Şimdi Ara

internet download ettiğim için ihtarname geldi (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
20
Favori
130.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev adresine gelen evraklarda bahsedilen Hukuk Büroları gerçek değil mi? Eğer gerçek ise, bence bu olaylara spam dememek lazım. Adamlar bir şekilde ilgili sanatçıların dağıtım haklarını falan almışlar, sonrasında da internetten paylaşım yapanlardan ücret talep etmişler. Büyük ihtimalle ilk başta bu sanatçıların eserlerinin haklarını alırken de böyle bir planları vardı ve uzun süredir de bu planlarını uyguluyorlar. Aslında yapılan uygulama bir şekilde kılıfına uydurulmuş. Bir de, yüzlerce kişiye gönderiliyordur bu mesajlar. Çeyreği inansa ve ödeme yapsa, yine yeter.

Ben bu olayı uzun zaman önce duymuştum. Eğer başına böyle birşey gelip de 1-2 senedir hiç ilgilenmeyen, ödeme yapmayan ve bunun sonucunda da başına bela almayan varsa, yeni ihtarname alanların da içleri rahat olabilir. Gördüğüm kadarıyla henüz tam anlamıyla net bir bilgi sağlayabilen yok. Umarım kazasız belasız halledebilirsiniz bu olayı. Eğer bu bir dolandırıcılık olayıysa, adamları tebrik etmek lazım. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bir iş bu. Zaten son zamanlarda dolandırıcılar iyi beyin fırtınası yapmaya başladılar. Bazı uygulamalarını gazetelerde falan okurken ağzım açık kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nowwhatme84

@alterforbes Umarim ben konuyu farkli bir yere cekmemisimdir, gelismeleri dikkatle izliyorum su anda. Umarim bu hukuki mucadele yaptirim degil, telkin yoluyla sonuclanir.
    Herkesin hakli oldugu taraf olsa da , is bir mahkeme kurulsa, terazi onlarin tarafinda. Bu is para icin yapiliyor, sanatla falan alakasi yok.
    Ben daha fazla konuyu dagitmadan takip ediyorum diyeyim olaylari, mesaj daha once yazmadigima bakmayin,yillardir uyesiyim forumun.
    Saygilar, allah isinizi rast getirsin.

merak etme terazi felan onların tarafında değil . Konuyu farklı yere çekmedin est. ben de sadece konu dışı cevap verdim hani karşı çıkmak için değil :) .
  • ya ihbarname gelipte günü dolan ve ödeme yapmayan kaç kişi var dorusu merak ettim bende ödemicem ne olursa olsun
  • Tırstım lan internetten indirdiğimizin haddi hesabı yok
  • Armada'dan cevap geldi beyler bayanlar. AYrıca Armada'nın bu şirketle alakası olmadığı da ortaya çıktı .

gelişmeleri hızlı şekilde bildiriyoruz facebook'da

http://www.facebook.com/digiprotectihbarname
  • Peki arkadaşlar hiç telekoma başvuran oldumu bu konuda yani bizim bilgiler gerçekten telekomdan mı alınmış acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoBaLTx34

Peki arkadaşlar hiç telekoma başvuran oldumu bu konuda yani bizim bilgiler gerçekten telekomdan mı alınmış acaba.

o da soruldu. Onların dedikleri eğer savcılıkla gelirlerse verebiliyoruz demişlerdi . Ama emniyet diyorki Telekom savcılıkla verseydi , verilme aşamasında sizin haberiniz olurdu bilidirildi mahkeme diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alterforbes

quote:

Orijinalden alıntı: CoBaLTx34

Peki arkadaşlar hiç telekoma başvuran oldumu bu konuda yani bizim bilgiler gerçekten telekomdan mı alınmış acaba.

o da soruldu. Onların dedikleri eğer savcılıkla gelirlerse verebiliyoruz demişlerdi . Ama emniyet diyorki Telekom savcılıkla verseydi , verilme aşamasında sizin haberiniz olurdu bilidirildi mahkeme diyor.

