Şimdi Ara

PİNG DÜŞÜK OLMASINA RAĞMEN OYUNLARDA TEPKİME-GECİKME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki de Türkiye'de en ideal ping aralığına sahibim. Genellikle 44-49 arası ping alıyorum ancak tepkime/gecikme o kadar kötü ki anlatamam. Bu aralar fifa'da da takılmalar, donmalar meydana gelmeye başladı.

15 tane modem, sayısız arıza kaydı, tonlarca telefon görüşmesi ancak hiçbiri çözülmedi. Bunu ip routing'de yaptıkları çakallıklara ve 10'lu serverların çokluğuna bağlıyorum. İki sene önce yağ gibi oynadığım oyunlar inanılmaz ağır. Forza oynuyorum en basitinden direksiyon hakimiyeti o kadar kalas gibi ki arabayı çeviremiyorum, telefonun internetini bağlıyorum gözle görülür şekilde daha tepkimesiz oynayabiliyorum.

Adın da Türk geçiyor ama ilk önce kendi vatandaşını kazıklayan gene bu firmalar oluyor, yazıklar olsun. Cgn'de falan da değilim, xbox one s üzerinden oynuyorum. Sene sonunda kesinlikle kapattırıcam bu lanet olası interneti, allah belasını versin bu firmanın.

• Aynı sorunu KabloNet'te çekiyorum ben de fifada. Superonline omurgasına bağlı. 58 ms gösteriyor fakat oyun içi 150 ms gibi hissettiriyor. CS GO'da 90 ms ping 0 packet loss gösteriyor ama oyuncular ışınlanıyor, takılıyor. L1 ile oyuncu switchleyeceğim zaman ağır işliyor rakibim tak tak pas atarken ben jockey bile yapamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 1 Temmuz 2020; 19:39:30 >
  • Statik ip dene bir de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce Valorant oynadım, duvardan atladım yerdeyken öldüm, arkadaşlarım duvarın üstünde öldüğümü söyledi. 34 ms ping. Yüksek gecikme. FPS oyunlarında çok can sıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 1 Temmuz 2020; 20:28:56 >
  • Alakası yok 10lu iplerle falan fifa serverları zaten bildiğimiz gibi.
  • AKonFire A kullanıcısına yanıt
    Nasıl alakası yok? Fazla hop, fazla dolanma demek. Ping asıl sunucuya ulaşana kadar 4-5 tane 10'lu superonline server'ından geçip o şekilde çıkışını sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C3A908952

Nasıl alakası yok? Fazla hop, fazla dolanma demek. Ping asıl sunucuya ulaşana kadar 4-5 tane 10'lu superonline server'ından geçip o şekilde çıkışını sağlıyor.
    Fazla hop fazla dolanma demek değil o 10lu ipler zaten aynı veri merkezinde büyük ihtimalle zaten aralarındaki ping farkı 0.1 biled değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ping normal ama inanılmaz lag var
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKonFire

Fazla hop fazla dolanma demek değil o 10lu ipler zaten aynı veri merkezinde büyük ihtimalle zaten aralarındaki ping farkı 0.1 biled değil

Alıntıları Göster
    Söylediğiniz şey mantıksız çünkü aynı yerde olursalar veriyi yönlendiremezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 1 Temmuz 2020; 22:53:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senseight

Söylediğiniz şey mantıksız çünkü aynı yerde olursalar veriyi yönlendiremezler.

Alıntıları Göster
    o anlamda demiyorum 10 tane 10lu ip varsa atıyorum ankaradan istanbula gidicek ankaradaki veri merkezinden 5 ip gözükür istanbuldakinden 5 zaten cgndeysen bu kadar fazla ip oluyor normal ipde 10lu ipler 3-4tane oluyor max
  • Hocam dediğiniz olay ping süresi arttırıyor. Pinginiz normal, fakat gecikme var. İlginç bir olay. Ben de yaşıyorum bu sorunu

