Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar forumları lütfen ıyı okuyalım.. ıstedıklerı 380 lıra bır kanunı ceza degılmıs.. o yuzden herhangı bır devlet daıresıne yatırılması da düşünülemez di mi.. avukat, 380 lıranın yaptıkları masrafa karsılık olarak ıstendıgını soyluyor. yanı kısaca dıyor kı: masrafımı ode, suçu bı daha ısleme ben de senın hakkında dava acmıyım dıyor.. anlaşılıyor yukarıda yazılanlarda da bu.. herkes 380 lıranın bı ceza oldugunu soyluyor.. avukat bu bı ceza degıl dıyor ısrarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mervoo

arkadaşlar forumları lütfen ıyı okuyalım.. ıstedıklerı 380 lıra bır kanunı ceza degılmıs.. o yuzden herhangı bır devlet daıresıne yatırılması da düşünülemez di mi.. avukat, 380 lıranın yaptıkları masrafa karsılık olarak ıstendıgını soyluyor. yanı kısaca dıyor kı: masrafımı ode, suçu bı daha ısleme ben de senın hakkında dava acmıyım dıyor.. anlaşılıyor yukarıda yazılanlarda da bu.. herkes 380 lıranın bı ceza oldugunu soyluyor.. avukat bu bı ceza degıl dıyor ısrarla.

sana savcılıktan yazı gelmiş galiba.o yazıyı paylaşabilirmisin.avukat dan gelen yazı deil.savcılık sana yazı yolladımı.yoksa avukat savcılığa vericeğiz mi dedi.
    bu konuya acıklık getirirsen sevinirim.savcılıkdan yazı geldiyse içeriği nedir acaba en azından paylaşırsan çok yardımcı olur.
  • ayrıca avukat türkiyeden mi yoksa yurt dışından mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galthor

konuyu açan arkadaş, sen cidden o albümü indirdin mi? iddia doğru mu?
    ayrıca şunu merak ettim, o kadar popüler müzik grubu ve download trafiği varken neden "rhapsody of fire" grubunu takibe almışlar:)
    ben biliyorum o grubu, ünlü bir grup değil, italyalı senfonik metal müzik yapan bir grup..

bence bu iş yemdir.. ayrıca herhangi bir IP tespit edildikten sonra , ISP.ler her türlü kimlik tespiti yapar.
    örneğin ben bu mesajı yazıp gönderidğimde, donanımhaber veritabanında bu mesajın hangi IP.den geldiğini kaydeder.... savcılık bunu isterse, IP adresini ISP.ye gönderir ve modemine kadar tespit eder..

bir de şunu sorucam torrent mi , rapid, vs. gib siteler mi tehlikeli?

ip den yola çıkarak kimliğin bulunması sorun değilki. ellerinde olmayan koz iddia ettikleri şeyin indirildiğini kanıtlayacak bir kaydın bulunmaması. yani şu kullanıcı şu zamanda şu veriyi bilgisayarına indirdi diye kayıt tutan bir kurum Türkiyede yok benim bildiğim kadarı ile. sadece aldığımız ip numaralarının adsl aboneliği ile eşleştirildiği bir log var, o da 6 ay için tutuluyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: Galthor

konuyu açan arkadaş, sen cidden o albümü indirdin mi? iddia doğru mu?
    ayrıca şunu merak ettim, o kadar popüler müzik grubu ve download trafiği varken neden "rhapsody of fire" grubunu takibe almışlar:)
    ben biliyorum o grubu, ünlü bir grup değil, italyalı senfonik metal müzik yapan bir grup..

bence bu iş yemdir.. ayrıca herhangi bir IP tespit edildikten sonra , ISP.ler her türlü kimlik tespiti yapar.
    örneğin ben bu mesajı yazıp gönderidğimde, donanımhaber veritabanında bu mesajın hangi IP.den geldiğini kaydeder.... savcılık bunu isterse, IP adresini ISP.ye gönderir ve modemine kadar tespit eder..

bir de şunu sorucam torrent mi , rapid, vs. gib siteler mi tehlikeli?

ip den yola çıkarak kimliğin bulunması sorun değilki. ellerinde olmayan koz iddia ettikleri şeyin indirildiğini kanıtlayacak bir kaydın bulunmaması. yani şu kullanıcı şu zamanda şu veriyi bilgisayarına indirdi diye kayıt tutan bir kurum Türkiyede yok benim bildiğim kadarı ile. sadece aldığımız ip numaralarının adsl aboneliği ile eşleştirildiği bir log var, o da 6 ay için tutuluyor diye biliyorum.