telekom her türlü bilgiyi vermiş dün evi de aramışlar, babamla konuşmuşlar babam bilgim yok demiş. ödemezseniz mahkeme masraflarıda çıkacak :) demişler... ŞAHSEN BİRŞEY OLMAZ BİR ARA NİYETLENMİŞTİM VEREYİM DİYE AMA FORMDAKİ BİLGİ PAYLAŞIMLARINDAN SONRA VERMEYECEM NE OLURSA OLSUN GİDERİZ MAHKEMEYE :)
  • bunlar demekki 5-6 ay aralıklarla yeni dalgalar yapıyolar bana da eylül de gelmişti gönderilen ihtarnamede iddia edilen xxx içerikli filmi indirdiğimi hatırlamıyorum zaten 1 sene öncesinden bi tarıh verilmişti
    hee parayı yatırdın mı diye merak eden arkadaslar olabilir parayı yatırmadım henüz bişey olmadı olursada gideriz mahkemeye yaparız savunmamızı ben adresime gönderilen fotokopiye binaen hiçbir hesaba para yatırmam burası muz cumhuriyeti değil varsa hukuki dayanakları zaten acarlar davayı...
    Ama arkadaslar bi yandan da hak vermemek elde değil adamlar yatırım yapıyolar bişeylere ve karsılıgında ürün satıp para kazanıyolar bizde kuruş para vermeden bu ürünleri download ediyoruz bilemiyorum bu iş gittikçe büyüyo gibi heleki bazı kapatılan download sitelerinden sonra torrent kullanımı artacak ve bu ihtarnameler daha da coğalacak gibi bakalım nasıl bi sisteme oturacak bu süreç bu işe bi tv kanalının el atması gerekir ki gerekli mercilere ulaşıp vatandası aydınlatsınlar
    bekleyelim görelim hayırlısı
  • Ne indirdiniz de oldu bunu da soylerseniz belki topic guclenebilir bilgi dagarcigi bakimindan. Su ana kadar gorduklerimiz armin van buuren albumu ile ilgili ve 2010-2011 yillarinda eMule den cekilmis. Torrentten cani yanan oldu mu su ana kadar? bir de soyle bir durum var 15-18 ay arasinda daha bu rakamlar artacak gibi duruyor.
  • ben şunu anlamıyorum.dvdler mvidiler nete nasıl düşüyor?kimler düşürüyor?bunları neden bulamıyorlar?yada bulmuyorlar?ubisoft bilerek yanlış oyun çıkardı ve kopyacıyı yakalamıştı.işin içinde para oldukça çok çeşitli dümenler dönecek
  • Arkadaşlar Eylül ayında da gelmişti 3 gün öncede geldi zarfı bir yere koyup ne avukatı ne emnıyeti arayın ne de parayı yatırın hiç birşey olmamış gibi devam edin bu konuda uzman bi avukat bu şekilde söylemişti üstüne gittikçe işlerin rengi değişebiliyor çünkü.Zaten parayı yatırdığınızda suçu kabul etmiş oluyorsunuz.Avukatın bürosunu arayıp ağız dalaşına girmeyelim lütfen sonradan ters tepebiliyor.
  • Arkadaşa bugün bulgurcu sağın avukatlık bürosundan geldi bir ihtarname.

Arkadaşın, avukat bir arkadaşına yazdığı bilgi e-maili aşağıdaki gibidir.

Digiprotectte ait bir filmi indirip paylaştığı tespit olunmuştur diyor. İndirme işlemini yapan modemime ait IP verilmiş tarih verilmiş film ismi verilmiş. Bu ip bana ait mi bilmiyoruz. Ancak paylaşma işlemini yaptığıma ait bir bilgi de yok.Kiminle ne zaman paylaşmışım bilgi yok. Hangi ip numaralı modeme paylaşmışım bilgi yok. Kendi kafalarından paylaşım programıyla indirmişsin indirirken paylaşmısındır zaten, gibi bir akıl yürütme yaparak paylaşmışsınız diye yazmışlar. Çünkü şu anki yasaya göre kişisel amaçlı olarak film müzik indirmek suç değil. Ama bu kişiler benim sadece indirdiğimi ve/veya paylaştığımı söylüyorlar (ne kadar hukuki bir süreçle tartışılır tabii) ama paylaştığımı belgeleyemiyorlar. Paylaştığımı iddia ettikleri İP numaraları yok. Bilirkişi raporunda da zaten indirme ve/veya paylaşımlar tespit edilmiştir diyor. Yani indirmeyi mi tespit etmiş paylaşmayı mı tespit etmiş, bilirkişi o belli değil. Bilirkişi benim modemime ait olduğu ileri sürülen İp adresini tarihi zamanı yazmış. Paylaşım yaptığımı iddia ediyorlar ama bilirkişi paylaşım yapmışsam yaptığım paylaşımlara ait İP adreslerini yazmamış.

