Şimdi Ara

İnternet Sitelerinde satılan Vaio'ların Güvenilirliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İstanbul Menşeili bir şirketten vaio fiyatlarına bakıyorum gariptir ama fiyatlar çok cazip. Şirketi aradım. Kim olduklarını sordum. şirket yöneticisi, Vaio'ların Sony distribitörlüğü ile Türkiye'ye avrupadan getirildiğini. Kendilerinin Amerika ve Japonya menşeili vaiolar ithal ettiklerini söyledi.Olası arıza durumlarında bulunduğum şehirdeki sony servisini mi muhatap alacağım dediğimde o şehirde bulunan yetkili satıcımızı muhatap alacaksınız dedii. Şimdi soruma böyle bir cevap alınca yahu ben Sony Satıcısı dışında bir yerden Vaio alırsam ilerleyen dönemlerdeki arıza durumlarında ürünüm sony garantisinde değil de bu firma garantisinde mi diye bir soru takıldı. İşin daha neti bunların sattığı Vaiolar kaçak mı.....Bu konu ile ilgilenen arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim. Allah'a emanet olun.

• quote:

Orjinalden alıntı: aykuthan

Herkese Merhabalar;
    İstanbul Menşeili bir şirketten vaio fiyatlarına bakıyorum gariptir ama fiyatlar çok cazip. Şirketi aradım. Kim olduklarını sordum. şirket yöneticisi, Vaio'ların Sony distribitörlüğü ile Türkiye'ye avrupadan getirildiğini. Kendilerinin Amerika ve Japonya menşeili vaiolar ithal ettiklerini söyledi.Olası arıza durumlarında bulunduğum şehirdeki sony servisini mi muhatap alacağım dediğimde o şehirde bulunan yetkili satıcımızı muhatap alacaksınız dedii. Şimdi soruma böyle bir cevap alınca yahu ben Sony Satıcısı dışında bir yerden Vaio alırsam ilerleyen dönemlerdeki arıza durumlarında ürünüm sony garantisinde değil de bu firma garantisinde mi diye bir soru takıldı. İşin daha neti bunların sattığı Vaiolar kaçak mı.....Bu konu ile ilgilenen arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim. Allah'a emanet olun.

tabi ki kaçak falan değil.ithalat izin belgesine sahip bir firma bu.Yalnız ürünleri Amerika ve Avrupa da satılan modeller.işletim dili ingilizce ve klavyeleri latin Q . ama onlar klavye değişikliği ve türkçe yamalı işletim sistemlerini oem olarak sunuyor sanırım.Ayrıca kendi showrommlarının bulunduğu yerde teknik servis hizmetide veriyorlar.yani 2 yıl garanti ve tüketiciyi koruma kanunları çerçevesinde yükümlülükleri var.

Sony Eurasia denen ve kendini Sony Japan ın tek Türkiye de ki yetkili pazarlayıcısı gösteren şirket se ürünlerin Türkçe Q klavye ve Türkçe sticker yapışık,Türkçe işletim sistemli ithal edip o dediğin şirketin sattığından 500-600 YTL daha fazla fiata satıyorlar..Üstüne üstlük getirdikleri FZ serilernin çoğunda ısınma problemi mevcut...Ve bir sürü kullanıcının bu şikayetine kulaklarını tıkamış durumda lar.ve hala ellerindeki arızalı cihazları fiat kırıp satmaya devam etme madrabazlığı içindeler.

Onun için bence senin bahsettiğin O istanbul ........ firmasında hiç olmazsa seçenekli ve nispeten hesaplı ürünler var.Ama sahte ve kaçak ürün olmasıda imkansız.bunu düşünme....

• Servis konusunda benimde ilave etmek istedigim bir nokta var. Ayni firmadan bahsediyoruz sanirim. Soz konusu firmanin VIP Teknik Servis hizmeti var. Yedek parcalari ihtiyac oldugunda yurtdisinda getirmek yerine onceden alip stoktan vermek gibi bir hizmetleri var. Bu bence onemli bir olay. Bir cok firma kanunen 30 gunluk bekleme suresini yurtdisindan parca gelecek deyip biz tuketicileri gunlerce bekletebiliyorlar.
  • Bilgeolun önemli bir konu vurgulamış,parça desteği gerçekten çok önemli. Müşterilerine bu hizmeti sağlayabilmeleri gerçekten takdir edilecek bir durum, en azından bizi 30 iş günü bekleme gibi bir kavramdan kurtarıyor.
  • Selamlar,

Hepimiz hangi firmadan bahsedildiğini biliyoruz.
    Hakkında çok şey duyduk.
    Öncelikle soyn'ler nispeten daha az arıza çıkartan aletler diyebiliriz.
    İkincisi ilgili firma cidden kaliteli hizmet sunuyor.
    Ben FZ serisi laptop'ımı oradan almamıştım ama oraya da gidip ciddi şekilde görüşmüştüm.
    Bence aradaki fiyat farkı da göz önüne alınınca i.b. den sony alınır gibi geliyor bana.

Showroomları güzel bir yerde ve şirket bir sonraki seneye kapanıp yok olacak gibi durmuyor.
    Bazı dedikodular var haklarında ama ben ciddi bir sorun yaşayan pek görmedim.
    Yurt çapında da servisleri mevcut.

walla oradan değilm :)
  • öncelikle garanti konusunda söyleyeyim garantiyi firmalar kafasına göre vermezler, garantiyi sanayi bakanlığı verir, ve sanayi bakanlığı garanti verdiği firmayada yetkili ithalatcılık belgesi verir. yani yetkili ithalatcı olmadan garanti veremezsiniz. firmalar sadece garanti süresince teknik destek hizmeti sağlar. o bahsettiğiniz firma da yetkili ithalatcı bir firma ve türkiye genelinde 267 tane teknik servis noktası var .sitesine girip inceledim.
  • Teknoloji olarak tüm firmalar aynı malı satınca birbirlerini kötülemeye çalışıyorlar olan bizlere oluyor. Bu adamlar için teknik servis hizmeti vermiyor diyorlar. Adamların showroomuna gittim, çayımı kahvemi içtim fiyat açısından aldığım üründen tatmin oldum. Garanti belgesini verdiler. Ne zaman sorum olsa hemen arıyorum en azından muhattabım var.
  • bence bu fiyata veremedikleri için böyle şeyler diyolar ben vaio mu istnabuldan aldım ve teknik servisiyle hiç bir sıkıntı yaşamadım gayet memnunum. pazarlamanın taktiği galiba firmalara çamur atma ya 400ytl karım var su anda ya dışardan alsaydım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.