Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu form nasıl daha güvenli download yaparım formu değil lütfen buna dikkat etsinler......
  • SLM arkadaslar, size almanyadan yenilikler var. :)

Daha önce sadece P2P tehlikeli ve su an rap.idshare vs gibi upload siteleri tehlikesiz oldugunu yazmistim.

Artik r.a.pid e upload edenlere de ihtarname göndermeye basladilar, bazi arkadaslar P2P ve upload özelligini anlamamislar ve ben upload etmedim yazmislar.

Su an sade upload edenler ihbarname aliyor, ama pek yakinda sade download edenlerde almayacagini kimse garanti edemez, neolsa isin ucunda cok para var.

Benden söylemesi, en azindan 2-3 sene sonra türkiyedede baslar, herzaman safer sex ve safer download kullanin bulasmayin. ;)

Bu link altinda takip edebilirsiniz avukattan gelen ihtarname ve 2261€ ceza:

http://board.raidrush.ws/showthread.php?t=765385
  • hep sordum yine soruyorum benim bilgisayarıma aktardığım bilginin içeriğini kayıt eden resmi bir kurum var mıdır? şu adam şu tarihte şuraya bağlantı kurdu diyerek bir şey ispat edemezler, o dosyayı benim bilgisayarımda bularak iddialarını kanıtlamak durumundalar. eğer kanun dışı yollardan sen şu tarih şu saatte bu dosyayı indirdin diye tespit yaparlar ise bunun cezası büyüktür. kimse kimsenin iletişimini izleme hakkına sahip değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

hep sordum yine soruyorum benim bilgisayarıma aktardığım bilginin içeriğini kayıt eden resmi bir kurum var mıdır? şu adam şu tarihte şuraya bağlantı kurdu diyerek bir şey ispat edemezler, o dosyayı benim bilgisayarımda bularak iddialarını kanıtlamak durumundalar. eğer kanun dışı yollardan sen şu tarih şu saatte bu dosyayı indirdin diye tespit yaparlar ise bunun cezası büyüktür. kimse kimsenin iletişimini izleme hakkına sahip değildir.

kayıt eden kuruluş olsun olmasın. benim bildigim böyle bir sistem yok (log lar dışında) herkezin bildigi gibi bu şirketde illegal indirmeler yapıldıgını biliyor. bildigindende tuzaklı dosyaları internete yayıyor. e sende tuzaga düştügünde adam herşeyi kaydediyor. babasının hayrına kaydetmiyor tabiki para koparmak için. yani seni tesadüfen tespit etmiyorlar. nokta atışı yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanhelsingson
    kayıt eden kuruluş olsun olmasın. benim bildigim böyle bir sistem yok (log lar dışında) herkezin bildigi gibi bu şirketde illegal indirmeler yapıldıgını biliyor. bildigindende tuzaklı dosyaları internete yayıyor. e sende tuzaga düştügünde adam herşeyi kaydediyor. babasının hayrına kaydetmiyor tabiki para koparmak için. yani seni tesadüfen tespit etmiyorlar. nokta atışı yapıyorlar.

eğer elinde resmi bir kayıt yoksa iddialarını kanıtlayamacakları anlamına gelir. hayır ben böyle bir dosya indirmedim, bahsedilen ip ye sadece ping atmıştım dersem bunun aksini nasıl ispatlayacaklar? mantık gereği iddia ettikleri dosyayı benim bilgisayarımda bulmaları ya da o verinin bana geldiğine dair kesin delile sahip olmaları gerekir, şu durumda ikisi de ellerinde olamaz.

yoksa "sen benden şu dosyayı indirdin aha bu da benim kayıtlarım" demek mahkemede ne kadar inandırıcı olur orasını bir düşünmek lazım.
  • quote:

quote:

eğer elinde resmi bir kayıt yoksa iddialarını kanıtlayamacakları anlamına gelir. hayır ben böyle bir dosya indirmedim, bahsedilen ip ye sadece ping atmıştım dersem bunun aksini nasıl ispatlayacaklar? mantık gereği iddia ettikleri dosyayı benim bilgisayarımda bulmaları ya da o verinin bana geldiğine dair kesin delile sahip olmaları gerekir, şu durumda ikisi de ellerinde olamaz.