Benim bildiğim o log'un kaydı 2 sene tutuluyor.
  • Arkadaşlar aldığınız her orjinal cd, kaset, dvd, yazılım cd'sini kaybolma, kırılma ve bozulmalara karşı 1 adet kopyasını çıkarma hakkımız var.

Bu durumda eğer adamlar senin ip'ni yakaladılarsa ve şu albümü şu saate indirdiğini tespit ederse, bence ilk yapman gereken o albümün orjinalini satın alman olmalıdır. Sonrada dersin ki, albümün kopyasını almak için kullanılan programlar ücretli. lisanssız yazılım kullanmak istemiyorum. Bu yüzden bir adet kopyasını internetten indirdim. bu albümün kopyasına sahip olmak benim yasal hakkım diyebilirsin.

Nasıl arkadaşlar? tutar mı?
  • savcılıktan yazı geldiğini söyleyen arkadaşlar.nasıl bir yazıymıs bu görelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Arkadaşlar aldığınız her orjinal cd, kaset, dvd, yazılım cd'sini kaybolma, kırılma ve bozulmalara karşı 1 adet kopyasını çıkarma hakkımız var.

Bu durumda eğer adamlar senin ip'ni yakaladılarsa ve şu albümü şu saate indirdiğini tespit ederse, bence ilk yapman gereken o albümün orjinalini satın alman olmalıdır. Sonrada dersin ki, albümün kopyasını almak için kullanılan programlar ücretli. lisanssız yazılım kullanmak istemiyorum. Bu yüzden bir adet kopyasını internetten indirdim. bu albümün kopyasına sahip olmak benim yasal hakkım diyebilirsin.

Nasıl arkadaşlar? tutar mı?

windowesların %90 kaçak onu yakalmıyorlar
  • arkadaşlar yeni çıkan oyunlarda korkmaya gerek var mı?Mesela ben tdu2 nin orjinal keyini alıcam ama bir yerden oyunu download etmem gerekli.Torrentten download etsem sorun olma ihtimali var mı?
  • Mesajım bulunsun, burda neler olmuş ya
  • Arkadaşlar ne oldu bu işin sonucu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irmscher -- 13 Şubat 2011; 13:35:21 >
  • olayı yaşayan arkadaşlara büyük geçmiş olsun.
    tesadüfen denk geldiğim bu konuyu baştan sona soluksuz okudum. yasadışı yöntemlerle edindiğim hiçbir film - roman vs.. bu kadar sürükleyici olmadı diyebilirim. kendimi en başından itibaren olayın içinde hissettim. şuan bu sorunu yaşamamış olanlar ya henüz başına gelenlerin farkında değiller (1-2 ay sonra sürprizi yaşarlar) ya da sadece şanslılar. ben bu aşamada sadece şanslı olabilmeyi umuyorum.

tüm mesajarı okuyup çıkardığım yorum, asıl sorun yaratan konu daha önce birçok üyenin de belirttiği gibi internet ortamında telif hakkı korunan ürünleri PAYLAŞIMA sunmak. bir nevi dağıtıcısı olmak. durum böyle olunca maalesef kurtarma şansımız kalmıyor. dağıtmaktaki amaç maddi kazanç sağlamak olmayabilir, buna ikna etmeniz kolay. çünkü dava edenler böyle bir iddiada bulunuyorsa sizin gelir elde ettiğinizi belgelemeli. satışınızı faturanızı vs.. delil niteliğinde sunmalı. ve sanırım buradakilerin hiçbiri böyle bir durumun içersinde değiller. ama üzgünüm bu durum bile kurtarıcı olmayabilir, çünkü olayı gelir elde etmeye değil de kasıtlı maddi zarar vermeye dayandırırlarsa, yani şu kişiler bu albümün yasadışı yöntemlerle dağıtımını sağlayarak bu gruba kasıtlı olarak zarar vermişlerdir vb..

bakış açısını biraz değiştirirsek konunun karşı muhataplarının oyununu görmek de mümkün. herhangi bir tarihte talif hakkını KORUMAK istedikleri bir ürünü paylaşım ortamında gördükleri anda paylaşımını engellemek yerine beklemeyi tercih ederek dağıtımına müsaade etmişlerdir. dağıtım esnasında müdahale etmeyip iştirakcilerin ve dolayısıyla suçluların sayısının artmasına neden olmuşlardır. eğer burada amaçları ürünün haklarını korumak ve yasadışı yollardan dağıtımını engellemek olsaydı ilk anda linklerin silinmesini, paylaşımın durdurulmasını istemeleri gerekirdi. yaptıkları işlemler buradaki amaçlarının telif haklarını korumak olmadığını ve artniyetlerini belgelemektedir aslında..

