Şimdi Ara

İnternet siparişinde yanlış ürünün gönderilmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.427
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben 5 martta Bu Linkten kapıda ödemeli olarak bu üründen satın aldım.Ürün bana gelmeden önce satıcı bana ürünü kargo geldiğinde açıp bakabileceğimi beğenmezsem iade edebileceğimi söyledi ancak siparişim geldiğinde sürat kargo çalışanı ürünü bana verip açmama izin vermedi emir kulu olduğunu paketi açtığım zaman ürünü kabul ettiğimi söyledi bende önce paketi yokladım baktım ayakkabı ve ceket aldım paketi kargo elemanıda kaçar gibi gitti .Paketi açtığımda bana ayakkabı olarak çok dandik alakasız bir ürün yolladıklarını gördüm . Bunu belirtmek için satıcı arıyorum ama adımı duyar duymaz telefonu yüzüme kapatıyor. Bu durumda yapılması gereken nedir cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

kendi sitesinin linki

edit : imla
    edit2 :Link Düzenleme
    edit3: kargo adı

Sitenin face linki:https://www.facebook.com/wintercombine?fref=photo
    Sitenin kendi linki:http://newthefashion.com/?urun/573/5%20%C3%9CR%C3%9CN%201%20ARADA%20SEZON%20KAMPANYASI%20KOD:920

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encard -- 12 Mart 2015; 13:11:18 >

• Valla üzüldüm konuyu okuyunca,i tüketici hakem heyetine başvurabilirsin. Onlar sana yol gösterirler.
  • Sitelerinde firma adı dahi belirtmemişler. Eğer karşınızda bir muhattap bir ticari unsur var ise Tüketici Hakem Heyetine gitmenizde fayda var. Fakat bir dahaki sefere şirket adı bile belirtilmeyen yerlerden alışveriş yapmamanızı tavsiye ederim.
  • Şu forumda takılan birisi şu dolandırıcılığa inanabilir mi ya? 5 ürün 99 tl diyor, içlerinde deri ceket var bir de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargo sistemini bende sormak istiyorum.
    Gerçekten imzalamadan kargoyu açıp kontrol etme şansımız yokmu? Bu gibi durumda yasal prosüdür nedir?

Mesela arkadaş kontrol edebilse idi ürünü teslim almayacaktı. Ama kargo görevlisi izin vermemiş. Buna gerçekten yetkisi varmı?

Sanırım uzun mesafe yasal sözleşme gereği ürünü belli bir süre içinde iade etme şansıda vardı..

Bu tür problemler için formumuzda bir başlık varmı acaba?

Bende GG den bir laptop almıştım. Yurtiçi kargo ile geldi kontrol etmek istedim. Aynı arkadaştaki gibi eleman önce imza dede :) İnsan beklediği bişi oluncada imzalıyor mecburen. Allah tan bende sıkıntı olmadı ama olabilirdide
  • Kapida ödeme = %80 Dolandırıcıdır sakın kapıda ödemeli ürün almayın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brk_^^ -- 8 Mart 2015; 17:58:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brk_^^

Kapida ödeme = %80 Dolandırıcıdır sakın kapıda ödemeli ürün almayın .

Bence Kargo firmaların önce ürünü kontrol ettirmeleri gerekli, diğer türlü dolandırıcılara yataklık etmiş sayılmaz mı?
    Mesela orada paket açılınna dolandırılma türü olay karşısında, bir şikayet türü bir yolla en azından paranın satıcıya ulaşmaması ve akabinde savcılığın devreye girmesi gibi bir sistem olsa..

eBaydan bile Paypal ile ürün aldığımda üründe sıkıntı olsa gelmezse bile paypal iade yapıyor. elin ecnebisi bizlerden daha dürüst gibi bir sonuç çıkıyor neredeyse..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O kadar alış veriş yaparım İnternetten, ilk defa böyle bir yanlış yaptım. Arkadaşlar siz siz olun bir ürün aldığınızda kargoyu açmadan teslim almayın gerekirse geri iade edin. Arkadaşlar tüketici hakem heyetine gidebileceğim bir belge yok neyle nasıl gidebilirim ki . Somut birşeylerin olması gerekmezmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert969

Şu forumda takılan birisi şu dolandırıcılığa inanabilir mi ya? 5 ürün 99 tl diyor, içlerinde deri ceket var bir de.

