Şimdi Ara

İnternet hızım 10mb/sn sabitlendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Onboard yani :)

Olay biraz spesifik yani onboard NIC'in chipsetini bulmak gerekir.Realtek'in hangi chipseti? Sitesinde gördüğüm kadarıyla sadece WIN7 sürücüleri var.Official olmayan driverları vardır mutlaka piyasada ama dediğim gibi forumdan bu işi çözmek çok zor maalesef ...Birebir görmek gerekiyor.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl çözebiliriz sence bunu ya.Yani bir araya gelmemizin bir imkanı yok sanırım ama
  • crybeek kullanıcısına yanıt
    Ben sana balık tutmayı öğreteyim ileride faydası olur :)

Öncelikle anakartın üzerinden kullanılan NIC yani ağ bağdaştırıcısını bulacaksın sonra da (benim gördüğüm Realtek) kullanılan chipsetin marka modelini bulacaksın.
    Senin NIC biraz eski ve normalde official WIN10 driver desteği yok gibi duruyor ama yansanayici developerlar (geliştiriciler) en azından cihazın basit işleveri göreceği kadar driver geliştiriyorlar.

Biraz karmaşık driver arama durumu ama sonuçta sıkıntı driverlarda. :) Kullandığın onboard Realtek NIC WIN10 uyumlu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 5 Temmuz 2020; 2:28:57 >
    Aslında gigabyte kendi sitesinden win 10 uyumlu dosyayı indirmiştim ama orda mı yanlış oldu acaba hocam
  • crybeek kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir ibare var LAN driver kısmında :

İnternet hızım 10mb/sn sabitlendi

WIN10 18.09 destekliyor diyor.

Bir de son zamanlarda BIOS güncellemesi yaptın mı? :

İnternet hızım 10mb/sn sabitlendi

BIOS versiyonun eskisye ve güncellersen bir ihtimal düzelir.

• Bir de ağ kartı alıp taksan kasaya. Ondan bağlansan nete.
    Bios hiç güncellemedim ve windowsun 1809 sürümündeyim.Sırd bu driver yüzünden 1809 geçtim.Birdah asal gigabyute almam ya
  • Modem yada kablo limitlemiş olabilir bir kabloyu değiştir. Olmadı bağzı modemlerde port hızı ayarı olabniliyor
  • Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/tc6rph

bazı modemden çıkan kablo 10 mbit'den fazla vermez

resmini çek 2 yada 4 kablo bağlıdır zaten 8 kablo çaıkılı ağ kablosu bul

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.