Antalyada bir internet cafe var bunun bilgisayarlarını değiştirmek istiyorum. Benim önerim amd 64 işlemcili sistem.. Ama çoğu kişi bunların antalya sıcağında pek performans vermiyeceğini söylüyor. Yazın 40 derecelere yaklaşan ve günde 10 saat çalışacağını varsayarak önerebileceğiniz sistem nedir. Bizim için öncelik sistemlerde problem olmamasıdır.. Oyundan atma kilitlenme gibi problemlerle uğraşmak istemiyoruz bu yüzden sistemleri değiştiricez. Önerilerinizi bekliyorum... Birde bu sıcakta amd sistemlerde daha iyi fan ile durumu kurtarırmıyız yada hiç gerek yok ısı problemi olmazmı.. Amd64 3000 Soket 939'mu İntel Prescott 3000 işlemcimi Birde ekran kartı konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum... Ekran kartı için 100$ civarında bir rakam ayırdık..
o/c yapmadıkça ısı problemi olmaz merak etme.... ekran kartı için çok az ödenek ayırmışsın bence sempron 754 lerden alıp ekran kartını daha yüksek alabilirisin şu durumda ancak 9550 ge/td alabilirsin yeni oyunlar malum ... Bu benim fikrim tabii
Arkadasa katılıyorum oyunların istekleri arttı artık sizi 100$ lık ekran kartı kurtarmaz. İntel prescot lar manyak ısınıyo Amd den daha fazla biraz arastırırsan görürsün amd athlon 64 s939 3000+ cok iyi olur ekran kartı olarak düz 6600 öneririm...
ekran kartı o fiyata en iyi tercih Gfx 5550 ya da Radeon 9550 tarzı bi şey olur o da 128 mb olur pek işinize yaramaz yani.... 1 sene ömrü olur en fazla
Arkadaş seninkide lafmı... Bi yanda prescot öbür yanda amd soc. 939... Sana tavsiyem o arkadaşlarına uyupta prescot felan alma. Veya alda bi dene Antalyada sıcaklıklar biraz daha artsın... Eran kartı olarakta 9550 işni görür veya biraz daha koyayım dersen 6200 alabilirsin.
oyun amaçlı bi internet kafe ise işlemciden çok ekran kartına ağırlık vermenizi tavsiye ederim çünkü oyunlarda öyle yapıyor. risingsonun dediği gibi işlemciler sempron ayarında tutup ekran kartı bütçesini arttırabilirsiniz. ama bu durumda s754 olduğunda agp ekran kartı kullanmanız gerekecek. ve düz 6600 ün agp versiyonu yok bildiğim kadarı ile. karışık bi durum oluşuyor yani. burada bilgisayar başına ödeyebileceğiniz ortalama rakamı bilmeden işin içinden çıkamayacağım ben...
beni çalıştırırsan bildiğim herşeyi sölerim bende antalyada oturuyorum.. daha önce inteernet kafede çalıştım. bide bilgisayarcıda çalıştım bilgisayar hakkında bilmediğim bişey yok istersen beni ara 0535 691 53 28 ama kontörüm yok çağrı atma...
Cevaplarınız için teşekkürler.. Bende tercihimi amd'den yana kullanıcaktım ama yinede bir sorayım dedim.. Buradaki sözde bilgisayarcılarda amd'ye karşı antipati var... Sanırım intel satınca daha çok kazanıyorlar..
Bir sistem için 1.100-1200 YTL falan ayırabiliriz...
Buna göre bir konfigürasyon ne olur İnternet Cafe sistemi ağırlık oyun olucakk...
amd s939 3000+ 160 epox9npaj 119 2*256tw ram 48 px6600 130 120 sata samsung hdd 80 17samsung 793df 125 aopen kasa 50 ms klavye mouse set 29 1190ytl ye geliyor. toptan alacağınız için fiyat daha ucuza gelir. cdrom flopy int.cafelerde genelde olmadığı için bende fiyat listesine eklemedim. yeni önerilerle karıştıp bu ayarda bi konfigürasyon oluşturabilirsiniz.
Orjinalden alıntı: bargiran Bende tercihimi amd'den yana kullanıcaktım ama yinede bir sorayım dedim.. Buradaki sözde bilgisayarcılarda amd'ye karşı antipati var... Sanırım intel satınca daha çok kazanıyorlar..
Sana AMD satan dürüst bir bilgisayarcı arkadaşımı önerebilrim (Antalyadayım). İlgileinirsen PM atarım