Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar nedir bu başımıza gelen yaaa.. sormayın bana da aynı ihtarnameden geldii.. ben de fake sandım ve ödeme yapmadım.. ama bugün Savcılıktan bir yazı geldi ve hakkımda bu konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuşş.. ben şimdi ilgili avukatla konuşup ödeme yapmayı teklif edicem... inşallah geri dönüşü olur yoksa ne yaparım bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mervoo

Ya arkadaşlar nedir bu başımıza gelen yaaa.. sormayın bana da aynı ihtarnameden geldii.. ben de fake sandım ve ödeme yapmadım.. ama bugün Savcılıktan bir yazı geldi ve hakkımda bu konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuşş.. ben şimdi ilgili avukatla konuşup ödeme yapmayı teklif edicem... inşallah geri dönüşü olur yoksa ne yaparım bilmiyorum..

nezaman nerden ne indirmiştin. müzik mi film mi nedir acaba
  • Nisan 2010 da Rhapsody of fire ın bi şarkısı yaa.. valla ifademi almak istiyo savcılık konu hakkında..
  • quote:

Ya arkadaşlar nedir bu başımıza gelen yaaa.. sormayın bana da aynı ihtarnameden geldii.. ben de fake sandım ve ödeme yapmadım.. ama bugün Savcılıktan bir yazı geldi ve hakkımda bu konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuşş.. ben şimdi ilgili avukatla konuşup ödeme yapmayı teklif edicem... inşallah geri dönüşü olur yoksa ne yaparım bilmiyorum..

Yaptığın işlemleri buraya yazarsan herkes aynı durumda ne yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olur
  • arkadaşlar aradım ben Marif Uğurlu Hukuk bürosunu.. Avukat Gözde hanım bu konu ile ilgili.. istedikleri para masraflarına ilişkinmiş. masrafı yani 380 lirayı ödersem ibraname vereceklerini, savcılıktaki suç duyurusundan da feragat edeceklerini söyledi..ödemeyenlerin hepsini tek tek savcılığa bildirmeye başlamışlar. bu konuda çok insana yazı göndermişler. ve grup grup herkesi savcılığa veriyolarmış..sanırım ilk gruptayım çünkü bana çok çabuk geldi.. yeni başlamışlar savcılığa vermeye.. yani dahil olduğunuz gruba göre herkese yavaş yavaş gelecek sanırım.. haberiniz ola.. ben ödemeyi düşünüyorum. savcılıklarda hiç uğraşmak istemiyorum üstelik tırstım da..
  • quote:

Nisan 2010 da Rhapsody of fire ın bi şarkısı yaa.. valla ifademi almak istiyo savcılık konu hakkında..

geçmiş olsun herkes agırlıklı bu albümden yemiş cezayı. savcıya ifade vereceksen bence saf ayagına yat. bilmiyordum illegal oldugunu veya indirdim ve yasal olmadıgını anlayınca hemen sildim. veya pc virüs bulaşmış gibi gibi..

ben acayip tırstım. bana ceza gelirse isohun.. dan dolayı gelebilir.umarım bu isohun... da tuzak kurulmamıştır. dünden itibaren tüm yüklemeleri kestim 6-7 ay köşeye çekilcem bakalım gidişat nedir ne olcak.
    bazı arkadaşlara nisan ayındaki yüklemeler için aralık ayında ceza gelmiş. yani bügün yaptıgımız indirme 7-8 ay sonra karşımıza çıkacak demektir.

ben şunuda merak ediyorum bir türk şirketi almanyadaki vatandaşlara böyle bişey yapsa almanya hukuku , devleti , internet saglayıcısı , hukuk büroları böyle birşeye müsade ederlermiydi. bence etmezlerdi çünkü adamlar milliyetçi. bizimkiler para kazanalımda gerekirse ülkeyi satarız. ihtarnameyi gönderen hukuk bürosu resmen kendi vatandaşını elin almanına ........... yor. bide bu vatanın ekmegini suyunu içiyorlar. benden yana haram olsun bunlara.
  • ooo bittik ozaman.albüm satamıyo zaten kimse şimdi b..ktan bi albümden 380 lira alacaklar.geleceğin mesleği belli oldu gençler planlarınızı değiştirin.
  • bı konu hakkında bılgı alacagım sımdı bu cok sacma bısey dıyelım mben laptopumdan halka acık olan cafelerde havalanında ve buna bezer bır cok yerde torrentı bılgısayarıma kurdum ve bu dedıgınız seylerden ındırdım ee ınternet sunucusu bana aıt degıl ıp numarasıda bana aıt degıl cafenın bırınde oturdum 100tane sarkı ındırdım adam 38 mılyar cezamı odıycek yanı bu sorumun cvb nı verebılrımısınız
    bısey daha eklemek ısterım ıyıkı emule ve torent gbı programları haytım boyunca kullanmamısm genelde rapıd hotfıle gıbı uyelıklere basvurmusum yoksa emeınım basım yanardı gercı hıc muzık ındsırmıyorum ama bela oldumu mutlaka benı bulurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu_rock01 -- 28 Ocak 2011; 15:29:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bu_rock01

