Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Quattbeta davetiye usulu ile calışan uyelikli siteler var yerli ve yabancı .bunun dısında bide uye olmaya gerek kalmayn sitelerde var bunalr daha tehlikeli bu adamalrın tuzagına düşmek daha kolay.
  • Arkadaşlar diğer sitedeki konuya bakarsak eğer kesinlikle ödememeniz gerektiği yönünde bir düşünce fazlasıyla ağır basıyor.
    Zaten bırakın bakalım sizleri 3 kere uyarmak zorundalarmış ki onu bile doğru düzgün usulüne uygun yapmamışlar!!!
    Önce sizi uyarsınlar, sonra açabiliyorsa dava açsınlar.

380 TL için kim niye uğraşsın? Savunmanızda daha bir çok adımı kullanabilirsiniz, bundan sonrasını hukukçulara danışın, telaşa gelmeyin.
  • Şimdi benim kafama takıldı ; dosyayı indirdiğimiz için değil upload yapılmasına izin verdiğimiz için mi suçlu bulunacağız (ki yedi ay öncesi ne yaptığımızı kimse hatırlamıyor.Ben dosyayı bulamıyorum mesela) ? Bundaki mantık ta bu dosyadan birileri maddi kazanç sağladığı için . Ama sonuçta bunun için de bizden çekilen dosyanın kar edilmek için kullanıldığının ispatı gerek. Bizim kullandıklarımız paylaşım programı ve paylaşmak yasak mı ? Yani bizden çeken kişi de kişisel kullanım amaçlı kullandıysa....yani dinleyip sildiyse veya yanlışlıkla çekip hemen çöpe attıysa. (Benzer isim arayıp, çıkanları çekip silen insan dolu)

Şirket "benim kar etmemi engelliyor" diye davayı açıyor ise de (sadece indirmiş olsak dahi) aldığımız bir albümü arkadaşımıza dinlemek için vermek de suç o zaman. Adam (arkadaşımız) bizden dinleyip hevesini alıp albümü satın almayacak.Radyolar da öyle...dinlediği çalıyor diye albüm almayan nice insanlar tanıyorum.Bir bakıma onlar da engelliyor satışları.Asıl amaç bu dosyayı gerçekten kar amaçlı satanı bulmak olmalı.Paylaşan gerçekten şirket mi başka biri mi ?

Bir de bu vesile ben şunu öğrenmek istiyorum arkadaşlardan ; bir albümün mp3 versiyonu legal mi ? yani benim bildiğim dükkanlarda mp3 maddesel bir form olarak satılmıyor. İnternetten almak istediğimizde de hangi formatta indiriyoruz bilmiyorum.Yani wav dosyası şeklinde mi, kopyalanmayı engelleyecek bir halde mi ? Bu dosyanın değişik özelliklerde değiştirilmiş hali o ürünün orjinalinin kopyası sayılabilir mi (konumuz müzik olduğu için özellikle müzik ortamında) ? Burada demek istediğim bu mp3 albüm o ürün sayılır mı ? Çünkü çoğu şirket korsanları (özellikle konser albümlerinde konserin oradaki bir mikrofonla berbat birşekilde kaydedilmesi gibi) adamdan saymayarak dikkate almıyor. Hatta reklamı oluyor.Bilmem siz ne düşünüyorsunuz ?

Kısacası biz bir kar elde etmeyip sildikten sonra, kar elde eden ortada olmadıkça (suç işleyen) hatta bu albümün Türkiye de satılıp satılmadığı bile belli değilken (şirketin Türkiye de vergi veren bir şirket olup olmadığı anlamında) mahkeme bizi nasıl suçlu bulup ceza verecek !!! Hadi verdi diyelim (vermemesi gerek kanımca) bu para miktarı olacaksa bu miktar 380 olmaz bence. En fazla 2-3 albüm parası olur / olmalı. Hukukçu arkadaşların yorumlarını bekliyoruz bu kısımda :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perpetual_007 -- 1 Ocak 2011; 5:06:23 >
  • hiç birşey yapamazlar hatayla linke tıkladım inmeye başladı korktum ve kapattım dersin olmadı

bilgisayarımı tamir içim tamirci çağırmıştım o yapmış olabilir dersin bilmiyorum dersin 1 albüm çektin diye türkiyede en azından kims e sana milyon dolar dava açamaz zaten suöç bile değil bildiğim kadarıyla satışını yapmadıktan sonra dava açacaklarsa gitsin site sahibine paylaşana açsınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0rkunc -- 1 Ocak 2011; 5:05:33 >
  • Bizim mahkemelerin "bu albüm zaten bende vardı" savunmasına ne karar vereceği de şüpheli.
  • Listede gördüğüm kadarıyla Almanyada ceza giden en güncel filmler şunlardı.

