Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir hukukcuya sorulması gereken birkac konu var.

Basit örnek ile, TCK'ya göre sanat eserinin haklarını korumakla yükümlü olan bir kurum sanat eserini internet üzerinden paylaşıma acıp bu eseri indirenleri suclayabilir mi?

Ayrıca en önemlisi TTnet paket logu tutuyor mu? Sizde yada bilirkişi raporunda böyle bir belge gördünüz mü?Adamların, şu IP bizim şarkımızı cekti, elimizdeki logları da budur demesi delil niteliği taşımamasi ihtimali var.

Bir avukata danışmadan iş yapmayın. Mahkeme olur ve yeterli savunma yapamazsanız başınıza iş alırsınız. Tüm mahkeme masraflarını size ödetirler. Tabi siz kazanirsaniz da onlar size öder.
  • bazi arkadaslar hala anlayamiyor, indirim download suc olarak algilanmiyor, bir tek upload yani sizin paylasmaniz suc olarak gecerli oluyor.

Bu firmalardan biri digiprotect kendilerinin yazdigi programla internette belirli File leri ariyorlar ve sunanlari bulunca program baglanti yapiyor, bu baglanti karsi tarafin IP adresini alir almaz kesiliyor.

Yani indirip indirmedigi önemsiz, birtek önemli olan sizin File i o anda sundugunuz.

Yada diyorsunuz ki "ama bendeki File bütün degildi sade yarisi" buda önemsiz, birtek önemli olan size baglanmis olmasi ve sizin bir parcasini sundugunuz.

Yada diyorsunuzki benim HD deki File in ismi sade su veya bu idi, buda önemsiz , bu firmalar CRC checksum ile calisiyor, ve sundugunuz File in CRC si uyuyorsa 100% yakalandiniz.

Internete baskasi baglandi filanda kurtarmiyor, herzaman kimin üzerine kayitliysa o suclu oluyor.

Ben sunmadim diyorsaniz, P2P Emule ve Torrent Programlarinin nasil calistigina tekrar bir göz atin, sunmadan hicbiri calismiyor, ilk yazimda yazdigim gibi bir ara 0 upload modlar vardi ve stealth mode, ne yazikki hicbiri korumuyor, cünki baglandiktan sonra file i yollamiyor ama karsi taraf baglanip IP adresinizi alinca sundugunuzu ispatlamis oluyor.

Evet her Artist veya filim sirketi veya yazilimci bu tür digiprotect gibi firmalarla calismiyor tabiki.

Diyelim cok taninmis bir Sarkici yeterince para kazaniyor download olsada olmasada, bu tür ceza yagdirinca negativ reklam da oluyor ve bazi fanlar kabediliyor.

Ama arkadasin dedigi gibi bu rapsody ne fazla taninmis ne birsey, biliyorki zaten fazla satmiyacak türkiyede ve digiprotect buna diyorki haklari bana ver ve ben cezalari yagdiracagim, bir miktarinida sana ugrasmadan verecegim. Türkiyeden neolsa fazla kazanamayacagini bildigi icin ve fazla fan kaybi olmuyacagi icin Rhapsody da evet diyor haklati Digiprotecte veriyor.

Bu olaylarin ilk ciktiginda digiprotect sade IP tespit isleriyle ugrasiyordu, ama sonda daha cok para oldugunu anlayinca kendi eserlerdeki haklari alip takip etmeye basladi.

Avukatlarda bunlardan cok yemek yiyor, kendi kafalarina göre birkac avukat bulup bunlar üzerinden insanlara baski yapiyorlar.

Bazi arkadaslar diyorki nasil yakalarlar nasil ip bulurlar, bir örnek vereyim:

Dedigim gibi ilk olarak size baglanip sundugunuz Fileleri tespit ediyor, ve haklari oldugu bir file bulunca aninda IP adresinizi aliyor ve dogrudan ISP (yani bagli oldugunuz internet sunucusu) nize bir email atip bu tarihte bu saate bu dakikada bu saniyede internete bu IP de kimin bagli oldugunu kaydetmesini (zaten kayitlardada, kayitlarin belli bir süre silinmemesi icin talepte bulunuyorlar) istiyorlar.

