arkadaşlar az önce karşılaştığımız bir problemi size yazmak istiyorum.Evde 3 kişi internete adsl modem üzerinden bağlanıyoruz.Ancak bende internet bağlantısı normalken diğer iki arkadaşlarda internet yok.Benim ethernet kablosunu onlarınkine taktığımda yine çalışmadı ancak bende çalışıyor.Çok ilginç hiç birşey anlamadım.Şu anda benim bağlantım da kesildi ben wireless dan bağlanıyorum.Bunun sebebi ne olabilir ustalardan yardım
yok mu cevap verebilecek arkadaş
İp adreslerini el ile atadınızmı bilgisayarlara..
yok atamadık ama ne vereceğiz ip adreslerine ve gateway'e onu bilmiyorum.Bir örnek verebilir misin
onlar senden faklı olarak bir virus programı kullanıyor olabilirler mi ?
Ben genelde internet cafelerde şu ıp ile ağ kuruyorum: 10.0.0.100 255.255.255.0 10.0.0.2
Diğer iki pc'ye ise ikişer artırarak ver: 10.0.0.102 255.255.255.0 10.0.0.2
10.0.0.104 255.255.255.0 10.0.0.2
Çok basit ama bu şekilde ıp verirsen hiç bi sorun çıkmıyor.
dostum resimde görüldüğü gibi en üste ip atıyorsun ağ maskesi standart'tır genelde ağ geçidi ise modeme giriş ipnizi gireceksiniz dns'ede modem ipsini gireceksiniz
Kardeş otomatik ıp verdiğin zaman modemin ıpsini alır.Ama benim dediğim şekilde ıp vermeyi bi denesene. Benim ıp standartım budur.Bugüne kadar en az 15 int. cafeye bu standartı uyguladım.Ve modemlerin hepsinin aynı marka olması imkansız diyebilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme