Şimdi Ara

internet cafede hangi işletim sistemini tavsiye edersiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternet cafede hangi işletyim sisteminin kullanılması doğru olur.. xp ağda problemli.. ve ram problemi yaratıyor.. sizce win98 kullanmam uygunmu.. harddisklerim 120 gb ve ghostlamayı düşünüyorum.

• bi arkadasim 13bilgisayarli kafesinde XP PRO kullaniyor, daha bi sorun yasamadik bakalim. onda da ghost kullaniyoruz sorunsuz calisiyor, tabi diskleri NTFS diil FAT32 yaptik.
    ram probleminin sebebinin XP oldugundan emin misin? ve nasil bir problem yaratiyor?
  • kesinlikle XP Pro 98 eski de kaldı herhangi bi durumda cabuk kitlenme yapıo su anda en iyisi XP Pro;Home Edition tavsiye etmem
  • Arkaşlar 15 makinalık internet cafem var hepide xp professional şimdiye kadar hiç sorun çıkmadı. Ne ağda ne oyunlarda. Yok xp de counter sorunlu çalışırmış yok age of çalışmazmış hepside hikaye. Bilgisayarlarımın konfigurasyonu şöyle işlemci amd 2500+ asus kasa anakart epox rda3i ram 256*2=512 400 kşingston ekrankartı leadtek fx 5700 128 mb bende ilk makinama işletim sistemini düzgünce kurdum güncelleştirmeleri yaptım sonra norton ghosla imaj aldım. sonra eker teker yükledim. Hdd de ntfs biçiminde hala insanlar nasıl win 98 diyor anlamıyorum. Tabiki, geçmişten kalma makinalarla masraf yapmayıp internet cafe açarlar hala celeron işlemci kullanırlar 256 mb ram takarlarsa xp yavaş sorunlu deyip geçerler. İyi bir donanımla xp uyumlu çalışır psu iyi ram iyi anakart iyi olduktan sonra xp sorun çıkarmaz. 4 ay önce format attım makinalara daha hiç birinde ne yavaşlama nede sorun çıktı. Ağ konusundada parayakıyıp iyi bir swich ve iyi bir kablolama yapacaklar. Benimki 16 portluk 3com ömür boyu garantisi var. Diğerlerine oranla 2 kat pahalı ama network mükemmmel.

• 2000 denedin mi?
  • ben biraz acemiyim ama ben bir sürü cafe ye gittim ve 98 daha uygun çünkü bütün netler 98 kullanıyor

ve hiçbiri şikayetçi değil

98 i tavsiye ederim
  • XP tabii iki... 98 o kadar aciz bir işletim sistemi ki Hyper-Threading desteği bile yok...

xp ye gelince bence Pro al... Home edition ile aralarında tanesi 40$ lık fark var ama değer. Mesela internet cafe'ler için çok önemli bir özellik olan "encryption" sistemi var XP Pro'da... (dosya şifreleme)

bu benim görüşüm. XP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 98 -me -hepsini denedık
    xp gıbısı yok ;)
    xp pro win
  • bence 2000 deneme ama ben derim ki xp pro derim sorunsuz yani sorun olsada tek tük .
  • xp pro daha iyi olabilir de müşteri açısından bakarsan sanırım win 98 daha kullanışlı:))) aradığını buluyor ve hızlı. tabi yeni sistem alıp 98 kurmaktansa xp kurmak daha mantıklı orası doğru...ama xp de müşteriler biraz zorlanır desek yalan olmaz...

bende 2000 türkçe sp4 kurmayı düşünüyorum şimdilik.. amd 2000 256 ddr 333 kingston gf 9550 ye ama bi yandan da aklım xp ye kaymıyor diğil..
  • xp pro kullan,
  • sp1 (service pack bir ) ' li bir xp pro iyi gider. evet kesinlikle bu.
  • XP PRO.
  • Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin beğenilerini ve tuttuğunuz takımı öğrendim.

Internet Cafeler için Win XP SP1 biçilmiş kaptan diyebiliriz ve Win 2000 de çok kullanışlı. Bu Platformdan çıkardığım not, XP nin görsel yapısının farklı olması ve neyi nerede bulabilirim korkusu olduğunu sezdim. Ama hiç korkmayın XP'yi de bu güne kadar gelmiş, geçmiş Windowslar gibi yapılandırabilir ve kullanabilirsiniz. Ki Şöyle; Masa üstüne sağ tıklayın ve özelliklerini seçin, açılan pencereden, en baştaki "Temalar" bölümünden Windows Klasik yazan değeri seçin ve uygula deyin. Artık XP'niz Win98 görünümüne dönüşmüştür.

Ağ kurma durumu ise; bir başka ayrıcalık XP'de. Bu kadar muntazamlık hiç bir Windows'da görülmedi. Tabii ki bilerek yapılandırılırsa, buda başka bir sorun. Aslında ağ kurmak için hiç bilmeyen bir kişi yapabilir diye düşünüyorum, çünkü yol gösterişi çok güzel anlatılmış. Ben Internet Cafe falan çalıştırmıyorum ama bazı Internet Cafelere bu konuda yardımcı oluyorum. Internet Cafe çalıştıran arkadaşlar bu sözüm bilakis size, Windows XP SP1 li CD'yi edinin ve korkusuzca bilgisayarlarınıza kurun. Temiz bir kurulum ve yapılandırma sonrası Mutlaka GHOST yapın!!!

