Şimdi Ara

anten kablosu ve girişi yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar dsmart kullanıyorum yılbaşına yakın alıcıyı alıp yeni hd alıcı verdiler. televizyon eski olduğu için bize göre fark eden birşey yok zaten önceki cihaz arızalıydı kanalları göstermiyordu ama tamir etmediler, hd alıcı verebiliriz dediler. neyse 1 yıllık taahüt yaptık zaten internet de dsmart.
    bugün televizyonu açtım kanalları gösteriyordu sorun yoktu. bilgisayarın başına geçtim televizyon açıktı o ara. televizyondan ses kesilince gidip baktım sinyal kablosuna bakın diye uyarı veriyor. dsmart tp1-tp2.... seçiyorum tp1 de sinyal ve gücünü gösteriyor ama yine aynı tp2 tp3 onlarda sinyal ve güç göstermiyor. yalnız arada gösterdiği kanallar vardı trt 24 film kanalları gibi ama çoğunluğu gitmişti. cihazı kapatıp fişi çektim taktım. normal açıldı ancak 1-2 dk içinde yine gitti kanallar. bende düzelir diye televizyonu cihazı kapattım. 3-4 saat sonra tekrar açtım düzelmiş mi diye yok yine aynı. cihazı kapatıp açtım bu sefer hiçbirşey yok kanal bile değişmiyor. sinyal kablosuna bakın diyor. tp1-tp2 yapıyorum bu sefer ne tp1 de ne diğerlerinde sinyal güç falan göstermiyor. bu sefer sinyal kablosuna bakıyım dedim çıkardım bi de ne göreyim, kablonun cihaza girdiği yer kömür gibi olmuş, kablonun ucu da aynı şekilde.
    google'da arama yaptım sadece alakalı 1 link buldum ;
    www.sikayetvar.com
    Uydunet Uydu Cihazı Yandı!
    https://www.sikayetvar.com/uydunet-uydu-cihazi-yandi

şimdi benim merak ettiğim şey, eğer ben farketmeseydim veya çıkarıp bakmasaydım cihaz ve televizyon yanar mıydı? televizyon tüplü televizyon yeni televizyon alacaktık geçen haftalarda ancak vazgeçtik yazın alırız diye. eğer şimdi yeni televizyon almış olsaydık belki pert olacaktı.
    sorun sizce nerde, nasıl hallolabilir. ben pek anlamıyorum. kablonun sadece ucu mu gidik yoksa tamamen mi değişmesi gerekecek? cihazda falan sorun olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 7 Mart 2016; 16:23:34 >

• servis geldi yeni cihaz verdi ancak öncekinden daha değişik bi model anten kablosu su almış dediler. mümkün mü böyle bişey?
  • su alma olayı doğrudur. Tekrarlamaması için çanağın lnbde kablo takılan yerini iyice bantlayın. eve giren kabloyuda u gibi kıvırın su geri gitsin.

imkanınız varsa kabloyu değiştirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.