bı konu hakkında bılgı alacagım sımdı bu cok sacma bısey dıyelım mben laptopumdan halka acık olan cafelerde havalanında ve buna bezer bır cok yerde torrentı bılgısayarıma kurdum ve bu dedıgınız seylerden ındırdım ee ınternet sunucusu bana aıt degıl ıp numarasıda bana aıt degıl cafenın bırınde oturdum 100tane sarkı ındırdım adam 38 mılyar cezamı odıycek yanı bu sorumun cvb nı verebılrımısınız

bu şekilde yakalanma ihtimali düşük ama ugraşırlarsa yakalanabilirsin. mesela mac adresinde gözüküyor. mac adresinden pc aldıgın firmayı bulup ordanda adreside bulabilirler. ama bu şekil ugraşırlar mı bilmem. hem halka açık yerlerdede bazı sitelere erişim engeli yapmışlardı veya yaparlar.
  • arkadaşlar vallaa ben zaten inkar ettim.. download ettiğimi kabul etmedim. avukat dedi ki: interneti kablosuz kullanıyorsanız sizin dışınızda başkası da ihlali gerçekleştirse siz sorumlu oluyorsunuz. bunu da bir kanun maddesine dayandırdı ama ben şimdi bilemiyorum .. anlamam da zaten.. ama avukat iyi konusuyor.. baya sağlam bir büroya benziyor.. ve yukarıda arkadasın sorusuna şöyle cevap vermek istiyorum.. avukatın dediğine göre ben birden fazla kez aynı ihlali gerçekleştirmeme rağmen bana bir tane ihtarname göndermişler. çünkü anladığım kadarıyla ben hep aynı şarkıyı paylaşıma sunduğum için 1 ihtarname hazırlanmış, haklarını korudukları diğer sanatçılardan da şarkı indirseydim onlar için de ayrıca ihtarname düzenlenecekmiş. yani demek istediğim ya da anladığım, aynı sanatçının 100 şarkısını indirince 100 tane ceza gelmiyor.. 1 tane geliyor. ama başka sanatçıdan da indirirseniz ondan da geliyor ayrıca ceza.. yani şimdilik sanırım uygulama bu.. sözde kimseyi mağdur etme niyetleri yokmuş.. amaçalrı sadece ihlallerin önüne geçmekmiş o yuzden ihtarnameyle uyarıyolarmış.. ödeyelim kurtulalım başka care yok.. ben de artık hiçbisey indirmicem.. bu ne ya durup dururken 380 lira.. ögrenciyiz ustelik napıcaz bilmem.
  • Konuyu baştan sona okudum, olayın artık fake falan yazılacak durumu kalmamış, bariz belli herşey ortada, emule ve torrent tarzı paylaşımlı programlarda ıp niz kabak gibi karşı taraf tarafından gözükür, ancak aklıma şu geldi statik ıp olamayanlar her resette ıp değişiyor, adamlar demekki telekomla dirsek temasındalar başka bir izahı olamaz, mp3 olayı birşekilde çözülür gider netcafeden indirirsinde, film olayı sakat beyler, hayvan gibi 30 gb bluray i nerden nasıl indirecen kendi evin dışında.Peki üniversitelere ceza gelecekmi mesela, benim birader boyuna birşeyler indiriyordu üni de, ceza kime nasıl kesilecek, okulamı yaslayacaklar ?

Malum albümü indirmişliğim falan yoktur ama şöyle diyim size 2 senedir elektrik kesilmesi haricinde pc kapanmadı 8 mbit full dw yapıyor, ortalama bir hesapla, evi arabayı, düğünde takılan altınlar vs. yani don paça kalmam lazım.

ÖNEMLİ BİR SORU : İhtarname gelen kişilerin hepsi TTNET mi kullanıyor? Uydunet kullanan var mı mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 28 Ocak 2011; 15:55:45 >
  • muhtemelen ceza okula gelir. ama bir iki cezadan sonra okulda da internete girmek yasaklanır. ya da belli siteler kilitlenir.. çünkü kimin indirdiğini tespit edemez herhalde okul.. benimki ttnet değil ama benim ıp mı de bulmuşlar. ustelik ıp doğru ve indirdiğim de doğru. aksini ispatlamam mümkün değil.. yandım kı ne yandım..
  • quote:

muhtemelen ceza okula gelir. ama bir iki cezadan sonra okulda da internete girmek yasaklanır. ya da belli siteler kilitlenir.. çünkü kimin indirdiğini tespit edemez herhalde okul.. benimki ttnet değil ama benim ıp mı de bulmuşlar. ustelik ıp doğru ve indirdiğim de doğru. aksini ispatlamam mümkün değil.. yandım kı ne yandım..

ailene bildir bu durumu. olan olmuş. tanıdık avukat falan varsa danış. para yatırcaksanda resmi kagıt al. dava açılmayacagına dair pazarlık yap. ama en güzeli avukata bir danış ve ailenede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigidoumit

Shutter Island, Soul Kitchen, Red Cliff, NORDWAND, Milk,Iron Man 2,I Love You Phillip Morris,Fragment,Slumdog Millionaire,Twilight, A Dangerous Man
    bunlar gözüme çarpanlar

yani abd güvenli filan değil

ben yandım bunları bence indirmeyin isteyene ben veririm

bunların alayı bendede war üste şuan daha bulgar torrent sitesi mamundada indirmelerim war panik yaptım şuana kadar daldıgım 200 gb düşünülürse 1 ay içinde...ben bişi anlamadım burda nasıl yaptırımları oluyor...bu işin içinde bi iş war çünkü 3 5 kişi degil bunu yapan 20 milyon kullanıcılı bi ülkeden bahsediyorus herkesden 380 koparsalar ne olur farkındamısınız resmen sermaye çıkar dışarı...
  • Durum aslında komik. Milyon dolarlık firmaların yapamadığını yapmaya kalkışıyorlar. Burada aslında ciddi bir şekilde uğraşılsa bu ihbarnemeyi gönderenleri şapa oturtursunuz.

Adamın biri kalkıp 88.213.56.25 ipsi benim telif hakkımı ihlal ediyor diye suç duyurusunda bulunuyor. Kanıt olarak ne sunuyorlar? Muhtemelen sadece bir IP ve idda. Savcılık adres tespiti istiyor, ve size ihbarname geliyor. Ancak ellerinde hala bir kanıt yok!

Bu olayda kullanılabilecek 2 tür kanıt var.

1. Telekom'dan bahsedilen ana ait paket dökümleri ki bu imkansız! Telekom paket kaydı tutmuyor. Tutsa bile torrent şifreli paket kullandığından çözümlenemiyecektir.

2. Bilgisayarınıza el konulup bilirkişi tarafından incelenmesi. Biraz uyanksanız bundan da birşey çıkmayacaktır. Adamlara karşı dava bile açabilirsiniz.

Ellerinde br IP olması hiçbirşeyi kanıtlamaz.
    Buraya 10 tana IP sallarım, en az yarısı korsan birşeyler ile uğraşıyordur.

Sonuçta dava uzar gider.

Milyar dolarlık firmalar Amerikada, Avrupa da bu işlere kalkışamadıklarına göre bu iş bu kadar kolay değil. Tırsacak hiçbirşey yok. Yaptıkları hukuku zorlayarak rant elde etmek.
  • iyi de adamlar ıp mi tespit ettikleri gibi ihlalin saatini de tespit ediyolar... uydurma bisey değil.. tespit edilen şey atmasyon değil.. yaptıgımdan eminim ben.. inkar ettım o ayrı.. tırsacak bısey neden olmasın.. savcılıktan yazı geldi bugun dıyorumm. ortada cıddı bısey olmasa savcılık cagırır mı adamı hıc.. ayrıca mahkeme dosyası var ortada.. tespit bilirkişi aracılığıyla yapılmış.. bilgisayarın hard dıskıne gırmeden de bu tespiti yapabılıyolar iste..
  • Arkadaşlar netten şöyle bir yazı buldum bilmiyorum faydası olur mu...

Radikal Gazetesi’nin yaptığı habere göre; Fransa’da düzenlenen ve “Sarkozy Yasası” olarak bilinen düzenlemenin Mart Ayı gibi ülkemizde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu düzenlemeye göre internet üzerinden korsan müzik indiren ADSL kullanıcılarının iki uyarı mektubundan sonra ADSL hesapları askıya alınacak. İnternetten yasal olmayacak şekilde film ve müzik indirmeyi durdurmak için sorumluluğun internet servis sağlayıcılarına verilmesine hazırlanılıyor.

Daha önce Fransa’da ve İngiltere’de uygulanan bu model, Türkiye’de Mart ayında hayat bulacak. Fransa’da Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin başlattığı bu modelde, korsan indirme yapan internet kullanıcılarını, ADSL servis sağlayıcıları iki adet e-posta ile uyarıyor. Bu e-postalar dikkate alınmadığı taktirde korsan indirme yapan ADSL kullanıcılarının hesapları mahkeme kararıyla iki aydan bir yıla kadar iptal ediliyor.

MÜ-YAP korsan müzik indirenleri görebiliyor
    MÜ-YAP, yarattığı yazılımlar sayesinde yasal olmayan müzik indirmeleri yapan kullanıcıların IP adreslerini tespit edebiliyor. Ancak herhangi bir yasal düzenleme olmadığı için korsan müzik indirenlere ne yazık ki müdahale edemiyor. MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta’nın verdiği bilgiye göre Türkiye’de yaklaşık 6 milyon ADSL abonesi olduğunu ve 4.5 milyon abonenin yasadışı müzik, film ve oyun indirdiği anlaşılıyor.

Yazılanlara göre herhangi maddi bir yaptırım uygulanması yasal bir düzenleme olmadığından yapılamıyor ancak adsl hatları belirli sürelerle iptal edilebilecek. Fransa da varmıs şu an bu olay.
  • İnternette Yemediğim halt kalmadı bana niye bişey olmadı niye bu üyelere bişey olmuyoda senden para istiyorlar kesin bişey var bu işin içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 28 Ocak 2011; 18:00:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanhelsingson

quote:

Orijinalden alıntı: bu_rock01

bı konu hakkında bılgı alacagım sımdı bu cok sacma bısey dıyelım mben laptopumdan halka acık olan cafelerde havalanında ve buna bezer bır cok yerde torrentı bılgısayarıma kurdum ve bu dedıgınız seylerden ındırdım ee ınternet sunucusu bana aıt degıl ıp numarasıda bana aıt degıl cafenın bırınde oturdum 100tane sarkı ındırdım adam 38 mılyar cezamı odıycek yanı bu sorumun cvb nı verebılrımısınız

bu şekilde yakalanma ihtimali düşük ama ugraşırlarsa yakalanabilirsin. mesela mac adresinde gözüküyor. mac adresinden pc aldıgın firmayı bulup ordanda adreside bulabilirler. ama bu şekil ugraşırlar mı bilmem. hem halka açık yerlerdede bazı sitelere erişim engeli yapmışlardı veya yaparlar.

ıstedıkelrı kadar bulsunlar ne yazrkı sonucta ıp kıme aıtse ona ceza kesılıyormus yanı ıp senınse baskası kullansada sana ceza kesılıyor tum konuyu okursan daha ıyı anlarsın bunu bıde demıssnkı bazı sıtelerı engellıyorlar bı sıte degılkı program programıda engeleyemeyeceklerıne gore sorun aslında olandan daha buyuk bısey cunku sımdı burdan bır acık cıkıyor ben sımdı gıdıp bır kafeye gıcık olsam bılgısayarımla torente gırıp o sıtenın yasaklamıs oldugu muzıklerı yukluce ındırsem adam ıfalas eder onun ıcın bu olaya gercekten ustunde durulması gereken bır olay dusunsenıze bır suru yerler var unılerde dahıl olmak uzere ne yanı bu adamalr gelıp dısardan bu ulkenın ınsanlarınımı soyacaklar bence magdur olan kısıler kendılerıne bır sayfa acmalı gereklı ımzaları toplayıp dılekcelerle toplu davalar acmalıve seslerını topluca duyurmaları lazım dıye dusunuyorum cunku bu sıtenın yaptıgı harac kesmekten baska bısey degıl herkez korsan bıseyler ındırıldıgını ve ısteseler onlemler alınacagını bılıyorlar bu sırket ufak bır sırket bundan daha buyuk sırketler buna el atmıyor bu sırket atıyosa bu sırketın zıhnıyetı acıkca oratadır bence sadece magdur olanlarlada kalınmalı buyk bır genelleme yapılı tum ınternet kullanıcılarınında buna destek vermesı gerekır dıye dusunuyorum magdur olan tum arkadaslara gecmıs olsun dıyorum umaraım magdurıyetlerı en kısa zamnda gıderılır ha unutmadan bu olaya hala fake denılıyor olay gercek bır olaydır arkadaslar ve onların basına geldıgını gorebılıyorsunuz onun ıcın yazılarımızda bıraz daha duyarlı oalalım unutmayın bugun onların basına gelen yarın bızım basımıza gelmıycegı anlamına da gelmez
  • valla arkadaşlar öncelikle bu olaylar kimin başına geldiyse herkese geçmiş olsun...bence bu olayı dahada dillendirmek gerekir...basına fln mail atmalıyız...almanın biri şikeyet ediyor..burda daha oturmuş bir yasa olmadığı için millette paşa paşa veriyo napsın....bu işe bir an önce el atılmaları gerekir...ceza keseceklerse ben bunu elin almanına fln değil kendi ülkemin sanatçısına öderim...ayrıca insan şak diye ceza ödeyeceksin diyemez...ulan önce bir uyarı yap baktın olmuyo öle para iste..neyse bence bu olayı elimizden geldiğince ayyuka çıkarmalıyız...hem bölece daha çok insana ulaşır ve çözümler artar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkun -- 28 Ocak 2011; 18:31:38 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.