Şimdi elimizdeki cihaz her türlü internet erişiminde önce wi-fi üzerinden bağlanmayı deniyor daha sonra edge üzerinden bağlanıyor. Buraya kadarı güzel. Ancak bu benim için yeterli olmuyor. Bir süredir AVEA üzerinden edge ile bağlantı yapıyorum ama geçenlerde turkcellden bir görevli ile sohbet ederken öğrendim ki turkcell için edge bağlantısında eğer bir erişim paketi kullanılmıyorsa 1 MB = 2 YTL ile ücretlendirme yapılıyormuş. Bu cidden çok yüksek bir fiyat. O halde şöyle bir durum oluşuyor: Periodik olarak senkronize olmasını istediğim bazı programlar, mesela mail ve smart rss eğer wi-fi alanındaysam kendini senkronize etsin ama eğer edge var ise etmesin. Bunu yaparken de ben bir şeyleri açıp kapatmak zorunda kalmayayım.
Bu mümkün mü? Aksi taktirde "data roaming" ayarını "off" yapıyorum yok wi-fi varsa yapıyor ama bu kez de ben safaride edge kullanmak istediğimde "on" konumuna getirmeliyim o sırada da bu programlar senkronizasyon yapabiliyor vs. vs. yani applikasyon bazında bir ayar yapamaz mıyız?
Ya galiba bu alet adamı applescript öğrenmeye doğru itiyor biraz biraz.
iyi günler,
İlker
data roaming benim bildigim ve tecrübe ettigim kadari ile farkli.
Roaming ne oldugunu biliyorsunuz. Ayni mantikle data alisverisi. Ben Almanya'da calisiyorum ve arada Türkiye'ye geliyorum. Data roaming'i kapali tutuyorum. Ama Almanya icinde gprs/edge aktif. Türkiye'ye geldigimde ise gprs/edge data roaming kapali oldugu icin otomatik de-aktive oluyor.
Script isi bence kolay degil. Application Architecture'in ne olduguna pek bakmadim ama bir access layer kullaniyor olmasi lazim. Orda bir degisiklige gitmek gerekebilir. Ama script degilde SDK ile olmasi daha mantikli.
cevap icin tesekkur ederim. Roaming konusunda yeterli bilgiye sahip degildim. Sdk ile aplikasyon yazmak disinda nasil calistigina mudahale edebilir miyiz ben de ondan emin degilim. Bakalim...