The Expandables.
    The Book of Eli
    IP Man 2

Oyunlarda ise UBISOFT sirketinin oyunları yoğunlukta. Fakat 5-6 yıllık, efsaneleşmeye başlamış Europa Universalis 3 oyunuda alınmış. Tom Claincy serisi çok gerçekten.
  • Film ve oyunlar da listelere dahil olduysa (kesin programlar da vardır) yüzbinlerce hatta milyonlarca insan söz konusu olacaktır.Bu nitelikli dolandırıcılıktan başka birşey değil. Sadece kar eden kişileri bulmalılar.

Yine aklıma geldi eğer bu kişiler dava safhasına geçerlerse kesinlikle kazanmak zorundalar yoksa daha sonra da gönderilecek olan diğer mektupları yüzünden kar edemezler. Kimse yatırmaz çünkü.Bu riske gireceklerini sanmıyorum bu kadar yüksek karlar sözkonusu ise. Ama giderlerse de kişiyi çook uğraştırırlar kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perpetual_007 -- 1 Ocak 2011; 14:08:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perpetual_007
    Film ve oyunlar da listelere dahil olduysa (kesin programlar da vardır) yüzbinlerce hatta milyonlarca insan söz konusu olacaktır.Bu nitelikli dolandırıcılıktan başka birşey değil. Sadece kar eden kişileri bulmalılar.

Aslında bir tanıdığım Alman Bilişim Suçları Polisleri ile görüşmüş. Adamın söylediği şey şu: "Biz sizin gibi küçük işlerle uğraşmayız, uğraşamayız. Herkes öyle yada böyle illegal bişeyler indiriyor, biz bununla uğraşmaya kalksak ne polis nufusu yeter nede mahkemede davalar. Bizim bu işten kar sağlayanlarla işimiz var, senin indirdiğin 1 film kimse için bişey değil." Şimdi adam haklı, sonuçta çeşitli Hotfile, Rap.idshare gibi sitelere millet çatır çatır film yükleyip para kazanıyor, bunlar ceza almazken (Dikkat kar amaçlı bişey) 1 kişinin dosyayı indirdiği süre boyunca Uploadlamasını böyle ağır bir suç gibi göstermek benim zoruma gidiyor.

Hani bu ülkede sokakta çok daha ağır suçlar işlemiş kişiler dışarıda dururken, Türkiyede olmayan bir şirketin bana taa almanyadan kafayı takması ilgincime gidiyor, adalet kavramını sorgulamama neden oluyor.

Not: Ben mektup almadım bunlardan ama Almanyada oturan biri olarak mektup alma şansım var.
  • bu ihtarın gönderildiği yaklaşık 7200 kişi olduğu söylenmişti bi arkadaş tarafından ama ben beklediğimden daha az bir katılım görüyorum hatta çok fazla bir forum olduğunu da düşünmüyorum bu konu hakkında nedenini anlayamadım hala.
    kafamda herşey yerli yerine oturmadı ama ahmet çakarın dediği gibi burnuma pis kokular geliyor bu ihtarname olayında.parayı ödemeninde hiç çözüm olduğunu düşünümyorum ödemeyeceğimi düşünüyorum.adamların hukuki dayanakalrı varsa var ama bu iş çatana kutana olmaz..bu kadar kolay olmamalı bu iş ben araştırmaya devam ediyorum fakat gördüğüm koskoca bir bilgisizlik (bilişim sucları hakkında) hem orda fikir sanat eserleri kanununda tam olark neye suclanıyoruz ben anlamadım ama biliyorum ki hiç bir arkadasım bu işin tiaretini yapmıyordur.soracak soru az degil
    parayı ödeyen arkadaslara elbette kızmıyorum bu tedirginligi basına gelmeyen anlayamaz.hele olayın emsalsiz olması iyice sıkıcı.bu ihtarname gelen arkadaslar napıyorsunuz siz nerdesiniz ne düşünüyorsunuz niye bu kadar az ses cıkıyor yoksa biz 3 4 kişimiyiz
  • http://www.uzmantv.com/internetten-yasa-disi-muzik-servisi-yapan-siteler-ne-tur-cezalar-alabilir