VE sizin ISP bunu mecburen kaydediyor.

Sonra polis/mahkeme üzerinden suc duyurusunda bulunoyorlar ve sizin ISP nizden adiniz adresinizi aliyorlar. Ve adresi alir almaz suc duyurusunu geri cekiyorklar, elde etmek istedikleri sade adresiniz.

Adresi aldiktan sonra hazir olan ihtarlara sade isminizi, Ip leri filan saat leri ve File in isimni doldurup yolluyorlar.

süresiz durmadan yolla yolla yolla milyonlari basiyorlar.
  • bu digiproject in türkiyede vergi veren bir kurum olması gerekmezmi dava açması için.yani türkiye de faaliyet göstermesi lazım.sadece avukata vekalet verip olmaz ki bu iş.tamam bu eserlerin telif hakkı onlarda ama bu telif haklarından kazandığı paradan vergi vermesi gerekir bu ülkeye.
    mesela diğer imitasyon markaların sahteleri türkiyede satılyor ama yasal olarak burda satıcı firması olmadığından hiç bir sorun çıkmıyor.yani türkiye de bunları elinde tutan bir firma gerekir diye düşünüyorum.benim anlamadığım avukatlar bu işin içinden nasıl çıkamaz.bilmiyorlarmı dava nasıl açılır açılmaz.
  • yakında medyada haberleri duyarız gibime geliyor çünkü nerdeyse dolandırıcılık gibi birşey bu hem 380 tl talep ediyorlar ödeme yapılsa bile ilerde bir daha dava açabilirler ? yukarda okudum arkadaş haklı bunlara parayı verdiğiniz an bu iş karlıymış diyip tüm hayatlarını sizlerin ip leri takip etmekle geçirebilirler yani ne yapacağınızı gerçekden iyice araştırın...
  • çok korktum arkadaşlar valla bnm 1 tb hdd de 300 gb film 30 gb müzik 500 gb oyun 60 gb ta program+işletim sistemi var
    şöyle yapılsa bnm modem kablosuz birileri girip indirmiştir desek mesela hafifletilmezmi bide yeni bi hdd alsen sonuçta hiç bişey silinmiyo yaw ip nasıl gizlicez
  • @yarakidis

quote:

Dedigim gibi ilk olarak size baglanip sundugunuz Fileleri tespit ediyor, ve haklari oldugu bir file bulunca aninda IP adresinizi aliyor ve dogrudan ISP (yani bagli oldugunuz internet sunucusu) nize bir email atip bu tarihte bu saate bu dakikada bu saniyede internete bu IP de kimin bagli oldugunu kaydetmesini (zaten kayitlardada, kayitlarin belli bir süre silinmemesi icin talepte bulunuyorlar) istiyorlar...

Bu adamların Türkiye'de yasal olarak faliyet sürdürme yetkileri var mıdır? Tabi istiklal marşı için okuldan telif istiyen bir sistemin ürünü oldukları kesin.

Tamam. Adamlar benim dosyayı paylaştığımı tespit ettiler. Hadi diyelim IP mi aldılar. ISP'im ile yazışıp IP adresimden adresimi tespit etmeleri kısmı biraz havada. Bu iş için savcılık yada mahkemeye suç duyurusunda bulunmları ve karar aldırmları gerekiyor olmalı.

Ayrıca bu dosyanın sunulduğununun tespiti için de emniyet ya da savcılığa başvuraları gerekiyor. Biz tespit ettik gereğini yapın demeleri yeterli değil. Emniyet güçleri tarafından suçun işlendiğinin tespiti gerekiyor. Bunun için de connection logları yetmez. TTnet den paket logu istenmesi gerekiyor. "Şu IP şu dakikada şu porttan şu protokol ile şu IP ye şukadar paket gönderdi. Paket çözüm de şudur." Connection logu hiçbir şey ispat etmez. Ping de atmış olabilirsiniz,

Ayrıca sanmıyorum ki, ne TTnet ne diğer ISP ler milyonlarca bağlantının paket loglarını default olarak kaydetsin. Paketler taranıyor olabilir anahtar kelimiler aranıp kaydediliyor da olabilir paronayaya bağlarsak ama yani tırt 2 mp3 için milyon dolarlık sistemleri afişe edeceklerini de sanmıyorum. Kaldı ki daha Adil kullanım sistemini bile düzgün çalıştıramayan bir sistemden de bahsettiğimizi unutmamak gerek.

