Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kağıtlar hala gelmeye devam ediyor mu ? Aralık sonu gibi konu açılmış ama şu aralar bana da geldi kağıt diyen var mı aramızda ? Ayrıca gelen kağıtlarda indirdiniz cezası var denilen dosyalar hep Rhapsody of fire albümleri mi.. Yoksa başka bir film ya da müzik için de geldi mi bu kağıt ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 31 Ocak 2011; 12:59:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Arkadaşlar kağıtlar hala gelmeye devam ediyor mu ? Aralık sonu gibi konu açılmış ama şu aralar bana da geldi kağıt diyen var mı aramızda ? Ayrıca gelen kağıtlarda indirdiniz cezası var denilen dosyalar hep Rhapsody of fire albümleri mi.. Yoksa başka bir film ya da müzik için de geldi mi bu kağıt ?

konuyu baştan okursan armin var buuren ve avantasia adlı grubun albümünü indirenlerinde bu durumla muhatap olduğunu göreceksin.aralık ayı dısında ben su an görmedim yeni ihtarname geleni.
    bunun dısında konuyu bi arkadaşın dediği gibi kirletmemk lazım.ciddi bir konu.anlamadığım şey bu forumda bu konuyla muhatap bi elin parmaklarını geçmiyor bu yüzden elle tutulur bir sonuç belirlemek zor.bu da genel bir tavrın ortaya cıkmasını engelliyor.endişenin en büyük sebebide örnek bir vaka olmaması ve ne yapılacagının bilinmemesi.stokholm sendromu gibi konuyla muhatap olanlar avukatın iyi tavrına bir sempati besliyorlar.
    ödemeyenler ellerine savcılıktan bir suc duyurusu geldigini söyluyor acaba her ödemeyene boyle oldu mu bilmiyorum.önceden de dedigim gibi yasal takip süreci için bunlar ne kadar yetkili t.c. sınırları içinde .hiç kimse bu konuyu yeterli şekilde arastırıp karsı bir yazı gonderdi mi?detaylı bir açıklama istedi mi yani bu forumdada sporularn bazı sorulara cevap aldı mı bu kişilerden?ben mağdurlardan toplu bir tavır beklemekten vazgectim boyle giderse de olmayacak gibi.konunun dısında olanalr ise hala nasıl daha guvenli download yaparım derdinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurlukhayaleti

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Arkadaşlar kağıtlar hala gelmeye devam ediyor mu ? Aralık sonu gibi konu açılmış ama şu aralar bana da geldi kağıt diyen var mı aramızda ? Ayrıca gelen kağıtlarda indirdiniz cezası var denilen dosyalar hep Rhapsody of fire albümleri mi.. Yoksa başka bir film ya da müzik için de geldi mi bu kağıt ?

konuyu baştan okursan armin var buuren ve avantasia adlı grubun albümünü indirenlerinde bu durumla muhatap olduğunu göreceksin.aralık ayı dısında ben su an görmedim yeni ihtarname geleni.
    bunun dısında konuyu bi arkadaşın dediği gibi kirletmemk lazım.ciddi bir konu.anlamadığım şey bu forumda bu konuyla muhatap bi elin parmaklarını geçmiyor bu yüzden elle tutulur bir sonuç belirlemek zor.bu da genel bir tavrın ortaya cıkmasını engelliyor.endişenin en büyük sebebide örnek bir vaka olmaması ve ne yapılacagının bilinmemesi.stokholm sendromu gibi konuyla muhatap olanlar avukatın iyi tavrına bir sempati besliyorlar.
    ödemeyenler ellerine savcılıktan bir suc duyurusu geldigini söyluyor acaba her ödemeyene boyle oldu mu bilmiyorum.önceden de dedigim gibi yasal takip süreci için bunlar ne kadar yetkili t.c. sınırları içinde .hiç kimse bu konuyu yeterli şekilde arastırıp karsı bir yazı gonderdi mi?detaylı bir açıklama istedi mi yani bu forumdada sporularn bazı sorulara cevap aldı mı bu kişilerden?ben mağdurlardan toplu bir tavır beklemekten vazgectim boyle giderse de olmayacak gibi.konunun dısında olanalr ise hala nasıl daha guvenli download yaparım derdinde