Zafer Kökdemir diye birisini bilirkişi yazmışlar. İstanbul daki 3 numaralı fikri sınai haklar mahkemesine başvurulmuş diyor. Mahkeme dosya numarası vs verilmiş. Zafer Kökdemir istanbul adliyesinde bilgisayar programcısı bir bilirkişi. Adliyeden bilirkişi listesinden ismi görülüyor. Bilgisayar programcısı sanıyorum.

Türk Telekomünikasyon Aş.'nin Mahkemeye sunduğu müzekkere cevabından yukarıda anılan IP adresinin bana ait olduğu tespit edilmiştir deniliyor.

Ancak bu IP adresinin, bana ait olduğunu gösteren mahkeme veya bilirkişi raporunu/belgesini göndermemişler.

Sadece paragrafta zafer kökdemirin yaptığı inceleme sonucu diyor şu tarihte şu saatte diyor.

Digiprotect'ten aldıkları vekalet yazısı ve 2 sayfa ihtarname var gelen zarfta. PTT ile iadeli taahhütlü olarak göndermişler. Mektup geldikten sonra, soyadını ve cep telefonunu sorduğum halde söylemeyen bir bayan telefonla evi aradı. Size ihtarname gönderdik elinize geçti mi? parayı ödeyecekmisiniz? ne zaman ödeyeceksiniz gibi sorular sordu. Ben avukatlık bürosundan arıyorum dedi sonra konuştukça ben dosya takipçisiyim dedi. 495 tl gönderirseniz yalnız ilgili film yüzünden dava dosyası açma işlemi yapmayacaklarını 15 gün içinde ödemezseniz dava açacaklarını söyledi. İligili bürodaki avukatla konuşmak istediğimizde benim bilgilendirmem yeterli dedi.

Şimdi bu kişilerin benim hakkımda açmış olduğu bir dava olsa mahkeme bana bilgi vermez mi?
    Bana mahkemeden gelen herhangi bir yazı yok.

3 olasılık var.

Bu kişiler ya ttneti mahkemeye verdiler. Telif hakkını aldıkları filmin, indirilmesine göz yumuyor diye .Ttnet de kendini aklamak için verdiğiniz ip no sahibi ve adresi şu diye bilgi vermiş olabilir.

Ya da tamamen mahkeme dosya vs bilgileri düzmece. Bu kişiler paylaşım programından ip noyu buldular. Bir şekilde bu ip noyu benim ev telefonu ile üçün parti programlar ile eşleştirdiler ya da onu da atarak tutturdular. Ev telefonundan kimlik bilgilerime oradan da adres bilgilerime ulaştılar ve göz korkutmak amaçlı olarak bu belgeleri gönderdiler.

Ya da Telekom içinden birisini buldular el altından bu bilgileri aldılar.

Ya da başka ne olabilir acaba?

Siz ne dersiniz?

Şimdi bu kişilerin benim IP adresimi nasıl bulduklarını gösteren yazılı bilirkişi veya mahkemeye ait evrakını bana göndermeleri gerekmez mi?

Mahkeminin hakkınızda işlem yapıldı demesi gerekmez mi?

Türk telekomun bilgilerinizi mahkeme yoluyla istediler biz de verdik demesi gerekmez mi?

Bu sorulara cevap hepsinde hayır ise aynı yöntemle herkes birbirine birşeyler gönderebilir. Zan altında bırakabilir
    gözünü korkutabilir. Yanlış mı düşünüyorum kardeşim?

Ev adresimi nasıl buluyorlar acaba? TTnet mi vermiş? Verdiyse bir dava mı açılmış da vermiş? Toplu dava mı tek kişi için dava mı?