birçok çözüm önerisinde bulunulmuş. biraz mantıklı düşününce bunların hiçbirinin suçu aklayamayacağını söylemek için çok da bilgi sahibi olmak gerekmez. öncelikle suçunuzu iyi niyetinizle kabullenmeniz gerekir. bence üzerinde tartışılması ve çözülmesi gereken tek konu karşı tarafın bu oynunun belgelerle nasıl bozulabileceğidir. suçlu ve aynı zamanda mağdur arkadaşların bu konuda iletişim ve işbirliği içersinde olmaları önemlidir. ve bir de o ürünü aynı site,program vs.. ile paylaşanların TÜMÜ için aynı işlemler uygulanmış mı bunun araştırmasını da talep ediniz. eğer TÜM iştirakciler için aynı işlemler uygulanmamışsa hangi sebeplerle bu olayın dışında tutuldukları önemli.
  • son gelişmeler ne oldu bilmiyorum ama tavsiyem konuyla muhatap olanların fikir ve sanat eserleri kanununu incelemesinde yarar var.
  • bende film indirmeye tırsıyorum artık. Bundan döylede indirmem heralde..
  • aslinda buna benzer bisey basima gelmesin diye sanal id adresimi gizlemek isterken bu yaziya hemde yine dh da rastladim ki süper oldu.. oncelikle isin gerceklik konusuna deginmeden gecmis olsun diyecegim. umarim bu temeli saglam bir dolandiriciliktir ve sizde bundan etkilenmezsiniz. cunku tr de boyle bi isin olmasi ve seninde bu parayi yatirman emsal teskil edeceginden basi yanacak arkadaslarin sayisi hicde yabana atilacak cinsten olmaz

ben yurtdisinda oldugum icin rapid hesabi kullanirdim ve kisisel arsivim bulunmakta (cogu legal olarak edinildi fakat illegal diye nitelendirilenleri de var). kanundaki bir satir dikkatimi cekti sanirim;

kisisel kullanim disinda

yaziyor. bu tam olarak ne anlama gelir. yani bu kadar kelimenin arasinda bu kelime bi nevi dayanak. cunku benim elimdekilerin hicbir tanesi paylasilmadi, herhangi bir net saglayicisina yuklenmedi veya hicbir upload olayina konu olmadi. bu kisisel kullanim amacli edinmedir. sizde belki bu sekilde kendinizi savunabilirsiniz. yani mahkemelik olsa dahi bu illegal yukleme yapilmis sitelerden hic birinde ip niz yoksa belki sadece para cezasi alirsiniz (ki bunuda dusunmuyorum) ama ip adresine kadar bulunmussa altinda daha agir sebepler yattigini dusunmemek icin neden goremiyorum.. ama yinede size sunu soyleyeyim, madde bagimliliginda icicilik diye bir terim var ve bu terimi genelde ya yeni baslamislar ya ozel kullanim icin temin edenler ya da kesler icin kullaniyorlar. bu insanlarin bunlari edinmeleri serbest konuma geliyor ama raporla ama raporsuz farketmez alindigi yerler belli. bu is de ona benzer. siz eger sadece kendi kullaniminiz icin indirmisseniz cok fazla endise etmenize gerek yok. parasal olarak en fazla 3 aylik yuksek memur maasi oderseniz (ki bu kesin olacaktir cunku bu ilktir) yada 6 ay ceza alirsiniz iyi haller indirimler devreye girer, dava uzar sizde bu sureyi yattiginizdan "yattiginiza sayilir" sizde hukmu bile giymeden cikarsiniz. endise etmeyin ustlerine gidin. cd si elimde dersiniz ne yapiyorsaniz yapin.. fazla da endiselenmeyin. bu bir okulun tüm ögrencilerinin ayni disiplin cezasindan 3 ay uzaklastirilmasi gibidir. olmaz öle sey

soyle guzel gizlenme yontemlerinide arkadaslardan rica ediyorum bu konu acikliga kavusana kadar.
  • Ben de komplo teorimi yazayım,

Almanya kökenli şirket, Türkiye'de illegal olarak indirildiğini iddia attiği dosyaları indirenlerin ip adreslerini gerekli tespitlerin yapılıp dava açılması için malum avukatlarla verdi. Bizim avukatlarda gerek bilirkişiler aracılığıyla gerekse Türkiyede'ki bürokrasiyi bilirsiniz işte dosya parası, mahkeme masrafı vs.. ödeyip gerekli tespitleri yaptırdı. Yalnız nedenini çözemediğim bir şekilde (belki almanya kökenli şirketle ücret konusunda anlaşamadılar veya açmış oldukları birkaç davayı kaybettiler veya daha davayı kaybetmeden bu davalardan bir sonuç çıkmayacağını düşünüp vazgeçtiler) işler bekledikleri gibi gitmedi. Avukatlar da yaptıkları masraflardan kurtulmak adına sağa sola tehditvari yazılar göndermeye başladılar, nekadarını kurtarsak kar amacıyla. Zaten kendileride masraflarının karşılığı olarak 380 TL istiyoruz diyorlarmış.

