Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zac

the_rion80, ben bu sirketin yaptigini dogru buldugumu soylemedim, bunun hatta bir para kazanma yontemi oldugunu da dolayli da olsa belirtmisim. Son cumlem buradaki olaylar icin degil genel bir tespit ve dogru. "Parasi odenip alma" dan kasit burada gecen 380TL degil elbette.

Ama senin de belki gozden kacirdigin bir nokta olabilir. Firmayi, kendi dosyalarini upload edip tuzaga dusurdugunu iddia ediyorsun ama bunu yaptiklarina dair bir kanit da yok. Yukarida da bir arkadas anlatmis, soyle yapmis olamazlar mi? Herkes gibi kendi dosyalarini paylasim sistelerinden bulup indirmek icin eklemisler ve kimler upload ediyorsa "demek bizim dosyalarimiz bu kisiler de var ve paylasiyorlar" deyip ip'leri tespit etmis olamazlar mi?

hayır olamazlar... aşağıdaki linkte digiprotect'in bir firma ile yaptığı anlaşmanın sızmasıyla ortaya çıkan bir sözleşme maddesi var. ingilizceniz yeterliyse okumanızı tavsiye ederim, bana göre bu adamlar bu dosyaları kendileri internete yayıyorlar...

http://www.techdirt.com/articles/20081119/0334182883.shtml
  • Bir önceki mesajımdaki linki yeterli kanıt saymayacak arkadaşlar olabilir; şimdi ekleyeceğim linkte 2 firma arasındaki kar paylaşımını ve filmleri kimin internete yayacağını belirleyen sözleşmeyi bulabilirsiniz...

http://acsbore.files.wordpress.com/2010/03/davenport-lyons-and-kornmeier-monetary-and-working-correspondence1.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_rion80 -- 31 Aralık 2010; 13:27:54 >
  • Digiprotect in dosyalari kendilerinin p2p ortaminda paylastigi zaten bilinen bir durum, daha once almanya ve US de bu konuda calismis bir ... firma, organizasyon yada benzer brisey demek icimden gelmiyor .. bu adamlara ancak cete denlebilir..

Bu tamamen hukuk sisteminin isleyisinden kaynakli bir durum, hani onlem alinabilecek bir durum yok gibi, eger dava surecini baslatirlar ise adamlarin ellerindeki deliller sucu islediginizi gosterecek ve eninde sonunda telif haklari + avukat tuttu iseniz kendi avukat masrafinizi + karsi tarafin avukatinin vekalet ucretini odemek zorunda kaliyorsunuz, ve anladigim kadari ile karsi tarafin avukatinin vekalet ucreti bile 380 TL yi geciyor olayin sonunda. Dava ile ilgilenen avukatlik burosu turkiyeden, digiprotect sadece davaci taraf. Dava sonucunda digiprotect sadece telif haklarini aliyor gibi gorunuyor, ancak kendi anlasmalari geregi bu ucreti paylasiyorlar. avukat arkadas ile konustuktan sonra da benim aklimda olusan en kisa cozum ode kurtul oldu, ve evet dava etmeyeceklerini bilemezsiniz, ki davayi acma haklari odeseniz bile var. Ama olusum insanlari korkutup para almak uzerine, yani parayi vermeseniz bile dava acmayabilirler, bu yuzden parayi oderseniz dava acacaklarini hic zannetmiyorum, ki bu durum adamlarin daha cok isine gelir, insanlar basinin derde girmeyecegini,yada dava acilirsa cok daha fazla odeyeceklerini bildikten sonra 380 lirayi seve seve odeyeceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Digiprotect in dosyalari kendilerinin p2p ortaminda paylastigi zaten bilinen bir durum, daha once almanya ve US de bu konuda calismis bir ... firma, organizasyon yada benzer brisey demek icimden gelmiyor .. bu adamlara ancak cete denlebilir..