Bu kişiler paylaşım programı kullanıp oradan İP numaralarını bulabilirler sanıyorum ancak kendi imkanlarıyla ip numarasıyla ev telefonu eşleştirme gibi bir teknik işi yapabilirler mi?

Yazılan İP numarasının o tarihte benim modemime verilen numara olduğunu ben nasıl öğrenebilirim? Modem 1 yıllık ip bilgilerini saklıyor mu? Bilgisayarım saklıyor mu? Gerçekten ben bu dosyayı indirmiş miyim indirmemiş miyim nasıl öğrenebilirim? Bilgisayara son 1 yılda 3-4 defa format attığımı da düşünürsek? Kardeş senin bilgisayar işlerinden analayan bir tanıdığın vardı ona bir sorarmısın? Veya turk telekom şubelerine gidip sorsam bana 1 yıl boyunca aldığım ip numaralarını listeler mi? Şu gün şu tarihte modeminize şu ip verilmiş bugün bu tarihte bu ip verilmiş diye bir çetele çıkartabilirmiyim?

İhtarnameyi noter onaylı olarak göndermeleri gerekmez mi?
    İhtarnameyi gönderdiler. İhtirnameye karşılık benim de 10-15 gün ihtirname çekmem gerekir mi? Böyle bir durumu kabul etmiyorum diyerek. İndirmediğimi paylaşmadığımı bu konuda bilgimin olmadığını yazarak onlara mektupla cevap vermem gerekir mi? Yoksa hiç bir şey olmamış gibi mi davranmalıyım?

Evi aradılar demiştim. Tekrar ararlarsa ne demeliyim?

Kardeşim, ban söyledikleri 495 tl ödeyin diyorlar, ilgili film için dava açmayacaklarını ama her haklarının da saklı olduğunu söylüyorlar. Bu tuhaf değil mi? Ki ben gerçekten bu filmi indirip indirmediğimi bile bilmiyorum. Paylaşıp paylaşmadığımı da bilmiyorum doğal olarak. (10-11 ay öncesinde inceleme yapmışlar güya. Ama incelemeyi şirket mi yaptı, bilirkişi mi yaptı, avukatlık bürosu mu yaptı anlaşılmıyor. Bu incelemeye ilişkin bir yazılı belge yok)

495 tl ödedik diyelim. 2 durum var. Ya burdan kopardık diyecekler başka bir mektup filan göndermeyecekler. İkinci defa mektup gelirse ödememe olasılığımız yüksek çünkü. Bir defa aldık bu yeter diycekler belki.

Ya da parayı yatırdık diye bu kişinin gözünü korkuttuk bu kişiyle ilgili başka ip numarası telefon eşleştirme işlemlerini yapıp üzerine gidelim daha fazla 495 tl kazanma yoluna gidelim deyip sürekli mektup gönderebilirler. Evi telefonla rayıp rahatsız edebilirler.

Bir de ödeme yaparken işbankasına şu ıbana adınız soyadınız tc kimlik no nuz ilgili dosya adı ve ip adresi bilgilerini dekont açıklama kısmına yazarak ödeyin diyorlar. Bu insanlara tc kimlik no vermek daha da sıkıntılı durum yaratır mı? Kardeşim ayrıca bu parayı ödemek ne anlama gelir? Suçlu olmadığımız halde suçu kabul etmiş mi oluruz?

Sorum şu, ihtarname gelip para ödemeyenlere başka bir mektup geldi mi? Mahkeme açıldı mı? Açıldıysa mahkeme durumu nedir? Süreç ne durumdadır? Şu an bu durumla ilgili olarak Altay avukatlık veya bulgurcu avukatlık bürosu veya başka büro tarafından mahkemeye verilmiş mahkemeye hakim karşısına çıkmış birileri varmıdır bildiğin son 1-2 yıl içerisinde? Adliyeden bir sordururmusun sana zahmet?