Konuyu baştan sona okudum zaten birkaç gündür takibini de yapıyorum. Ancak yukarda ve sayfanın başında arkadaş bir lik vermiş ve buradaki dosyaları çekmeyin demiş. Senin söylediğin grupların dısında download yapıp da evine kağıt gelen ancak buraya yazmayıp konuyu takip eden insanlar olabilir düşüncesiyle sordum soruyu. Konun ciddiyetinin ve öneminin gayet farkındayım. Kişilerin buruya yazdıklarına bakacak olursak danıştıkları avukatların ödeyin kurtulun yasal süreç başlarsa daha fazla maddi kayıp yaşarsınız ve bu sürecin sonucunda daha büyük bir ceza bile alabilirsiniz olduğu. İşin enteresan tarafı da bu çünkü davaya konu olacak bir suç yok Türk ceza kanununa göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 31 Ocak 2011; 14:29:17 >
  • Bu istenilen 380 TL 'lik ücretin nereye yatırılması isteniyor?
  • Mesajım bulunsun.
  • Avukata başvur.
  • mesajım bulunsun bizim başımıza da gelebilir.
  • mesahjıum bulunsun ne demek bieşy eklemiyorsun etmiyorsun.boş boş gelip geçiyorsun.il defa burda gördüm boş beleş mesajları
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

mesahjıum bulunsun ne demek bieşy eklemiyorsun etmiyorsun.boş boş gelip geçiyorsun.il defa burda gördüm boş beleş mesajları

Konuyu kaybetmemek için takip ediyorum çünkü
  • Beyler ben mamundadan oyun indiriyorum.Bana bir şey olmaz dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rec0VeRy

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

mesahjıum bulunsun ne demek bieşy eklemiyorsun etmiyorsun.boş boş gelip geçiyorsun.il defa burda gördüm boş beleş mesajları

Konuyu kaybetmemek için takip ediyorum çünkü

mamundaya taklan arkadaşım bi ihtimal peerblok u kur kullan.ancak logme in bağlantısını da kesiyor.denedim,amma yere bağlantı çıkıyormuş :) bi süre hoti moti takıl sende
  • 100 bin kişi dosya paylaşımından suçlanıyor

2 Şubat 2011
    100 bin kişi dosya paylaşımından suçlanıyor
    Eğer evinizde rahat rahat torrent ile dosya indiriyorsanız, bu haber rahatınızı biraz kaçıracak.

Son 12 ay içinde Amerika'da 99.924 BitTorrent kullanıcısı telif haklarını çiğnemekten mahkemeye verildi. Davaların birçoğu, yetişkin içerik sağlayan şirketlerin bu tür içeriği yasadışı indiren paylaşan kullanıcılara açtığı davalardan oluşuyor.

İçerik sahipleri, BitTorrent kullanıcılarının kişisel detaylarını almak üzere çalışıyorlar. Bu bilgiyi elde ettiklerinde ise içeriği indiren kullanıcıya şu uyarıyı yapıyorlar: Birkaç yüz veya birkaç bin doları ödeyin veya hapse girmeye razı olun.

Şirketler, hedeflediği çok sayıda kullanıcıdan milyonlarca dolar kazanıyorlar.

Elektronik Sınır Vakfı (EFF) ise bu davaların kullanıcıları mahkemeye taşıma amacı olmadığını söylüyor. EFF'ye göre şirketlerin yaptığı, zayıf veya varolmayan bir kanıtla kullanıcıların para ödemesini sağlamak.
    http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/16918418.asp?gid=373
  • Buradan da anlaşılıyor ki hukuk bürolarına yeni bir sektör çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayhan -- 2 Şubat 2011; 22:03:18 >
  • konuyu açan arkadaş, sen cidden o albümü indirdin mi? iddia doğru mu?
    ayrıca şunu merak ettim, o kadar popüler müzik grubu ve download trafiği varken neden "rhapsody of fire" grubunu takibe almışlar:)
    ben biliyorum o grubu, ünlü bir grup değil, italyalı senfonik metal müzik yapan bir grup..

bence bu iş yemdir.. ayrıca herhangi bir IP tespit edildikten sonra , ISP.ler her türlü kimlik tespiti yapar.
    örneğin ben bu mesajı yazıp gönderidğimde, donanımhaber veritabanında bu mesajın hangi IP.den geldiğini kaydeder.... savcılık bunu isterse, IP adresini ISP.ye gönderir ve modemine kadar tespit eder..

bir de şunu sorucam torrent mi , rapid, vs. gib siteler mi tehlikeli?
  • Rhapsody of fire'ın son albümünün Türkiye'de nerede ve kim tarafından satıldığını bulamadım ben. Bilen varsa yazabilir mi lütfen. Türkiye de olmayan bir ürünü netten bulmam Türkiye yasalarına göre ne derecede bağlayıcı ? ( üstelik bende orjinali varken)

Gerçekten bazı kişilere savcılıktan yazı gelmiş mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perpetual_007 -- 3 Şubat 2011; 0:31:42 >
  • Bu istenilen 380 TL 'lik ücretin nereye yatırılması isteniyor? Herhangi bir şirket hesabına mı yoksa avukata mı?
  • sonra ne yaptn anlatsana
  • meblağ avukatın hesabına yatırılıyor.. yatırıyosun ibranameni alıyosun.. sonra rahatsın..
  • Avukat hesabına yatırılması ilginç. Eğer gerçek bir kanuni ceza varsa, ücret bence devlet dairesine yatırılır diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.