Sonuç olarak bence adamlar sadece olta atıyorlar gibi. Dava açılırsa konu çok muallak. Muhtemelen de usul hatası yada delil yetersizliği gibi nedenlerle de uzar ya da düşer. Ya da avukatı daha cazgır olan maçı alır.
  • benim baba bugün para ödemiş bir korkmuştu..

son yazılanlardan sonra ödemeyi düşünmü yordum neyse
  • ne diyim geçmiş olsun.ama benim anlamadığım milyonalrca korsan window3s işletim sistemi kullanılıyor kaç tanesi mahkemeye verildi?yakalana işleitm sistemelri oldu,haberlerde yada orda burda duymadım hiç.örnek verebilir misiniz?almanyadakilerde iyi yapmışlar adresi al sonra kanuna uygun tehdit et...youtubeyi kapatabiliyorlar mı?hayır.googleden bu tür aramalrı kapatabiliyorlar mı? hayır.bu dosyaları yükleyenleri buluyorlar mı? hayır.delicesine hızlı bağlantısı olan vpsleri denetliyorlar mı?hayır.son kişli bizler kalıyoruz.kurşunda bize isabet ediyor.müzik istersem radyo dinlerim film istersem kiralarım netide msn,forum ve araştırma için kullanırım zaten amacıda bu :)
  • yigidomit baban parayı ödedikten sonra bir ibraneme aldı mı yahut avukatla görüştü mü yoksa sadece hesaba yatırıp bir görüşme yapmadı mı
  • katkılarından dolayı teşekkür ederim yarakidis

yazdıklarını agızım acık okudum.... almanya selam
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigidoumit

vallahi dostum ev adresime geldi

rhapsody of fire'nın the frozen tears of angels albümü indirdiğim için yollanmış.

ıp adresinden tespit etmişler beyoğlu fikri ve sanai hakları mahkemesinde bilirkişi tespiti yapılmış bilir kişide istanbul emniyet müdürlüğü internet ve bilişim suçlarından bi şahısmış ....

bi siteden indirmiştim sitede o link 22 kez tıklanmış muhtemelen bu albumü indirenler geldi....

e mule programını kullanıyorum

Sen tuzağa düşmüşsün muhtemelen o siteden indirenlere göndermişlerdir o ihtarnameyi. Siz siz olun abuk subuk sitelerden yasadışı içerik indirmeyin. En güvelisi torrent torrentten ne indirdiğiniz ve kimden indirdiğiniz takip edilemez.
  • korsana bende karşıyım ama şimdi çık git satın al gel dinle ooo şeytan dürtüyo ya insan dio dur bi aratiyim googlede 5 dakkada bi albümü indirion ben genelde forumlardan link olarak bakyorum yani rapid gibi siteler aracılığıyla oldumu sorun olmuyo bilmiom bnmde başıma gelebilir allah korusun arkadaşım adam koymuş sonuçta indirmicenmi oda koymasaymış yani hırsızın hiçmi suçu yok şimdi saçma bişey var mesela ben bilgisayarıma film müzik koyduğumda onlar korsan muammelesi sörüyosa o zaman hdd üreticileride korsancılara çalışıo dimi yani allah aşkına diyelim 500 gb taşınabilir hddye film müzik oyun yedeklemezsen neyle dolar resimlemi yazıylamı saçma doğrusu
  • Doğru söylüyorsun harici harddiskler resmen korsancıların işini görüyor zaten yasal ürün alan takar dvd'yi işini görür harici harddisk fazla işine yaramaz.Sonra hotfile,rapidshare Allah aşkına başka hangi amaç için kullanılabilir kendi videomuzu çekip mi linki paylaşalım.Bu yabancılar böyle şeyleri çıkartıyor kabak bizim Türk'ün başına patlıyor Bu alman şirkette kendi pc'lerinden bu albümleri paylaşıp pusu atıyorlardır büyük ihtimal.Böyle çakal bir şirketten bunu beklerim
  • Oyunu pis oynamak isteyen arkadaşlara:

1) Ben bu şirketin belgelerinde Rhapsody of bilmemne grubunun albümlerini dijital ortamda savunma hakkına sahip olduğuna dair belge göremedim. Birde önceki sayfada sanırım bu işlerden anlayan bir arkadaş belgelerdeki eksiklerden bahsetmiş. Bunlar önemli şeyler aslında.

