Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar baktı Türkler kuzu kuzu 380 lirayı veriyor, tabiki bu işin peşini bırakmayacaklar hatta belkide daha çok şarkı ve filmin telif hakkını alıp daha çok ceza yollayacaklar.Halbuki kimse ödemese ne yapacaklar binlerce kişiyi mp3 indirmekten hapsemi atacaklar.Bana gelirse ödemeyeceğim.
  • işin ciddiyeti kesin var dolandırıcılık değil.başlığın diğer sayfalarını okuyanlar görecektir.herkes parayı yatırdım diyor.parayı yatırdım diyenlerinde ileti sayıları birkaç tane .ona da güven olmaz tabi ki.avukatlık bürosuna çalışan olabilir.toplumda infial yaratıp parayı yatırmaya teşvik etmek gibi :)
    herkes yatırmış bende yatırayım düşüncesi oluşturmak için.ciddi şüpheleniyorum. benim bildiğim hiç bir türk bu parayı yatırmaz abi.
    bu işe savcının mahkeme açma ihtimali sıfırdır.öle kafana göre dava açmayla olmuyor.savcı mahkemeye gerek vardır demesı lazım.
    1 tek delikanlı yok ama parayı yatırmadım bişey olmadı diye.bayağı bir süre geçti.parayı yatırmayanlara savcılıktan yazı gelmesi lazımdı ne oldu.
    yatırmayanda tırsıyor tabi söylemeye.bu adamlar burdanda takip ediyorlarmıdır acaba diye.
  • Mesajim bulunsun
  • geçenlerde bir hukuk sitesinde okumuştum , adam torrent programı ile albüm veya film olması lazım öyle bişeydi sanırım indirmiş ondan sonra buna almanyadan kağıt gelmiş ihtarname tarzında falan. Anlaşılan alman şirketi türkiyede pastanın büyük olduğunu çaktılar ondan dadandılar tr ye. Öyle basit şeylerde değil valla yani boşver falan demeyin bigün bulurlar gene sizi.
  • Emule vb. kullanmıyorum ama utorrentte buna dahil mi.Oda paylaşımlı ama ip mizi anca torrent siteleri bilir..Mesela mamunda,tl vb. sitelerden indirdiğimizde bunlar bunu nasıl tespit ediyor.Mutlaka o sitelerden alması lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Emule vb. kullanmıyorum ama utorrentte buna dahil mi.Oda paylaşımlı ama ip mizi anca torrent siteleri bilir..Mesela mamunda,tl vb. sitelerden indirdiğimizde bunlar bunu nasıl tespit ediyor.Mutlaka o sitelerden alması lazım..

utorrent, emule, bitcomet farketmiyor. Kimin hangi programı kullanduğından, ne kadar hızla indirip ne kadar ile yüklediği herşey kabak gibi açık. Ne siteye ne de başka bir şeye başvurmasına gerek yok.

internet download ettiğim için ihtarname geldi

Program, IP adresi ve port, hız... Hepsi açık ve gayet net.

Koyduğum resimdeki ilk IP adresi kısa bir araştırma ile Bulgar çıktı, zaten Zamunda adlı bulgar torrentinden iniyordu dosya.

internet download ettiğim için ihtarname geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 30 Ocak 2011; 13:19:39 >
  • Ramunda'da sorun var mı? Ona göre indirmeyi bırakacağım :)
    Zaten oyunları orjinal alıyordum müzikleri ve filmleride orjinal almaya başlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Cezeri

Ramunda'da sorun var mı? Ona göre indirmeyi bırakacağım :)
    Zaten oyunları orjinal alıyordum müzikleri ve filmleride orjinal almaya başlarım.

Film ve Müziklerde sorun çok zaten. Torrentten çok Rapid, hotfile gibi seçeneklere yönelin. Onlarda paylaşım yok (siz yapmıyorsunuz) ve en son uğraşacakları paylaşım metodu.

Ramundadandı yukarıda yaptığım ufak tespit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

quote:

Orijinalden alıntı: El Cezeri

Ramunda'da sorun var mı? Ona göre indirmeyi bırakacağım :)

Film ve Müziklerde sorun çok zaten. Torrentten çok Rapid, hotfile gibi seçeneklere yönelin. Onlarda paylaşım yok (siz yapmıyorsunuz) ve en son uğraşacakları paylaşım metodu.