http://www.uzmantv.com/internetten-muzik-veya-film-indirmek-suc-sayilir-mi
    yok böyle bir şey cidden.2 ayrı kişi aynı sitede farklı şeyler söylüyor.
    biri suç olmadığını söylüyor.diğeri ise suç sayılabilir diyor dikkat suçtur değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dracarys41 -- 1 Ocak 2011; 19:11:42 >
  • Kurcaladıkça neler çıkıyor neler buyrun arkadaşlar.
    6. Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı, tanınmış bir başkasının adını kullanarak çoğaltan, dağıtan, yayan veya yayımlayan kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasıyla cezalandırılır.

Bu Kanunun ek 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında bahsi geçen fiilleri yetkisiz olarak işleyenler ile bu Kanunda tanınmış hakları ihlâl etmeye devam eden bilgi içerik sağlayıcılar hakkında, fiilleri daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.(http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/957.html)
    B CEZA DAVALARI:

I - SUÇLAR:

1. MANEVİ, MALİ VEYA BAĞLANTILI HAKLARA TECAVÜZ

Madde 71 (başlığı altında)

Hukuka aykırı olarak üretilmiş, işlenmiş, çoğaltılmış, dağıtılmış veya yayımlanmış bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı satışa arz eden, satan veya satın alan kişi, kovuşturma evresinden önce bunları kimden temin ettiğini bildirerek yakalanmalarını sağladığı takdirde, hakkında verilecek cezadan indirim yapılabileceği gibi ceza vermekten de vazgeçilebilir.
  • beyler geçmiş olsun.Adamlar gerçekten zekice bir işe imza atmışlar.Piyasadaki çeşitli xxx filmlerin,fazla telifi olmayan şeyleri toplamışlar.Sonra bir güzel nete yaymışlar.Sonrada avlarını bekliyorlar.

Fakat anladığım kadarıyla bunlar anca böyle xxx leri vs topluyor.Yani yeni çıkan filmler,oyunlar vs de sorun yok.Yani bir cod veya test drive gibi oyunların telifini alıcak halleri yok.Tam neti 16mbit e çekicez olaylara bak ya.

Tecrübeli arkadaşlardan yorumları bekliyorum.Güncel oyunları ve güncel filmleri indirmede bir tehlike görüyormusunuz?Müziğe bulaşmayacağız o kesin de film ve oyunlarda özellikle büyük firmaların oyunları ve yüksek bütçeli filmleri indirmede bir sakınca görmüyorum.Siz ne diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.
    beyler geçmiş olsun.Adamlar gerçekten zekice bir işe imza atmışlar.Piyasadaki çeşitli xxx filmlerin,fazla telifi olmayan şeyleri toplamışlar.Sonra bir güzel nete yaymışlar.Sonrada avlarını bekliyorlar.

Fakat anladığım kadarıyla bunlar anca böyle xxx leri vs topluyor.Yani yeni çıkan filmler,oyunlar vs de sorun yok.Yani bir cod veya test drive gibi oyunların telifini alıcak halleri yok.Tam neti 16mbit e çekicez olaylara bak ya.

Tecrübeli arkadaşlardan yorumları bekliyorum.Güncel oyunları ve güncel filmleri indirmede bir tehlike görüyormusunuz?Müziğe bulaşmayacağız o kesin de film ve oyunlarda özellikle büyük firmaların oyunları ve yüksek bütçeli filmleri indirmede bir sakınca görmüyorum.Siz ne diyorsunuz?

Test Drive var.

http://abmahnwahn.homeip.net/Gesamtliste%20abgemahnte%20Werke.html?c0=on&c1=on&c2=on&c3=on&c4=on&c5=on&c6=on&suchfeld=rhap#

Spiel'in karşısındaki tik işaretli kalsın bir tek sonra listeden oyunlara bakabilirsiniz.

Filmlerde var. İnceledim, yenilerden IP Man2, The Expendables ve The Book of Eli falan var.