Bu tamamen hukuk sisteminin isleyisinden kaynakli bir durum, hani onlem alinabilecek bir durum yok gibi, eger dava surecini baslatirlar ise adamlarin ellerindeki deliller sucu islediginizi gosterecek ve eninde sonunda telif haklari + avukat tuttu iseniz kendi avukat masrafinizi + karsi tarafin avukatinin vekalet ucretini odemek zorunda kaliyorsunuz, ve anladigim kadari ile karsi tarafin avukatinin vekalet ucreti bile 380 TL yi geciyor olayin sonunda. Dava ile ilgilenen avukatlik burosu turkiyeden, digiprotect sadece davaci taraf. Dava sonucunda digiprotect sadece telif haklarini aliyor gibi gorunuyor, ancak kendi anlasmalari geregi bu ucreti paylasiyorlar. avukat arkadas ile konustuktan sonra da benim aklimda olusan en kisa cozum ode kurtul oldu, ve evet dava etmeyeceklerini bilemezsiniz, ki davayi acma haklari odeseniz bile var. Ama olusum insanlari korkutup para almak uzerine, yani parayi vermeseniz bile dava acmayabilirler, bu yuzden parayi oderseniz dava acacaklarini hic zannetmiyorum, ki bu durum adamlarin daha cok isine gelir, insanlar basinin derde girmeyecegini,yada dava acilirsa cok daha fazla odeyeceklerini bildikten sonra 380 lirayi seve seve odeyeceklerdir.

parayı öderseniz en azından yazıda belirtilen albümlerle ilgili dava açmayacaklarına emin olabilirsiniz, ben gerekli ön yazıyı aldım, bunu vermekten kaçınmıyorlar. ama görüştüğümde bana ilk tespit edildiğim tarihten sonra indirmiş olabileceğim albümlerle ilgili beni dava etmeme ya da bana yazı göndermeme garantisi alamadım. ödemeyi bugün mü pazartesi mi yapayım ona karar veremedim, gerçi 1 günde lehimize bir durum çıkmayacağı da aşikar. herhalde bugün öder kurtulurum bu durumdan...
  • Konuyu açıldığı günden beri takip ediyorum. Öncelikle bu durumdan muzdarip olan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Yeni yıla girerken böylesine mide bulandırıcı bir durumla karşılaşmak tamamen talihsizlik olarak nitelendirilebilecek bir durum. Çünkü sizin başınıza gelenler benim ya da bir başkasının başına gelebilirdi ve gelme ihtimali de halen var. Hukuk işlerinden pek anlamam ancak şunu unutmayalım ki bu parayı öderseniz bir nevi bu durumu kabullenmiş sayılıyor olabilirsiniz ve şayet ilerleyen etaplarda bu durum daha da büyük bir problem yaratabilir diye düşünüyorum. Siz gelişmeleri burada paylaşırsanız, elbirliği ile bu münasebetsiz durumdan kurtulmanın yolu bulunur elbette. Kalın sağlıcakla.
  • the_rion80 parayı ödemeden gönderilen ihtarmaneyle ilgili olan bir takipsizlik yani mahkeme olmayacagına dair bir yazı veriyorlar mı
  • bir de digiprotech tam olarak hangi albumlerin telifine sahip oldugunu bilirse iyi olur buna erişme imkanımz var mı mesela albumler genelde nuclear blast şirketiyle baglantılı acaba tum nuclear blast gruplarının almış olabilirler mi.eger öyleyse heavycilerin işi zor: )
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurlukhayaleti

the_rion80 parayı ödemeden gönderilen ihtarmaneyle ilgili olan bir takipsizlik yani mahkeme olmayacagına dair bir yazı veriyorlar mı

bana verilen şartlı ibranamede "bahsekonu ihlalden ötürü hakkınızda hukuki veya cezai herhangi bir takibat yapılmayacağını ikrar ve taahhüt ederiz" cümlesi geçiyor. ayrıca yurtdışında bu şekilde mektup gönderilme olayları ile ilgili ödeme yapılmadığı durumda şimdiye kadar 1 dava bile açılmadığını biliyorum. ama türkiyede ilk defa görülen bir durum olduğu için emin olamadığımdan ödedim bu parayı.
  • quote:

bir de digiprotech tam olarak hangi albumlerin telifine sahip oldugunu bilirse iyi olur buna erişme imkanımz var mı mesela albumler genelde nuclear blast şirketiyle baglantılı acaba tum nuclear blast gruplarının almış olabilirler mi.eger öyleyse heavycilerin işi zor: )

