Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarıma yeni format attım. Format sonrası Google Chrome yükledim ve normal şekilde web üzerinde video izleyebiliyordum. Ancak sonra ekran kartımın driver yüklemesini yaparken bir sorun oluştu ve bilgisayarı yükleme esnasında resetlemek zorunda kaldım (kasa üzerinden). Daha sonra tekrardan driver yüklemesi yaparken bu sefer de yükleyemedi ve bende system restore yaptım. Ancak system restore yapmamın ardından video izleyememeye başladım. Bu konu hakkında bana yardım edebilecek birileri varsa lütfen cevabınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Bir SS alıp ekleseniz daha iyi olur bence. Tabi hata mesajı ya da ona benzer birşey de olur. Yani video izlemek istediğinizde nasıl bir ekranla karşılaştığınızı bilmek yardım alma açısından daha iyi olabilir.
Video ekranını sağ tıklayıp özelliklerine(ayarlara) girip Donanım hızlandırma özelliğini etkinleştir işaretli ise kaldırın onu ve uygula deyin. Sonra sayfayı yenileyin bir de öyle deneyin.
Öneriniz için teşekkür ederim ancak yazmayı unuttum şöyle bir şey de var; 1-2 saniye sonra tarayıcım tamamen donuyor. Farklı tarayıcılar denememe rağmen aynı şeyle karşılaşıyorum. Manuel olarak flash player'ı yeniden yüklemeyi denedim belki sorun flash playerdadır diye, ancak bu da işe yaramadı. Bu söylediğinizi de denedim ancak tarayıcım donduğundan tarayıcı üzerinde herhangibir işlem gerçekleştiremedim. Tarayıcıyı yeniden yüklemeyi denedim bu da kâr etmedi. Bu da aklıma sorunun işletim sistemi kaynaklı olabileceğini getirdi. Siz ne dersiniz?
Sorun ekran kartı sürücü yüklemesi sırasında olduğuna göre en sağlam çözüm bilgisayarı güvenli kipte başlatıp ekran sürücülerini tamamen kaldırmak sonra resetleyip açıldıktan sonra ekran güncel sürümünü yüklemek. Bu muhtemelen düzeltir ayarları. Neden derseniz sorun başlangıcında olay sürücü yükleme sonrasında olmuş. Ki ondan önce rahat çalışıyormuş dediğinize göre :)
Bu olay formattan önce de bir kez başıma gelmiş fakat sonrasında kendiliğinden düzelmişti. Bu söylediğime karşın aynı şeyi önerir misiniz?
Hep aynı tarayıcıdan mı deniyorsunuz peki? Yani Firefox Explorer vs bunları açınca da mı aynı sorun oluyor?
Evet IE üzerinden denediğimde de aynı sorun ile karşılaştım, yeşil bir video ekranı ve 2-3 saniye sonra donma.
O halde dediğim gibi yapın zaten pek uzun süren bir olay değil. Ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra düzeleceğini düşünüyorum ben söylediğim yolla kaldırdıktan sonra.
Peki o halde. Deneyip işe yarayıp yaramadığını size de bildireceğim, teşekkür ederim ilginiz için.
Ayrıca tarayıcı donmadan evvel video sağ tık ayarlar ve Donanım hızlandırmasını etkinleştiri iptal ederseniz o da düzeltebilir. Bir de bu donma tarayıcı google sayfasından veya boş olarak açtığınızda da çıkıyor mu yoksa videolu sayfayı açınca mı tarayıcı donuyor?
Videolu sayfayı açıyorum, video oynamaya başlıyor bir süre, ancak bu esnada sadece ses var ve görüntü yerine de yeşil bir oynatma ekranı var. Onun ardından (2-3 saniye sonra) tarayıcı tamamen donuyor. Ancak normalde (video izlemiyorsam) hiçbir sorun yok.
Ben hala sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum sürücü problemi olarak. Donanım hızlandırmasını iptal edebilseydiniz düzelebilirdi ki donanım hızlandırması ekran kartınızla alışverişi hızlandırmak olarak dile gelir ama oraya gelene kadar donuyor ve yapamıyorum diyorsunuz. En iyisi şu sürücüleri kaldırıp temiz ve güzelce kurun da bakalım sonuç ne olacak :)
Evet haklıymışsınız. Şu an bilgisayarımda ekran kartının driverı tamamen silinmiş durumda ve videolarda herhangi bir problem yok Driverı yeniden yüklersem aynı problemi yaşayabilirim. Driver yüklerken en güncelini yüklemiştim, şimdi yüklemek için bir eski sürümünü mü bulmalıyım sizce?
Ben güncel taraftarıyım zaten yükleme sırasında hata olduğundan eksik kurulmuştu muhtemelen. Bence güncel sürümü yükleyin ve hatasız yüklerse sorunsuz kullanırsınız. Ama yok hata yine olursa kaldırıp eski versiyon kurmayı deneyebilirsiniz tabi :)
Ben de güncel sürücülerden yanayımdır ama bu beni tereddütte bırakmadı değil =) Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Umarım bir daha aynı sorunu yaşamam. Size iyi günler dilerim.
Rica ederim :) Ben de umarım ama yaşarsanız da artık nedenini biliyorsunuz :) İyi eğlenceler ^^
Benim ekran kartım hd4830. 11 serisi tüm driverları denedim hepsinde aynı sorunum devam etti ancak 10.12 yi yükledim ve sorun halloldu. Bu durumda maalesef son sürüm driverı kullanamayacağım.
Release Notes'da o serinin desteklediği yazıyor oysa :/ Belki sonraki versiyon problemsiz çalışabilir. Yine de şu anda kullanabilir durumda olmanıza sevindim. Gelsin videolar :)