Ramundadandı yukarıda yaptığım ufak tespit.

Anladım hocam. Türkiye'de ucuza film ve müzik nereden bulurum, özellikle müzik. :)
    Bir de korsan windowsa bir şey yaparlar mı windowsu yenilemek zor, fiyatlar malum.
  • Youtube'dan müzikleri çalabilirsin.

yada Fizy aracılığı ile on-line dinlersin.
  • Ceza gelen arkadaşlar şunuda açıklığa kavuştururlarsa iyi olur.Albümü indirdikten sonra ne kadar süre paylaşım (upload) yaptınız, veya sadece indirip hemen paylaşımdan kaldırdınız mı?
  • Arkadaşlar merhaba,

Bunlar kesinlikle bazı firmaların avukatları tarafından yapılan dolaplardır.Bahsettiğiniz album %90 ihtimal bir avukat tarafından torrent e atılmıştır.ve indirenlerden para istenmektedir.Şimdi nerden biliyosun diceksiniz, benim babamın ankarada kırtasiyesi var.Bildiğiniz gibi kırtasiyedede Telif haklı kitapların fotokopi çekimi çok olur.bundan 2 sene önce elinde oxford kitabıyla biri gelmiş ve bundan 1 adet istediğini söylemiş ve 2 gün sonra alıcam demiş.Adam geri geldiğinde polislerle beraber şuç üstü yapmaya geldi ve oxford un avukatı oldugu ortaya çıktı.Fotokopiyi çeken çalışanada dava açıldı ve dediğiniz gibi dava açmamak için bir ödeme talep edildi ama bu ödemenin hiçbir garantisi yok yani mahkemede biz ödeme yapmıştık dava açamassınız diye bir şey söyleyemiyosunuz.yani sonuçta bunlar avukatlar tarafından yapılan tuzaklar ama kesinlikle dolandırıcılık değil çünkü herşey yasal görünüyor.

Eğer avukata ödemeyi yapmak isterseniz bunun karşılıgında dava açılmamasını gösteren bir belge isteyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flippyfloopy

Arkadaşlar merhaba,

Bunlar kesinlikle bazı firmaların avukatları tarafından yapılan dolaplardır.Bahsettiğiniz album %90 ihtimal bir avukat tarafından torrent e atılmıştır.ve indirenlerden para istenmektedir.Şimdi nerden biliyosun diceksiniz, benim babamın ankarada kırtasiyesi var.Bildiğiniz gibi kırtasiyedede Telif haklı kitapların fotokopi çekimi çok olur.bundan 2 sene önce elinde oxford kitabıyla biri gelmiş ve bundan 1 adet istediğini söylemiş ve 2 gün sonra alıcam demiş.Adam geri geldiğinde polislerle beraber şuç üstü yapmaya geldi ve oxford un avukatı oldugu ortaya çıktı.Fotokopiyi çeken çalışanada dava açıldı ve dediğiniz gibi dava açmamak için bir ödeme talep edildi ama bu ödemenin hiçbir garantisi yok yani mahkemede biz ödeme yapmıştık dava açamassınız diye bir şey söyleyemiyosunuz.yani sonuçta bunlar avukatlar tarafından yapılan tuzaklar ama kesinlikle dolandırıcılık değil çünkü herşey yasal görünüyor.

Eğer avukata ödemeyi yapmak isterseniz bunun karşılıgında dava açılmamasını gösteren bir belge isteyin.

Vay çakallar vay
  • arkadşlar torentle filan işim olmaz ama konuyu bir takip ettim dava edildim ceza geeldi ödedim diyenlerin toplam msj 10 u geçen nerdeyse yok burdan kötü kokular geliyor çünkü bu forumda çok uploader var çoğuda o torent sitelerini kuyllanıyor onlardadn bir yazı göremedim
  • Mahkeme kararı olmadan ne parası halen anlamış değilim. Kim ki bunlar size ceza kesebiliyorlar? Bu ülkede ceza kesebilecek kurumlar bellidir. Ha mahkeme olur seni çağırılar o zaman tamam derim. Ödemesenizde hiç bir şey olmaz. Mahkeme olmadan ne icraya gidebilir ne bir şey. O zaman açsın davayı mahkemede görüşelim kendileriyle.
  • Birisi torrente telif hakları olan bir dosya atıyor, dosyanın birsürü insan tarafından indirilmesini sağlıyor, bu arada torrent programından ipleri alıyor ve seçtiklerine mektup yollanıyor. Yazılanlardan ben böyle anlıyorum. Bu arada dosya çok sayıda kişinin eline geçiyor.

