermeye çalışayım sorularınıza. :)

- Vize konusu istenen evrakları tam götürdüğünüz sürece hiç bir sıkıntı yaratmaz. Interrail biletinizin bir kopyasını da başvurunuza eklemeyi unutmayın sadece.
    - Konaklama olanakları sınırsız, hiç bir çekinceniz olmasın, oteller, hosteller, couchsurfing, airbnb derken şaşıracaksınız konaklama alternatiflerine. :)
    - Vapur konusu daha çok Yunanistan - İtalya arasını kapsıyor ve bazılarına Interrail biletinizle binebiliyorsunuz. Özellikle başkentlerde, şehre indiğiniz anda tren biletinizi rezerve edin derim ben, çünkü yer kalmayabilir. Bir de bazı trenler 'supplement' adı altında ek ücret talep edebilirler, aklınızda bulunsun.
    - Dil konusunu hiç dert etmeyin, hiç dil bilmeseniz de olur. İnsanların ihtiyaçları zaten her yerde aynı, el kol ederek bile işinizi halledebilirsiniz. :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bir de bu konularla ilgili detaylı bilgiyi blogumda veriyorum, aşağıdaki adresten ulabilirsiniz. :)

• Teşekkür ederim cevabınızı yeni gördüm forum giremedim bir kaç gün blogun da ok hoşuma gitti gerçekten bilgilendirici bir kaynak olumuş , kafam da pek soru kalmadı yalnız vize için başvurduğumuzda sonuçta birkaç ülke geziyoruz direk almanya diye gidip idata yamı başvurmalıyım yoksa başka bir yolu varmı yanısıra otel rezervasyonu ve uçak bilet istiyorlardı vizede ama tren gidilecek ayrı bir prosedürmü var , kalıcak yer sıkıntı olmaması iyi ama otel faln rezerve edip başvuru belirmek gerekiyormu .
  • TİTO. kullanıcısına yanıt
    kalacak yerleri için önce seyahat planı hazırla internette örneği vardır..
    sonra o tarihlere göre booking.com dan yalandan rezervasyon göster..
    sonra iptal edebiliyosun çoğunu ama yinede son cancel tarihine ve kuralına dikkat et.

vizeye başvururken interrail biletinide evrakların arasına koy..vizeyi alman daha kolay olur.

zamanın varsa alman konsolosluktan randevu alıp kendinde başvurabilirsin..

alman vizesi biraz zor alınıyo yalnız..eğer batı avrupayı geziceksen italya da varsa içinde
    italyadan al oradan başlarsın interraile.
    birde vizeyi aldığın ülkeye ilk giriş yapmaya bak yinede özellikle almanya için.
    başka ülke vizesi alıp ilk almanya ya girdiğinde sorun çıkartabilirler.

bence vizeyi rotana göre belirle.

başka sorun varsa sorabilirsin..

iyi eğlenceler.

• Interrail için en önemli unsur önceden gidilecek ülkeleri ve kalınacak yerleri iyi bir şekilde planlamak.

Örneğin; 2 gün Roma, 1 gün Milano şeklinde bir plan yapılmalı. Ve her şehir için önceden konaklanacak yerde rezervasyon yapılmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vize başvurusunda uçak ya da otobüs rezervasyonu yerine interrail biletini götürmen gerekiyor. Otel rezervasyonuna gerek olacağını sanmıyorum, interrail yapacağını, sürekli yer değiştireceğini anlatırsan sorun çıkarmayacaklardır. Genellikle ilk giriş yapılacak yer olan Yunanistan'dan alınan Schengen tercih ediliyor interrailde, ya da yukarıda söylendiği gibi İtalya, Alman Konsolosluğu'yla hiç uğraşma derim ben.
  • Çok Teşekkür edeim cevaplarınız için , vize alınan ülkeye ilk girişi yapmak konusunda yunanistan dan almak mantıklı olur zaten yaz için planlıyorum keşke biraz daha erken yapasaydım şimdiden giderdim ama bu vize işleri uğraştırıyo bi kalkmadı gitti , kafamda birşeyler oluştu plan olarak inter rail avrupada her trende geçerliliği varmı ben şöyle düşünüyordum burdan yunanistandan başlayıp tam güzargah nasıl bilmiyorum ama alp lerden geçip frankfuta gitmeyi istiyorum orada kuzenim var sonrasında onunla devam etmek istiyorum ama sorun olurmu yani frenkfurta yada hessen bölgesine tren varmı tam bilmiyorum.
  • aslında her hangi bi schengen ülkesinden alınan vize ile başka ülkeye ilk giriş yapılabilir..
    ancak bu ülke sınır polisinin inisiyatifinde..genellikle almanya sorun çıkartabiliyormuş ilk girişi yapmak istiyosan.
    ama adamlr eğer sorarsa "bakın ben interrail yapıyorum seyahat planın şu ucuz uçak bileti buldum şu tarihte gidicem" derseniz sorun olmaz..
    bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise vize aldığın ülkeye giriş yapmazsan bir dahaki sefere bak daha önce başka ülkeden giriş yapmışsın
    ülkemizde bulunmamışsın deyip ikinci kez vizeyi vermeyebllir..
    bu dediklerim çok düşük ihtimal hiç olmayada bilir..
    örneğin bi arkadaşım vizeyi polonyadan almıştı ama bulgaristandan başlamıştı interraile sonra yine bulgaristandan trenle giriş yaptı tr ye.

bence EU nun tr ye vizeleri kaldırması biraz hayal gibi.. normalde Eu ülke adayları vizesiz gidebiliyorlar sırbistan ve makedonya gibi.
    ama nedense bize vize uyguluyolar..

yunanistanda uluslararası tren seferleri geçici olarak durdurulmuştu en son..krizden dolayı sanırım..
    onun yerine selanik e otobüsle geçebilirsin...orada takılıp sonra Patras geçip feribotla bariye geçersin.
    yunanistan içinde interrail bileti geçerli ama tren seferleri nasıldır bilgim yok pek kullanılmıyo bu bolge zaten.
    ya da yunaistanı istemiyosan italyadan vize alıp oradan başlarsın..

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/en?rt=1&
    bu siteden tüm avrupa tren seferlerini sorgulatabilirsin.. merak etme almanyanın en ücra yerine kadar tren vardır.

orada akraba varsa yolculuğunun yarısına kadar gez sonra orada dinlen biraz çamaşırlarını filan yıka
    temiz ev yemeği filan ye..sonra tekrar devam edersin yolculuğuna.

• Birde şöyle bi şey kafama takıldı biraz saçma olabilir ama para bozdurmayı nerede yapmak mantıklı türkiyede euro ya çeviripmi gitsem yoksa orada tl den çeviririm çok fark edermi ve iş bankası kartımdaki parayı çektiğimde euro olarak almıştım ama ne kadara bozdular bilmiyorum kart mantıklı olmayabilir.
  • TİTO. kullanıcısına yanıt
    nakit olarak fark eder tabii..orada tl yi çok düşüğe bozarlar.. burada istanbul kapalı çarşıda iyi fiyata bulursun.

atmden çekersende bi miktar komisyon alırlar..tam bilmiyorum detayını ama zarar geçersin her çekişinde..

nakit almak daha mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.