yoksa "sen benden şu dosyayı indirdin aha bu da benim kayıtlarım" demek mahkemede ne kadar inandırıcı olur orasını bir düşünmek lazım.

adam ip'nden zaten o dosyayı indirdiğini görüyor. bilgisayarına bakmasına gerekmez. o dosyayı indirmen 15 dakikanı mı alıyor? 15 dakika boyunca o siteye bağlısın ve 15 dk boyunca senin ip'n orada kayıtlı. yani indirdiğin gayet belli... ve bu da gayet inandırıcı olur mahkemede... adam mahkemeye, bu dosya 15 dk boyunca bu ip tarafından benden indirildi diyecek. mahkeme de TTnet'e soracak, bu ip kimin? TTnet'de şu adam, telefonu adresi şudur dediği anda pantolonunu donunu indirmişsin demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
    adam ip'nden zaten o dosyayı indirdiğini görüyor. bilgisayarına bakmasına gerekmez. o dosyayı indirmen 15 dakikanı mı alıyor? 15 dakika boyunca o siteye bağlısın ve 15 dk boyunca senin ip'n orada kayıtlı. yani indirdiğin gayet belli... ve bu da gayet inandırıcı olur mahkemede... adam mahkemeye, bu dosya 15 dk boyunca bu ip tarafından benden indirildi diyecek. mahkeme de TTnet'e soracak, bu ip kimin? TTnet'de şu adam, telefonu adresi şudur dediği anda pantolonunu donunu indirmişsin demektir.

arkadaşım mantıklı düşünelim, senin bir dükkanın var ve diyelim ki kapının önünde de içeri giren her müşterinin giriş ve çıkışını kaydeden bir kameran var. bu kamera benim x tarih ve saatinde dükkana girip y tarih ve saatinde çıktığımı gösteriyor (iss nin kayıtları)
    sen diyorsun ki bu adam benim dükkanımdan mal çaldı, peki kanıtla dediğim de de diyorsun ki bak x ve y tarihleri/saatleri arasında dükkana girip çıktın. e peki benim bir şey çaldığım ne malum? evet dükkana girip çıktım ama o çalıntı olduğunu iddia ettiğin malı benim evimde, üzerimde vs. bulabildin mi? ya da o mal ile dışarı çıkarken bir kamera görüntün (yani benim aldığım verinin o dosya olduğunu kanıtlayacak bir log) var mı elinde?

böyle saçma iddialar ile mahkemeden bir şey çıkaracaklarına inanmıyorum, ozaman her internet sitesi kullanıcılarına dava açmaya kalksın kim kanıtlayacak gerçekten dosya indirip indirilmediğini?

birde şu var madem kendilerinden bu kadar eminler binlerce lira tazminat almak varken neden 380 lira alıp susacaklarını söylüyorlar? kaç ay geçmiş konu açılalı ne oldu bu arkadaşların durumu, neden o kadar zaman önce dava açıp binlerce lira kazanmadılar da hala uğraşıyorlar?

mahkemede kaybedeceklerini kendileri de bildikleri için korkup ödeyenlerden para koparma derdinde bence bunlar.
    konuyu açan ve aynı durumda olduğunu söyleyenler son durumu paylaşırlarsa bizde öğrenmiş oluruz gidişatı.

biraz eski ama benim düşündüğümü doğruluyor, korkup ödeyen %25 den kazanacakları bunlara yetiyor çünkü mahkemeye gidip kaybederseler hem mahkeme masrafları hem de karşı davadan doğacak tazminata maruz kalacaklar. bende hemen 3-5 telif hakkı alıp millete şantaj yapmaya başlıyorum, karlı iş
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=12679362&tarih=2009-10-13