Şimdi bir de şu açıdan bakın: bu dosyayı paylaştıran zaten telif haklarını almış ve diğer kullanıcılara paylaşıma açmış. Yani kimse adamın bilgisayarına girip dosyayı çalmamış ki. Telif hakkını elinde bulunduran şahıs kendisi paylaşıma açmış ya da paylaşımdaki mevcut dosyaya ortak olup paylaşımına kendi de katkıda bulunmuş.

yani kısaca bazı arkadaşlarla kendi isteği ile paylaşmış. Bu nokta yasalar karşısında çok önemli, siz hakim olsanız ne karar verirdiniz?

Bu arada mesajlarım az ama yıllardır foruma üyeyim, mp3 indiren birisi değilim ama casus da değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.
    beyler geçmiş olsun.Adamlar gerçekten zekice bir işe imza atmışlar.Piyasadaki çeşitli xxx filmlerin,fazla telifi olmayan şeyleri toplamışlar.Sonra bir güzel nete yaymışlar.Sonrada avlarını bekliyorlar.

Fakat anladığım kadarıyla bunlar anca böyle xxx leri vs topluyor.Yani yeni çıkan filmler,oyunlar vs de sorun yok.Yani bir cod veya test drive gibi oyunların telifini alıcak halleri yok.Tam neti 16mbit e çekicez olaylara bak ya.

Tecrübeli arkadaşlardan yorumları bekliyorum.Güncel oyunları ve güncel filmleri indirmede bir tehlike görüyormusunuz?Müziğe bulaşmayacağız o kesin de film ve oyunlarda özellikle büyük firmaların oyunları ve yüksek bütçeli filmleri indirmede bir sakınca görmüyorum.Siz ne diyorsunuz?

Test Drive var.

http://abmahnwahn.homeip.net/Gesamtliste%20abgemahnte%20Werke.html?c0=on&c1=on&c2=on&c3=on&c4=on&c5=on&c6=on&suchfeld=rhap#

Spiel'in karşısındaki tik işaretli kalsın bir tek sonra listeden oyunlara bakabilirsiniz.

Filmlerde var. İnceledim, yenilerden IP Man2, The Expendables ve The Book of Eli falan var.

Fikrim şu, kesinlikle Avrupada üretilen film müzik ve oyunlardan uzak durun. İndirirseniz Rapid yada Hotfile gibi sitelerden indirin bu oyunları. Oyun yeni çıkınca indirin, o an çok pahalı olduğu için hakları almakta zorlanırlar. Oyunlar eskidikçe alınıyor. Genel olarak Amerikalıların yaptığı şeylerde sıkıntı yok, gerek film gerek oyun gerekse müzik. İndirirseniz daha özel sitelerden indirin. Örnek Mamunda yada TL. Bunlar kendi IP'lerini almanyaya banlamış siteler, böylece takip etmeleri daha zor.

Hocam bu adresteki liste güncelleniyor mu acaba? Bu arada listede Recep İvedik 2 de var.
  • Anladığım kadarıyla bunlar yasaların arkasına sığınmış kişiler(!).
    Arkadaşlar biz Alman vatandaşı değiliz, bize elin Almanı ceza kesemez, ayrıca Türk yasalarında böyle bir yaptırım da yok.
    Mahkemeye gitseler hangi yasadan yargılayacaklar? Yok ki Türk ceza sisteminde böyle bir yasa, sadece sitelerin kapatılması v.s yönünde var benim bildiğim.
    Galiba bunlar korkutma yoluyla ne koparsak kar deyip paraları topluyorlar. Biraz yaygınlaşsın bu olay 2 ayda esameleri okunmaz.
  • kesinlikle torrent ile ilgilienirken peerblock kullanın program kendi kara listesinde bulunan hukuk firmaları ve telif hakkı sahipleri olan şirketlerin download yapanları takip ettikleri bilgisayarları ve ipleri sizden uzak tutuyor, sık sık liste güncelleniyor:

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=peerblock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 31 Ocak 2011; 10:10:07 >
  • bu durmu araştırmacı-gazetecilerimize bildirmek gerekli.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.