Şimdi Ara

İnternet hızlı olmasına rağmen ping sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internetimin hızının normal olmasına rağmen lolde 150,200,400 bazen 1000 pingle oynuyorum wi-fi felanda sorun yok wi-fi kapatıpda denedim
    Sizce ping olmasının sebebi nedir oyunu silip yüklesem düzelirmi bir çözümü varmı ? Teşekkürler.

İnternet hızlı olmasına rağmen ping sorunu..

not: daha önce böyle bir sorunum yoktu 2 haftadır bu derdin içindeyim

• torrentten upload&download yaptığın için olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaladin

torrentten upload&download yaptığın için olabilir.

torrentten pek anlamıyorum am adaha önce indirdiğim bir kaç dosyayı upload yapıyordu sanırım, onları kaldırdım sence ondanmıdır?
  • Kenzo Tenma kullanıcısına yanıt
    onları kaldır düzelir.
  • Kaldırdım dostum şimdi oyuna girip deniyorum hiç torrent aklıma gelmemişti eyvallah
  • torrentin bittiği an utorrentten kaldırmalısın arkadaşın dediği gibi. %90 geçer %10 ise skype felan olabilir
  • Legacy'nin hız ile bir ilgisi yok alt yapı kalitesi ile ilgili bir şey ayrıca internetin hızlı değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teledunya da dogal bendede var

• hızın 11,64 mb fakat ping değerin kaç? isterse hızın 0.90 mbit olsun pingin oyunda 70-100 arası bir şey ise oyunun akıcı olur, fakap ping değerin 150+ yı geçtiği an (örneğin: ping 200-250-300) isterse hızın 100 mbit olsun yine akıcı oynayamazsın.
  • wi-fi yi kapattıp deneyince noldu peki ?
  • hat kalitesiyle ilgili ping internet hızıyla değil.
  • Aynı Sorun Bendede var 25Mbps hız var ping düşük kalıyo bazen fakat geriye felan atıyo gecikmeler çok oluyo bazen hem ping yükseliyor hemde geriye atıyor. Bazen 2000 ping bile görüyorum bazen 12 ping olyu hiçbişey olmuyor.
  • Beyler bu olayın sebebi dandik modemler.

Her cihaza özel sınırlandırma yapma bu modem ve routerlar bu yüzden bu sorunu yaşıyoruz.

Örneğin modeme 1 telefon 1 de sizin laptop bağlı.

Siz laptoptan lol oynuyorsunuz. Telefonda da youtube üzerinden video izleniyor 720p diyelim. Bu modemlerde QoS denilen kısıtlama olmadığından video izlenen telefon yüzünden ağınızda trafik meydana geliyor. Bu trafik yüzünden oyununuzun servera veri iletip alması zaman alıyor bunun adı da ping.

Şöyle de anlatılabilir. 10 kamyonunuz var( sizin ve ortağınızın) şirketinizin belirli bir düzen ve sistemi yok (QoS sınırlama sistemi yok). Ortağınız 3 kamyon ile halledilebilecek işi 8 kamyona yaptırtıyor.( bir sınırlama olmadığı için alıyor kamyonları :D) Bu sırada sizin 4 kamyona ihtiyacınız olduğu halde 2 kamyona bu işi yaptırmak zorunda kalıyorsunuz, bunun sonucunda işleriniz gecikiyor(PİNG).

Bunu internet erişimini kablolu hale getirerek %80 çözersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.