Burada Almanyada indirildiği için ceza yazılan herşey var. Kasım ayında gelen cezalar bile işlenmiş. Bence indirmeden önce bir dosyayı en azından şurada bir aratın.

Hoş Rhapsody of Fire grubunun şarkıları burada yok.

http://abmahnwahn.homeip.net/Gesamtliste%20abgemahnte%20Werke.html?c0=on&c1=on&c2=on&c3=on&c4=on&c5=on&c6=on&suchfeld=rhap#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 31 Aralık 2010; 14:47:27 >
  • evet rhapsody yok ben de
    http://blog.abmahnung.net/
    adresinden baktım şimdi yalnız adamalrın yeni anlaşma yapıp öncekilere dair de ihtar gonderebilmesi cok sacma olur.(sanki olay baslı basına mantıklıymıs gibi)
    evet mahkeme daha hiç olmamaıs ama dedigin gibi türkiyedeki sistem neler sunar belli olmaz o yuzden bir tedirginlik var.açıkcası bir bilişim avukatıyla görüşmedim cok fazla yok sanırım turkiyede diğer gorustugum avukatlarda evraka bakıp "haa ciddi bişeye benziyor bence öde "demekten öteye gidemiyorlar var mı aranızda bu tür bir avukatla görüşen
  • Burda suç kapsamında değerlendirilip size sorun olan şey yaptığınız downloadlar değil kullandığınız torrent programının sizin IP niz üzerinden upload yapmasının olduğunu anlıyoruz.Bildiğimiz üzere herhangi bir programı bilgisayarımıza kurarken programı hangi dilde kullanacağımız,hangi klasöre kaydedeceğiz..vs sorulur birde"lisan anlaşması"diye birşey çıkar karşımıza ve kabul edip etmediğimiz sorulur falan.Şimdi,upload suçsa bu programın hem download hem upload yaptığı kullanıcıya yazılı olarak bildirilmiş mi?.Bunu bilip bilmemeniz önemli değil,yazılı olarak kullanıcıya bildiriliyor mu yani,ve siz bunu bildiğinizi ve bunu kabul ettiğinizi onayladınız mı?onayladığınızı gösteren bir belge var mı davacıların elinde?Saçma bir yaklaşım gibi gelsede başta sonuçta o torrent programınıda yazıp piyasaya süren birileri var.O kişiler yasal sorumluluklarını yerine getirip kullanıcılarını illegal bir durumdan uzak tutmak için üzerlerine düşeni yapmış mı?bir şekilde suçu kullandığınız programa atmak dahi mümkün olabilir belki demek istediğim bu.Tabi bu ve bunun gibi bu başlıktaki diğer öneriler,olay mahkemeye intikal ederse kullanabileceğiniz mantıklı düşünmeye çalışılarak yapılan nacizane tavsiyeler ve akıl yürütmeler.Siz ise dava edilmemişsiniz bile,elinizde sadece ihtarname var.Bende,buraya yazanların hiç biride bu işin uzmanı avukatlar değil sonuçta ama amacınızın bu mp3 ten ticari kar elde etmek olmadığı çok açık ve yukarda belirttiğim şekilde bu mp3 ü siz değil,kullandığınız program tarafından upload edildiğini ve bunu bilmediğinizi idda edebilecek ve ispatlayacak durumda dahi olabilirsiniz.Kısacası dava açılırsa kendinizi savunacak birçok done var gibi.Almanyada bu konudaki kanunların bizi bağlamadığı kesin.O müzik grubunun Türkiye hakları sizi dava ile tehdit eden şirkette mi o belli değil.Bir çok soru işareti var bizim bakışımızla ama tabiki önemli olan Türkiyede bu konuda bizi bağlayan kanunların ne dediği.Sonuçta 380 tlyi ödemek sizi kurtarabilirde,bu nasılsa ödüyor diyip 1 ay sonra,bu şarkıyıda upload etmişsiniz diye tekrar karşınıza çıkmalarına sebebiyet verebilirde.En kötüsüde emsal teşkil edecek,sonuçlanan bir dava örneğinin olmaması sanırım.Sonuçta hepimiz bu download olayının içindeyiz,bakıpta birşey demeden geçemedim.En kısa sürede en az hasarla kurtulursunuz inşallah.Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

