Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türkiye de albümü orjinal bulamadık deseniz acaba olur mu.

O grupların bağlı olduğu plak şirketine bulaşmamak lazım.
  • Şimdi sadece belirli gruplar için mi geçerli bu olay yoksa indirilen her türlü resim müzik video için mi ? Ayrıca yukarda yazdım avrupa da öle maddi bir ceza uygulanmıyormus sadece adsl i kesme cezası varmıs o da belirli bir süreliğine.
  • adsli kessinler o sorun degil zaten ttneti kapattırmayı düşünüyodum isabet olur , ama 380tl ceza diyolar az bir para değilki bu.
  • Tırsdım şimdi.
  • tırsmayın yaw kimse birşey yapamaz.ölümüne dl ye devam boşunamı aylık 50-55 tl veriyorsunuz sınırsıza.alayını indiririm..
  • önemli konu
  • merhaba arkadaşlar

bi kere bu olayın başına gelen arkadaşlara tavsiyem konu baştan sona okumaları çünkü cok faydalı paylaşımlar oldu..... ikincisi yabancı albüm ve alman filmleri indirmeyin....

özetle bu fake bu işin içinde bi iş filan diyerek konu kirlili yapmayın...... bu olay ciddi bi olay

bu şirket almanyada bu paylaşım olayını kökünden bitirmiş...... orada yiyecek ekmek kalmayınca başka ülkelere danadılar.....
    hatırlarsanız emulenun yıllar önce almanyadaki serverları kapanmıştı işte sebebi bu şirket.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: talaria

tırsmayın yaw kimse birşey yapamaz.ölümüne dl ye devam boşunamı aylık 50-55 tl veriyorsunuz sınırsıza.alayını indiririm..

abi 50 tl veriyoruz diye davalık mı olalım.bu işi gazetecilere bildirmeli.korsanı korsanla mı vuruyorlar acaba?
  • 50 tl veriyorsun diye satılan şeyleri indirme hakkımı elde ediyorsun?
  • Bizim milletimizin hastalığı bu. Elin ecnebisi 250 bin kişilik orduyla binlerce kilometre öteden savaşmaya gelir bizimkiler kendi topraklarında zar zor 50 bin kişi toplarlar. 7200 kişi arkadaş. Şunlara 380 lira vereceğinize adam başı 50 lira toplayıp bir avukata verseniz bunları Türkiye topraklarından sürerler. Ama yok abi siz organize olmayın gidin bunlara 380 lira verin sonra bir daha ihtarname göndersinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 29 Ocak 2011; 3:13:09 >
  • arkadaşlar bence magdur olan birisi yada bu tür işlerden anlayan kalemi iyi birisi stara showa fln mail atmalı...yoksa sadece bu forumla olmaz bu iş....
  • 10MBps, 20MBps, 100MBps sınırsız internet paketi alanların neredeyse tamamı bu şekilde download yapabilmek için o kadar para ödüyor. Eğer böyle bir durum söz konusu ise, ki öyle görünüyor, herkese sadece internette gezinti yapmak için 1Mbps hız yeterli olacak. Bu durumdan internet servis sağlayıcıları ve harddisc üreticileri fazlasıyla olumsuz etkilenecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircim

10MBps, 20MBps, 100MBps sınırsız internet paketi alanların neredeyse tamamı bu şekilde download yapabilmek için o kadar para ödüyor. Eğer böyle bir durum söz konusu ise, ki öyle görünüyor, herkese sadece internette gezinti yapmak için 1Mbps hız yeterli olacak. Bu durumdan internet servis sağlayıcıları ve harddisc üreticileri fazlasıyla olumsuz etkilenecek.

1 mbit bağlantı bundan böyle 100 lira o zaman
  • Sevgili dostlar;
    ben de aynı konunun mağduruyum.Rhapsody yaktı benı. Çok da sevmem bı kere ındırmıstım ama yaktı canımı..
    bu arada savcılık yazısından bahseden arkadasa yalnız olmadıgını soylemek ısterım.Dun annemı elıne ulaşmıs ve kadının ödü patlmış bı suç işledim diye.Bu konu gercekten ciddi bir boyut kazandı ve sanırım yaptıgımız gercekten de bı suc. yoksa kımse yok yere bu kadar ugrasmaz. ADAMLARIN ELİNDE MAHKEME KARARI VAR. Avukatı aradım iyi davranıyolar yardımcı olmaya çalışıyolar.BENce dolandırıcılık bı durum degıl bu. ANNEM Ödedi parayı ve ibraname aldık biz.Yandı canım ama yapcak bısey de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliveli19