2) Rhapsody of bilmemne grubunun Türkiye Hakları hangi şirkette? Bu şirkette değilse benden nasıl bir talepte bulunabilirler?

VIP Trackerlere geçtim arkadaşlar, Torrenti sağlama almanız lazım, hiç değilse bir Mamunda.net hesabı edinin. Almanyada Mamunda çalışmıyordu ama ben çalıştırdım. Bulgaristanda hiç böyle davalar duydunuzmu? :)
  • biz türkler zaten almanyanın yarısına yerleşmiş durumda onlar dahırsından bizim açığımızı bulup ellerinden geleni yapıyo ev adresi gibi gizli bilgileri bi türk firması istese bin zorlukla vermezler yabancı istedimi hemen verirler valla bu teknoloji hayatı kolaylaştırmak için ama daha çok zorlaşıyo mesela 1000 kişinin yaptığı işi bi makina yapıo nooluo o 1000 kişi işsiz kalıo düşün artık yani sonrada işsizlik var...
  • Şimdi ben buradan şunu anlıyorum dosyayı zorrentte yada başka bir platformda sunmadıkça ceza yok hotfile r.apid gibi yerlerden çekersem problem yok doğrumudur?
  • Ucretli ya da ucretsiz, public ya da private, torrent'la dosya upload etmeniz tespit edilebileceginiz anlamina gelir. Benzer sekilde emule ile zaten bu mumkun. Bu tip girisimlerle, torrent ve emule'un populerligini oldukca yitirecegi asikar, her ne kadar daha 2-3 sene once hic bir sey olmaz, biri gider digeri gelir deseler de. Bu firmalar bu paraya alisinca, ileride sira DDL yapilan sitelere gelecektir. Orada belki cekenlerin loglari (hangi dosyayi cektigi) tutulmuyor olabilir ama dosya upload edenlerinki tutuluyor, dosyalari orda cunku. Mahkeme vs bir kararla bu sirketler bu bilgileri vermek zorunda kalirsa, upload edenler daha dosya yuklemeyeceginden haliyle cekme durumu da otomatikman kalmayacaktir. Haa, korsan biter mi? Bitmez, nette iyi kotu devam edecegi gibi sokakta da yeniden populerlik kazanir.

Nedense cogu insan, parasini odeyip almak yerine belki de erisimi kolay oldugundan netten indiriyor, baskalarinin haklarini gaspetmekten de cekinmiyor. Ama bu forumda da goruldugu uzere, kendi haklarinin en kucuk ihlalinde ise veryansin ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zac

Ucretli ya da ucretsiz, public ya da private, torrent'la dosya upload etmeniz tespit edilebileceginiz anlamina gelir. Benzer sekilde emule ile zaten bu mumkun. Bu tip girisimlerle, torrent ve emule'un populerligini oldukca yitirecegi asikar, her ne kadar daha 2-3 sene once hic bir sey olmaz, biri gider digeri gelir deseler de. Bu firmalar bu paraya alisinca, ileride sira DDL yapilan sitelere gelecektir. Orada belki cekenlerin loglari (hangi dosyayi cektigi) tutulmuyor olabilir ama dosya upload edenlerinki tutuluyor, dosyalari orda cunku. Mahkeme vs bir kararla bu sirketler bu bilgileri vermek zorunda kalirsa, upload edenler daha dosya yuklemeyeceginden haliyle cekme durumu da otomatikman kalmayacaktir. Haa, korsan biter mi? Bitmez, nette iyi kotu devam edecegi gibi sokakta da yeniden populerlik kazanir.

