Şimdi Ara

İnternet şirketi ve dijital platformlara 24 milyon TL ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet şirketi ve dijital platformlara 24 milyon TL ceza
    Teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde dijital platformlar ve internet servis sağlayıcıları hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak, hizmet kalitesindeki düşüş ve tüketici haklarına yönelik ihlaller, bu sektörlerin sıkı denetim altında tutulmasını zorunlu kılıyor. Ticaret Bakanlığı'nın son açıklaması da bu denetimlerin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bakanlık, internet servis sağlayıcıları ve dijital platformlara yönelik yaptığı incelemeler sonucunda, 24 milyon 192 bin lira tutarında idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Bakanlıktan dev ceza

Yapılan denetimlerde tespit edilen başlıca sorunlar arasında, sunulmayan hizmetler için tüketicilerden ücret talep edilmesi, taahhüt süreleri içinde sözleşme koşullarında tüketici aleyhine değişiklik yapılması, taahhüt edilen hizmetlerin sunulmaması ve abonelik fesih taleplerinin zamanında yerine getirilmemesi yer alıyor. Özellikle, tüketicilerden hiçbir hizmet almamış olmalarına rağmen fatura düzenlenmesi ve bu kişilere ücret yansıtılması gibi ciddi ihlallerin ortaya çıkması, Bakanlığın bu firmalara yönelik sert bir tutum almasına neden oldu.

Ayrıca Bkz.İnternet aboneliği cayma bedelinde emsal "iade" kararı

Bu yıl toplamda 857 milyon TL ceza kesildi

Dijital platformlara ve internet sağlayıcılarına yönelik bu ceza, aslında daha geniş kapsamlı bir yaptırım sürecinin bir parçası. 2024 yılının ilk 9 ayında Ticaret Bakanlığı tarafından, tüketicilerin taraf olduğu sözleşmeler nedeniyle 159 firmaya 448,7 milyon lira; reklam ve haksız ticari uygulama denetimleri dolayısı ile 14 bin 829 firmaya 187,4 milyon lira; piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri (ürün güvenliği) kapsamında 5 bin 883 firmaya 19,5 milyon lira; 6502 sayılı Kanun kapsamında il müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda 179 bin 217 firmaya 201,5 milyon lira olmak üzere toplam 200 bin 88 firmaya 857,1 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Kaynak:https://www.dha.com.tr/gundem/bakanliktan-dijital-platform-ve-internet-sirketlerine-24-milyon-lira-ceza-2520737

• Müstakil meskenlere fiber yatırımı yapmayan Türk Telekom a da ceza kesildi mi acaba? Hizmet kalitesi kötüleştikçe zam gelmeye devam ediyor tarifelere.

VDSL kullanıcıları hızım düştü diye şikayet yağmuruna tutuyor issleri karşılığında "hattınız bu kadar hızı destekliyor" cevabını alıyorlar. Bu kandırmaca bakalım ne kadar daha devam edecek.

• Habercilik yapıyorsunuz ama eksik bu firmaların ismi yok mu ? Tüketici bilgilensin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Optimus01 O kullanıcısına yanıt
    Bilgilensek ne olacak olan yine bize olur o paralar bizden cikacak emin olun zam geldimi 2 kac artiyordu suan 5 kat zam gelir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Optimus01 O kullanıcısına yanıt
    Türknet ben söyliyeyim. Tahhüt yok diye kafasına göre zam yapıyor

• Zam yapmalarını engellemediğiniz takdirde yine bize ödeteceklerdir.

• Çok az bir ceza kesilmiş.

• Müstakil meskenlere fiber yatırımı yapmayan Türk Telekom a da ceza kesildi mi acaba? Hizmet kalitesi kötüleştikçe zam gelmeye devam ediyor tarifelere.

VDSL kullanıcıları hızım düştü diye şikayet yağmuruna tutuyor issleri karşılığında "hattınız bu kadar hızı destekliyor" cevabını alıyorlar. Bu kandırmaca bakalım ne kadar daha devam edecek.

• Yeni zamlara hazır olun.

• Kesilen toplam cezayı yazmış da kaç firmaya kesilmiş, hangi firmalara kesilmiş bunlar haberde yer almamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt

Müstakil meskende oturuyorum ftth kullanıyorum. Bu argüman yıllar önce yok oldu, forumda yüzlerce müstakil eve çekilmiş ftth fotoğrafı var ilgili konularda. Binaya kutu koymak mümkün değil ise direğin üzerine koyup oradan dağıtıyorlar ama yine de ftth yi veriyorlar. Aşağıda kendi deneyimimi anlattığım konunun linki var.

https://forum.donanimhaber.com/eve-kadar-fiber-geliyor-mutlu-son-icerir-ftth--144313559

He derseniz ki yeterli midir, orayı tartışabiliriz ama hiç yok değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 21 Ekim 2024; 3:30:25 >
  • 24 milyon tl ceza kesilen şirketlerinin ceo arabasının değeri kadar.
    ceza mı teşvik mi belli değil

• Tüketici ödüyor, tüketici kazıklanıyor, tüketici kötü hizmete mecbur bırakılıyor. Ceza kesiliyor bu firmalar cezanın maliyetini bizden zaten alıyor. Tüketicinin mağduriyetini giderecek hiçbir hamle yok ortada daha ziyade tüketiciyi daha da yüksek maliyetli ve kalitesiz hizmete sürüklüyor. Giderek gelişmesi gereken internet altyapımız giderek saçmalamaya başlıyor. Yarı fiberler bilmemeneler saçmasapan tabirler türedi. Binaya kadar getirmişler de sonrasını dilekçe verecekmişiz ama genelde kabul olmuyormuş kendi paramızla çekmemiz gerekiyormuş!

• berkay_53 kullanıcısına yanıt
    3 yıldır kullanıyorum fiyat politikasında en adil davranmaya çalışan şirket. Diğerlerinin fiyatlarına bakmadan eleştiride bulunuyorsun. Şuan bütün operatörleri araştır bakalım yeni bağlantı için en ucuzu hangisi? Ve canın istediği zaman hangisinden çıkabiliyorsun? Türkneti yedirtmem 😂

• cezalar az caydrıcılığı yok nasıl osla 50000 kullanıcıdan çıakrır parasını.

• Cezanın en köklüsü Türk Telekoma kesilmeli.Lan illa fiber değil VDLS de razıyız,yeni taşındığımız eve tam 1 yıldır altyapı gelmiyor!!!Magnet denen kutuyu itelediler rezillik!TELEKOM kısa zamanda Dibi görmen dileğimle.

• Sorun yaşayan tüketici.

Haksız uygulamaya maruz kalan tüketici.

Sinir stress sahibi olan tüketici.

Verilen cezaları her gün artan fahiş fiyatlarla ödeyen yine tüketici.

Parayı alan devlet.

Tüketicinin sorunu çözülüyor mu, haklarını alabiliyor mu? Hayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 21 Ekim 2024; 10:50:43 >
  • Ceza az buz bi para değil acaba hangi firmalara kestiler

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Bölgemde ilk fiberi alan benim. 20 farklı şikayet ile anca bağlattırdım. Özetle keyiflerinden yapmıyorlar bu durumu.

• Reborned kullanıcısına yanıt

Hocam forumda gördün mü bilmiyorum evinde ftth olduğu halde bağlatmayan da çok var router kirası sebebiyle. O yüzden çok yoruma açık bir konu değil yani kimisine fiber geliyor ben kullanmam diyor kimisi de bekliyor ki fiber gelsin. Ne desek bosa cıkıyor bu gibi hususlarda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.