Şimdi Ara

İnternet Paylaştırma YARDIMM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Desktop ta 2 ethernet kartı var birini kablo modeme bağladım,diğerinide cross kablo ile laptop a bağladım.Ağ sihirbazından da iki bilgisayrında net i paylaşması için ayarları yaptım (2 makinedede XP Pro yüklü).2 bilgisayarda birbirini görüyo gözüküyor hatta ping liolarda birbirlerini fakat;

1.Laptop, desktop daki paylaşılan dosyalara erişebilirken, desktop laptopdaki dosyalara erişemiyor.Erişim izninz yok diyor.Ana makine olmasına rağmen! bunu çözemedim ne yaptıysam..

2.Laptop ta paylaşılan internet bağlantısı sağ altta gözüküyo "internet bağlantısı" diye fakat netten eser yok!

sunucu bilgisayrın ip 192.168.0.1
    istemci olanın ip 192.168.0.2

olarak ayarladım alt ag maskelerini de aynı yaptım yani herşey normal gibi gözükü ama sorun aynen devam..

anlayan bilen biri varsa bi el atsın acilenn lütfenn..

• Network ayarlarindan ADSL bagli olan baglantinin ozelliklerine tekrar bakiver. Eger Internet paylasim secenegi isaretlenmemis ise diger bilgisayar nete baglanamaz.
  • ics yani internet connection sharing yaptınmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcse2k3

ics yani internet connection sharing yaptınmı?

yapmadım sanırım..yani sadece ağ kurulum sihirbazını kullandım..ics nasıl yapılıyor bi anlatabilir misiniz? birde netbeui yi kurmam gerekiyor mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SounD_

quote:

Orjinalden alıntı: mcse2k3

ics yani internet connection sharing yaptınmı?

yapmadım sanırım..yani sadece ağ kurulum sihirbazını kullandım..ics nasıl yapılıyor bi anlatabilir misiniz? birde netbeui yi kurmam gerekiyor mu ?

naapıon yaf ne netbiyu ay ı ya salla onu şimdi

sen modeme baglı olan ethernet kartının sag alttaki baglantı simgesini çift tıkla aç
    cıkan ekrandan properties,acılcak ekrandan advanced i sec alltaki menude internet connection sharing var
    1.sık diger pc ler bu pcnin netini kullanıp nete cıksınmı dio
    2.sık ise diger kullanıcının istedigi zaman bu paylaşımı kapatıp kapatamayacagını soruo
    sen 1.ci işaretle yeter;)
    senin ethernet kartına 192.168.0.1 vercek
    sende lap top a gidip ip sini 192.168.0.2 yap,subneti 255 olarak yapcak ona dokanma ve ag geçidini de senin ip yi yaz ki senden nete cıksın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.