Sevgili dostlar;
    ben de aynı konunun mağduruyum.Rhapsody yaktı benı. Çok da sevmem bı kere ındırmıstım ama yaktı canımı..
    bu arada savcılık yazısından bahseden arkadasa yalnız olmadıgını soylemek ısterım.Dun annemı elıne ulaşmıs ve kadının ödü patlmış bı suç işledim diye.Bu konu gercekten ciddi bir boyut kazandı ve sanırım yaptıgımız gercekten de bı suc. yoksa kımse yok yere bu kadar ugrasmaz. ADAMLARIN ELİNDE MAHKEME KARARI VAR. Avukatı aradım iyi davranıyolar yardımcı olmaya çalışıyolar.BENce dolandırıcılık bı durum degıl bu. ANNEM Ödedi parayı ve ibraname aldık biz.Yandı canım ama yapcak bısey de yok.

Şimdi benim anlamadığım herhangi birşey indirdiğin zaman mı geliyor bu belge ewine yoksa belirli müzik filmleri indirdiğin zaman mı.. Çünkü kimileri öyle yazmış kimileri böyle aklım karıstı o konuda.. Çok çok geçmiş olsun bu arada arkadaşım. İnşallah başka kimsenin başına gelmez böyle bir olay..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 29 Ocak 2011; 16:12:38 >
  • nedense şu albümü indiripte evine ceza gelenlerin mesaj sayısı 5i 10u geçmiyor.o avukatlık şirketi burayada dadandı anlaşılan...
  • nası ya.kekliyolar mı bizi yoksa. ben de cuma akşam havale ile ödedim. pazartesi alıcam ibranamemi..
  • 1 kişi de "ben ödemedim, dava açıldı, şu kadar ceza yedim veya davam devam ediyor" dememiş. herkes mi 380 tl ödedi. eğer ödediyse yarından tezi yok avukat olmak için öss ye gireyim. her indirilen albümfilm için 380 tl alsam sabancıyı koçu evime pardon düzelteyim şatoma uşak yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacer

Durum aslında komik. Milyon dolarlık firmaların yapamadığını yapmaya kalkışıyorlar. Burada aslında ciddi bir şekilde uğraşılsa bu ihbarnemeyi gönderenleri şapa oturtursunuz.

Adamın biri kalkıp 88.213.56.25 ipsi benim telif hakkımı ihlal ediyor diye suç duyurusunda bulunuyor. Kanıt olarak ne sunuyorlar? Muhtemelen sadece bir IP ve idda. Savcılık adres tespiti istiyor, ve size ihbarname geliyor. Ancak ellerinde hala bir kanıt yok!

Bu olayda kullanılabilecek 2 tür kanıt var.

1. Telekom'dan bahsedilen ana ait paket dökümleri ki bu imkansız! Telekom paket kaydı tutmuyor. Tutsa bile torrent şifreli paket kullandığından çözümlenemiyecektir.

2. Bilgisayarınıza el konulup bilirkişi tarafından incelenmesi. Biraz uyanksanız bundan da birşey çıkmayacaktır. Adamlara karşı dava bile açabilirsiniz.

Ellerinde br IP olması hiçbirşeyi kanıtlamaz.
    Buraya 10 tana IP sallarım, en az yarısı korsan birşeyler ile uğraşıyordur.

Sonuçta dava uzar gider.

Milyar dolarlık firmalar Amerikada, Avrupa da bu işlere kalkışamadıklarına göre bu iş bu kadar kolay değil. Tırsacak hiçbirşey yok. Yaptıkları hukuku zorlayarak rant elde etmek.

çok mantıklı bir yorum.
    eğer korkuyorsanız evinizdeki bütün cd, hdd, flash bellek vs. gibi kayıt ortamlarını sizinle ilgisini çözemeyecekleri bir adrese nakledin (örneğin bir arkadaşınız) ve sıfırdan tertemiz, içinde hiç mp3 kaydedilmemiş ufacık bir hdd alın sisteminizi buna kurun (windows unuz yoksa pardus falan kurun hatta) ve bu dosyaları indirdiğinizin ıspatı için sisteminizin incelenmesini isteyin. ben gördüm indirdin gibi bir saçmalık olabilir mi? resmi kurumların hangisi kimin ne indirdiğinin kaydını tutuyor ki kanıtlayabilsinler. sizin diskinizde o dosyanın izini bulamadıktan sonra siz onlara dava açarsınız üstüne
  • bi de neden bu ceza geldi diyenlerin cogu yeni uye? avukatlik burosu adina mi calisiyorsunuz yoksa?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.