Acaba İhtarname gelip de 495 tl ödeyenler ne yapmış oluyor? Parayı hangi tarihte ödediler? parayı ödedikten sonra digiprotectten veya bulgurcu avaukatlık bürosundan kendilerine bir belge evrak geldi mi? Geldiyse bu evrakta ne yazıyor? Parayı ödedikten sonra başka bir dosya için ikinci bir defa para istemek üzere ihtarname geldi mi? Geldiyse ikinci defada ne yaptmış olabilirler? Kardeşim bu soruları çevrendek arkadaşlardan bir sordururmusun?

Ayrıca, Turktelekom Avcılar şubesine gidip teknik servisten görevliye Turktelekom geçmişe yönelik indirdiğimiz dosyaların bilgisini adını tarihini tutuyor mu diye de sordum. 1 yıldır dosya adı tutma işlemi yapmadıklarını ama kesin olarak emin olmadığını da söyledi.

Savcılık ve mahkeme dışında üçüncü şahıslara ip adresine karşılık gelen telefon numarası ev adresi bilgilerini vermediklerini söyledi. Mahkemeye vermek durumunda kalırlarsa ilgili kişiye şu şu nedenle bilgilerinizi şuna verdik gibi bir bilgilendirme yapıp yapmadığını yani müşterisine sizin bilgilerinizi birisine mahkeme nedeniyle verdik gibi bilgilendirme yapıp yapmadığını sorduğumda ise bunu bilmediğini söyledi.
    Avukat arkadaşım genel olarak bu konuya ne yorum yaparsın?

Arkadaşın yazdıklarını işinize yarayabilir düşüncesiyle gönderiyorum.

Herkese kolay gelsin.

İnternet özgürlüktür.
  • arkadaşlar, bazılarınız parayı ödemenize rağmen tekrar ihtarnemeler geldiğini söylemişsiniz.
    peki bu gelen ihtarnamelerde yine aynı download için mi,
    eğer farklı downloadlar için ise daha ileri tarihli downloadlarmı?
    yani geçmişten başlayıp sırayla mı ilerliyorlar bunu merak ediyorum.
    bana gelen taa 2010daki bir downloaddan.
  • Torrentle indirirseniz zaten o anda paylaşmaya başlarsınız.Bazı parlak arkadaşlar ben indirdiğim anda kaldırıyorum dosyaları diye kendilerini kandırırlar:)
  • @isistaylor4444

Dostum, arkadaşının attığı maile gelen cevabı da paylaşırsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikoli88

arkadaşlar utorrnet programı kullanıyorum paylaşımı nasıl kapatabılırım ayarlardan?
    boyle bir sıkıntıyla karşılaşmamak için?

kapatamassın torrent mantıgına aykırı ancak 1 kbit gönderim yaparsın kio zamanda indirmen sıkıntılı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 28 Şubat 2012; 12:22:50 >

• Arkadaşlar, ihbanameye göre suçu benim işlediğimi öne süren bu hukuk bürosu 15.08.2011'de ismimi tespit etmiş. Suçu işleyeni tespit ettikten 6 ay içerisinde de dava açma hakları varmış internette okuduğuma göre. Yani son dava açma günü 15.02.2012. Bana bu ihbarname 22.02.2012'de geldi ve 10 gün içerisinde parayı ödeyin, yoksa mahkemeye gideriz diyorlar. Kanunen süreleri dolmuş değil mi, yani şuan iddia ettikleri suçun zaten düşmüş olması gerekmez miA

Bir de herkes kendi elindeki ihbarnamedeki paylaştığımız iddia edilen dosyanın tarih ve saatini yazabilir mi? Aynı mıdır veya bir sistemizasyon falan var mıdır acaba diye bir kurt düştü içime de. Benimki eklediğim resimde mevcut.
  • nasıl bu kadar rahat isim soyisim adres ..vb bilgileri alabiliyorlar anlamakta güçlük çekiyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 28 Şubat 2012; 16:02:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

nasıl bu kadar rahat isim soyisim adres ..vb bilgileri alabiliyorlar anlamakta güçlük çekiyorum :( ..Dostum olay bu noktalara geldi ise açıp avukat bey'le telden ne kadarlık bi indirim yapabileceklerini ..vb konuş istersen ki ücret kısmını atladım, ne kadar talep ediyorlar .
    495 TL.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.