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 3 Mart 2011; 18:54:37 >
  • internet kullanıcıları tacir değil ki ticaret kanunundan cezaya çarptırılabilsin;insanlar kendilerine sağlanan koşullar çerçevesinde birşeyler yapıyor.dolayısıyla haksızlığa uğradığını düşünenlerin yapabilecekleri tek şey kullanıcılara bu illegal yolları sağlayan kurumlara dava açıp;uygulamalarını durdurmak ya da tamamen kaldırtmaktır.
  • quote:

quote:

bir siteye ping atmakla dosya indirmek arasında fark olabilir. eger fark yoksa ve araştırma olup bilgisayarda da herhangi bir kayıt bulamassalar senin dediğin gibi olabilir. ama pc olayı sakat bir dosyayı pc den tamamen kaldırmak zor oluyor. ama fark varsa o zaman yapabilecek fazla bişey olmaz bence
  • Bu ihbarname gelen arkadaşların durumu nedir, ne oldu ödedilermi ödemedilermi ?
  • quote:

bir siteye ping atmakla dosya indirmek arasında fark olabilir. eger fark yoksa ve araştırma olup bilgisayarda da herhangi bir kayıt bulamassalar senin dediğin gibi olabilir. ama pc olayı sakat bir dosyayı pc den tamamen kaldırmak zor oluyor. ama fark varsa o zaman yapabilecek fazla bişey olmaz bence

benim elime böyle bir kağıt gelse ilk yapacağım şey evdeki bütün cd, dvd, flash disk, sabit disk hatta korsan kitapları bile çok ilgisiz bir tanıdığın evine taşır ve kendime yepyeni bir sabit disk alarak pardus kurup beklemeye başlarım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

arkadaşım mantıklı düşünelim, senin bir dükkanın var ve diyelim ki kapının önünde de içeri giren her müşterinin giriş ve çıkışını kaydeden bir kameran var. bu kamera benim x tarih ve saatinde dükkana girip y tarih ve saatinde çıktığımı gösteriyor (iss nin kayıtları)
    sen diyorsun ki bu adam benim dükkanımdan mal çaldı, peki kanıtla dediğim de de diyorsun ki bak x ve y tarihleri/saatleri arasında dükkana girip çıktın. e peki benim bir şey çaldığım ne malum? evet dükkana girip çıktım ama o çalıntı olduğunu iddia ettiğin malı benim evimde, üzerimde vs. bulabildin mi? ya da o mal ile dışarı çıkarken bir kamera görüntün (yani benim aldığım verinin o dosya olduğunu kanıtlayacak bir log) var mı elinde?

böyle saçma iddialar ile mahkemeden bir şey çıkaracaklarına inanmıyorum, ozaman her internet sitesi kullanıcılarına dava açmaya kalksın kim kanıtlayacak gerçekten dosya indirip indirilmediğini?

birde şu var madem kendilerinden bu kadar eminler binlerce lira tazminat almak varken neden 380 lira alıp susacaklarını söylüyorlar? kaç ay geçmiş konu açılalı ne oldu bu arkadaşların durumu, neden o kadar zaman önce dava açıp binlerce lira kazanmadılar da hala uğraşıyorlar?

mahkemede kaybedeceklerini kendileri de bildikleri için korkup ödeyenlerden para koparma derdinde bence bunlar.
    konuyu açan ve aynı durumda olduğunu söyleyenler son durumu paylaşırlarsa bizde öğrenmiş oluruz gidişatı.

biraz eski ama benim düşündüğümü doğruluyor, korkup ödeyen %25 den kazanacakları bunlara yetiyor çünkü mahkemeye gidip kaybederseler hem mahkeme masrafları hem de karşı davadan doğacak tazminata maruz kalacaklar. bende hemen 3-5 telif hakkı alıp millete şantaj yapmaya başlıyorum, karlı iş

Öyle olmuyor işte arkadaşım. Senin örneğin üzerinde tartışmamız gerekirse, o kameraları kıyafetlerin içini gösteren kameralar ile değiştirmemiz lazım.
    Yani senin örneğine göre, adamın dükkana girip çıktığını kamera kayıt ediyor, ama aynı zamanda cebinde o dükkandan çaldığı malı da gösteriyor.