Madem bu dosyaları paylaştığımızı iddia ediyorlar, öyleyse kiminle paylaştığımızı da ispatlamak zorundalar. Mahkeme belge ister, kanıt ister. Ayrıca eğer dava açıpta bu dosyaların kiminle paylaşıldığını ispatlayamazlarsa, karşı dava açılma imkanıda doğar. Sonuçta torrent sitelerinde dosya indirilirken indirilmiş mevcut dosyalarda paylaşıma açılıyor ama mahkemede ben programın paylaşım özelliğini kapattım sadece dosyaları kişisel kullanım amacıyla indirdim denildiğinde, avukat hayır şu kişilerle dosyayı paylaştı, belgesi de burada demek zorunda... Dikkat ederseniz falanca dosyayı indirdi deniliyor tespitlerde, paylaşıma ilişkin bir tespit yok, olamazda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _puZZLe_

Ben de komplo teorimi yazayım,

Almanya kökenli şirket, Türkiye'de illegal olarak indirildiğini iddia attiği dosyaları indirenlerin ip adreslerini gerekli tespitlerin yapılıp dava açılması için malum avukatlarla verdi. Bizim avukatlarda gerek bilirkişiler aracılığıyla gerekse Türkiyede'ki bürokrasiyi bilirsiniz işte dosya parası, mahkeme masrafı vs.. ödeyip gerekli tespitleri yaptırdı. Yalnız nedenini çözemediğim bir şekilde (belki almanya kökenli şirketle ücret konusunda anlaşamadılar veya açmış oldukları birkaç davayı kaybettiler veya daha davayı kaybetmeden bu davalardan bir sonuç çıkmayacağını düşünüp vazgeçtiler) işler bekledikleri gibi gitmedi. Avukatlar da yaptıkları masraflardan kurtulmak adına sağa sola tehditvari yazılar göndermeye başladılar, nekadarını kurtarsak kar amacıyla. Zaten kendileride masraflarının karşılığı olarak 380 TL istiyoruz diyorlarmış.

Madem bu dosyaları paylaştığımızı iddia ediyorlar, öyleyse kiminle paylaştığımızı da ispatlamak zorundalar. Mahkeme belge ister, kanıt ister. Ayrıca eğer dava açıpta bu dosyaların kiminle paylaşıldığını ispatlayamazlarsa, karşı dava açılma imkanıda doğar. Sonuçta torrent sitelerinde dosya indirilirken indirilmiş mevcut dosyalarda paylaşıma açılıyor ama mahkemede ben programın paylaşım özelliğini kapattım sadece dosyaları kişisel kullanım amacıyla indirdim denildiğinde, avukat hayır şu kişilerle dosyayı paylaştı, belgesi de burada demek zorunda... Dikkat ederseniz falanca dosyayı indirdi deniliyor tespitlerde, paylaşıma ilişkin bir tespit yok, olamazda...

Hakimler bilmedikleri konularda bilirkii ne derse ona göre karar verir. Bilirkişi raporuna bakmak lazım, ama sanırım bilirkişi paylaşılmıştır şeklinde bir ibare kullanmış, bu büro da onu dayanak alıyor. Tabi sonuçta ilk etapta açılan dava tespit davasıydı, şimdi tazminat davası açılacak eğer büro dediği kadar ciddi ise. O aşamada belki yeni bilirkişi raporu istenebilir veya mevcut rapora itiraz edilebilir. Çünkü indiren arkadaşlar bu yeni açılacak davada davalı konumuna düşecekler.
  • Nedir son gelismeler varmı bir sonuc ?

SAYGILARLA
  • Arkadaşlar sanki daha çok paylaşmaya yönelik suçdan bahsetmişsin. tamam o da suç ama burda asıl mesele ilegal olarak dosyaların indirilmesi. indirmekte suç sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Arkadaşlar sanki daha çok paylaşmaya yönelik suçdan bahsetmişsin. tamam o da suç ama burda asıl mesele ilegal olarak dosyaların indirilmesi. indirmekte suç sonuçta.

inrdirmekte suç ama onun savunması yeterince var legal olmadığını anlayınca sildim fragman indirdim filan daha bir çok öneriyi arkadaşlar bu formada paylaştı ama emule programı dosya indiriken paylaşma özelliği ve bu tür programların niteliği paylaşım savunmasını zorlaştırıyor.....

almanyada bu tür 3 yada 4 şirket var p2p almanyada bitirdiler kimse kullanmaz olmuş....
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.