Şimdi Ara

İnternet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Philips marka modemimdeki bütün ışıklar yanıyor ama internet gelmiyor pc yi başka bi yere götürüp denedim oluyor.Bunun ne sorunu olabilir acaba.Smile adsl kullanıyorum.Pcye taktığım kablodada ışık var yani modemdemi sorun olabilir dicem ama bir anda oldu sorun pc ye reset çaktım yeni bir program yüklediğim için baktım daha girmiyoooor.Bunun sorununu bulup yardım edebilirseniz sevinirim.

• kardeş simdi 1 modemimi pcyimi goturup denedin baska yerde??modemi denedim diyorsan baska yerde calişti nete girdi diyorsan muhtemelen bglantilarindandir sorun....ablolarda zaamnla olusan oksitlenmelerde neden olabiliyor buna...2. program yukledikten once etin vardi sonra sinda mi gitti bunuda aciklarsan sevinirim ..sayet oyle ise son kurdugu programini kaldir...yada pcni geri yukleme yapmayi dene...yok ooda oolmuyor diyorsan virus taramasini yap..bazi viruslerde buna neden olabiliyor.
  • birde modeme reset çaksanız olur belki
  • yukledigin program ne ?
  • yüklediğim program yok reset çaktım olmadı ve pc mi sadece götürdüm denettim komşuda orda çalıştı internet yani modemdemi sorun ip almıyor.

Edit virüs olamaz çünkü düzelir die format bile attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topalsolucanxD -- 16 Mayıs 2008; 10:57:05 >
  • bilgisayar ile modem arasindaki baglantiyi kontrol et oncelikle.. ethernet uzerinden calistiriyorsan ping at.

sorun yoksa telekomu ara hat durumunu ogren calisma olabilir..Veyahut odenmemis fatura :)

o da degilse,

Splitteri degistir..

O da degilde

modemi resetle...

gider de gider..
  • quote:

Orjinalden alıntı: abduaty

bilgisayar ile modem arasindaki baglantiyi kontrol et oncelikle.. ethernet uzerinden calistiriyorsan ping at.

sorun yoksa telekomu ara hat durumunu ogren calisma olabilir..Veyahut odenmemis fatura :)

o da degilse,

Splitteri degistir..

O da degilde

modemi resetle...

gider de gider..

1. kontrol ettim
    2. ping nedir ?
    3.smile adsl kullanıyorum aradım geçmedi.
    4.fatura otomatikte
    5.splitter nedir ?
    6. modemi resetledim olmadı daha bişi diyeceksen deniye bilirim

• makinada oc varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: topalsolucanxD

quote:

Orjinalden alıntı: abduaty

bilgisayar ile modem arasindaki baglantiyi kontrol et oncelikle.. ethernet uzerinden calistiriyorsan ping at.

o da degilse,

Splitteri degistir..

O da degilde

modemi resetle...

gider de gider..

1. kontrol ettim
    2. ping nedir ?
    3.smile adsl kullanıyorum aradım geçmedi.
    4.fatura otomatikte
    5.splitter nedir ?
    6. modemi resetledim olmadı daha bişi diyeceksen deniye bilirim

modemin ip adresini biliyor musun (lokal olani)

ip ne diye sorma baglama calarim :)

• quote:

Orjinalden alıntı: aemless

makinada oc varmı

evet 3 mhz den 3,3 mhz yapmıştım

ip nedemek onuda biliyorum o kadar gerü deyiliz
    192.168.2.1 olanımı diyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topalsolucanxD -- 16 Mayıs 2008; 11:18:01 >
  • oc kaldırıp deneyebilirmisin ne alaka deme dene lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: aemless

oc kaldırıp deneyebilirmisin ne alaka deme dene lütfen

tamam denicem ama nasıl ? nasıl geri alıcam format attıktan sonra oc kalırmı çünkü format attım
  • kalır dostum formatı hddye attın ama anakartın eproomu oldugu gibi duruyor kullandıgın biosa göre degişir ama load default settings demen yeterli olur muhtemelen..
  • anladım del+enter a basınca default bilmem ne var ona mı basıcam ?
  • Anakartı msı dır ondan.
  • internet explorer 'ı açıp adres satırına : 192.168.2.1 (yada modem ipsi her ne ise) yaz. Modemin arayüzü karşına geliyorsa modem ve bilgisayar arası bağlantında sorun yok demektir. Geriye modem ayarlarının hatalı olması veya internet bağlantında sorun olması ihtimalleri kalıyor.

Başlat --> Çalıştır --> cmd --> ipconfig /all

sonucu buraya yaz , bir bakalım..

Kolay gelsin.
  • evde deyilim evde int olsa yazardım zaten ama yok 192.168.2.1 yazdım arayüz yok tu ama ip config yazıyordum ip adresi bulunamıyor yazıyor
  • Ozaman sorun bilgisayar ile modemin arasında. Bilgisayarı başka yerde deneyip internete girebildiğine göre 3 olasılık söz konusu;

1) Ethernet kartının ip ayarları yanlış
    2) Ethernet kablon arızalı
    3) Modemin arızalı

Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.