Dostum dediğim gibi şimdiye kadar bir çok yerden alış veriş yaptım ama bir anlık yorumlara kapıldı . Yorumları okursanız olumsuz hiç bir şey yok her şey güllük gülistanlık ama neden yok çünkü olumsuz yorumları siliyorlar ve engelliyorlar.
  • bu kargocuların çogu izin vermiyor kontrol ettirmeye. ürün satanlar bunu bilerek mi yapiyor bilmiyorum ama çogunun yazdıgı kargoyu almadan kontrol edin. eee kargocuda ona izin vermiyor. önce alacaksın diyor sonra kontrol et. eger begenmezsen iadeni alırız diyor.
    bu durumu anlatıyorsun. abi bize söylenen bu. böyle yapmak zorundayız diyor çogu kargocu.

aslında kargo firmalarının kargo teslimatıyla ilgili prosedürlerini iyi ögrenmek lazım. böyle bir hakkımız var mı ögrenmek lazım. yoksa bu sadece satıcıların uydurdugu bir yalan mı !
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

bu kargocuların çogu izin vermiyor kontrol ettirmeye. ürün satanlar bunu bilerek mi yapiyor bilmiyorum ama çogunun yazdıgı kargoyu almadan kontrol edin. eee kargocuda ona izin vermiyor. önce alacaksın diyor sonra kontrol et. eger begenmezsen iadeni alırız diyor.
    bu durumu anlatıyorsun. abi bize söylenen bu. böyle yapmak zorundayız diyor çogu kargocu.

aslında kargo firmalarının kargo teslimatıyla ilgili prosedürlerini iyi ögrenmek lazım. böyle bir hakkımız var mı ögrenmek lazım. yoksa bu sadece satıcıların uydurdugu bir yalan mı !

gönderi açmak yasaktır. hiçkimsenin yetkisi yok. kralı gelse açtıramazsın. ancak koliyi süpheliyse savcı emri ile açılır. gönderi olduda bi sorundan bi sıkıntıdan açıldı o gönderi için tutanak tutulur şahit lazımdır sahit eşliğinde tam kontrolü sağlanıp eskisinden daha sağlam yapılıp ileriye sevki sağlanır. normal prosedür bu.

kargo firmalarında iki çeşit tutanak tutuyorlar bildiğim kadarıyla bir gönderi açıldıktan sonra kargocunun yanında, birde kargo gelmeden önce anormal bi durum varsa, alıcıda fark ederse, akma, sızma, kırılma, patlama vs... durumda fark edilip yazısı yazılır.

ptt kargoda kontrollü teslim vardır. müşteri kontrol eder. istediği ürün değilse kapıda tekrar bantlanıp sahibine gönderilir.

kargo üzerine yazılır nedeni.

birçok gönderinin üzerinde söyle yazar sıkça yaşanan bir problemdir tek sizler değilsiniz satıcıya güvenmeyen genelde şu yazılır. ''gönderiyi alıcı açmak istedi İADE''

ek ücret ödeyerek gönderiye bu özellik katılabilir. ücreti alıcıdan, sigortalı gönderi, haber almalı, telefon aramalı, sahibine teslim, kontrollü teslim, işyeri teslim, vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSM -- 8 Mart 2015; 19:54:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DSM

quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

bu kargocuların çogu izin vermiyor kontrol ettirmeye. ürün satanlar bunu bilerek mi yapiyor bilmiyorum ama çogunun yazdıgı kargoyu almadan kontrol edin. eee kargocuda ona izin vermiyor. önce alacaksın diyor sonra kontrol et. eger begenmezsen iadeni alırız diyor.

gönderi açmak yasaktır. hiçkimsenin yetkisi yok. kralı gelse açtıramazsın. ancak koliyi süpheliyse savcı emri ile açılır. gönderi olduda bi sorundan bi sıkıntıdan açıldı o gönderi için tutanak tutulur şahit lazımdır sahit eşliğinde tam kontrolü sağlanıp eskisinden daha sağlam yapılıp ileriye sevki sağlanır. normal prosedür bu.

kargo firmalarında iki çeşit tutanak tutuyorlar bildiğim kadarıyla bir gönderi açıldıktan sonra kargocunun yanında, birde kargo gelmeden önce anormal bi durum varsa, alıcıda fark ederse, akma, sızma, kırılma, patlama vs... durumda fark edilip yazısı yazılır.

ptt kargoda kontrollü teslim vardır. müşteri kontrol eder. istediği ürün değilse kapıda tekrar bantlanıp sahibine gönderilir.

kargo üzerine yazılır nedeni.

birçok gönderinin üzerinde söyle yazar sıkça yaşanan bir problemdir tek sizler değilsiniz satıcıya güvenmeyen genelde şu yazılır. ''gönderiyi alıcı açmak istedi İADE''

ek ücret ödeyerek gönderiye bu özellik katılabilir. ücreti alıcıdan, sigortalı gönderi, haber almalı, telefon aramalı, sahibine teslim, kontrollü teslim, işyeri teslim, vs...

trendyol, morhipoda böyle demiyorlar. ürünü acıp kontrol ediniz öyle kabul ediniz ibaresi var

• ama siz tvdeki altta küçük küçük kayan yazıları okumuyorsunuz galiba hocam

onlar yazıyor ama kapıdaki kargocu amatör değilse gönderiden önce hoopp diyor size önce imzala sağlam teslim aldım diye (sözde) siz kargocuyu göndermiyorsunuz ama o acele ediyor. işi erken bitirip yatacak ya, sıra sizde siz hoop hayırdır diyeceksiniz kutu acılacak sorun varsa bu tarz firmaların gönderilerinde eksik veya fazla ise tutanak tutulur. sahit kargocudur
    bu sıkıntıldır diyor kagıtta durum tespit tutanağı diyor yanlış bilmiyorsam

siz ürünü alıp sonra bu ürün eksik derseniz satan büyük firma size yalancı dememek hırsız diyememek için o büyük yazıları kolilerin üstüne yazıyor bir nevi büyük oranda bi yanlışlığın önünde transferde geçiyor burada herkes karlı oluyor. nede satan zararlı nede alan ben böyle düşünüyorum gördüğüm bilebildiğim bilgiler bunlar

sen yanlışsın dersen kabul ederim. bilgime bilgi katarsan sevinirim. bilmediklerimide burda ögrenirim saygılar.

