Şimdi Ara

1.0 Tsi 2021 Polo Soğutma sıvısı eksiltme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2021 model vw polo 1.0 tsi şuanda 28000 de olan polo araca sahibim.

19-23 Haziran'da İstanbul - Didim arası yolculuk yaptım. Bu zamana kadar hiçbir hatası olmayan araba, bayramdan sonra kullanıma göre 7-10 günde soğutma sıvısı eksik hatası almaya başladı. %50 antifriz %50 safsu olacak şekilde her seferde yaklaşık 500ml ekleme yaptım.

Temmuz ortasında tekrar aynı durum olunca genleşme kapağının orjinal yenisini alıp 18-20 Temmuz'da İstanbul - Denizli yolculuğu yaptım. Yine aynı şekilde 500ml ekleme yaptım

Tekrar aynı hatayı aldım. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Yorumunuz öneriniz olur mu? Araca hiç dokunulmadı bakım periyodik bakım haricinde. Yetkili sevise mi bırakmak gerekir usta öneriniz olur mu? (İstanbul Şişli tarafındayım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrcmhmt -- 21 Temmuz 2024; 11:8:32 >

• Devirdaimden olabilir, radyatörden olabilir, aradaki hortumlardan olabilir, çok ihtimalli. Düz zeminde bakın şöyle, aşağıya damlatıyor mu? Nereden geldiğini anlamaya çalışın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • secohattin S kullanıcısına yanıt

Araca motor temizleme işlemi uyguladım daha net görebileyim diye sonra lifte kaldırıp motor korumayı çıkarıp kontrolde ettim. Herhangi bir antifriz yok, kılcal bir kaçak olabilir anında kuruyan ama gözle görülen bir durum olmadı.

Sızdırmazlık ürünleri de var ama gidip başka yeri tıkar diye denemek istemedim. https://eshop.wurth.com.tr/tam-katalog/Radyatoer-szdrmazlk-maddesi/31313009010602.cyid/3131.cgid/tr/TR/TRY/

Devirdaimden olduğunu açılmadan anlamak mümkün müdür?

• dmrcmhmt D kullanıcısına yanıt
    Motorun tipini bilemiyorum, ancak damlatıyorsa usta anlar muhtemelen lifte kaldırınca.

• İstanbul Uzay otoda kontrol yapıldı, sızdırma ve basınçla alakalı bir sorun bulamadılar. Sogutma sıvısı eksik uyarısı verirse, uyarıyla birlikte sıvı eklemesi yapmadan kapağı açmadan tekrar getirin dediler 1.0 Tsi 2021 Polo Soğutma sıvısı eksiltme 

• Salı günü (23.7.24) kontrol edilip 200 km sonra Cumartesi (27.7.24) tekrar uyarıyı verdi.

Genleşme deposundaki su eksikliğini; dolu teslim eden danışman boş halini de görmüş oldu, tekrardan yetkili servise bıraktım.

Emme manifoldunun altındaki turbo hava soğutucuda kaçak tespit edilip parça değiştirildi.

• Merhabalar arkadaşlar, bu sorunu ben de aracimda yasamaya basladim 30 bin km de aracim, gecenlerde su eklemistim tekrar uyari verdi eşim bir sure kullanmis eve geldiginde baktigimda ekledigim sudan fazlasi gitmisti su deposundaki, saniyorum bir yerde kacak var. İstanbul avrupa yakasinda guvendiginiz bir özel servis var midir ? Aracin garantisi bitti son bakimi ozel serviste yapildi iyi niyet vs de uygulamaz yetkili servis zaten uygulasada 30-40 binlik yapmadan birakmaz bu tip arizalarda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Polo 1.2 tdi egr arızası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dmrcmhmt D kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar ayni sorunu yasiyorduk yaklasik 1 aydır, bugun ozel serviste basincla kontrol edildikten sonra yılan kamera ile kontrol ettiler, emme manifoldunun icinde su kacagi tespit edildi, intercooler degisti. Sanirim pololarda kronik bir sorun bu. Ne kadar ödediniz siz islem icin ?

• loser kullanıcısına yanıt

merhaba 15 bin ödedim (Temmuz 2024) yetkili servise, usta bulup tespit edebildiği için şanslısınız. Götürdüğüm ustalar tespit edemeyip çelişkili yorumlar yapınca güvenemedim açıkçası. İstanbul da iseniz ustayı referans alabilirim 1.0 Tsi 2021 Polo Soğutma sıvısı eksiltme siz ne kadara hallettiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrcmhmt -- 2 Ocak 2025; 11:30:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.