Şimdi Ara

İnternet Kablosunun İçindeki Kılcal Kablolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba kısmetse yeni bir yere taşınma olayımız var taşınacağımız yer inşaat halinde sayılır bitmek üzere. taşınacağımız daireyi gezerken dairemize bağlanan internet kablosu dikkatimi çekti malum internet önemli kabloyu kontrol ettim içinde 3 adet kılcal kablo bulunmakta. diğer daireleri gezip onların internet kablolarınıda kontrol ettim. onlardaki internet kablosunun içindeki kılcal kablolar 4 adetti başka dairelerdeki internet kablolarını kontrol ettiğimde bu sayı 5 de çıktığı oluyor bütün dairelerdeki internet kablo tipi dış görünüm olarak aynı fakat içlerindeki kılcal kablo sayısı farklılık gösteriyor. kılcal kablo sayısının yüksek olması önemlimidir? neden diğerlerinde 4 veya 5 iken bizdeki kablonun içinde 3 adet kılcal kablo var? bunlar aklıma takıldı ve sizlere sormak istedim biraz karışıkta anlatmış olabilirim açıklamamı istediiniz kısım varsa yazarsanız daha açık anlatmaya çalışırım cevaplarınızı mutlaka bekliyorum arkadaşlar kafama takıldı çok

• bilen yokmu arkadaşlar?
  • Kılcal kablo dediğiniz Google'a twisted pair yazınca çıkan kablolar mı?
    10/100 Mbps ethernet kablosu için 2 çift kablo yetiyor. Diğer 2 çift kullanılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucky16 -- 22 Kasım 2016; 12:43:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucky16

Kılcal kablo dediğiniz Google'a twisted pair yazınca çıkan kablolar mı?
    10/100 Mbps ethernet kablosu için 2 çift kablo yetiyor. Diğer 2 çift kullanılmıyor.

evet hocam o kablolar. bazı dairelerde internet kablosunun içindeki o kablolar 5 kadar çıkıyor bazılarında 4 tane bizim taşınacağımızdada 3 tane var içinde. benimde aklımı karıştırdı bu durum. çünkü benim şuan kullandığımdada 2 tane var o kablolardan sorayım dedim. yani o zaman yüksek internet bağlatılacaksa 100 mbden yukarı mesela bu kabloların 2 den fazla olması lazım? durum buysa sorun yok o zaman o kadar hızlı bir net bağlatmaya ne durumum var nede öyle bi net var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İchigoTR -- 22 Kasım 2016; 13:3:17 >

• 2 tanesi kullanılıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

2 tanesi kullanılıyor zaten.

peki hocam fazla olmasındaki amaç nedir? yani bazılarında 4 bazılarında 5 kadar çıkıyor bu sayı
  • İchigoTR İ kullanıcısına yanıt
    Paralel bağlantı için vs veya o kablodan biri zarar gördü diğerine bağlamak için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Paralel bağlantı için vs veya o kablodan biri zarar gördü diğerine bağlamak için.

anladım hocam o zaman diğer dairelerde 4-5 olmasının bir önemi yok. siz değince mantıklı geldi diğer dairelerde oda sayısı bizimkinden fazla. demekki onlarda oda sayısı fazla olduğu için paralel bağlantıda daha fazla. teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için aklımda soru işareti kalmamış oldu teşekkür ederim tekrardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İchigoTR -- 23 Kasım 2016; 0:33:23 >
  • Kesinlikle ve kesinlikle 8 damar bulunmalı. Bunlardan 1,2,3,6 kullanılır. Diger 4 tanesi reserve dir.
    CAT-5 bir standarttır arkadaslar. Bu standarta uymayan kablolarda hız sorunu, kopma yaşarsınız.
    Kabloyu takarsınız bakarsınız gormuyor agi bilgisayarınız. Ya da neden yavaş bu internet vs. diye dolanırsınız...

Hatta 4 tanesi calisiyor madem 4 kablo getirsek olmaz mı? Olmaz. Çalışır ama hız abuk subuk olur. Twisted pair olmasinin bir anlamı var.
    Google da cat5, twisted pair yazarsanız anlatim videolari gorebilirsiniz.
  • mesutalf kullanıcısına yanıt
    Dsl bağlantısından bahsediliyor.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Ya internet deyince aklıma hiç DSL gelmedi.
    Telefon hattından bahsediliyormuş...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.