XP HOME'yi tavsiye etmem çünkü bu yazılım Windows ME den üretilmiştir ve çabuk çökme ihtimali yüksek. XP Pro ise Windows 2000'den geliştirilmiştir ve NT alt yapısı yaklaşık LINUX'u tutacak kadar uğraşılmış. Tabii ki, tutmaz da, yakınlaşmaya çalışmışlar.

XP hakkındaki benim görüşlerimde böyle. Herkeze işlerinde başarılar, sağlıcakla kalmanızı temenni ederim. Kolay gelsin... KitapGibi

• XP Professinal
  • Ben xp pro kullanıyorum makinalarımda, gayet memnunum herkese öneriyorum
  • ok
  • quote:

Orjinalden alıntı: KitapGibi

Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin beğenilerini ve tuttuğunuz takımı öğrendim.

Internet Cafeler için Win XP SP1 biçilmiş kaptan diyebiliriz ve Win 2000 de çok kullanışlı. Bu Platformdan çıkardığım not, XP nin görsel yapısının farklı olması ve neyi nerede bulabilirim korkusu olduğunu sezdim. Ama hiç korkmayın XP'yi de bu güne kadar gelmiş, geçmiş Windowslar gibi yapılandırabilir ve kullanabilirsiniz. Ki Şöyle; Masa üstüne sağ tıklayın ve özelliklerini seçin, açılan pencereden, en baştaki "Temalar" bölümünden Windows Klasik yazan değeri seçin ve uygula deyin. Artık XP'niz Win98 görünümüne dönüşmüştür.

Ağ kurma durumu ise; bir başka ayrıcalık XP'de. Bu kadar muntazamlık hiç bir Windows'da görülmedi. Tabii ki bilerek yapılandırılırsa, buda başka bir sorun. Aslında ağ kurmak için hiç bilmeyen bir kişi yapabilir diye düşünüyorum, çünkü yol gösterişi çok güzel anlatılmış. Ben Internet Cafe falan çalıştırmıyorum ama bazı Internet Cafelere bu konuda yardımcı oluyorum. Internet Cafe çalıştıran arkadaşlar bu sözüm bilakis size, Windows XP SP1 li CD'yi edinin ve korkusuzca bilgisayarlarınıza kurun. Temiz bir kurulum ve yapılandırma sonrası Mutlaka GHOST yapın!!!

XP HOME'yi tavsiye etmem çünkü bu yazılım Windows ME den üretilmiştir ve çabuk çökme ihtimali yüksek. XP Pro ise Windows 2000'den geliştirilmiştir ve NT alt yapısı yaklaşık LINUX'u tutacak kadar uğraşılmış. Tabii ki, tutmaz da, yakınlaşmaya çalışmışlar.

XP hakkındaki benim görüşlerimde böyle. Herkeze işlerinde başarılar, sağlıcakla kalmanızı temenni ederim. Kolay gelsin... KitapGibi

walla arkadaş kitapgibi yazmış.
    Ram istiyor ama başka bir problemi yok
    sp2 ile birlikte tabii :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsan -- 28 Ağustos 2004, 15:36:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tufann

ben biraz acemiyim ama ben bir sürü cafe ye gittim ve 98 daha uygun çünkü bütün netler 98 kullanıyor

ve hiçbiri şikayetçi değil

98 i tavsiye ederim

Sayın Tufan; Siz Win98'i seviyor olabilirsiniz ama WinXP Pro'yu birkaç gün kullanın, vazgeçemeyeceğinizden eminim.
    Internet Cafee'lerdeki Win98'in kullanılmasındaki neden, SERTİFİKA sorunu, Sertifika olmadan bir iş yerine kururulduğunda, Microsoft deneticileri tarafından kontrol edilip yakaladıkları an cezasının bir hayli yüksek olacağıda kesin diyebiliriz.
    Hâl böyle iken Sertifikalı Win98 kullanıcıları neden sertifikalarını WinXP Pro'ya UPDATE yapmıyorlar, bunuda anlamış değilim doğrusu. Update yapıldığı zaman Tabii ki; Win XP Pro işletim sisteminede sahip olacaklardır. Bilgilerinize!
    Haa bu arada yazmayı unuttum. Bizim ülkemiz ( her konuda ) kaçaklar ülkesi olduğu için ve ön sıralarda yer aldığımızı da hatırlatmadan edemeyeceğim doğrusu. Hoşça kalınız, sağlıcakla kalınız ve kolay gelsin. KitapGibi

• quote:

Orjinalden alıntı: ihsan
    walla arkadaş kitapgibi yazmış.
    Ram istiyor ama başka bir problemi yok
    sp2 ile birlikte tabii :)

Sayın İhsan;
    Bu SP2 konusunda da 25 ağustos'da sp 2 kuran kopya xp lerdeki hd in çökme riski varmış başlıklı platformda geniş açıklamalı bir yazı yazdım. Bu yazımda SP2'nin bilgisayara getirdiği kısıtlamalar ve zararlar ele alınmıştır. Okursanız bilgi edinebilirsiniz arkadaşım. Bu platforma tekrar yazmam biraz mantıksız olur. Lütfen adı geçen başlıktaki yeri bulun ve girin, yazımı orada bulacaksınız. Saygılar ve Kolay gelsin. KitapGibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.