Şimdi Ara

İnternet Paylaşım Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 2 bilgisayarımı cross kablo ile bağlayıp ağ kurdum...Bilgisayarlar birbirini görüyor ancak internette dolanırken bazı sorunlar yaşıyorum.

Ana bilgisayar sorunsuz bir şekilde internete bağlanıyor msn falan açılıyor...Ancak 2. bilgisayar bazı siteleri açarken bazılarını açar gibi yapıp saatlerce bekliyor ve msn e bağlanılmıyor...Gariptir çok nadiren de olsa ana bilgisayar gibi sorunsuz nette gezinebiliyorum..

Bunun nedeni ne olabilir acaba? Proxy ya da modem olabilir mi?

• bağlantı uçlarına bak

yeşil beyaz 3
    yeşil 6
    turuncubeyaz 1
    mavi 4
    mavibeyaz 5
    turuncu 2
    kahvebeyaz 7
    kahve 6

---------------------------
    turuncubeyaz 1
    turuncu 2
    yeşilbeyaz 3
    mavi 4
    mavibeyaz 5
    yeşil 6
    kahvebeyaz 7
    kahve 8
    -----------
    şeklinde olacak yada eindows göçmüşte olabilr
  • Bağlantı uçlarında problem gözükmüyor...Bana kalırsa sorun modem kaynaklı...Çünkü bundan önceki modemim Corecess 3112 idi ve hiçbir ağ problem yaşamadım...Ama o garip bir nedenden ötürü bozulunca aldığım bu Inca modem böle sapıtıyor...Zoom 5510 almayı düşünüyorum ancak o da hiçbir yerde yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minefield -- 18 Aralık 2004, 21:20:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: minefield

...Zoom 5510 almayı düşünüyorum ancak o da hiçbir yerde yok

Teknosada Var kardeş 125YTL
    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/125330017.htm?chaPt=125330017&CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_ADSL_MODEM3

• eğer firewall kullanıyorsan o bağlantı portlarını kapatabilir.aynısı benim başıma geldi,birde windows un güvenlik duvarı açıksa oradan ayarlara girip kullanılmasına izin vereceğin şeyleri seçmelisin.Ama firewall varsa güvenlik duvarını kullanma ağ da karışıklık yapabilir.Güvenlik duvarını kapa ve firewall üzerinden olayı çöz.Ayrıca biraz daaha detaylı yazarsan daha çok yardımcı oluruz.
  • çalışmayan bilgisayarda internet bağlantı sihirbazını aç o otomatik olarak bütün ayarları yapıyor..
  • Xp nin firewallunu kapattım...Ben Norton Internet Securıty kullanıyorum...Onun ayarlarından Network için ikinci bilgisayarın ip sini falan tanıttım..Zaten önce Norton direk blokluyordu şimdi bir sorun yok...

Ancak sorun şu şekilde devam ediyor..Online multi oyunları oynayabiliyorum çok rahat...İnternette bazı siteleri açıyorum...Donanımhaber, Milliyet gibi...MSN bağlanmıyor ve çoğu diğer siteler açılmıyor...İşin garip tarafı arada sırada bağlantım düzeliyor..Çok rahat kullanıyorum interneti...

Ben modemime takmış durumdayım...Çünkü nete bağlanırken çevirmeli bağlantı gibi wan mini port üzerinden bağlanyor...Önceki modemim direk kendisi bağlanıyordu ve hiçbir problem yaşamıyordum...
  • Evt arkadaşlar Norton da aşağıdaki portu açınca bağlantı düzeldi;

Port 5000 Spesific, Protocol TCP
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.