• Bu sorun yaklaşık bir yıldır devam ediyor.
    Xbox one, gears5, 45ms

• Ben size neden olduğunu söyleyeyim. Pinginizin yanında saniye başına paket miktarı vardır bu da belli bir ortalamada olmak durumundadır. Altı veya üstü sorun teşkil eder. Mesela 80ms pinginiz var ve sunucuyla saniyede 25 paketlik alışverişiniz var mis gibi oynuyorsunuz. Bu paketler bir sebepten anlık 5'e düşsün pinginiz 80 gostermeye devam ederken oyunda ciddi bir yavaşlama ve tepkisizlik farkedeceksiniz sonrasında o gönderip alamadığı bir kaç yüz paketi de bir kaç saniyede tamamlayınca bu seferde oyunda herşey hızlı çekim olup bitecek (çoğu oyunda bu daha çok teleport atmış gibi direk son âna bağlıyor) . Bunlar olup biterken pinginiz bir anda çıkıp da inebilir ya da çok kısa sürelerde olursa ping iyi neden sorun var hissiyatı yaratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 2 Temmuz 2020; 13:45:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok mantıklı. CS GO oynarken en altta sağdaki "var" değeri sanırım bununla ilgili. O değer yükseldikçe dediğiniz tepkiler oluşuyor. Peki diğer oyunlarda bu değerin kaç olduğunu nasıl anlayabiliriz? Çok sinsi bir gecikme türü.
  • Senseight S kullanıcısına yanıt
    hangi şehirdesiniz hocam ? 34 ms biraz fazla kablolu bağlantıda valorant için sunucu istanbulda çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

hangi şehirdesiniz hocam ? 34 ms biraz fazla kablolu bağlantıda valorant için sunucu istanbulda çünkü
    Adana Kablonet hocam. Kablonetin +9 ms'lik eklemesi ve Superonline IP çıkışı bu bölgede, yurt içi sunucularına biraz fazla ping gösteriyor.
  • Ayrıyetten az önce fark ettiğim durum şu ki, bu dediğim gecikme durumu olduğu zaman AWP ile öldürülen kişi, AWP sesinden sonra gecikmeli olarak haritada X şekline bürünüyor. Fakat normal olduğu zaman ses ile X ibaresi nerdeyse eş zamanlı geliyor.
  • Traceroute ve jitter durumunu gösteren yurtdışı hız testi sonucu olsa bir şeyler belirtebilirdik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

valorant pingin gerçek pinginin 9 fazlası oluyor 25ms kablonet ile normal adana-istanbul 15ms fiber ile zaten 9msde kablonet ekliyor
  • Hocam 60 ms fifa bağlantım ile buton gecikmem böyle.

• Arkadaşlar, ben son bir hışımla bunları geçen senenin başında tüketici hakem heyetine vermiştim, cuma günü beni haklı buldular, tam kapattırmak için aramışken bir şeyler yaptılar ve şu an düzeldi.

Özellikle fifa'da gözle görülür bir düzelme oldu, artık nasıl bir çakallık yapıyorlarsa, yaptıkları şeyi düzelttiler ama yine de sene sonunda kapattıracam.

Tam düzelip düzelmediğini anlamak için Swbf2'de galactic assault'a girdim, çünkü bu oyun modunda ping düşük olsa bile, ben ekranım ilerlese de yarım saniye sonra geri beni yürüdüğüm yere geri atıyordu ona da baktım o da düzelmiş.

Gecikme falan kalmadı şu an için ben de.

Nelerin düzeldiğini de söyleyeyim?

Fifa'da, l1+a ile verkaç yapmam imkansızdı, şimdi kurşun gibi paslar atabiliyorum.

Swbf2'de, ekranım sürekli yarım saniye geriden geliyordu, vurduğum adam ölmüyordu özellikle ttk rezaletti şimdi herkesi tek atışla öldürebiliyorum.

Forza'da, en son hassasiyete getirmeme rağmen arabayı çeviremiyordum, şimdi analogu iki kere sağ kaydırdım mı tam dönüyor araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3A908952 -- 4 Temmuz 2020; 21:47:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.