Fikrim şu, kesinlikle Avrupada üretilen film müzik ve oyunlardan uzak durun. İndirirseniz Rapid yada Hotfile gibi sitelerden indirin bu oyunları. Oyun yeni çıkınca indirin, o an çok pahalı olduğu için hakları almakta zorlanırlar. Oyunlar eskidikçe alınıyor. Genel olarak Amerikalıların yaptığı şeylerde sıkıntı yok, gerek film gerek oyun gerekse müzik. İndirirseniz daha özel sitelerden indirin. Örnek Mamunda yada TL. Bunlar kendi IP'lerini almanyaya banlamış siteler, böylece takip etmeleri daha zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 2 Ocak 2011; 1:24:54 >
  • evet arkadaşın dediği gibi şimdilik daha cok xxx ve alman plak şirketlerinden cıkan bazı gruplarla bu işi ceviriyorlar rapid ve hotfile guvenli gibi ama torrent konusunda oublicler fena privatelarhakkında net bişey soyleyemşycem ama en azından turkiyedeki torrent siteleri olayı pek de ciddiye almıyor gibi
  • File hosting şirketleri kullanıcı bilgilerini çok ekstrem durumlar harici paylaşmaz o yüzden gidin, piyasa şeyleri file hosting sitelerinden indirin

Yakalama sisteminin nasıl çalıştığı burada anlatılmış, dikkat ederseniz, paylaşım esnasında IP'nizi diğer kullanıcılarla paylaşan torrent, limewire, emule vs gibi programları kullanırsanız yakalanma şansınız var.

• arkadaşlar savunmanızda bu cd bende zaten vardı fakat cd çizilince netden indirdim diyerek orjinal cd yi gösterin herhangi bir yaptırımda bulunulamaz. bunu kesin olarak söyleyeyim, sadece download ettim, upload hiç etmedim dersiniz.

upload ettiğinizi iddia ederlerse kimlere upload ettiğinizin ispat edilmesini istersiniz.

şimdi asıl önemli soruya geleyim bu bahsedilen rahpsody of fire albumünün torrentini hangi web siteından indirdiniz oradan tespit yapılmış olabilir,

ayrıca torrent in tracker ının ip si nedir bunlara bakılarak firmanın tuzağı tespit edilebilir.
  • hotfile, rapid gibi tek yönlü down ettiğimiz sitelerde sorun yok buralara asılmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetatakan
    arkadaşlar savunmanızda bu cd bende zaten vardı fakat cd çizilince netden indirdim diyerek orjinal cd yi gösterin herhangi bir yaptırımda bulunulamaz. bunu kesin olarak söyleyeyim, sadece download ettim, upload hiç etmedim dersiniz.

upload ettiğinizi iddia ederlerse kimlere upload ettiğinizin ispat edilmesini istersiniz.

şimdi asıl önemli soruya geleyim bu bahsedilen rahpsody of fire albumünün torrentini hangi web siteından indirdiniz oradan tespit yapılmış olabilir,

ayrıca torrent in tracker ının ip si nedir bunlara bakılarak firmanın tuzağı tespit edilebilir.

O olmaz işte, o programın özelliği o upload yapmak. Zaten okumadğın kullanıcı sözleşmelerinde bunlar yazıyor. CD aldım bozuldu ne demektir kardeşim, adam gibi kullansaydın der sana hakim. Kaldiki bilgisayara Mp3 çalarıma yüklemek için indirdim diyenler var. Adamda sana CD'den Mp3 yapan programlar var derse apışır kalırsınız mahkemede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetatakan

arkadaşlar savunmanızda bu cd bende zaten vardı fakat cd çizilince netden indirdim diyerek orjinal cd yi gösterin herhangi bir yaptırımda bulunulamaz. bunu kesin olarak söyleyeyim, sadece download ettim, upload hiç etmedim dersiniz.

Nedense aklıma devekuşu geldi.

Bunun gibi bazı yorumları görüyorum da gerçekten komik ve çocukça.Çocuk mu kandırıyorsunuz yahu,zaten varmış da netten indirmiş.Elinde 10 tane lisans da olsa,bu sana gidip illegal indirme hakkı vermiyor.Yazdığınız şeyi bir daha okuyun gönderirken.

Aslına bakarsanız mantıken upload etmeseniz bile download'a ceza gelmesi gerekiyor.Fakat devlet bunla uğraşamaz.Adamlar en azından para kazananları yakalayalım diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syetmez

hotfile, rapid gibi tek yönlü down ettiğimiz sitelerde sorun yok buralara asılmak lazım

Evet arkadaşım buralardan indirmek lazım bu sitelerden indirilen şeylere bakmaları şu an için mümkün değil.Ben kesinlikle hotfile rapid etload dışı sitelerden indirme yapmıyorum şahsen
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.