Şöyle düşün, senin kaydın o siteye sadece erişim sağladığın kayıt edilmiyor. Hangi linklere tıkladın, hangi dosyaları indirdin, hangileri tamamlandı, hangileri yarım kaldı. ne kadar bağlı kaldın bu sayfaya, o siteye bağlanmadan önce hangi sayfadan oraya geldin vs vs gibi kayıtlar tutuluyor.

Onu bırak, ISS'deki adam bile gerçek zamanlı olarak neler yaptığını görüyor ki. mail atıyorsun, mailin içeriğini görüyor, okuyor. neyi indiriyorsun nereleri geziyorsun (https bağlantı kurmazsan eğer). bunları ama sadece gerçek zamanlı olarak görüyor. yani kayıt tutulmuyor. zaten tutulsa direk kişilik ve gizlilik haklarına aykırı olur.

Düşün mesela, download.com'dan bir dosya indiriyorsun. altında 30.356 defa indirilmiştir yazıyor. her indirmede bir kişi ekleniyor.
    Bilgisayarına bir dosya indiğinde, bilgisayarın o dosyayı doğru indirip indirmediğini tekrar sorguluyor sitede (error correction). bu internet icat edildiğinden beri böyle. sürekli "error correction" 'lar yapılıyor. faks gibi düşün.. yada eski tip modemler... önce dosya transferi yapılıyor, ama sürekli karşılıklı error correctionlar yapılıyor. yani sürekli o dosya ile iletişim halinde bilgisayarın. download tamamlana kadar. eğer tamamlanmadan indirilme yarıda bırakılırsa, "aborted" yada "paused by user" gibi bir msj ekleniyor o log'a.

mahkeme tabii ki bu yukarıdaki yazdıklarımın hepsini kontrol etmiyor. Ama sistem o kadar kusursuz ki, sistem download yapıldı diyorsa, download yapılmıştır. kaçarın yok yani. ha ondan sonra dosyayı sildin mi silmedin mi kimse bilemez. eğer gerçekten sildim dersen ve mahkeme incelerse, bi ihtimal ve silinmiş dosyanın üzerine birşeyler yazılmadıysa ne zaman silindiğini bile bulabilir. bu da aslında çok basit bişi.

neden milyonlar kazanmıyorlar sorusuna da, herkesi hapise yada milyon dolarlık tazminata tutamayacaklarına göre, aramızdan birkaç kurban seçiyorlar. hergün 1 kişiye bu mektupları gönderseler bile onlar için kardır. kimisine piyango çıkıyor, kimisi yırtıyor. bu konudaki düşüncem bu. yada belki bütün downloadlar geri takip edilemiyordur. mesela rapid edilirken torrentler edilemiyordur belki... bilemiyorum..

EDIT: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl Baron -- 4 Mart 2011; 11:55:12 >
  • @Kızıl Baron

bu bahsettiğin kimin ne indirdiğine dair logları kim tutuyor, benim başından beri öğrenmek istediğim nokta bu aslında. benim bildiğim kadarı ile mahkeme kararı olmaksızın bir insanın iletişimini kaydetmek suç. sitenin kendi sunucusunda diyelim ki indirdi diye bir kayıt var peki adama sormazlar mı madem bu dosya telif hakkı içeriyor sen bu telifin sahibi olarak neden internette uluorta yere koyuyorsun diye?

ben hat özel olarak takibe alınmadıysa (mahkeme kararı ile) hala ispatlanacağına inanmıyorum, "benim kaydımda var bak böyle" gibi saçma şey olabilir mi bende çıkar "benim kaydımda yok" derim ozaman. kaldı ki ispatlansa bile bu yöntemle (yem olarak kendi dosyasını kendilerinin indirtmeleri) bile mahkemenin sonucunu değiştirebilir, sokağın ortasında soyunup sonra kıçıma baktılar diyeni kimse sallamaz
  • quote:

