arkadaşlar bilgisayarımı baştan sıfırdan kurdum hatta sabitdiskime low format bile attım bilgisayarımda adsl modem bağlı tek portlu ve usbde bağlanıyorum. normalde bilgisayar çaılışıyor ama internete girdikden sonra 20 dakka sonra su mesaj gelityor buna bi mana veremedim lutfen yardım edin ramimide değiştirdim daha önce böyle bi sorunum yoktu ancak bilgisayaarı 2 ay kadar acmadım sonra actığımda geldi bu mesaj ne yapacagımı bilemiyorum lutfen yardım edin şimdiden herkese teşekkür ederim
upload ettiğin resmi göremedim ama şöyle bişe diyorsa 60 sny sonra pc in kapanacak felansa Güncelleştirmeleri yapman lazım
Arkadaşım eğer bilgisayarın geri sayım yaparak kapanıyorsa W32.Blaster.Worm virüsünü yemişsin demektir.Bunun için aşağıdaki işlemi yapman gerekecek.
Eğer bilgisayarınıza virüs bulaştığını düşünüyorsanız , virüsü temizlemek için güvenlik yamasını yüklemeniz yeterli olmayacaktır.Aşağıdaki adımları kullanarak virüsü temizleyip ardından güvenlik yamasını yükleyiniz.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run anahtarının değerinin "windows auto update"="msblast.exe" olup olmadığı kontrol ediniz.
Eğer anahtarın değeri "windows auto update"="msblast.exe" ise virüs bulaşmıştır.