Bir önceki mesajımdaki linki yeterli kanıt saymayacak arkadaşlar olabilir; şimdi ekleyeceğim linkte 2 firma arasındaki kar paylaşımını ve filmleri kimin internete yayacağını belirleyen sözleşmeyi bulabilirsiniz...

http://acsbore.files.wordpress.com/2010/03/davenport-lyons-and-kornmeier-monetary-and-working-correspondence1.pdf

nerden buldun bunları helal sana
  • quote:

yigidomit baban parayı ödedikten sonra bir ibraneme aldı mı yahut avukatla görüştü mü yoksa sadece hesaba yatırıp bir görüşme yapmadı mı

bana parayı yatırırsan ibraname verecekleri söylediler

ama şu forma yazılanlardan sonra asla yatırmazdım.. istedikleri davayı açsınlar hiç korkmazdım çünkü inanılmaz bir metayal var hele sözleşmeler bence olayın fikir hakkı korumaktan ziyade hakkın kötüye kullanılması olduğu net kanıtı...
  • pekala anlamdığım aleyhlerinde acılcak herhangi bir dava için done ve deliller varken neden bu adamalr hala faaliyette avrupada.yeni yaptıkları bişey eğil bu uygulamalar onca mağdur içeren bir hukuki dolandırıcılık için bi allahın kulu -dava adamı -bunlara bişey yapamamıs mı anlayamıyorum
    hadi türkiyede emsalsizlik sıkıntısı var kimsede bişey bilmiyor, muamma.. ama ecnebilerden bu adamalrı haşat edecek v soluk aldırmayacak bi atak olmamısmı hiç
    bu sözleşmeler dunya savaşalrındaki gizli anlaşmalar gibi..ama daha da srfsiz değil mi
  • download managerlemi indirdin sitelerindeki sarkıları

başka sarkısını indircek sanatcımı bulamadın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phunk -- 31 Aralık 2010; 17:48:13 >
  • Bir kaç gazeteciye mail atsak nasıl olur konuyla ilgili?
  • bence mantıklı öyle ya da böyle bir şekilde kamu oyunu haber etmek gerek su an forumu takip edenelr ve mağdurlar dısında pek kimsenin önemsediği yok.
    hatta bazı forumalrda sulu bir şekilde geyik yapan arkadasları hiç anlamıyorum ama yinede umarım onların basına boyle bişey gelmez
  • ya arkadaşlar rahat olun saçmalık bunlar. sakın para mara ödemeyin. hep tuzak bunlar. böyle birşey türkiyede henüz yok olsa bütün kanallara çıkardı bu saatten sonra müzik indiren şöyle yapan böyle yapan şu kadar ceza alacak diye. ne mahkemesi ne hali.

mahkeme bile olsa hakime diyin bakalım senin pc inde veya çoçugunun pc sinde mp3 film yokmu. tüm türkiyeyi içeri atın o zaman.

bu ülkede youtube kapatılıyor girmek yasak ama ülkenin başbakanı ben giriyorum diyor alın size türkiye
  • sadece müzik değil filmde var ama çoğu xxx
    tutupta bu işlerle ugrasan heriflerin "inception" filminin telif hakkını almasını bekleyemeyiz
  • tam olarak garanti veremem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurlukhayaleti -- 8 Ocak 2011; 1:49:58 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.