edit:ek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSM -- 8 Mart 2015; 20:27:10 >

• Arkadaşlar bu Linktte yapılması gerekenleri en ince ayrıntısına kadar anlatmış. Artık bu tarz durumlarda yapılması gerekeni biliyoruz umarım kimse böyle bir sorun yaşamaz ilginiz alakanız için de çok teşekkür ederim
  • Yav arkadaş nasil kaniyorsunuz, nasil inaniyorsunuz bu dolandiricilara. geçmiş olsun.

• Tüketici hakem heyetine gittim adres istediler o da yok o zaman hiç birşey yapamayız dediler

• quote:

Orijinalden alıntı: encard

Tüketici hakem heyetine gittim adres istediler o da yok o zaman hiç birşey yapamayız dediler

hocam ortada firma yok ki. baktım siteye hiçbir bilgi yok. böyle bir yerden alışveriş yapılır mı hiç. geçmiş olsun
  • encard E kullanıcısına yanıt
    şöyle memurlardan nefret ediyorum işin kolayına kaçarak o zaman yapack birşey yok asıl bunlar kaçakcıya yol veriyorlar bunlar sayesinde herkes dolandırıcı olabiliyor asıl önce bunların cezalandrılması gerekiyor.

hocam öncelikle

http://bimer.com.tr gir veya edevletten bimer araması yap oradan önce başından geçen olayı yukardakinin aynısı yaz.

Sonras tekrar gir bu kezde tüketici hakem heyetinde yaşadıklarını yaz öyle yapacak birşey yok demek ile olmaz ne yani benim görevim adres bulmak mı?

Tamam acık ve net siz atlamışsınız ama hırsızın hiç mi suçu yok. Bu dedimlerimi yapmadığınız için işte böyle mağdur oluyorsunuz. Bunları yapınki herkesin başına gelmesin böyle şeyler.

Birde facebook linkini daha görünür şekilde yazın herkes şikayet etsin bu sayfanın kapanmasını sağlayalım.

• Adres olmadan satış yapamaz. Kapıda ödeme işlemlerinde Kargo şirketleri sadece firmalara kapıda ödeme hizmeti verir ve firmalarında hepsinin vergi kaygı ve telefon numarası,adresi olmak zorunda.

Burada MNG kargo dolandırıcılığa destek sağlamış olur. Bu sebep ile MNG kargoyu muhattap alın devamlı onlar ile görüşün. Kutu üzerindeki takip numarasını kaybetmeyin oradan gönderene ulaşabilirler.

Size adres ve telefon vermek zorundalar. Kargo şirketleri hiç bir şekilde bilgi almadan kargo gönderimi yapamazlar.

Fatura yok mu ürün üzerinde. Fatura yok ise genehttp://bimer.com.tr üzerinden faturasız satış yapıyor diye bakanlığa bilgi verebilir. Vergi müfettişlerinin incelemesine yol açtırabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: umtaksy

şöyle memurlardan nefret ediyorum işin kolayına kaçarak o zaman yapack birşey yok asıl bunlar kaçakcıya yol veriyorlar bunlar sayesinde herkes dolandırıcı olabiliyor asıl önce bunların cezalandrılması gerekiyor.

hocam öncelikle

http://bimer.com.tr gir veya edevletten bimer araması yap oradan önce başından geçen olayı yukardakinin aynısı yaz.

Sonras tekrar gir bu kezde tüketici hakem heyetinde yaşadıklarını yaz öyle yapacak birşey yok demek ile olmaz ne yani benim görevim adres bulmak mı?

Tamam acık ve net siz atlamışsınız ama hırsızın hiç mi suçu yok. Bu dedimlerimi yapmadığınız için işte böyle mağdur oluyorsunuz. Bunları yapınki herkesin başına gelmesin böyle şeyler.

Birde facebook linkini daha görünür şekilde yazın herkes şikayet etsin bu sayfanın kapanmasını sağlayalım.

Hocam dediklerinizi harfiyen uygulayacağım. Bu tarz sitelerin kapanması gerek. Tüketici hakem heyeti ilgili davrandı aslında, hatta oradaki polis arkadaşta yardımcı olmaya çalıştı 14 gün içerisinde iade edebilirmişim bu benim yasal hakkımmış ancak iade edebileceğim adres yok. Ondan dolayı bir şey yapamayacaklarını söylediler. Ben yinede durumu bimere bildireceğim. Gelişmeleri buradan tekrar aktaracağım. Buna ek olarak sitenin kapanması için ne yapabiliriz öneriniz var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.