@Kızıl Baron

bu bahsettiğin kimin ne indirdiğine dair logları kim tutuyor, benim başından beri öğrenmek istediğim nokta bu aslında. benim bildiğim kadarı ile mahkeme kararı olmaksızın bir insanın iletişimini kaydetmek suç. sitenin kendi sunucusunda diyelim ki indirdi diye bir kayıt var peki adama sormazlar mı madem bu dosya telif hakkı içeriyor sen bu telifin sahibi olarak neden internette uluorta yere koyuyorsun diye?

ben hat özel olarak takibe alınmadıysa (mahkeme kararı ile) hala ispatlanacağına inanmıyorum, "benim kaydımda var bak böyle" gibi saçma şey olabilir mi bende çıkar "benim kaydımda yok" derim ozaman. kaldı ki ispatlansa bile bu yöntemle (yem olarak kendi dosyasını kendilerinin indirtmeleri) bile mahkemenin sonucunu değiştirebilir, sokağın ortasında soyunup sonra kıçıma baktılar diyeni kimse sallamaz

hukuku mantık çerçevesinde düşünmemek lazım. köfte çalan adam , cinayet işleyen adamdan fazla ceza alıyor. evindeki eşyaları (çok fazla satış yaparsan) internet üzerinden sattıgında maliye vergi koymaya çalışıyor. daha geçen gün suçlular 10 yıl tutuklu kaldıkları için serbest kaldılar. bunlar mantıklı mı sence ? hukuk böyle bişey mantık işlemez. senin mantıgına bakmaz. kamu yaptırımı vardır sen nekadar gık mık desende dinlemezler.
    tabiki ortaçagda yaşamıyoruz. temyiz etme hakkı itiraz hakkı vs hakkların var
  • son olarak şimdi aklıma geldi tuzaga düşürme olayı amerikada bile var hatta programını bile yaptılar. programı anlatayım. bitane 18 yaşından küçük bi kız internet üzerinden erkeklerle yazışıyor ve eve çagırıyor. bu kişi söyledigi adrese giderse televizyon programı ve polisler bunu basıyor. zaten bunlar evde bekliyor. sonra çocuk kaçmaya çalışıyor sonra ben 18 den küçük oldugunu bilmiyordum gibi şeyler. tabi tüm yazışmalar ellerinde. sonrası hapis.

sen suça tesvik ettin ben o yüzden yaptım geçersiz bi mazeretdir.
  • evet hukuku mantık çerçevesinde düşünmemek lazım ama (varsa) bu husus hakkındaki hukuksuzlukları da bilmek lazım diye düşünüyorum.bu şirket ne kadar hukuksuz davranıyor bunu sahip olduğumuz fikir ve sanat eserleri kanununa göre değerlendirebiliriz.suicide rumuzlu arkadaşımızın değindikleri önemli şeyler.kesinlikle bir mahkeme kararı olmadan bir takip söz konusu değildir.ha bahsettikleri bilirkişi raporuyla olan mahkeme ne o zaman diye soracak olursanız o mahkemenin "su kişinin su saatte sunu indirdiğine dair"bir mahkeme kararı olduğunu sanmıyorum.sanırım o bilirkişi raporu indirilen dosyla alakalı değil daha çok kullanıcının internet trafiğindeki yogunlukla alakalı.yani bu adam toplam bu kadar download ve upload yapıyor demekki bu adam bunu da yapmıstır zihniyeti.
  • ben zaten kesin bir şey iddia etmiyorum, olayın teknik yönü ile ilgili olan bilgimden yola çıkıp fikir yürütüyorum. hukuksal olarak bildiğim kadarı ile kanunsal yollardan edinilmemiş delillerin mahkemede bir geçerliliği yok. ve bu olayda ellerinde kesin bir kanıtta yok, bu adam şuraya şu kadar süre bağlı kaldı demek ki dosyayı indirdi varsayımı ile ceza kesileceği söyleniyor. işin kafamı kurcalayan bir yanıda şu, neden bu adamlar 380 liraya tamah edip 3-5000 liraları mahkemede çatır çatır almıyorlar? yani size mantıklı geliyor mu 100 kişiye böyle şantaj yapıp yarısı korkup ödese 20000 lira kazanmayı o 100 kişiye dava açıp hepsinden 3-5000 lira almaya tercih etmeleri? bunun tek mantıklı nedeni yasalar karşısında büyük kazanmaya çalışırken kaybetmekten korkmaları olabilir bence.

şu linkteki haber doğru ise teorimi destekliyor gibi gözüküyor.

ayrıca tekrar soruyorum konuyu açan arkadaşa ne oldu

bir kehanet ortaya atayım
    bence 3-5 yıl sonra bu konu hortladığında göreceğiz ki kimseye dava falan açılmamış, 380 lira verenler o paranın üzerine soğuk bir su içmiş vermeyenler aynen yoluna devam etmiş olacak. hadi bakalım, ya tutarsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 4 Mart 2011; 14:30:10 >
  • quote:

son olarak şimdi aklıma geldi tuzaga düşürme olayı amerikada bile var hatta programını bile yaptılar. programı anlatayım. bitane 18 yaşından küçük bi kız internet üzerinden erkeklerle yazışıyor ve eve çagırıyor. bu kişi söyledigi adrese giderse televizyon programı ve polisler bunu basıyor. zaten bunlar evde bekliyor. sonra çocuk kaçmaya çalışıyor sonra ben 18 den küçük oldugunu bilmiyordum gibi şeyler. tabi tüm yazışmalar ellerinde. sonrası hapis.

evet bunu bende hatırlıyorum izlemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

son olarak şimdi aklıma geldi tuzaga düşürme olayı amerikada bile var hatta programını bile yaptılar. programı anlatayım. bitane 18 yaşından küçük bi kız internet üzerinden erkeklerle yazışıyor ve eve çagırıyor. bu kişi söyledigi adrese giderse televizyon programı ve polisler bunu basıyor. zaten bunlar evde bekliyor. sonra çocuk kaçmaya çalışıyor sonra ben 18 den küçük oldugunu bilmiyordum gibi şeyler. tabi tüm yazışmalar ellerinde. sonrası hapis.

evet bunu bende hatırlıyorum izlemiştim.

ikisi farklı şeyler yalnız. birinin ırzına geçmek ayrı, sokakta bankın üzerine bırakılan kitabı okumak ayrı.
  • quote:

@Kızıl Baron

Bu bahsettiğim log'lar server'da kayıtlı. ve uluorta yerde yazmıyor tabii. şirketten şirkete göre değişiklik gösterir ama dediğin gibi kimse bu bilgilere mahkeme kararı olmadan açıklayamaz ve açıklamaya hakkı yok. bu bilgileri anca mahkeme kararıyla açıklamak zorundadır. onun haricinde ama yine açıklar mı açıklamaz mı onu bilemem...

bu tarz log'ları tutmak suç değil. binevi gizli kayıt sadece daha sonra geri takip edeblmek için. sistemin ve artık internetin işleyiş mantığı bu. gittiğin heryerde iz bırakırsın! parmakizi gibi. bu kayıtlar log halinde serverlarda tutulur ve sadece mahkeme kararı ile dışarıya verilir (en azından olması gereken böyle).

telif hakkı olan şeyi neden ulu orta yere koyuyorsun konusunda haklısın. Ondan dolayıdır zaten ki napster, vs vs gibi dosya paylaşım siteleri ve sistemleri tek tek milyon dolarlık tazminatlarla kapatılıyor. madem paylaşımına izin veriyorsun o zaman öde hesabı. onun yaptığı da yasa dışı sonuçta. şuana kadar kapatılamayan (kapatılmayan) sistemlerin/sitelerin sunucuların bazıları ise internet bilişim suçlarının takip edilmediği 3. dünya ülkelerinde barındırılıyor. dolayısıyla onları kimse kapatamıyor. takip eden yok sonuçta.
    Diğer amerikada bulunan paylaşı siteleri nasıl çalışmaya devam ediyor, onu anlamış değilim. belki yüklemeden önce, "yüklenen dosyaların sorumluluğu yükleyene aittir" gibi bi seçeneği işaretlemek zorunda olunca sitenin sorumluluğu kalmıyordur ortada. bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.