Nedense cogu insan, parasini odeyip almak yerine belki de erisimi kolay oldugundan netten indiriyor, baskalarinin haklarini gaspetmekten de cekinmiyor. Ama bu forumda da goruldugu uzere, kendi haklarinin en kucuk ihlalinde ise veryansin ediyor.

Bunca yazı yazılmış, okumuşsun ama bizim itiraz noktamızı anlayamamışsın. ben bu benden talep edilen paranın gerçekten de hakkını ihlal ettiğim grubun cebine gideceğini bilsem seve seve veririm. ama sözkonusu şirketin ingilterede anlaşmalı olduğu Davenport Lyons ile yaptığı ve wikileaks'ten çıkan yazışmalarda olduğu şekilde kendileri bu dosyaları upload edip, download edenleri tuzaklarına düşürüp haraç ister gibi "öde yoksa dava edilirsin" modeli bir tehditle çıkıyorlar, bu hiçbir hakka hukuka sığmaz. üstelik de bu paranın %50si hukuk bürosuna, %40'ı Digiprotect'e, %10'u gruba gidiyorken. bu durumda kalkıp da bana ya da buradaki arkadaşlara başkalarının hakkını gaspediyorsunuz şeklinde bir suçlamayla gelemezsin. Bizim itirazımız yönteme, burada açıkça hukuk kullanılarak insanların parası gaspediliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_rion80 -- 31 Aralık 2010; 11:38:54 >
  • the_rion80, ben bu sirketin yaptigini dogru buldugumu soylemedim, bunun hatta bir para kazanma yontemi oldugunu da dolayli da olsa belirtmisim. Son cumlem buradaki olaylar icin degil genel bir tespit ve dogru. "Parasi odenip alma" dan kasit burada gecen 380TL degil elbette.

Ama senin de belki gozden kacirdigin bir nokta olabilir. Firmayi, kendi dosyalarini upload edip tuzaga dusurdugunu iddia ediyorsun ama bunu yaptiklarina dair bir kanit da yok. Yukarida da bir arkadas anlatmis, soyle yapmis olamazlar mi? Herkes gibi kendi dosyalarini paylasim sistelerinden bulup indirmek icin eklemisler ve kimler upload ediyorsa "demek bizim dosyalarimiz bu kisiler de var ve paylasiyorlar" deyip ip'leri tespit etmis olamazlar mi?
  • benim gibi durumdan muzdarip rion arkadasım bu kesinlikle doğru evet haklısın .zac senin söyledikelrinde cok doğru adamlar pek yaşa basmaz cunku bayagıdır faaliyetteler turkiye haricinde

bu hukuk boşluklarını kullanarak adamalrın para kazanmaay calıştıkları acık yani bilmem ne grubuun bilmem ne albumunun eserini korumak adamalrın şeylerinde değil bu bir gerçek.

peki ne yapmalıyız..cünkü musamaha gösterdikçe bu adamalr bizim ülkemizdede cirit atmaya devam edecek bu kesin..hukuk sistemimizi "lan bakaım durun noluyo " demeidkçe bu iş zor..en bastan belirttigim gibi parayı ödeyip kurtulacagımızın hiç bir garnatisi yok cunku bu adamalr bunu periyodik olrak yapıyolar..
    bu oalıyn hem medayada hem de bilişim uzamanalrının cok ilgisini çekecke bir olay olması lazım.
    kardeşim youtube dada album cıkmadan sarkılar paylaşılıyor. google dabu paylaşım sitelrinin adresleri gözüküyor bir uyarı var mı yok .ben bunu bilmiyor olamazmıyım.tmm ip dogru indirilmiş diyelim.. türkiyed daha emsali görülmemiş bir olay için sadece uayrı yerine neden + para cezasıyla cezalandırılaibliyoruz çok anlamam bu hukuk işlerinden doğruya doğru ama benim gibi bir adam bile bunda bir usulsüzlük oldugunu anlaaybilir.ha ben ne yapacagımı biliyor muyum kesinlikle hayır
    birde arkadaslar su an konumuz bu acıkcası benim su an "en guvenli nerden indirebiliriz" konusu cok da umruda degil.bunun üzerine odaklanalım cunku bunlar bu oalıyn gidişatına göre tartısılacak şeyler
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.